Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא בהכרח סיגמות...

קחו סיטרואן ותבדקו אותו מול מותגים אחרים...

תראו שדגמי סיטרואן מאבדים מערכם בקצב גבוה מאחרים. כלומר אם קסנטיה חדשה

הייתה זולה ב10% מפיזו מקבילה אחרי 8 נים היא עולה חצי מפיזו בת 8 שנים!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל,סטיגמה היא לא שם רע.סטיגמה היא מגוון תכונות אופי המיוחסות לבעל סטטוס חברתי מסויים על סמך מאפיין אישיותי.

(אתמול היה מבחן בסוציולוגיה.אחרון בסמסטר).

דבר שני- הסיפורים האלה מזכירים לי את התגובה של אבא שלי כשאמרתי לו שקניתי את הדדרה

"אה..נחמד...איזה שנה?...תגיד...זה לא מחליד?"

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אלפא רומיאו "הרוויח" ביושר את שמו הטוב בארץ הקודש ובעולם כתוצאה ישירה מאיכות המוצרים.

את התקופה היפה של אלפא חתמו הספיידר הגוניור ואחרים באמצע שנות השיבעים.

הסוד, האלפתא, הגולייטה, 75, 33, 90 נתנו ביצועים יפים אך על פי רוב התפרקו ותיקלו הרבה מעבר לחלופות.

אלפא 145 ו- 146 זה בגדול הדבקה של רצפת הטיפו למנועי הבוקסר המיושנים (תולדה של סוף שנות ה-60 ותחילת שנות ה-70).....מוצר שבפרוש לא הוסיף כבוד לאלפא וניתן להביא דוגמאות נוספות.

בשנים האחרונות מנסה היצרן לבנות מותג יוקרתי ויחודי משהו שיחזיר אותו לימים הטובים.... 156 147 ואחרים שבנתיים משלמים מחיר על שגיאות העבר.

כולי תקווה שאכן יצליח

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

משהו שאני מכיר קנה חדשה מהיבואן ושלחו אותו למוסך לכיוון קרבורטורים.

סקודה היא מכונית ממזרח אירופה,מי רוצה לקנות כזה דבר?

תשמע בקשר למישהוא הזה אם האלפא החדשה אני בספק שהוא עשה כיוון קרבורטרים :?

עכשיו בקשר למוצא של סקודה שתדע שהיום אין שום חשיבות למוצא הגאוגרפי של יצור הרכב .כך לדוגמא טיוטה קורולה החדשה נחש איפה היא מיוצרת ... יפן... אה זהו שלא בטורקיה וממש אין קשר לרמת הרכב. 8)

חוץ מזה בקשר לשוק המקומי ממש לא צריך לקחת ברצינות.שימו לב שכל המכוניות שנבחרות למכונית השנה באירופה ע"י מגזיני הרכב המכובדים הם פשוט ההפך ממה שקורה בארץ לדוגמאאלפא 156 !! ואפילו פיאט בראבה בזמנה. :D

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם

שימו לב שכל המכוניות שנבחרות למכונית השנה באירופה ע"י מגזיני הרכב המכובדים הם פשוט ההפך ממה שקורה בארץ לדוגמאאלפא 156 !! ואפילו פיאט בראבה בזמנה. :D

בחירה למכונית השנה באירופה ע"י מגזיני הרכב עדיין אינה ממליכה את הרכב לטיבו ולאמינותו לארך שנים.

בחירה כזו נעשית ע"פ מאפיינים מסויימים(עיצוב, בטיחות וכד'), ולאו דווקא ע"פ מאפייני ה"שוק"(אמינות מכנית ועמידה בפני התחמצנות) שמעניינים את ציבור הלקוחות בארץ.

לא חסרים מקרים של בחירה למכונית השנה שהתבררה כצניחה מצוק לאורך הדרך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שימו לב שכל המכוניות שנבחרות למכונית השנה באירופה ע"י מגזיני הרכב המכובדים הם פשוט ההפך ממה שקורה בארץ לדוגמאאלפא 156 !! ואפילו פיאט בראבה בזמנה. :D

בחירה למכונית השנה באירופה ע"י מגזיני הרכב עדיין אינה ממליכה את הרכב לטיבו ולאמינותו לארך שנים.

