Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרה לכשירות נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני בן 23, לא נהגתי קרוב ל5 שנים (פעמים בודדות פה ושם)

מה עושים במצב כזה? איך חוזרים לכשירות?

אני לא רוצה סתם לעלות על ההגה ולהרוג איזה ילד.

מורי נהיגה עושים "שיעורי רענון"? :-)

אם יש פה מישהו עם מקרה דומה שיכול לספר איך הוא התמודד עם זה אשמח לשמוע. (די מעניין האמת)

פורסם

לא עברתי שום מקרה דומה, ואני גם לא מכיר אדם כזה אבל מורי נהיגה אכן עושים שיעורי רענון לאנשים במצבך.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
לא עברתי שום מקרה דומה, ואני גם לא מכיר אדם כזה אבל מורי נהיגה אכן עושים שיעורי רענון לאנשים במצבך.

זה לא נשמע כל כך טוב.:|

אבל באמת המצב שלי גרוע.

פורסם

ראשית יפה שאתה מודע לכך שלאחר תקופה ארוכה שבה לא נהגת אתה זקוק לרענון מה עוד שלפי הגיל לא צברת וותק נהיגה גם לפני ההפסקה.

מורי נהיגה בארץ מלמדים איך לעבור טסט ולא איך לנהוג.

קח לך מלווה נהג מנוסה , שאיתו תיסע , בהתחלה אפילו בכביש נידח או במגרש חניה שומם ולאט לאט תיכנס לפורמה ואז כביש עירוני ואח"כ כביש בינעירוני.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אמא שלי חזרה לנהוג אחרי הפסקה ארוכה, ובעצם בכלל לא היה לה נסיון בארץ. התחלנו במגרש חניה של גני תערוכה. ( השוטרים היו קצת בהלם, אבל לא יכלו לעשות כלום). אחר כך נסיעה בין-עירונית בכביש נידח לכוון השטחים. אחר כך לקחה כמה שעורים עם מורה נהיגה בעיר וזהו.

היום כבר שנתיים שאין לה רכב אבל אנחנו דואגים שפעם בכמה חודשים היא תנהג על אחד הרכבים הקטנים יותר שיש במשפחה.

פורסם

לדעתי תתקשר לאיזה מורה נהיגה באיזור שלך ותשאל לגבי זה.

אני כן הייתי הולך לכמה שיעורים אצל מורה נהיגה לרענון.

משהו כמו 4-5 שיעורים ( תלוי עד כמה אתה חלוד ) וחוזר לעניינים.

מורי נהיגה בארץ מלמדים איך לעבור טסט ולא איך לנהוג.

עדיין, עם זה, בגלל שהוא לא נהג 5 שנים אני כן הייתי הולך על האופציה הזאת שיש מישהו לידך ששם לב לדברים שאתה לא רואה ויכול לתקן במקום.

פורסם

אני בדיוק הייתי במצב כמו שלך,רק לא 5 שנים אלא שנה שלמה לאחר הוצאת הרישיון לא נגעתי בכלל בהגה.

לאחר כשנה קניתי את האוטו,התיישבתי לבדי ליד ההגה היה פחד אימה :shock:(הרי לא נהגתי ליד מלווה 3 חודשים וגם כן לא נגעתי בהגה שנה),התחלתי את הנסיעה בכביש שאין בו ההרבה תנועה,עשיתי לעצמי ריענון בעליות,ובליילה זה ה-פחד לנהוג.ולאחר כשבוע-שבועיים הרגשתי את הביטחון!

אתה צריך לשבת ולנהוג באיזשהו כביש לבד,כדי שיהיה לך את הביטחון לעלות לבדך.

והכי חשוב בהצלחה.

פורסם

כנראה זה המקרה הכי קיצוני פה, אמא שלי לא נהגה משנת 93 עד שנת 2007, 14 שנה. כשאבא שלי הבין שהגיע השעה וקרא הספד על הרכב המשפחתי הוא ירד איתה לשני "שיעורים" בני שעה. משם היא התקדמה לבד, וחוץ מנשיקה אחורית עם פנס רחוב לא נזקף שום דבר לחובה, היום היא נוהגת כמו ישראלית מצטיינת(כאילו שאין אף אחד על הכביש)

פורסם

ממליץ לך לעשות כמה שיעורי ריענון בודדים אצל מורה מוסמך כדי לפתח חזרה את הבסיס שזה חשוב, ולאחר מכן

שילווה אותך נהג עם ניסיון רב שידע לתקן אותך בטעויות הקטנות שיהיו בזמן הקרוב עד שתצליח לפתח בנוסף את הביטחון

והניסיון על הכביש.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

טוב אין לי כל כך מישהו שפנוי לשבת איתי על זה יותר מדי אבל אני אחפש.

אני חושב שאתחיל בכמה שיעורים וניראה איך זה יתפתח משם.

:-)

פורסם

התופעה שאתה מתאר מוכרת מאד ונתקלתי בה פעמים רבות.

מניסיון שלי בהדרכת אנשים במצב שתיארת (כאלו שעשו הפסקה ארוכה או שלא הבשילו בכדי לנהוג עצמאית) אני יכול לומר לך שהדרך לחזור לנהוג היא פשוטה מהבחינה הטכנית אבל מעט מורכבת מהבחינה האישית שלך.

אחת הבעיות המתעוררות במצב כזה היא שאתה עלול להרגיש טוב בהתחלה אבל דברים מסויימים עלולים להפחיד אותך (למשל כבישים מהירים, משאיות, מצבי לחץ וכד') ואז אתה תתחיל לפתח מה שמכונה כ"נהיגה סלקטיבית". דהיינו, אתה עלול למצוא עצמך נמנע ועוקף מצבים שקשה לך עימם במקום לפתור אותם. בהמשך וככל שיעבור הזמן, אם לא תפתור את הבעיות, הדבר ילך ויחמיר.

אני אשלח לך ה"פ לגבי הפתרון.

דני G.

פורסם

מניסיון אישי הוצאתי רישיון והתחלתי לנהוג רק אחרי איזה שנתיים, נהגתי תקופה מסוימת עם מלווה וזהו בסה"כ זה כמו לרכב על אופנים שוכחים אבל לא מאבדים את זה.

• תוכן חדש...