Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, דיי התקבעתי על המסך הזה.

כשהבטתי במפרט (ספסיפיקציות) ראיתי שמדובר על מסך רחב 3:4, ולא על .16:9

מבחינת צפייה בסרטים-מה זה אומר?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המסך הזה הוא מסך רחב לא 4:3

יש לו פונקציה שמאפשרת מעבר ל 4:3 בתוך המסך עצמו ואז בעצם תראה פסים שחורים בצדדים

אני מבין שאתה רוצה את המסך הזה רק בגלל שרשום שהוא 2MS, קח בחשבון שהוא לא 2MS אלא שהזמן הכי איטי במעבר צבעים, מה שמעניין אותך לראות זה מה הזמן ב"TYPICAL" בין לבן לשחור,או בין אדום לירוק, הזמן שהם נותנים לך כאן הוא בין אפור לאפור (GREY TO GREY),מניסיון אסור להסתמך על המספרים שהם מפרסמים כי הם לא קשורים למציאות בכלל, גם יחס ניגודיות שמפורסם הוא יחס דינמי (ז"א לא יחס ניגודיות אמיתי של הפאנל) אלא יחס אשר מיוצר ע"י מעבד תמונה,במידה ותשתמש בניגודיות דינמית זה יגרום למסך להיות עוד יותר איטי ובדרך כלל גם הצבעים יהיו פחות אמיתיים.

המסך של סמסונג שהמלצתי לך 240T עדיף בכמה רמות על הLG, אומנם יש לו כמה חיסרונות כמו חוסר אפשרות לכיוון גובה ואין אפשרות לסובב 90 מעלות,השאלה היא האם הפונקציות הלאה בכלל רלוונטיות לגביך.

המלצה שלי היא הסמסונג בלי שום ספק, אם תחפור באינטרנט תגלה גם שהסמסונג למרות שהוא 5MS מהיר יותר ומבצע את המעבר צבעים בצורה יותר טובה מהLG.

פורסם

ממליץ בחום על T220 של סמסונג!

2MS

ניגודיות אחד לעשרים אלף

כפתור מגע של כיבוי והדלקה

חתיך בטירוף!

מחירו כ1200 שקל!

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

שוב ניגודיות דינמית לא מעניינת אף אחד,בנוסף המספר הזה מוגזם בערך פי 3.

בכל מקרה אם מדובר על 22" אז אכן T220P הוא מולץ מאוד, ההבדל בין המסך עם האות P בסוף ולאחד ללא הוא הרזולוציה הטבעית שלו

T220- 1650X1050

T220P - 1920X1200

פורסם
המסך הזה הוא מסך רחב לא 4:3

יש לו פונקציה שמאפשרת מעבר ל 4:3 בתוך המסך עצמו ואז בעצם תראה פסים שחורים בצדדים

כרגע אני רואה "פסים שחורים". האם מסך זה יפתור את ה"בעייה" הזו? או שצריך להגדיר אותו למצב 3:4 או 9:16?

אני מבין שאתה רוצה את המסך הזה רק בגלל שרשום שהוא 2MS,

גם-אך לא רק.

קח בחשבון שהוא לא 2MS אלא שהזמן הכי איטי במעבר צבעים, מה שמעניין אותך לראות זה מה הזמן ב"TYPICAL" בין לבן לשחור,או בין אדום לירוק, הזמן שהם נותנים לך כאן הוא בין אפור לאפור (GREY TO GREY),מניסיון אסור להסתמך על המספרים שהם מפרסמים כי הם לא קשורים למציאות בכלל, גם יחס ניגודיות שמפורסם הוא יחס דינמי (ז"א לא יחס ניגודיות אמיתי של הפאנל) אלא יחס אשר מיוצר ע"י מעבד תמונה,במידה ותשתמש בניגודיות דינמית זה יגרום למסך להיות עוד יותר איטי ובדרך כלל גם הצבעים יהיו פחות אמיתיים.

