Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למישהו יש מושג כיצד, אם בכלל, ניתן להגדיר את התוכנה להכנס למסך הניווט באופן אוטומטי בעת הפעלתה?

מהן אפשרויות ה-RTA שיש לנו עם ה-CARPC כרגע, מהן העלויות והאם בכלל שווה את ההשקעה?

תודה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אממ לגבי הgps

פשוט תחליף את המסך שקורא לו ( gps.skin לדוגמא ) בmenu.skin

לגבי הrta

בdiyma יש אופציית rta זולה וטובה לפי איך שזה נראה

http://www.diymobileaudio.com/forum/diyma-tutorials/38290-how-make-your-rta-100-dlls.html

בנוסף כמובן יש לך rta מקצועי - אם אתה רוצה להשתמש אז יש אצל אליקו מהפורום ולשמעון מסאונדסטורם עד כמה שאני יודע

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

GPS

חשבתי על הרעיון שהצעת, הוא סוגר את האפשרות של קיום מסך MENU באופן מוחלט, ולא זה הכיוון. אני רוצה שיהיה מסך MENU אך שאעבור אליו רק שאני צריך.

בעניין ה-RTA, חשבתי לכיוון של משהו שרץ על ה-CARPC. אני לא בטוח שכדאי להשקיע בכיוון אך המחשבה עברה בראשי וחשבתי לשמוע את דעתכם.

פורסם

אם תחליף את הmenu נגיד לmenu2 ובכל שאר הקבצים תחליף את הכפתור שקורא לmenu שיקרא לmenu2 אז יהיה לך מה שאתה צריך..

זה בדיוק כמה דקות ההחלפה הזאת..

לגבי הrta לא הבנתי מה אתה רוצה..

מה שהבאתי לך רץ על המחשב עם truerta

יותר מזה?

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

בעניין ה-GPS, מסתבר שיש פתרון אלגנטי משינוי סקין.

בתיקית ההתקנה של ה-RR ישנו קובץ בשם: ExecTBL.ini

יש לפתוח אותו בעזרת NOTEPAD ולהוסיף בסופו את הסטרינג הבא (כולל המרכאות): "onskinstart","gps" ולשמור.

את המידע גיליתי, איך לא?!, ב-mp3car.com.

בעניין ה-RTA, היה לי בלבול עם חלונות נוספים שהיו פתוחים וחשבתי שאחד מהם הוא הלינק שנתת.

בקיצור, במחיר של כ-100$ אפשר להעמיד RTA ברכב. לא יקר כ"כ לדעתי אם כי אינני בטוח שזה מצדיק את העלות. אולי בבוא היום לאחר שדרוג כמה אלמנטים במערכת אחשוב על הכיוון הזה.

פורסם

כן ראיתי את התרד שלך שם

שמח שמצאת את מה שחיפשת :)

לגבי הrta השאלה אם אתה מתכוון להתחרות או סתם בשביל כיוון חד-פעמי?

אם זה סתם בשביל הנאה לדעתי קפוץ לאליקו/שמעון לכיוון עם הrta

הסכום לא גבוה במיוחד ( לא זוכר כמה בדיוק אבל בסביבות ה250-350 )

אם אתה מתכוון להתחרות עם הרכב ( לא שיש פה תחרויות ממש ) או להחליף רכיבים באופן סדרתי ( כמו חלק מהאנשים פה :) ) אז אולי שווה לך להשקיע על משהו סגנון שהוא גם נגיש

יכול להיות שאפשר לחסוך את העלות של הpreamp שלו ולהתחבר ישירות לכרטיס קול ואז זה 50 דולר בסה"כ אבל לא ממש בדקתי מה הולך שם..

פורסם

לגבי מיקרופונים למדידות ואיך לחסוך כמה שקלים-

מיקרופונים כאלה (כדוגמת הברינגר) מבוססים על מיקרופון אלקטרט פשוט.

מיקרופונים מסוג אלקטרט נמצאים בדיבוריות, מיקרופונים למחשבים, מצלמות ועוד אינסוף אפליקציות.

היתרונות של מיקרופונים אלו הם - תחום הענות שטוח כמעט לחלוטין והעובדה שקדם המגבר מובנה בתוך המיקרופון.

למעשה, החלק האלקטרוני היחיד שמיקרופון מדידה 'מקצועי' מכיל פרט לאלקטרט - הוא מעגל שמאפשר חיבור של המיקרופון, בחיבור מאוזן, לקדם מגבר בעל מתח פאנטום - כמו בקונסולות או כרטיסי קול מקצועיים (בדרך כלל באמצעות שקע XLR).

ה- USB mic mate שנראה בלינק כמה פוסטים מעלי, מאפשר למעשה לחבר מיקרופון בחיבור כזה לכל מחשב דרך חיבור USB, אבל לא הייתי בונה על כך שרמת ההמרה של הגאדג'ט הזה יותר טובה מכל כרטיס קול מובנה.

בקיצור, ניתן לקבל תוצאות מצויינות מחיבור של מיקרופון פשוט לכניסת mic בכל כרטיס קול כדוגמת audigy או אף כרטיס מובנה.

מכיוון שמדובר בחיבור לא מאוזן רצוי להשתמש בכבל כמה שיותר קצר. מי שרוצה יכול לייצר לעצמו מיקרופון מכל קפסולת אלקטרט פנויה (דיבורית ישנה למשל).

למי שמשתמש בכרטיס מקצועי דוגמת ESI,M-Audio וחבריהם - ניתן לבנות מעגל כמו שקיים במיקרופונים מקצועיים בקלות ולהשתמש בכניסת המיקרופון שעל הכרטיס בחיבור מאוזן. אם מישהו מעוניין אני יכול לפרסם סכמה למעגל הנדרש. עלות כל הרכיבים - כעשרה שקלים :lol:

אני בניתי כזה מיקרופון לפני כמה שנים והוא עובד מצויין.

הרבה טכנאי אולפן ומופעים משתמשים במיקרופונים כאלה מתוצרת עצמית. אז אם הם, למה לא אנחנו?

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

תודה רבה על התשובה המושקעת.

ההסבר שלך האיר לי כמה נקודות מעניינות בנושא. בחיפושי אחר RTA בכלל נתקלתי בזה, תוכנה למחשב כף-יד שמריצה RTA תוך שימוש במקרופון המובנה. תהיתי, כמה זה כבר יכול להיות מדויק?! תשובתך וההסבר על בנושא המקרופונים הבהירו כי מדוייק ממש זה לא יהיה אך זה יהיה מדוייק מספיק בשביל המטרה לשמה זה נועד, RTA לחובב.

עתיד, אתה צודק. אפשר להגיע לתוצאות טובות מאוד גם ללא RTA, אך אם אפשר להפעיל RTA במחיר זעום (גם אם לא יהיה מדוייק ברמה תחרותית) זה יכול להיות נחמד. אני מניח שלאיתור "בורות" או "פיקים" חריגים זה יהיה יותר ממספק.

DJ, המטרה היא לא לתחרויות אלא יותר בכיוון של תחביב ולמידה. לכן, עדיף לבנות לבד משהו נחמד.

• תוכן חדש...