Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה שמטרידה אותי ואשמח אם תפתרו לי אותה.

היום יש הרבה מאד לוחות שמפרסמים רכבי אספנות למכירה,מגמה מבורכת.

מה שפחות מבורך הם המחירים,לא ראליים גם למי שלא מבין מהחיים שלו,מי

יקנה דה שבו ב37000 שח,דודג דארט ב30000 ועוד אין ספור דוגמאות.

מישהו מכם שמע על מישהוא שמכר במחיר מופקע רכב אספנות או שמכוון שהפרסום חינם,מה איכפת למוכר להדביק מחיר מההפטרה.

אני לא מדבר על רכבי אספנות נדירים ונחשקים שהמחיר הגבוה מוצדק גם לפי מחירונים בין לאומיים.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

לגבי רכבים די נדירים שמצבם טוב ואפילו טוב מאוד המחירים בארץ ממש לא יקרים(יחסית!!)

אבל אכן יש מכוניות עם מחירים די גבוהים-יחסית כמובן כמו שציינת

אך לאחר שאדם השקיע אלפי אם לא עשרות אלפי שקלים על שיפוץ רכב שמחירו או ערכו לא גבוהים כל כך אפשר להבין מה פשר המחיר

וכרגיל כמו שיגידו לך אין מחירון!???....

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם הכתוב.

מחירים מופקעים תמיד מופיעים ליד רכבי אספנות ללא כל הצדקה!

אך מה לעשות, זו זכותו של מוכר הרכב..

סביר להניח שאם שוק האספנות בארץ היה יותר מגוןן ורחב הרי שהמחירים היו מתאזנים קצת יותר, אך זו המציאות וזה מה יש. וחבל.

פורסם

מכונית זה לא יהלום או תכשיט זהב. הערך שלה לא נקבע על סמך משקל או קארט, או פרמטר אובייקטיבי אחר.

אם אדם מבקש מחיר X ויש מי שיהיה מוכן לשלם מחיר X, המחיר X הוא מחיר סביר. היצע וביקוש ותו לו. אין מה לבוא בטענות לאף אחד על הפקעה או נוכלות.

אני משפץ מכונית והעלות הכוללת תגיע כנראה לסביבות ה 60 אלף ש"ח. אם וכאשר אמכור אותה, לא אקבל עליה יותר מ 30. בארה"כ או אירופה ניתן לקנות כזאת במצב טוב בפחות מ- 20.

אז מי כאן הפראייר, ומי המפקיע ?

פורסם

הפראייר הוא אדם שמשקיע הרבה ברכב לשיפוץ בלי לאהוב אותו

עם כוונות ברורות להחזיק בו הרבה הרבה שנים.

המפקיע - הבעלים הקודמים של הרכב, שהזניחו אותו וגרמו לו

לצורך של שיפוץ ב60K.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
הפראייר הוא אדם שמשקיע הרבה ברכב לשיפוץ בלי לאהוב אותו

עם כוונות ברורות להחזיק בו הרבה הרבה שנים.

המפקיע - הבעלים הקודמים של הרכב, שהזניחו אותו וגרמו לו

לצורך של שיפוץ ב60K.

:mm_yeah:

צודק לחלוטין. לי הציעו על הרכב עוד לפני השיפוץ מחיר לא סביר של 45000 ש"ח

ולא מכרתי, כל זאת לאחר שקניתי אותו ב- 15000 ש"ח.

יכולתי לעשות רווח נקי של 30000 ש"ח תוך חודש.

אבל קניתי את הרכב מתוך מטרה ברורה שזה הולך להיות רומן ארוך, ושאני לא אתן לאף פיתוי להוציא אותו מהידיים שלי. הרי לא פעם אנו קוראים כאן בפורום על אנשים שמתגעגעים לרכב שפעם היה להם. אני לא מתכוון להתגעגע לרכב שלי, הוא פשוט לא יעזוב.

זאת אהבה שאין לה מחיר!

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

אני בהחלט מסכים עם מה שאתה כותב. אני רואה דוגמאות רבות למחירים גבוהים. זה מיועד לצוד את אותם אנשים שאינם מבינים ברכבי אספנות, וחבל.

(עוד יותר מרגיז זה שאנשים מפרסמים את הרכב שלהם ללא מחיר, וכשאתה מתקשר לברר כמה עולה, הם תוקעים לך מחיר אסטרונומי של איזה 100,000 ש"ח. מן הסתם, אם היה המחיר הזה בפירסום שלהם, אף אחד לא היה מבזבז עליהם את שיחת הטלפון. חבל מאוד שמנהלי הפורומים והאתרים הרלוונטיים נותנים יד לפירסום כלי רכב ללא תג מחיר.זה הזמן להגיד : די לשיטה הפסולה. לדעתי אין לפרסם כלי רכב, באשר הם, ללא המחיר המבוקש.)

פורסם
אני בהחלט מסכים עם מה שאתה כותב. אני רואה דוגמאות רבות למחירים גבוהים. זה מיועד לצוד את אותם אנשים שאינם מבינים ברכבי אספנות, וחבל.

