Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מעט פעמים אנו נתקלים בצעירים שפותחים תלתות ובגאז' ומשמיעים מוזיקה בעוצמה גבוה ואני שואל:

(לא שאני רוצה להשמיע מוזיקה כמוהם אני בעד מוזיקה איכותית בפנים האוטו, פשוט מעניין לדעת)

איזה ציוד מותקן להם באוטו שהם מגיעים לרמה כזאת. ( עמדתי מרחק 10 מטר מבמוו ושמעתי מוזיקה כמו במועדון)

איזה ציוד פחות או יותר כמה RMS וכאלה.

מערכת החשמל, לא ניראה שאותם חבר'ה שומעים מוזיקה עם רכב מונע, איך זה מחזיק כזה מעמד.

שמעתי על מצברים בעלי קיבולת יותר חזקה , אלטרנטורים מחוזקים , קיימת עוד אופציה?

תודה רבה.

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

בתור אחד שעושה את זה, ומתקין לחברים שלי.

הציוד בדרך כלל זול שככול שאפשר לרוב קרדינל או פלס אודיו או מק אודיו.

רמקולים כמעט תמיד פיונר הדגם של הW400 כנ"ל על קנאווד

וסאב של פיונר

המערכת חשמל היא של האוטו כי לרוב מי שמתקין את זה לא יעשה לך את החישוב הפשוט של P=V*I

ממה שאני יודע על חברים שלי הם ממש לא יודעים על שיפורי אלטרנטור

הרכיבים האלה יעלו לך קרוב ל1500 שקל והם גורמים לחיוך לצחוק וכדומה ולכן אנחנו אוהבים לעשות את זה.

על עצמי אני יכול להגיד לך שמאז שהתחלתי להתעניין יותר לעומק אני עוסק אם ציוד קצת יותר מוכר בפורום.

פורסם

נשמע לי קצת תשובה חובבנית לא?!

ציפיתי לתגובה בעלת נתונים אם אפשר.

באיזה טווח RMS נעים הקומפוננטים ?

נתונים מגבר\ים?

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

זה מה שנקרא מערכת "זבל סיני" - זה עושה בום חזק אבל בום מרוח ומעוות, הרמקולים נשמעים כמו מתכת טהורה ברוב המקרים וממש אי אפשר להתקרב לרכב.

ומצד שני יש לך אנשים כמו אליקו ואלי סאונדמן שהולכים ומבדדים (במקרה של אלי סאונדמן) את כל הרכב שלהם באיזה 60 קילוגרם של יריעות בידוד וחומרי בידוד אחרים, דואגים שמראש לרכב יהיה מנוע שיכול לסחוב טוב יותר מהרכב הממוצע, משדרגים אלטרנטורים, מוסיפים מצבר שני ושני המצברים הם מצברי פריקה עמוקה, משקיעים בחיווט בעובי 0 גייג' לאורך כל הרכב...

חיווט רמקולים וRCA (או אופטי) משובחים שעולים גם כן לא מעט.

HU, רמקולים, פרוססורים ומגברים שעולים לבדם כמה עשרות טובים ואז אתה מקבל רכב שהוא בעצם מועדון על ארבע גלגלים שנשמע היטב גם מקרוב וגם מרחוק וזה לא זיוף או עיוות אלא תוצאה אמיתית...

פשוט תביט לאנשים בחתימות...

שכחתי לציין, הציוד זה רק 30 אחוזים מהעניין - כל השאר זה כיוונים והתקנה נכונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ציינת שהם משתמשים ב2 מצברים , שתיהם ניזונים(נטענים) על ידי האלטרנטור?

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

חובבני?!

לרוב אין קומפוננט יש 6*9 בטווח RMS זה יהיה בין W70 ל100W.

סאב לרוב הRMS יהיה 400W .

המגברים את הRMS שלהם אתה לא יכול לדעת במדיוק כי זה מגברי מדבקה סינים כמו שנאמר למעלה,

נעים בערך בין ה1000 ועד ה2500 W (לא RMSׂ) וכמובן שזה נתונים לא אמיתים בעיקר שאי אפשר להגיע אליהם ללא מערכת חשמל יציבה ומשופרת

בקשר למה שאדי כתב:

הכל באמת קשור להתקנה, ויותר לכיוונים ואני מכיר אנשים שהוציאו קרוב ל9K וממש לא מרוצים מאיך ששומעים לעומת אנשים שקנו ב2000 משהו כזה ומסתובבים רק אם חיוך.

להגיד שהכל נשמע מרוח ומעוות זה הכללה שממש לא לעניין כי בפעולה זו אתה בעצם אומר שלכל שרוצה מערכת ב1500 2300 שקל שיפרוש מהנושא ובכלל לא יחשוב על הנושא.

