Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיג'ו 306 אוטומטית שנת 2001. לפני כחודש ביצעתי שיפוץ כללי של הגיר

אצל משפץ גירים. כשנסעתי אתמול נשמע רעש בזמן שהגיר החליף הילוך (כמו רעש של הילוך שקופץ

בגיר רגיל) ואז נדלקו שתי נורות: כוכבית ו- S. עצרתי את האוטו בצד ואז דוושת הגז הפסיקה להגיב

(האוטו נכנס למעין שיתוק). לאחר שכיביתי את המנוע והדלקתי אותו מחדש התקלה כאילו התאפסה והאוטו

המשיך לנסוע כרגיל. פניתי למוסך אך הם לא מצאו מה התקלה ואמרו שהגיר תקין.

מה לדעתכם יכולה להיות התקלה והאם זה קשור בהכרח לגיר ? האם כדאי לפנות לבדיקה במוסך

מורשה של פיג'ו ?

יוסי

פורסם

בהידלק הנורה שוב,מומלץ לחזור למכון הגירים שביצע את השיפוץ /התיקון.

על פניו,אם התקלה תחזור יתכן שיש תקלה בגיר מכיוון שיש אחריות- הדרך היחידה לממשה היא לחזור לאותו מקום שאחראי על העבודה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון מדובר בבעיה חשמלית הקשורה לגיר ?

האם כדאי לפנות למוסך מורשה של פיג'ו כדי שיאבחנו בדיוק מה התקלה (במוסך שבו תיקנו

לי את הגיר לא עלו על הבעיה) ?

פורסם

בפז'ו אולי יעלו על הבעיה (במקרה הטוב) ואולי יקטינו ראש ויציעו לך שיפוץ גיר.

אני במקומך הייתי חוזר למקום שבו ביצעת את השיפוץ ודורש לתקן את הבעיה כי הנורות שנדלקות, כמו שכבר נאמר, מעידות על תקלה בגיר

פורסם

בקשר לתקלה - לא בהכרח, אם כי אפשרי. הנורות שתיארת מתארות כניסה של הגיר ל"מצב חירום" בו הוא ננעל על הילוך שלישי.

בהנחה שמכון הגירים יודע את מלאכתו - החשד הראשון שלי נופל על ענייני חיווט, אם כי רק בדיקה במוסך תוכל לאושש את ההנחה.

אפשר ללכת למורשה, אבל הייתי עושה זאת רק בתיאום עם המכון בו שופץ הגיר, פן ינסו להתנער מאחריותם.

מציע שתפרסם את שם המכון, אולי מישהו מכיר וייתן עצה (לא מדובר כאן בהכפשה - כי לא נטען שהם לא מודים באחריות שלהם. תקלות בתיקון עלולות לקרות לכל אחד, גם אם הוא בעל מקצוע טוב).

פורסם

אני לא יודע את שם המכון כי ביצעתי את התיקון למעשה דרך המוסך שאני מטפל אצלו בד"כ והוא

זה שנתן את האוטו לאותו משפץ גירים (המוסך שלי ביצע רק את הפירוק וההרכבה).

חשבתי ללכת למורשה פיג'ו רק כדי לקבל דיאגנוזה כי אולי המחשבים שלהם יצליחו לגלות

את התקלה ואח"כ לבצע את התיקון במוסך ששיפץ לי את הגיר. מה אתה אומר ?

פורסם

כמו שכתבתי, אפשר, אבל רק אחרי שתודיע למוסך שבכוונתך לעשות זאת - אחרת עוד יגידו שעשו נזק במוסך השני.

תסביר להם שאתה מאפשר להם לסדר את התקלה בעצמם, או שתלך למוסך שכן יכול לעשות זאת (מומלץ מאוד לגבות את דברם בדואר רשום).

פורסם

שילמת המון כסף על שיפוץ אז ברור שאתה חוזר למוסך ששילמת לו על התיקון ודורש אחריות.

מדוע אתה בכלל שוקל אופציות אחרות, זכית בלוטו?

פורסם

הייתי היום אצל משפץ הגירים. הוא חיבר מחשב לאבחון התקלה ואח"כ

החליף לי איזשהו חיישן שקשור לגיר. נקווה שזה יעזור.

פורסם

הי חבר'ה, אשמח שוב לשמוע את חוות דעתכם.

כפי שכתבתי החליפו לי חיישן (כנראה של המוח של הגיר) ובינתיים הנורות לא נדלקו שוב, אבל התעוררה בעיה אחרת.

אחרי העברת הילוך משני לשלישי במידה והאוטו מאט, יש קפיצה קטנה (מעין בעיטה). במצב והאוטו ממשיך להאיץ העברת ההילוכים חלקה ואין קפיצה.

מה לדעתכם זה יכול להיות, האם זה קשור להחלפת החיישן ?

יוסי

פורסם

למה אתה חושב שזו תקלה? אם אתה מאט, ה-AL4 מוריד הילוך, כמו גיר ידני. בדוק אם הטורים עולים בזמן שיש "בעיטה". אם כן - זה נשמע תקין לחלוטין.

• תוכן חדש...