Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקש את עזרתם בתוצאות בדיקה שבוצעה היום בקומפיוטסט בת"א.

סוזוקי יורוסוויפט, יד ראשונה ,64,000 ק"מ.

מנוע-בלאי יתר,נזילת שמן בין המנוע לגיר,רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות,נזילת מים,החלף תומכים,תצרוכת שמן מהצילינדרים,לתיקון.

מערכת תזמון-החלף רצוען זימון לפי הוראות יצרן.

ראש מנוע- נקישות/רעש יתר בגל זיזים, רעש שסתומים.

סרן קדמי ומערכת היגוי- מיתלה קדמי- מרווח יתר,נקישתות יתר,לתקן/לכוון,

מיתלה אחורי- רעש יתר

מערכת היגוי- לתקן הגה,נזילת שמן,גומיות אבק פגומות.

קפיצים - בולמי זעזועים - בלאי יתר

שלדת מרכב - מצב פנימי - חלקי פלסטיק פגומים,צבע מרכב -פגום /ניזוק,

תיקוני מרכב-משמעות נמוכה:סימני פגיעה,תקוני מרכב וצבע,מעיכות ,שריטות בצבע,

מרווחים לא תואמים בחלקי מרכב.

מערכת בלמים - בלמים קדמים: לתקן צלחות/דיסקים/תופים

משאבה מרכזית :לתקן

העברת כח: תיבת הילוכים אוטטומטית-נקישות יתר,החלפה לקויה,נזילת שמן.

גל הנע /צירית- לתקן ציריות, החלף גומיות מגן לציריות.

דפירנציאל:נזילת שמן

תודה רבה מראש.

פורסם

על פניו רוב הממצאים של המכון בדיקה הם הכסת"ח הרגיל שמוצאים כמעט בכל רב שנבדק.

יש צורך לבצע מספר תיקונים אך מבלי לבדוק את הרכב קשה מאוד להעריך את מידת הדחיפות ואת המחיר של התיקונים.

הצעה שלי, תיגש עם הרכב ובעל הרכב למוסך שאתה סומך אליו. תראה למכונאי את טופס הבדיקה ותבקש שיבדוק מה הליקויים המהותיים באמת ומה מחיר התיקונים וישור קו.

תנסה לברר מתי בוצע לרכב טיימינג ומה העלות של החלפת טיימינג במידת הצורך.

פורסם

תודה על התגובה,

אני מכיר את הקטע הזה של הכסתחים של המכון , שאלתי היא אם יש משהו שהוא באמת חריג יתר על המידה שבד"כ לא רושמים אותו למשל במנוע יצא לי שהוא לא תקין בעליל (59 אחוז למי שמכיר את הבדיקות של קומפיוטסט) וכמה דברים שאני לא כל כך מכיר כמו נזילת שמן בין המנוע לגיר, בלאי יתר,רעש בשסתומים, החלפת תומכים - כמה הדברים האלה חמורים?

כששאלתי את הבוחן הוא אמר לי "שמע מבחינתי המנוע יכול להפסיק לפעול עוד שבוע"

עוד משהו לגבי כ"ס של המנוע , לפי נתוני יצרן צריכים להיות לו 75 כ"ס , בבדיקה יצא 56, זה תקין?

עד כמה לקחת ברצינות את הבדיקה הזאת?

פורסם

מחזק את התגובה של אסף ומוסיף שיש לבדוק את פשר הנזילות מהמנוע\גיר. כמו כן מומלץ לבדוק את הגיר במכון לגירים אוטומטיים.

יש לך נתוני קומפרסיה?

ולגבי ההספק - נראה תקין.

פורסם

האמת היא שהמוכר התוודה בפניי שהוא טיפל באוטו הזה אצל חבר שלו שהוא מוסכניק ובין היתר עושה טיפולים גם בבית.

ככה שאני מניח שטיפולים במוסך מורשה הוא לא כל כך עבר או בכלל במוסך רשמי.

לגבי הרכב הבן אדם רוצה להוריד 1000 שקל בגלל מכה בכנף.

אני חשבתי לבקש 5 אלף פחות מהמחירון.

פורסם

האם יש לו קבלות על חלקי החילוף? :roll:

כל העסק מריח לא טוב - לך תדע באיזה חלפים הוא השתמש והאם ביצע טיפולים בזמן, כמו כן, גם הק"מ נמוך בצורה מחשידה.

אני לא הייתי מתקרב לרכב כזה גם 5K מתחת למחירון. אם אתה עדיין נעול על הרכב הספציפי הזה - קח אותו למורשה סוזוקי לבדיקה מקיפה.

• תוכן חדש...