פורסם

לא'דע אם התשובה שלי היה חובבנית,אבל ממה שאני הספקתי להבין בקשר למערכות כאלה זה שאנשים שבוחרים את אותן המערכות הולכים על כמות (זולה)ולא על איכות(יקרה).היה לי פעם חבר בשכונה עם 3 מגברי קרדנידל באוטו שמחוברים ל4 זוגות(כלומר 8 רמקולים!) של רמקולי 6X9 של פיונר ועוד שתי סאבים של לאנזאר ומה אני אגיד לך?מבחוץ שמעו באמת כמו מסיבה,כי מבחוץ החשיבות באיכות יורדת,אבל מבפנים זה היה זוועת עולם.לא יכלתי לשבת שניה באוטו אצלו עם מוזיקה בווליום סביר.ממה שאני זוכר המוזיקה אצלו הייתה בעיקר צסס של הטוויטרים ובום מהסאב(שהיה נשמע כאילו מישהו דופק על סיר בבאגז').את הקול של הזמר שמעו בעיוותים שהיו מביישים אפילו רמקולים זולים של מחשב.

בכל מקרה,בד"כ אלו מערכות של צעירים שרק עכשיו הוציאו רישיון ואוהבים לעשות הרבה רעש ופוזה.זה הרבה יותר חשוב להם מאשר "במה קידמית" למשל.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

ב500 שח בניתי רמקולים מוגברים, כל אחד בגודל של בנאדם והם שוברים חלון זכוכית כאילו זה מפית...

אין להם טוויטרים.. ממש זולים מMDF,איכות סבירה. אתה יכול לחפש,היה דיון עליהם.

ממש לא בעיה להגיע לווליום גבוה,איכות זה הרבה יותר קשה.

פורסם
חובבני?!

לרוב אין קומפוננט יש 6*9 בטווח RMS זה יהיה בין W70 ל100W.

סאב לרוב הRMS יהיה 400W .

המגברים את הRMS שלהם אתה לא יכול לדעת במדיוק כי זה מגברי מדבקה סינים כמו שנאמר למעלה,

נעים בערך בין ה1000 ועד ה2500 W (לא RMSׂ) וכמובן שזה נתונים לא אמיתים בעיקר שאי אפשר להגיע אליהם ללא מערכת חשמל יציבה ומשופרת

בקשר למה שאדי כתב:

הכל באמת קשור להתקנה, ויותר לכיוונים ואני מכיר אנשים שהוציאו קרוב ל9K וממש לא מרוצים מאיך ששומעים לעומת אנשים שקנו ב2000 משהו כזה ומסתובבים רק אם חיוך.

להגיד שהכל נשמע מרוח ומעוות זה הכללה שממש לא לעניין כי בפעולה זו אתה בעצם אומר שלכל שרוצה מערכת ב1500 2300 שקל שיפרוש מהנושא ובכלל לא יחשוב על הנושא.

תשים סאב וופר של פיוניר - הWCCS או ה 306C, בתיבה הכי טובה והכי מתאימה שתמצא להם, עם מגביר סביר יחסית - בוא נאמר לאנזר 1200D שהוא סה"כ מונובולוק שנותן תמורה אדירה לכסף שלו.

בלי באס בוסט, בלי עיוותים בלי שום דבר.

עכשיו תיקח IDMAX באותו הקוטר, תשים אותו בתיבה מתאימה, על מגבר שמוציא 1KW משהו כמו איזה מונו דיגיטלי של אלפיין

ועכשיו תעשה את ההשוואה - אתה תבין באותו הרגע בכמה שנות אור הפיוניר רחוק מלהיות מדוייק - גם במצב הכי מדוייק שלו הוא או מרוח או חלש מידי - כי זה סאב לא מדוייק במהות שלו, ממברנה כבדה מידי, סליל צר מידי ביחס לממברנה, סראונד שהוא ככל הנראה נוקשה מידי ועוד, הוא לא מסוגל להעביר אות מדוייקת בעוצמה גבוהה.

ומה הRMSים עכשיו קשורים לשמיעה טובה? הייתי רוצה שתסביר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נתוני המערכת מאופיינים בRMSים ובהתנגדויות , אבל נכון כמו שאתה אומר האיכות קובעת ולא כמות הRMSים שרשום(ולרוב לא נכון)

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

יש עוד כל כך הרבה נתונים למערכת שאני יכול להביא לך...

אם זה סאב - מה הXMAX שלו, מה הQ שלו מהFS שלו מה ה QTS שלו מה הVS שלו ועוד.

באיזה תיבה הוא יושב, נפח פנימי, פורטד, אטומה, בנד פאס, יש חומר מילוי אין חומר מילוי, יש אבסורברים אין אבסורברים ובלה בלה בלה.

אם זה HU - מה מתח היציאה למגברים, איזה פונקציות יש לHU בשליטה על המערכת, האם יש שליטה על הסאב.

אם זה מגבר - מה אחוז העיוות, דמפינג פקטור, איזה רכיבים

ועוד ועוד ועוד...

