Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אסקונה 83

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע כמה כוחות סוס יש לו, ואני חושב שזה לא רשום.

יש אפשרות לדעת?

דגם 1.3 , עם קרבורטור SOLEX הוגדר כבעל הספק 60 כ"ס

לדגם 1.3S בעל קרבורטור VARAJET היו (בצעירותו...) 75 כ"ס, שנחשבו אז כערך מכובד למנוע 1300 סמ"ק.

סוג הדגם (1.3 או 1.3S ) רשום באחורי הרכב.

בשנות ה-80 היתה מגבלת מסים לרכבים שמעל 1300 סמ"ק (מכוניות "ארידור"). מנועי אופל 1.3S היו בין ה-1300 היחידים בעלי 75 כ"ס (למיטב זכרוני, רק לנצ'יה "דלתא" ו- "פריזמה" נתנו הספק דומה מנפח כזה), וזה היה סוד ההצלחה של ה"אסקונה" וה"קדט" באותן שנים.

עודד

פורסם

לי זכור שלאבי היה רשום בווקטרה 92' שלו צמוד לדלת הקדמית GL, ומאחורה ליד נפח המנוע היה רשום vectra 1.6S.

איזו רמת גימור זו?

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם
שלום,

לחבר של אבא שלי (שהוא מכונאי) יש אופל אסקונה שנת 1983, האוטו במצב מצויין ונוסע יום יום, דגם קופה עם מנוע 1300 וקרוב ל 250,000 ק"מ, הוא מעוניין למכור את זה ולקנות משהו יותר גדול (המשפחה שלו גדלה :-) ).

צירפתי כמה תמונות של האוטו.

האם יש איזה מחיר שהייתם ממליצים בשביל למכור?

אכן זו אופל שמסתובבת בשפרעם

הרכב שמור להפליא

פורסם
היה גם אחד הזוי שרצה על רכב כזה שהתפרסם ביד 2 50K ודובר עליו לא מזמן כאן בפורום, אז מה.., עניין של היצע וביקוש ,ימצא את הפראייר הנכון יתן לו גם 20K ,רק דבר אחד הוא צריך והרבה סבלנות..

מכל הבחינות האחרות שמור או לא, תמיד היה ותמיד יהיה עגלה נפח של 1300 לכזה רכב , מה הם חשבו לעצמם אני שואל.. עוד אחת מהבדיחות שהביאו לארץ הקודש.

אל יתהלל חוגר כמפתח

ספק אם נסעת במקומות בהם אני נסעתי עם אופל בארץ

פורסם

כל מי ששומר בקנאות על כבודה של אופל, אין הרבה מעריצי אופל גדולים ממני בארץ אבל במקרה הזה אתם יוצאים לקרב אבוד מראש.

עם משקל של טון (יבש) ו 75 כ"ס (במקרה הרע 60 כ"ס) אוטו זריז זה בטח לא היה.

האסקונה 1300 הייתה עגלה שבקושי זזה, עם 5 אנשים,ציוד לטיול, גיר אוטומטי ומזגן פועל היא הייתה מתקשה לחצות את קו ה 90 קמ"ש ויציאה מהמקום הצריכה סבלנות מרובה :wink:

בעליות מתונות (לא חו"ח הקסטל או רמת הגולן) אם לא היית מכבה מזגן ונועל את הגיר על 2, היית מאבד מהירות עד לעצירה אלגנטית בצד הדרך.

וכל ההתנסות הזאת הייתה עם אחת חדשה לחלוטין מהחברה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עם כל מה שציינת אני מאחל לך לטייל היכן שאני טיילתי עם אופל

נכון נעלתי על 2 ועשיתי כל מה שכתבת אבל מעולם לא יצאתי פראייר במוסכים כמו שיוצאים היום

וזה עוד בלי הטיולים בכל רחבי אירופה עם הקורסות שבאו לאחר מכן

וזה בלי המנועים היותר גדולים 1600 שמעולם לא תקעו אותי בדרך .. מעולם !

פורסם

אוטו מתוק עם צליל מנוע מאוד ייחודי [מעל סל"ד מסויים משתנה הצליל למעין רצף של פיצוצים]

הרכב הראשון שלי היה קאדט 1.3S על שלל חגורת הטיימינג הארורה שלו והמרימים ההידראוליים בעלי הנטיה למוות מוקדם.

אם יתחשק לך - עד היום שמור אצלי גל הזיזים של האוטו [OHC] וכל מיני חלקי פנים של הקאדט שלי יהי זכרה ברוך.

[זכור לי טלפון באמצע הלילה מהמשטרה - ביום שמכרתי אותה באמת לבני דודים מהשטחים תמורת 1000 שקל]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...