בחירה כזו נעשית ע"פ מאפיינים מסויימים(עיצוב, בטיחות וכד'), ולאו דווקא ע"פ מאפייני ה"שוק"(אמינות מכנית ועמידה בפני התחמצנות) שמעניינים את ציבור הלקוחות בארץ.

לא חסרים מקרים של בחירה למכונית השנה שהתבררה כצניחה מצוק לאורך הדרך.

עמית

לא היא לא אבל היא כן נותנת אמת מידה לשאר המכוניות באותה שנה ובנוסף אני חוזר על מה

שכתבתי אין קשר בין השוק הארופאי לישראלי.אני רוצה לראות את היום שבו יחריזו באירופה

שמכונית כמו דייהו racer או יונדאי elantra יבחרו כמכונית השנה ומאותן סיבות

(עיצוב,בטיחות,וכד').בארץ בוחרים מכונית לפי כמה יהיה קל למכור וירידת ערך זהו ולא

מעניין לא בטיחות לא עיצוב ולא שום דבר שמזכיר הנאה מנהיגה כי אנחנו כבשים.

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם

אולי אני מגיב קצת מאוחר , אבל תנו לי להציג צד אחר של הדברים , הצד שתומך בלבדוק את ירידת הערך של המכונית . (אני עוד לא סגור אם אני חלק מהצד הזה )

בואו נקח תרחיש סביר , ישראלי קונה רכב למשך 5 שנים . ב140K שקלקלים ואולי אפילו לוקח הלוואה כדי להגיע לסכום.

יש לו את רכב א ' שידוע באיבוד ערך וזו בד"כ נבואה שנגשימה את עצמה

ויש לו את רכב ב' שכנראה ישמור על הערך .

כנתון רכב א יותר נוח , יותר מצוייד ויותר מאובזר .

החשבון שנעשה כאן הוא שאם בעוד 5 שנים רכב א ימכר ב30 - 40 K פחות מרכב ב אזי מר ישראלי שילם למעשה 30 אלף שקל על נוחות ואיבזור , וזה הרבה כסף למר ישראלי, במיוחד כשחושבים עוד קדימה , ואז נניח יש לישראלי שלנו עוד נניח 50 אלף שקל להוסיף לרכב חדש ואז אותם ה 40 אלף שהוא שילם על נוחות ב5 שנים האחרונות הופכים למשמעותיים מאוד.ומונעים קניה של אוטו מוצלח יותר . המניע הגיוני לחלוטין , יש הרבה מפגרים בארץ שלנו אבל יש כמה שעושים דברים מתוך מחשבה ויודעים שאיבוד ערך של 40K על אוטו זה דבר מאוד מאוד משמעותי .

לגבי אלפא , אמינות היא עניין קריטי , רכב של 140K שווה לתחת כשהוא מושבת כל שני וחמישי , ואל תזיינו לי את השכל על אהבה לרכב כי זה לא פורום ענתיקות , זה פורום רציונלי.

לגבי סקודה , סקודה מתאוששת יפה מעבר רע , ונכנסת לתוך משבר אחר , משבר המוניות , זה ישמע לכם מוזר אבל מי שקונה אוטו חדש ויקר לא רוצה להרגיש שהוא נוסע במוית כל היום, וזו בעיה שתקפה גם את מרצדס וקילקלה את המוניטין שלה במשך שנים . (אל תטרחו להגיב)

מטבע הדברים מה שכתבתי כאן לא צפוי לצבור פופולריות בקרב חברי הפורום , אבל תנסו להבין לרגע את המניעים מאחורי הדברים שמניעים את העדר .

