Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הקדמה: אתמול באתי להניע את הרכב-סוויפט 92' ידני- הניע מכה ראשונה. לא שיחקתי עם הגז על ניוטרל אחרי ההנעה ולא יצאתי לדרך במהירות, פשוט נשארתי לעמוד בחניה במקום. לאחר כחצי דקה המנוע נכבה. בד"כ כשזה קורה (תמיד) אני מצליח להניע בשנית לאחר כמה דק' של נסיונות מייאשים. אתמול, במשך שעה וחצי לא הצלחתי. אחד מחברי הפורום פה הציע שאולי מדובר בבעיה במשאבת דלק כיוון שהבעיה כנראה מתארת מצב בו דלק אינו מגיע לקרובטור/מנוע ובגלל זה המנוע כבה כשהוא קר.

היום: בבוקר באתי להניע את הרכב. פעם ראשונה שהוא לא מניע מכה ראשונה. מכה שניה גם לא הניע. פימפום חזק עם הגז גרם לו להניע בסוף. לא אהבתי את רעש התיקתוקים שהגיע מהמנוע, רעידות מוגזמות, וכן חריקה משונה בעת עזיבת דוושת הגז. יש לציין שכל זה נעשה בעת עמידה במקום בחניה. החלטתי שמשהו לא בסדר ואני לא אסע כך. פתחתי את מכסה המנוע להעיף מבט ואכן נגלתה לנגד עיני נזילה ממשאבת הדלק החשמלית. הריח לא הטעה-מדובר בדלק.

מצורפות תמונות אחת מקרוב (שניתן לראות אפילו את הטיפות נוזלות) ואחת מרחוק. (האזור מסומן באדום. הסימון בכחול זה למשהו אחר)

מרחוק:

http://www.zix.co.il/images/z-1229020206.JPG

מקרוב:

http://www.zix.co.il/images/z-930164636.JPG

השאלות שלי:

1. אם מדובר אכן בנזילת דלק ממשאבת הדלק ממה זה יכול להיות נגרם?

2. מה לעשות כעת? אני יכול להתקשר לביטוח גרר שלי והם ישלחו מכונאי שטח שינסה לסדר את הבעיה ואם לא יצליח אז יביאו גרר.

3. עקב הבעיה שתיארתי שיש לי בבקרים, אולי כדאי להחליף את כל משאבת הדלק (אם משם בעיית הבקרים)?

4. כמה אמורה לעלות משאבת דלק חדשה (כולל עבודה)? כמה אמור לעלות תיקון לנזילה ללא משאבה חדשה?

5. עדיין אין לי מוסך טוב אמין וזול שהתחלתי לטפל בו ברכב שלי. האם כדאי לפנות לאמיר את חזי? (אני צריך גם להחליף טיימינג וקלאץ')

6. באחת התמונות סימנתי בכחול קורוזיה. מה זה האזור הזה? האם יש לי סיבה לשים לזה תשומת לב או להתעלם? האם יכול להיות שזה קשור איכשהו לכך שהחלפתי את מי הרדיאטור במים ירוקים?

7. תודה.

פורסם

הנזילה מהצינור, לא מהמשאבה.

תחליף את הצינור, שים בנדים חדשים, יתכן שגם בעיות אחרות, שיש לך, יסתרו בעקבות כך.

פורסם

מאוד מסקרן אותי מה שרץ בתא המנוע שלך, מכיוון שבסוויפט משאבת הדלק נמצאת בתוך מיכל הדלק.

בצורה משונה (או לא?) מותקנת לך גם משאבה חשמלית.

לפי התמונה נראה שיש לך צינור עם קרע שאתה חייב להחליפו במיידי. התמונות לא מספיק ברורות אך זה מה שאני רואה.

משאבת דלק חדשה לקנייה בחנות חלקי חילוף לסוויפט - המשאבה שבתוך המיכל עולה 180 שקל, תוסיף עוד 200 - 300 שקל עבודה בערך.