המסך של סמסונג שהמלצתי לך 240T עדיף בכמה רמות על הLG, אומנם יש לו כמה חיסרונות כמו חוסר אפשרות לכיוון גובה ואין אפשרות לסובב 90 מעלות,השאלה היא האם הפונקציות הלאה בכלל רלוונטיות לגביך.

ממש ממש לא.הגובה עוד איכשהו כן, אבל 90 מעלות? בחייך...:lol: גם ככה הוא בקושי ייכנס לכוך המיועד לו.

המלצה שלי היא הסמסונג בלי שום ספק, אם תחפור באינטרנט תגלה גם שהסמסונג למרות שהוא 5MS מהיר יותר ומבצע את המעבר צבעים בצורה יותר טובה מהLG.

ראיתי בחנות LG מול סמסונג, 22" שניהם, זה ליד זה, אותו מחיר בערך. לסמסונג היו נתונים טובים יותר אבל נראה הרבה יותר גרוע מהLG שהיה חד מאד. גם בסופר הקבוע שלי יש סמסונג 24" אבל הוא נראה ממש נורא. (איכות תמונה, לא פיזית:lol:)

אני לא חושב שזה הדגם הזה, אבל בינתיים באופן עקבי, הסמסונגים מציגים תמונה בינונית מינוס, בכל מקום שבו ראיתי אותם. ועברתי כמה מקומות.

קוברף-איפה ראית שמדובר על בין אפור לאפור? ומה זה אומר למעשה על מהירות המעבר בין שחור ולבן? האם זה מעיד בכלל על משהו?

תודה.

פורסם

זה כמו שתגיד שמזדה יותר מהיר מפיג'ו

איזה דגם מול איזה דגם ?

לפי מה שאני בדקתי, רוב הסמסונגים נראים יותר טוב מה LG המקבילים באותה רמה.

צריך לדעת לכוון, וגם צריך לקחת בחשבון שבחנויות זה מחובר דרך מפצלים על גבי מפצלים ולא בטוח שהם מקבלים את התמונה מאותו מסלול פיצול או מאותו מקור.

בכל מקרה - בגדול אין הבדל מהותי בין דגמי LG לסמסונג, לדעתי הסמסונג מבחינת איכות הבניה ואחוז הנפלים טובים יותר.

כמו כן יש לי נסיון טוב מאוד עם השירות של סמסונג שהחליפו לי מסך לחדש לאחר שנתיים ו8 חודשים (אחריות 3 שנים)

בשל תקלה שלא נפתרה לאחר נתינת המסך לתיקון.

נ.ב. ל LG בעיות חמורות של פיקסלים שרופים כחדשים , כבר החלפתי לא אחד, לא שניים וגם לא שלושה מסכים חדשים מדגמים שונים שהזמנתי עבור אנשי הצוות שלי וגם אחד שנרכש עבורי עקב פיקסלים מתים.

ממש במקרה זה שנרכש עבורי ,הוחלף בחדש ולאחר שבועיים שוב הופיע פיקסל מת מעצבן במרכז המסך.

כמו כן חבר טוב החליף כבר 5 פעמים מסך LG מדגם 1953 (אאל"ט) בשל פיקסלים מתים.

בסמסונגים לעומת זאת - אחוזי הצלחה של 100 אחוז.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני ממליץ גם על ה-T220P שהניגודיות שלו היא 1:50000, אבל הוא 5 MS.