(עוד יותר מרגיז זה שאנשים מפרסמים את הרכב שלהם ללא מחיר, וכשאתה מתקשר לברר כמה עולה, הם תוקעים לך מחיר אסטרונומי של איזה 100,000 ש"ח. מן הסתם, אם היה המחיר הזה בפירסום שלהם, אף אחד לא היה מבזבז עליהם את שיחת הטלפון. חבל מאוד שמנהלי הפורומים והאתרים הרלוונטיים נותנים יד לפירסום כלי רכב ללא תג מחיר.זה הזמן להגיד : די לשיטה הפסולה. לדעתי אין לפרסם כלי רכב, באשר הם, ללא המחיר המבוקש.)

בקשר לפרסום רכב למכירה ללא מחיר זה אכן מעצבן ומיותר אבל ...

ישנם רכבים ששווים את "המחירים האסטרונומים" ואף יותר וחלק לא

אין מחירון והרבה פעמים יש רכבים שהסכום שמקבלים עליהם לא מכסה את עלות השיפוץ!!

אז לא תמיד ברור מי הפריאר! :idea:

פורסם

1. קיימים מחירונים לרכבים קלסים בכל מדינה מתוקנת. ניתן לכן לבחון כל מחיר שנדרש בארץ אל מול מחירונים אלו.

2. מחיר רכב לעולם לא יקבע על פי רמת ההשקעה אלה על פי רמת הרכב, נדירותו והביקוש.

לכן בוגטי גוססת תעלה יותר מפורד אנגליה משופצת כחדשה.

3. הבעיה האמיתית בארץ היא בסיווג רמת הרכב. רוב הבעלים מפריזים בתאור רמת השיפוץ. ריפוד לא מקורי, צבע לא מקורי, חומר במקום פח וכו' וכו' וכו' - אין זו מכונית משופצת. רוב המכוניות בארץ נחשבות באנגליה כמכוניות לפני שיפוץ או לשיפוץ תוך כדי נהיגה (אלו קבוצות המחיר) הכי נמוכות במחירונים.

4. בעיה אחרונה - ציפיות הקונים. רבים מהקונים לא מבינים כיצד לחשב את מחיר הרכב ואת מצבו. לכן הם ינסו להוריד כל מחיר ב-70% יעליבו את המוכרים ויבלבלו במוח.

בוא נהיה כולנו, קונים ומוכרים, הגיונים !

פורסם

באותה הנימה של התגובות הקודמות, אם מישהו מוכר יגואר E TYPE יד ראשונה ב-2000 יורו, אני קונה... בעצם, תביאו לי שתיים :p

שימו לב למחירים באירופה ובארה"ב, ותגלו שאותה חיפושית מרוטה שעולה 5000 ש"ח בארץ, נמכרת ב-100 דולר בחו"ל. מה לעשות, כל עוד מכוניות ייחשבו בארץ כהשקעה שצריכה להחזיר את עצמה, והשוק יהיה סגור למעשה לייבוא (מי רוצה לנסות לייבא עצמאית? עדיף לנסות לחצות את רמאללה עטוף בדגל ישראל...או את רמלה במדי שוטר...) אזי המחירים יהיו לפעמים בלתי-ריאליים. מצד שני, בהחלט ישנם בארץ רכבים שמורים ו/או משופצים ברמה סבירה ומעלה, אשר מחירם גם בחו"ל יהיה גבוה, אולי פחות מאשר בארץ אבל לא בהרבה פחות.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
באותה הנימה של התגובות הקודמות, אם מישהו מוכר יגואר E TYPE יד ראשונה ב-2000 יורו, אני קונה... בעצם, תביאו לי שתיים :p

שימו לב למחירים באירופה ובארה"ב, ותגלו שאותה חיפושית מרוטה שעולה 5000 ש"ח בארץ, נמכרת ב-100 דולר בחו"ל. מה לעשות, כל עוד מכוניות ייחשבו בארץ כהשקעה שצריכה להחזיר את עצמה, והשוק יהיה סגור למעשה לייבוא (מי רוצה לנסות לייבא עצמאית? עדיף לנסות לחצות את רמאללה עטוף בדגל ישראל...או את רמלה במדי שוטר...) אזי המחירים יהיו לפעמים בלתי-ריאליים. מצד שני, בהחלט ישנם בארץ רכבים שמורים ו/או משופצים ברמה סבירה ומעלה, אשר מחירם גם בחו"ל יהיה גבוה, אולי פחות מאשר בארץ אבל לא בהרבה פחות.

כמה דברים ששכחתם!!

המיסים ,עלות השיפוץ ,עלות וזמינות חלפים וכל מה שקשור לרכבי אספנות זול די משמעותית מהארץ .

המבחר שם גדול יותר ומגוון יותר

המחירונים ביורו או דולר או לירה סטרלינג ומה לעשות בארץ עדיין מרוויחים בשקלים

ויש עוד כמה סיבות. :idea:

פורסם

1. עיקר עלות השיפוץ - עלות העבודה !!!! עדיין העלות בארץ נמוכה מהעלות באירופה וארה"ב !!!

לכן תפסיקו לבכות על עלות השיפוץ !!!

2. עלות השיפוץ לא רלוונטית למחיר המכירה. כל בר דעת שמסוגל לקרוא ירחונים בנושא יכול לדקלם את המנטרה "שיפוץ לעולם לא יצדיק את עצמו כלכלית", "כלכלית - עדיף לרכוש רכש משופץ".

3. עלות רכב נקבעת על פי מצבו ולא על פי ההשקעה בו !!!! הגיע הזמן שנבין זאת !!!

ברוב המקרים רכב הוא לא השקעה ! יש לנסוע בו ולהנות ממנו :wink:

• תוכן חדש...