מה שבירוק זה חיבור צינור המים מהרדיאטור אל הפלאנג' של הטרמוסטט שלך שכנראה או הצינור מים קצת סדוק או שהצינור לא מהודק מספיק. וכן זה קשור שהחלפת למים ירוקים, כעת אתה רואה את נזילות המים.

אני מהצפון אז אין לי מוסך להמליץ לך, סורי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לגבי המים- זאת לא נזילה שכוללת טיפטוף מים ככה שזה לא רציני. ע"מ שלא יחמיר אולי יש איזה חומר שניתן למרוח על המקום שיחזק אותו?

לגבי משאבת הדלק החשמלית (ארז) - היא אכן לא מקורית בייצור הרכב והותקנה בתקופת הבעלים הקודמים.

לגבי הבעיה הנוכחית- מה אני עושה במצבי הנוכחי? מתקשר ל"שגריר" במסגרת הביטוח? הם יקראו לטכנאי שטח. לנסות לגרור אותו למוסך אמיר את חזי? מה אני עושה כרגע.

עלות תיקון: ארז, אמרת שהמשאבה שבתוך המיכל תעלה 180 לחדשה ללא עבודה. כמה משאבה חשמלית כמו שיש לי בתא המנוע תעלה חדשה - וכמה לעבודה? ואם לא מדובר בהחלפת המשאבה כולה אלא רק החלפת הצינור ובנדים (מה זה בנדים?) כמה זה אמור לעלות לי במוסך כולל עבודה?

בעיה נוספת: כפי שתוכלו לראות יש לי הזעה די רצינית בראש המנוע. יש משהו מיוחד שעלי לשים לב אליו בעניין זה? אציין שהחלפתי שמן לפני כשבוע ובמהלך שפיכת השמן לאגן נשפך גם שמן (לא השתמשתי במשפך) על ראש המנוע אז יכול להיות שזה השמן שנשפך ולא התייבש?

פורסם

תשמע, אם אתה רואה, לאן מתחבר הקצה השני של הצינור, אתה יכול להחליף אותו לבד.

בנד זה חבק מתכתי להידוק צינורות.

כמובן, שצריך להשתמש בצינור יעודי לדלק, בקוטר מתאים, ולא בסתם צינור גינה.

יש בכך סיכון מסויים, ולכן אתב צריך להחליט לבד, אם אתה רוצה להתעסק בזה, או להזמין שגריר.

רוב הסיכויים, שמכונאי של שגריר לא יגרור את הרכב, אלא יפתור את הביעה במקום.

הזעת שמן מסביב למכסה שסתומים זה שטויות, ונראה שזה שאריות של שמן שנשפך.

פורסם

לא יודע עלות של משאבה רגילה, פשוט לחבר שלי התקלקלה המשאבה שלו בסוויפט לפני חודש בערך ולכן קצת בקיא בפרטים.

אם יש לך טיפה רקע טכני החלפת הצינור ניתנת לביצוע בנקל.

אני תמיד מחזיק צינורות מים/דלק/וואקומים ספייר אבל זה בגלל שאני אוהב שיש לי כל מה שאצטרך כדי שלא אתקע.

אם יש לך ביטוח גרירות ולא נח לך לבצע את ההחלפה תגרור את הרכב למוסך, בכל אופן אתה חייב אפילו בצורה זמנית לעצור את טפטוף הדלק שלך ובשום פנים לא לנסוע עם נזילת דלק כזו.

פורסם

שלום רב !

בעייתך היא שולית, וכמו כל דבר אתה עושה מזבוב פיל.

קצה הצינור היוצא ממשאבת הדלק הלא מקורית והמאולתרת, יבש ולכן ניסדק, חיתוך קצה הצינור, הרכבתו מחדש, ובמקרה שאפשרי מומלץ לההחליף את כל קטע הצינור, ולנסוע לשלום, נזילת השמן לא קיימת ואתה כבר נתת הסבר לכך.