ה-HDMI ב-24 הוא יתרון, רק אם יש לברווז כניסה כזו בכרטיס מסך, כיוון שכמעט ואין הבדל בין הכבלים :

1. DVI ל-HDMI.

2 DVI ל-DVI.

יש לי את המסך הזה - הMS5 לא מורגש ולא מפחית

מסך מושלם! וזה אחרי בדיקת הרבה מסכים שבכל אחד מהם מצאתי משהו שאני לא אוהב

עולה כ1200 ש"ח ושווה כל שקל

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=715345#

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
ראיתי בחנות LG מול סמסונג, 22" שניהם, זה ליד זה, אותו מחיר בערך. לסמסונג היו נתונים טובים יותר אבל נראה הרבה יותר גרוע מהLG שהיה חד מאד. גם בסופר הקבוע שלי יש סמסונג 24" אבל הוא נראה ממש נורא. (איכות תמונה, לא פיזית:lol:)

אני לא חושב שזה הדגם הזה, אבל בינתיים באופן עקבי, הסמסונגים מציגים תמונה בינונית מינוס, בכל מקום שבו ראיתי אותם. ועברתי כמה מקומות.

קוברף-איפה ראית שמדובר על בין אפור לאפור? ומה זה אומר למעשה על מהירות המעבר בין שחור ולבן? האם זה מעיד בכלל על משהו?

תודה.

הנתון שמפרסמים לגבי מסכי LCD הוא בדרך כלל הנתון הכי נמוך שהמסך מסוגל לבצע וגם בזה דיי מזייפים,המעבר הכי מהיר הוא מאפור לאפור (GREY TO GREY),בדרך כלל מעבר מלבן לשחור או הפוך הוא הארוך ביותר, בלי לשעמם אותך בפרטים.

אני רק אגיד שמסכים שהם כביכול 2MS הם עושים את זה באפור לאפור,ברגע שבודקים את המהירות במצבים אחרים שבאמת מעניינים לצורך הבדיקה רואים שהם לא כאלה מהירים,בנוסף ישנו מדד שבודק את הדיוק של הצבעים בנוסף למהירות מעבר שנקרא RTC , יש מסכים שכלל אין להם RTC שזהו מנגנון שבודק את המידע מגיע למסך (מנגנון בדיקת שגיאות),בגלל הכמות מידע והמהירות הצגה ישנן המון טעויות ומריחות של הצבע, מסך שעובד עם RTC בשביל להציג זמן תגובה של 2MS צריך לעלות יקר מאוד כי מדובר בחומרה יקרה מאוד בנוסף לכך שלא ממש ניתן להשיג נתונים כאלה יש פשרה כלשהי או באיכות או בדיוק או איפשהו ביניהם.

בכל מקרה מסכים במחירים האלה עם פנל TN בגודל 24" לרוב עובדים ללא RTC הם דיי מהירים וההמלצה שלי על T240 היא מתוך כך שלאחר בדיקה בכמה אתרים גדולים נאמר שהמסך מגיע מכוון הכי טוב מכל שאר המסכים ברמות האלה,מבחינת הפשרה שרשמתי מעלה.

לגבי ההשוואה בחנות,קודם כל לא ניתן לבצע בדיקה נורמלית, התאורה הכיוון רזולוציה הוא לא נכון רוב הסיכויים, התמונות לא באיכות ממש טובה,בנוסף המסכים לא עוברים כל כיוון CONTRAST וBRIGHTNESS אלא פשוט מוציאים אותם מהקופסא ומחברים אותם למפצל עם כבל VGA רגיל, המסך הזה רזולוציית עבודה טבעית שלו היא מעל FULL HD,ומה לעשות דברים לא נראים טוב עליו כשאתה שם אותו על 1024X768.

אם אתה מעוניין אני אשמח להדגים לך את שלי שמכוון ומחובר בצורה נכונה למחשב עם כבל DVI.

אם אתה מעוניין תכתוב לי בהודעה פרטית

אני באזור המרכז

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המסך נקנה אחרי מסכת ייסורים, כרגיל- אך אין דבר.

הותקן ועובד.

האם אני הייתי אמור לקבל איתו כבל HDMI?

איך נראה בכלל כזה כבל?

מהיכן ניתן לקנות וכמה עולה?

דבר נוסף: הוא יחסית נמוך (שמנמוך כזה). האם זה נורמאלי או שקניתי משהו "מוזר"?

תודה.

• תוכן חדש...