פורסם
לגבי אלפא , אמינות היא עניין קריטי , רכב של 140K שווה לתחת כשהוא מושבת כל שני וחמישי , ואל תזיינו לי את השכל על אהבה לרכב כי זה לא פורום ענתיקות

עם כל הכבוד האלפות המודרניות הן בסה"כ מוצלחות (אני בהחלט יכול למצוא לא מעט נק' לקטול אותן אבל בספק שאני אקטול אותן לגבי עניין האמינות). לפחות תשב/תנסע/תנהג ברכב ואז תחווה דעה, אבל סתם לשלול אמינות על בסיס מכונית ישנה של יצרן נראה לי ממש לא לעניין.

האם אתה שולל את דגמי סקודה הנוכחיים על בסיס הפייבוריט?

לעניין התרחיש שאדם קונה רכב ל5 שנים...5 שנים אתה רוצה לסבול עם כאבי גב עם קורולה מדור קודם בשביל שתוכל למכור אותה במחיר מחירון?!

קח את ה40K "שהפסדת" תחלק ל5 שנים ותראה שזה יוצא לך כ600 ש"ח לחודש ונגיד שזה כ20 ש"ח ליום. תחשוב על זה שאתה כל היום סובל מכאבי גב וזה פוגע לך בעבודה שינה וכו'. האם לא הייתה מוכן לשלם 20 ש"ח ביום בשביל להנות מהחיים מעבר לעניין הכסף שאתה גם ככה חייב בשביל כל תחבורה בסיסית? אותו דבר עם רכב שאתה אוהב האם לא שווה לשלם יותר על רכב שלפחות תהנה מהשימוש שלו ביותר מבשביל להגיע מנק' א' לנק' ב'?

אז נכון שכיום החל משנת 02' (נגיד) אז סוף סוף יש אופציות יפניות ראוייות שמשלבות מכל העולמות אבל אתה צריך להסתכל ולשפוט ע"פ מה שהיה עד עכשיו ולא פתאום עכשיו שהמצב השתנה לבוא ולבקר מישהו על רכב שהוא רכש בתקופה שלא ממש היו לו אלטרנטיבות של רכבים גם אמינים ושומרי ערך ושגם מציעים יותר.

פורסם

לגבי אלפא , אמינות היא עניין קריטי , רכב של 140K שווה לתחת כשהוא מושבת כל שני וחמישי , ואל תזיינו לי את השכל על אהבה לרכב כי זה לא פורום ענתיקות , זה פורום רציונלי.

לגבי סקודה , סקודה מתאוששת יפה מעבר רע , ונכנסת לתוך משבר אחר , משבר המוניות , זה ישמע לכם מוזר אבל מי שקונה אוטו חדש ויקר לא רוצה להרגיש שהוא נוסע במוית כל היום, וזו בעיה שתקפה גם את מרצדס וקילקלה את המוניטין שלה במשך שנים . (אל תטרחו להגיב)

אמרת לא לטרוח אבל אני בכל זאת יטרח כי הבולשיט נוזל מכל הכיוונים... :x

דבר ראשון סקודה מעולם לא הייתה אוטו נמכר מאוד בקרב הציבור ה"רגיל" והסטיגמה של אוטו זבל הייתה נשארת לעד אם עולם המוניות לא היה בא ומראה שמכונית שעולה חצי אולי אפילו רבע ממרצדס [שהייתה עד היום השליטה הבלתי מעורערת של עולם המוניות ] יכולה לנסוע בנוחות לא רעה בכלל בלי כמעט טיפולים מנוע שנותן תמורה מצויינת וחבילה פשוט מושלמת לאנשים שרוצים מכונית ממוצעת עם הוצאות שוטפות נמוכות. המוניות פה רק עשו טוב ליבואן בכך שהוכיחו לקהל שסקודה זה כבר לא אותו אוטו כמו פעם ואני מזכיר לך 99 אחוז מהאנשים לא יודעים שפולקסווגן קנו את סקודה... בכך העלו את המוניטין של סקודה בקרב הקהל... קהל היעד של החברה בעיקר הוא אנשים שלא כל כך אכפת להם מהשם כלומר שאין טויוטה או הונדה או כל דבר יפני אחר ומוכנים קצת להתפשר על התוספות שאין ממש בסקודה ולקבל מנוע של פולקסווגן עם גיר של פולקסווגן ומכלולים גם של פולקסווגן במחיר חצי מפולקסווגן ובכך לקבל מכונית מצויינים אתה תראה ש100 אחוז מהסקודות על הכביש הם גם דיזל מה לעשות יש להם כרגע נישה צרה בשוק ואולי בעתיד היא תתרחב אבל אנשים לא קונים אותה לא בגלל השטויות שאתה אומר שנוצרה איזה סטיגמה של מוניות..