הירוקת שרתה רואה סהיב צנרת המים, מקורו בצבע שנפלט ממי הקירור, ואין ליחס לכך חשיבות.

ההמלצה לעתיד להרחיק את מיקומו המסוכן של משאבת הדלק המאולתרת, ממיקומה הנוכחי, לעבר כנף הרכב קיר האש, או מקום אחר שהוא רחוק ממקור חום וסכויי שריפת הרכב.

מומלץ בעתיד להחליף למשאבה מקורית, שקיימת בטנק הדלק ולא מחוצה לו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

כפי שרשמת, בעייתו היא שולית, עבורך ואחרים בפורום אשר רגילים להתקל ולטפל בבעיות כאלה ברכבים.

וזה שהיא שולית אינה אומרת שהיא לא רצינית - ישנה נזילת דלק ברורה אשר יש לטפל בה בדחיפות.

כבר ראיתי שני רכבים עולים באש מול עיניי, זה לא מחזה מלבב.

חברנו עומר כפי שכבר קראת והתרשמת מהודעותיו (עומר, מצטער שמדבר עליך בגוף שלישי, אני לא נגדך חס וחלילה) חדש כנראה בעולם אחזקת הרכב. ואינו בקיא בכל הבעיות ודרכי הפתרון.

עומר, אמנם כבר בצעת טיפול גדול לפי מה שהבנתי אך לא יהיה רע לבצע החלפה של צינורות ישנים יבשים וסדוקים. לא כיף שמתבקע צינור באמצע נסיעה, לא מים ובטח לא דלק.

לגבי המים הירוקים, לא ניתן לקבוע בוודאות אם רק שאריות צבע או נזילה, רק אתה תוכל לדעת בוודאות. האם חסרים מים ברדיאטור?

צביקה, שאלה נוספת, בהקשר למשאבת הדלק, אתה הרי בטח זוכר את התקלה שהייתה לחברי בסוויפט שלו שהתבררה לבסוף כמשאבת דלק מקולקלת (פעם שנייה בחצי שנה) לכן שאלתי היא למה לדעתך רצוי להחליף את המשאבה הקיימת במקורית אשר נטייתה להתקלקל תכופה יותר? לגבי שינוי המיקום של המשאבה ברכב של עומר אני מסכים איתך בהחלט.

ארז.

פורסם
צביקה שלום !

שאלה נוספת, בהקשר למשאבת הדלק, אתה הרי בטח זוכר את התקלה שהייתה לחברי בסוויפט שלו שהתבררה לבסוף כמשאבת דלק מקולקלת (פעם שנייה בחצי שנה) לכן שאלתי היא למה לדעתך רצוי להחליף את המשאבה הקיימת במקורית אשר נטייתה להתקלקל תכופה יותר? לגבי שינוי המיקום של המשאבה ברכב של עומר אני מסכים איתך בהחלט.

ארז.

ארז שלום רב !

אני חייב לציין שאיני זוכר את התקלה בסוויפט של החבר שלך, את זאת אני למד מהשרשור הזה , שבו ציינת זאת.

אני בחור שמרני שדוגל במקוריות, אם יצרן החליט שאת משאבת הדלק, יש להתקין בטנק הדלק, ואורך חיייה נקבע במידה והיא מקבלת קירור מהדלק, אך הוא לא חשב על הישראלי "המקבן" ושיודע הכל יותר טוב ממהנדס יפני, והישראלי שציד ממלא 10 ליטר בטנק בלבד, וממתין עד שנגמר הדלק, ובכך גורם להתחממותה, ולקיצור חיייה, ואז מתקין משאבת דלק חשמלית חיצונית של סובארו טנדר, בתא המנוע הרחק מטנק הדלק, ממשאבה שאמורה לינוק, ולא לדחוף, וברגע שמרחיקים אותה מהטנק היא מתקשה לדחוף, ובכך גורמת לקרטועים ולחוסר דלק בעומס, לסכויי שריפה בתא מנוע בגלל קירבתה לחוטי הצתה, חשמל וחום רב. ובכך הישראלי המקובן יצא פרש.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שאלה לעומר בהמשך לנושא משאבת הדלק החיצונית, האם עדיין בנמצא והוחלף פילטר הדלק המקורי ברכב? זה שנמצא קצת לפני הגלגל הימני האחורי ברכב ע"י מיכל הדלק? אם הוא מבוטל עקב ההסבה של משאבת הדלק אצלך ברכב מומלץ להתקינו מחדש.