נתון הRMS רק אומר כמה הרכיב יכול לספוג בהינתן והוא חתוך בתחומי התדר בהם הוא אמור לעבוד - זה אפילו לא אומר כמה הוא יכול לספוג כשהוא עובד בתחום הרבה יותר מצומצם... וזה ממש לא אומר מאומה לגבי איזה SPL אתה תשיג מאותו הרכיב רק בגלל שהוא מסוגל לספוג X RMS - במילים אחרות - זה בולשיט.

אתה צריך להתייחס לנתון הRMS רק כאשר אתה עושה התאמה בין הרכיבים ותו לא.

Pioneer TS-X150

פורסם

במערכות SPL אמיתיות ,יש הרבה מאוד מחשבה על בניה נכונה ,תכנון ,איטום ,מערכת חשמל וכו

במערכות "SPL" של צעירים יש בעיקר זבל שעושה הרבה רעש כמו סאבים ו- 6X9 של פיוניר

אך לא בהכרח שכול מערכת SPL חייבת להיות לא איכותית, אם הייתה מבקש ממני המלצה למערכת חזקה

ואיכותית ברכב הייתי ממליץ לך על JBL סידרת GTI קומפוננטים+סאב ,חזקים מאוד

ביחד עם הגברה נכונה, והוספה של קבל 1F איכותי

תהיה לך מערכת איכותית וחזקה ביותר

פורסם
תשים סאב וופר של פיוניר - הWCCS או ה 306C, בתיבה הכי טובה והכי מתאימה שתמצא להם, עם מגביר סביר יחסית - בוא נאמר לאנזר 1200D שהוא סה"כ מונובולוק שנותן תמורה אדירה לכסף שלו.

בלי באס בוסט, בלי עיוותים בלי שום דבר.

עכשיו תיקח IDMAX באותו הקוטר, תשים אותו בתיבה מתאימה, על מגבר שמוציא 1KW משהו כמו איזה מונו דיגיטלי של אלפיין

ועכשיו תעשה את ההשוואה - אתה תבין באותו הרגע בכמה שנות אור הפיוניר רחוק מלהיות מדוייק - גם במצב הכי מדוייק שלו הוא או מרוח או חלש מידי - כי זה סאב לא מדוייק במהות שלו, ממברנה כבדה מידי, סליל צר מידי ביחס לממברנה, סראונד שהוא ככל הנראה נוקשה מידי ועוד, הוא לא מסוגל להעביר אות מדוייקת בעוצמה גבוהה.

ומה הRMSים עכשיו קשורים לשמיעה טובה? הייתי רוצה שתסביר.

אדי אם תקח למבורגני ותקח פיאט הונו יש הבדל בנסיעה?!

בגלל שהתשובה ברורה אז אין מה להשוות בכלל בין שני הדברים.

כנל על IDMAX ו306C .

אבל לא לכולם יש כסף להוציא על סאב 2500 וזה כמובן לא כולל מגבר רמקולים ............

לפי הדברים שלך למי שאין לו 10K -7K להוציא על מערכת חבל על הבזבוז,

ואני בא להראות שזה לא נכון גם במערכת ב2000 שקל אתה תשמע הרבה יותר טוב ממערכת מקורית ברוב המקרים.

פורסם

הסיבה שבגללה הסאבים הפשוטים כגון הפיוניר 306C מוציאים SPL כל כך חזק היא בגלל זה בעצם זיוף או רמאות מסויימת.

מדובר בסאב עם ממברנה חזקה, שיכולה לדחוף כמות מאסיבית של אוויר - אמנם היא כבדה מאוד וגורמת לסאב בגלל נתונים נוספים להיות איטי מאוד - מגבר מספיק חזק יוכל להזיז את הממברנה הזאת ולהוציא ממנו עוצמה.

בהוספה למה שכתבתי למעלה - הנטייה בשוק היא להתקין את התיבות האלו בתיבת בנד-פאס (פורטד עם זווית) 45 ליטר עם פורט בקוטר 8 ס"מ ובאורך של איזה 10 עד 15 ס"מ שמאוד מגביר את הSPL של הסאב הזה וכמובן - זה על חשבון עיוות אדיר של הסאונד.

תוסיף לכל זה בן אדם שלא יודע לכוון במאומה מערכת שחושב שבאס בוסט+לאוד+באס אקולייזר זה איכות ואתה מקבל הפלצה בהמתית שאתה קורא לה איכות. -

זה בסה"כ עיוות בתדר נמוך בהספק גבוה.

זה לא באס...

ואני מצטער - אני לא עושה כאן השוואה בין פרארי לבין פיאט אונו. השוואה כזו מבחינתי היתה אם הייתי משתמש בסאב לפחות כמו קיקר CVR או רוקפורד P2 לעומת IDMAX או אודיופיל או AA

זה פ#%^ג סוסיתא :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...