Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

ב3 שנים האחרונות הייתי לקוח של חברת פלאפון(קדומת 050).

לפני כחודשיים "התניידתי" לחברת אורנג' עם אותו מספר.

בשבוע שעבר לקחתי מכשיר נוסף ברשת מירס וביקשתי שיהיה לי את אותו מספר כמו באורנג' רק שהקידומת תהיה שונה(ככה שיוצא שיהיו לי 2 מספרים אחד 050XXXXXXX ברשת אורנג' והשני 057XXXXXXX ברשת מירס)

הבעיה היא נגיד ואני מחייג לאיש קשר שמופיע לו המספר הראשון בלבד תחת השם שלי(050),אם אני מחייג אליו מהמירס המכשיר שלו מזהה שזה אני למרות שהמספר שונה( קידומת 057) וכאמור המספר עם הקידומת של המירס כלל לא מופיע לו בזכרון אלא רק ה050.

אציין ששני הקווים הם בשני מכשירים שונים ואין לי את שני הקווים במירס(יש אופציה לשני קווים בטלפון אחד ברשת מירס)

מקווה שהבהרתי את עצמי כראוי,האם הבעיה ידועה ומוכרת ואם כן מה אפשר לעשות בנדון?

פורסם

אם איש הקשר שלך מעולם לא הזין במכשירו את מס'- 057XXXXXXX

הרי שהוא לא אמור לראות את שמך אלא רק את מספרך.

לפי מה שאתה אומר, ההגיון הוא - שהוא כן הזין את מספרך החדש.

יש מזהי שיחה המראים רק שם בלבד ויש מזהי שיחה המראים שם ומספר.

ברוב המכשירים אפשר תחת אותו שם לאחסן מספרים שונים, מה שאומר שלא משנה מאיזה מספר תתקשר אליו אפילו מבזק (אם זה בזיכרון אצלו) - הוא תמיד יראה את אותו הזיהוי (אלא אם יש לו בנוסף לשם גם תצוגת מספר).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא מדובר בN95.

זה הקטע שאיש הקשר מעולם לא הזין את ה057 נבדק על כמה אנשים ומכשירים שונים ברשתות אורנג' וסלקום.

ברשת מירס הוא כן מבדיל בין המספרים.

פורסם

רוב המכשירים הסלולריים משתמשים רק בשבע הספרות האחרונות של המספר כדי לזהות את איש הקשר, ולכן מספר זהה מקידומות שונות יזוהה כאותו המחייג.

הסיבה לכך היא שבחלק מהרשתות הסלולריות (לא בארץ) כאשר מחייג אליך לקוח מקומי הרשת תדווח לטלפון מספר ללא קידומת (7 ספרות) בעוד שבעת נדידה לרשת אחרת ידווח מספר בן 10 ספרות (כולל קידומת).

חלק מהרשתות מדווחות מספר בפורמט בינלאומי (פלוס 97252 למספרים של סלקום, למשל).

ע"י התייחסות רק לשבע הספרות האחרונות, הטלפון תמיד מזהה נכונה את המתקשר.

יש לכך גם חסרונות, כמו זה שאתה חווה.

פורסם

יש לי בעיה דומה איש הקשר רשום אצלי בטלפון וכשהוא מחייג אלי הטלפון לא מצליח לזהות את השם של איש הקשר למרות שהוא רשום בספר הטלפונים ומציג רק את המספר. ניסיתי למחוק ולרשום מחדש את האיש הקשר אבל הבעיה נשארת!

טלפון נוקיה N95.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

ארנון,

אומנם נשמע הגיוני משהו בדבריך ובכל זאת:

בין אנשי הקשר שלי יש כאלה שהקידומת שונה ושאר המספר זהה לחלוטין. כשהם מתקשרים אלי, אני תמיד מקבל זיהוי נפרד לכל אחד מהם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ההחלטה כמה ספרות לנסות להתאים והאם לנסות יותר מנסיון אחד (קודם כל לנסות להתאים הכל, אם לא מצליחים לנסות להתאים עשר ספרות אחרונות ואם עדיין לא מצליחים לנסות להתאים שבע ספרות אחרונות) היא לבחירת יצרן המכשיר.

נראה שבמכשירך אלגוריתם אחר.

בנוסף, פותח השרשור ציין שאצלו במירס אין בעיה כזו.

איני מכיר את תקן המירס (iDen), אבל מכיוון שמוטורולה מייצרת הן את תשתית הרשת והן את מכשירי הקצה, ייתכן שהיא קבעה תקן מלא המכתיב תמיד דיווח זהה ע"י הרשת של המספר המתקשר, מה שחוסך מהטלפון את הצורך "לנחש".

פורסם

לפני כמה שנים, כשהייתה "מהפכת הקידומות", קיצצו את הקידומות מ2/3 לרק 1 לכל מפעילת תקשורת,

נאמר כי במכשירים של נוקיה המכשיר עושה השוואה מול הספרות האחרונות ולכן מי שמספרו התחלף מ053-555333 ל 052-3555333 - עדיין יזוהה מהזכרון של מכשירי נוקיה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...