לגבי כן להתקין משאבה מקורית או לא זו כבר החלטה שלך.

לצביקה, הייתכן שהרגשתי עקיצה קלה בהזכירך משאבת דלק של סובארו טנדר? :lol:

פורסם

שלום ותודה על התגובות.

נכון שאני חדש, זהו הרכב הראשון שלי ואני בכלל צעיר בגילי ורק עכשיו לומד (ואוהב את זה). ונכון שאני קצת חופר כי אני מעדיף לדעת הכל לפני שאני עושה מאשר לפעול ואז להיתקע או לעשות משהו לא נכון ולגלות שנדפקתי. ואני לומד עם הנסיון. כמו ששאלתי הרבה שאלות על החלפת שמן/פילטרים/מים ברדיאטור אלה מן הסתם דברים שלהבא וגם ברכב הבא אני מן הסתם לא אתחיל לשאול "האם צריך לפתוח את בורג הריקון לפני הפילטר" וכו' כי אלה דברים שלמדתי מנסיון.

ארז, אמרת שביצעתי טיפול גדול לאוטו, לא הייתי אומר שביצעתי טיפול גדול. בסה"כ החלפתי פילטר שמן, שמן, פילטר אוויר ואת מי הברז ברדיאטור לנוזל קירור. לגבי שאלתך על פילטר הדלק - אינני יודע אם קיים כעת פילטר דלק מקורי ברכב או חלופי, האם הוחלף ומתי, והאם הוא בשימוש. אין לי בכלל מושג לגבי הפילטר הנ"ל. הבנתי שזה פילטר שמחליפים ממש כל הרבה זמן כך שלא חשבתי שדחוף להתעסק איתו. אנסה לשאול מחר את המוסך האם נראה שהפילטר בשימוש. כמו כן אאיר את עיניו של המוכסניק לגבי מיקום המשאבה.

לגבי הרכב: הזמנתי גרר משגריר. אמרתי להם בטלפון שהצינור גומי של משאבת הדלק נפגם והם אמרו שמכונאי שטח לא יבוא לפתור את זה. השארתי את הרכב אצל אמיר את חזי ביצחק שדה 5 ומחר בבוקר אני אלך לשם. על הדרך אני רוצה כנראה לעשות החלפת קלאץ' וטיימינג. טיימינג אין שאלה אם צריך להחליף או לא. אני לא יודע מתי הוחלף ברכב הזה ולפי מה שהבנתי הבעלים הקודם של הרכב לא החליף והוא החזיק בו כשנתיים. הקלאץ' הבנתי שגמור אז עדיף להחליף עכשיו ולהנות מקלאץ' חדש מאשר להיתקע בכביש עוד חודש/חצי שנה ואז להחליף - ההחלפה גם ככה תבוא. אני צריך לדעת משהו לפני טיפול קלאץ' וטיימינג או פשוט להגיד למוסך "החלפת קלאץ' וטיימינג? דברים שזה כולל? הבנתי שטיימינג כולל החלפת מחזירי שמן ומותחנים, והאם בקלאץ' צריך להחליף הכל או רק דוושה/כבל? לא יודע איך זה הולך בדיוק כפי שהבנתם ומה אמורים להיות המחירים?

תודה!