הדבר השני שרציתי להגיב עליו שזה החלק השני של המשפט זה אתה אומר שזה יצר גם שם רע למרצדס אני באמת לא יודע מאיפה אתה מביא את הבולשיט הזה אבל היות רוב המוניות לא הוציא שם רע למרצדס ועדיין כל מי שיש לו בכיסו את המרשרשים לקנות מרצדס תאמין לי שזה שיש מוניות כמו האוטו הזה לא יהיה השיקול בקניה...

לסיכום לך זיין ת'שכל במקום אחר... :twisted:

למה? ככה!

פורסם

אין מה לעשות, מר וגברת ישראלי רוצים אוטו שלא יתקלקל וערכו לא יירד.

לכן ישנה כוכבת כל כמה שנים שלמרבה הפלא היא חרא של מכונית מבחינת נהיגה והנאה, אבל היא ממעטת להכנס למוסך ושומרת על ערכה.

כל מחשבה על בטיחות, הנאה מנהיגה, נוחות, ודברים "שוליים" כאלה, לא

עולים בכלל ברגע שנשאלת השאלה איזה רכב לבחור.

תראו כמה אנשים מחפשים יונדאי אקסידנט, או לנטיס. כמה הם יספרו לך כמה

שזה אוטו טוב, ואם תגיד להם שאקסידנט זה חרא אוטו, הם ישר יביאו לך 20

איש שממש מרוצים מהאוטו...(לא רואה מוסך האוטו הזה...)

כל זה בגלל שעדיין אין בארץ מודעות לנושאים כמו בטיחות, או חס וחלילה הנאה וחוויה מוטורית, ובגלל שעדיין רכב חדש הוא הוצאה דיי נכבדה למשפחה

בישראל.

מכאן גם כל הסטיגמות, וההתרחקות ממותג לא סחיר ולא אמין, כי מי רוצה

להתקע עם אוטו שאי אפשר למכור או שערכו יורד בעשרות אחוזים בשנה?

עצוב, אבל זו המציאות...!!!

פורסם
כל זה בגלל שעדיין אין בארץ מודעות לנושאים כמו בטיחות, או חס וחלילה הנאה וחוויה מוטורית, ובגלל שעדיין רכב חדש הוא הוצאה דיי נכבדה למשפחה

בישראל.

דוגמא על-מנת לחזק את מה שאמרת:

השכר השנתי הממוצע בבריטניה הוא 24700 פאונד (מצאתי את זה אפשהוא באינטרנט...). במחיר הזה אפשר לקנות אימפרזה STI ממשכורת שנתית.

בארץ לעומת זאת משכורת שנתית ממוצעת מגרדת את ה-90000 ש"ח מלמטה, ובמחיר הזה אפשר לקנות יונדאי גטס ברמת ליסינג...

ככה שהעדיפויות של הרוכש הישראלי ברכישת רכב תלויות בעוד דברים, ואם רכישת רכב הייתה זולה כמו בבריטניה (לדוגמא..., במדינות הגוש האירופאי זה נראה לי אפילו יותר זול), היינו רואים כאן הרבה יותר מכוניות איכותיות על הכבישים.

פורסם

א) לגבי אלפא , אני באמת לא יודע מה מצב האמינות של בדגמים החדשים ( אני גם לא בטוח שיש להם את הפזמ כדי להכריז עליהן כאמינות) אבל באופן עקרוני , יצרן מבסס מוניטין לאורך תקופה של קצת פחות מ 8 שנים ( אל תתפסו אותי בזמן המדוייק) והעובדה שלאלפא יש עכשיו סדרה של מכוניות שבנתיים כנראה שומרות על אמינות טובה לא אומר פתאום שאלפא הפכו ליצרן בעל מוניטין טוב בנושא האמינות , הם צריכים עוד סדרת מכוניות אמינות (חוץ מהנוכחית) שתפגין אמינות כדי שאפשר יהיה להגיד על אלפאות שהן אמינות, מוניטין לא בונים בונים אחד .