פורסם

תבקש החלפת טיימינג ובדיקה של הקלאץ', והחלפתו אם צריך, אתה לא אמור לפרט למוסכניק שום דבר מעבר לכך, תוודא רק שהוא מחליף גם רצועת אלטרנטור/מדחס.

החלפת קלאץ לא כוללת החלפה של הדוושה, וגם לא החלפה של הכבל.

היא כן כוללת פירוק והרכבה של גיר , והחלפת סט קלאץ' (דיסק, מייסב לחץ', ליטוש גלגל תנופה), מדובר בעבודה רבה יחסית, מספר שעות.

פורסם

רצועת אלטרנטור ומדחס זה כלול בטיפול של הטיימינג? ומה לגבי מותחנים/מחזירי שמן/משאבת מים? הבנתי שגם אותם נהוג לעשות כש"עושים טיימינג".

לגבי הקלאץ'- אז אמרנו דיסק, מייסב לחץ וליטוש גלגל התנופה. את הכבל לא כדאי בכל זאת להחליף על הדרך? זכור לי רכב של אח של חבר (פיאט אונו 92') שהכבל קלאץ' נקרע לו באמצע נסיעה והיה צריך להזמין גרר.

האם על הטיפול בנזילת הדלק אני אמור לשלם?

בכמה עלות אני אמור לצאת מהטיפולים הנ"ל אצל אמיר את חזי?

פורסם

רצועות אלטרנטור ומדחס מחליפים בדרך כלל בייחד עם החלפת טיימינג, כי בשביל להגיע לטיימינג חייבים להוריד את הרצועות האלו, על הרצועות החדשות כמובן צריך לשלם בנפרד, אם לא תרצה, המוסכניק יחזיר לך את הרצועות הישנות.

אני חושב, שבמנוע שלך משאבת מיים לא מונעת על ידי רצועת טיימינג, ולכן, אם היא לא נוזלת, אין צורך להחליף אותה.

קלאץ' קומפלט מגיע עם כל החלקים הדרושים, אתה לא צריך לפרט למוסכניק, מה להחליף, ומה לא.

כבל קלאץ' לא נהוג להחליף "על הדרך". ניתן להחליף אותו ללא קשר לקלאץ', מתי שתרצה.

אם טיפול בנזילת דלק יכלול משהוא מורכב יותר מסתם החלפת צינור, כמובן שצריך לשלם. אם זה רק צינור, אולי לא יחיבו אותך.

אני לא חושב, שהטיפול הזה יעלה פחות מ 2000 ש"ח, רוב הסיכויים שיעלה יותר.

ולכן תעשה קצת חושבים : האם הרכב מצדיק את ההשקע - כלומר האם המנוע טוב, לא מאבד שמן ומיים, לא מתחמם, ונראה לך שהכל פחות או יותר תקין ?

פורסם

אכן הבנתי שעניין הטיימינג יעלה בסביבות ה 1300 ש"ח ושקלאץ' גם עולה כ 1000 שח. אני מגיע פה לעלויות גדולות אך השאלה האם הן לא מחוייבות המציאות? טיימינג יכול להיקרע לי גם מחר, וקלאץ' גם כן יכול לתקוע אותי ברחוב מחר. אפשר להשקיע ת'2500 שח ולנסוע ראש שקט מטיימינג וקלאץ' ואפשר שייקרעו חודש הבא והלך האוטו, לא?

אם עדיף למשוך עם הקלאץ' עד שייקרע (ד"א רק עכשיו קניתי את הרכב אני לא מתכוון לזרוק אותו בקרוב) או למשוך עם הטיימינג עד שייקרע ויילך המנוע אז תגידו לי ואעשה את זה ואחסוך את הכסף על הטיפול ופשוט לא אשקיע ברכב הזה שום דבר מעבר לתיקונים חשובים (כמו הנזילה הנוכחית).

האם שווה להשקיע או לא?

• תוכן חדש...