ב) סקודה , השישי קצת והמלאכה מרובה , אני לא מגיב על זה .

ובכלליות , כשאוטו בארץ יעלה מחיר הגיוני אז אנשים יוכלו להתחיל לחשוב על להשקיע בנוחות וכאלה , כל עוד רכב בארץ עולה כמו שהוא עולה ומאבד מהערך כמו שהוא מאבד , השיקולים של נוחות והנאה מהרכב נאלצים להידחק לסוף הרשימה , ובד"כ , עושים חישובים בנושא רכב על בסיס שנתי ולא על בסיס יומי , וחישוב כזה מעלה שעלות ירידית הערך שדיברתי עליה קודם היא 8000 ש"ח בשנה , וזה הרבה יותר מהאחזקה של רכב במשך שנה ללא טיפולים וללא דלק , מה שאומר שלהחזיק אוטו שהערך שלו יורד ב 40 K עולה יותר מלהחזיק רכב שעולה פי כמה במחיר .

פורסם

ובכלליות , כשאוטו בארץ יעלה מחיר הגיוני אז אנשים יוכלו להתחיל לחשוב על להשקיע בנוחות וכאלה , כל עוד רכב בארץ עולה כמו שהוא עולה ומאבד מהערך כמו שהוא מאבד , השיקולים של נוחות והנאה מהרכב נאלצים להידחק לסוף הרשימה , ובד"כ , עושים חישובים בנושא רכב על בסיס שנתי ולא על בסיס יומי , וחישוב כזה מעלה שעלות ירידית הערך שדיברתי עליה קודם היא 8000 ש"ח בשנה , וזה הרבה יותר מהאחזקה של רכב במשך שנה ללא טיפולים וללא דלק , מה שאומר שלהחזיק אוטו שהערך שלו יורד ב 40 K עולה יותר מלהחזיק רכב שעולה פי כמה במחיר .

זה איכשהו נכון אני מתאר לעצמי שבגלל זה לכולם יש לאנטיס אוטו אפרפר שלא הצליח במיוחד בשום מקום בעולם חוץ מפה או בכלל מזדה שהיא המכונית הכי נמכרת פה לא נראה לי יש מצב כזה בכל העולם....

למה? ככה!

פורסם

כן אני מסכים איתך שכך הצרכן הישראלי חושב ושיש מוצדק בחלק מדבריך (אגב ירידת ערך שנתית של 8K זה מצויין לרכב חדש...). ולכל רכב יש הוצאות, זה מה יש. אומנם יש להתחשב בירידת הערך השנתית אבל בהחלט יש מקום לשים דברים בפרופורציה. אם תחשב לטווח ארוך הייתה רואה שעל כל בקבוק שתיה שרכשת בחייך בסיכום הכולל זה נראה כמו הוצאה גדולה. אבל בתכלס וביום יום אתה לא תותר על בקבוק שתיה ותרצה "להתפנק" על אף שאתה יכול לשתות מים מהברז.

בנוסף אינני רואה מצב שיש להצדיק את הצרכן הישראלי מבחינת הרכבים שהוא בוחר. יש מספיק מכוניות סבירות וטובות יותר מהלנטיס שמציעות אמינות ושמירת ערך. אין לי תלונות כלפי מי שקנה את הדור הנוכחי של ה 323 (לנטיס) וה626 בתחילת דרכם (98') אבל להמשיך ולקנותה אחרי שנת 00' כשכבר יש דגמים (גם מיפן) שהם הרבה יותר טובים זה נראה לי ממש מגוכח (אפילו כיום ה323 מככבת תדיר בראש טבלת המכירות. למה? איזו סיבה מוצדקת יש לה להיות שם?).

• תוכן חדש...