Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החברים שלנו מתל אביב...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רבע שעה מגנות אתה מגיע לשכונות הדרומיות של ת"א (במקרה הטוב עד איילון/ק. גלויות ), או למחלף תה"ש.

לגבי זיהום אוויר - רק לנשום את כל המתאן שעולה מהחירייה, כבר עושה לבן אדם טוב על הנשמה.

פורסם

הנוקסים (NOx) של תל אביב לא יותר טובים. אבל כאלה יש גם בחדרה...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

עשרים דקות אני בלה גארדיה ,כמו שכתבתי זה אינדיבידואלי.

בקשר לזיהום האוויר ציניות לא תשנה את העובדה שאתה טועה ,בנוסף ע"פ מיטב ידיעתי "פארק חירייה" עתיד לשנות מיקום כבר בזמן הקרוב (לא שהוא מפריע לי..).

פורסם
במילה ציביליזציה אני מתכוון למקום שיש בו מה לעשות מעבר לשש-בש.

אפשר להבין מהמילים שלך שכנראה לא ייצא לך לנסות מקום אחר חוץ מתל אביב(או עיר גדולה אחרת).

יש הרבה יותר מה לעשות משש בש אבל בניגוד לתל אביב אפשר להנות משני העולמות כלומר גם מועדנים והכל וגם סתם לשבת לנשום אוויר נקי ולהיות רחוק מכל מיני פקקים ומכוניות שצופרות לך באוזן.

to finish first first you have to finish

פורסם
אני אישית שומר שבת, ככה שהבעיה הזו לא מעסיקה אותי.

כשאני חושב על זה, אולי בתור חילוני ת"א הרבה יותר קורצת לך. אני בערב שבת מסיים את הארוחה המשפחתית והולך (ברגל) לשבת עם חברים. בשביל להידקר באיזה מועדון לא צריך את ת" א :lol:

כמה נוח

היתרון היחיד שאני רואה למגורים במושב גנות (פעם חיפשתי לשכור שם בית כי חשבתי שזה רעיון מוצלח), הוא הנחת תושב להתקנת סאן רוף במכונית :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מת על גישת ה"שלי הכי טוב" שלך זה מתחיל ברכב שבחרת לרכוש ונגמר בעיר שאתה גר בה,תאמין לי שמי שרכש/רוכש שטח במושב (לא רק בגנות) יכול לגור כמעט איפה שהוא רוצה בת"א(בטח ובטח בדירה ענתיקה "בצפון הישן" או איפה שאתה לא גר).

עכשיו שאני חושב על זה הם גם לא קונים גולף GTI MK4 :lol:

פורסם

אף אחד לא אומר דבר כזה....

כל אחד עושה מה שטוב לו, זה דיון ידידותי עם קורטוב הומור.

אם אתה רוצה להכנס יותר לקטע האישי:

אני עברתי תהליך מסויים שבתחילתו חשבתי כמו ידידיי מאשקלון ושאר המיקומים וכיום אני חושב אחרת.

נפתחו לי העיניים כאשר עברתי לגור בעיר במהלך התואר שלי.

(אגב אני גר בבניין חדש בן 4 בצפון הצפוני החדש מעולם לא אמרתי שאני מוכן להתפשר על דירות עתיקות מטות ליפול או לשלם הרבה כסף. יש כאן מרחבי חניה עצומים, שקט ושלווה וכל מה שכביכול קיים רק באשקלון)

נ.ב. למה כתוב שאתה גר בכיכר המדינה? (זה לא מעוז הפלצנות?) :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אין ספק שכול אחד מחפש משהו אחר זה עניין של סדרי עדיפויות:-D

אתה גר בכסא רקארו?

פעם הייתי גר בכסא רקארו כאשר נאלצתי להעביר שעות בפקקים הלוך וחזור לעבודה ומהעבודה,

כיום אני גר בו 5-10 דקות כל כיוון. (וכמובן נסיעות הרבה יותר ארוכות בסופי שבוע ובערבים)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה לא קשור, כי גם אם אתה ביציאה החוצה מתל אביב, אתה נוסע חלק בבוקר.

היום עבודה זה עניין מאוד זמני. היום אתה כאן, מחר אתה שם. במיוחד במצב הנוכחי.

בתקופה שעבדתי בראש העין(ליד פרטנר) ופתח תקווה, נסעתי נגד כיוון הפקק בכביש 5 (חוץ מהפקק המרגיז בכניסה לפארק אפק), כנ"ל כשעבדתי ברחובות בפארק המדע במהלך התואר.

בקיצור נראה לי שהויכוח מוצה עד תום... זה לא היה אמור להיות ויכוח אלא עקיצות הומוריסטיות :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דרך אגב, שכחנו לדבר על הפקק בכיוון ההפוך בסוף היום, מגלילות ועד מחלף קסם... שגם בו הייתי עומד בזמנו.

אתמול נזכרתי בכך כאשר כל מה שרציתי זה להכנס לת"א בכפר הירוק מכיוון צומת גלילות בסביבות 17:30 ... וזה לקח יותר מדי זמן.

אייל, זמנים משתנים.

לפי סטטיסטיקה של השנה הארונה, הפקק (חזרה) בכביש 5 קיים מגלילות ועד הקטע שבין הכפר הירוק למורשה.

ממורשה ועד אחרי מחלף קסם אתה נוסע בלי בעיות מיוחדות ב 99% מהמקרים.

ההסתייגות היחידה שיש לי בנושא קשורה לחודשיים האחרונים - בהם לעיתים יש עומסים בלתי מוסברים בעקבות היורדים במחלף ירקונים לכיוון פתח-תקוה. הסיבה לא ידועה לי - מה שכן, שנה שעברה לא היו תופעות כלל מהסוג הזה.

בנושא הבקרים: מאז השינויים במחלף גלילות ועמידה בעבודות שם, הלחץ במחלף מורשה מתחיל 10 דקות מוקדם יותר בבקרים. עדיין - התנועה שם לא עומדת. רוב העומס בכביש 5 נובע מהתכנסות 3 נתיבים ל-2 על המחלף עצמו. אם תשים לב, מי שבא מפתח תקווה ומרעננה ועולה לכיוון הכפר הירוק - כלל לא עומד בעומס (כמו שיש לפני מחלף מורשה).

בעניין עלויות הגעה: בתקופה שהייתי גר ברמת-גן ונוסע לעבודה בבני-ברק (ולמשפחה בפתח-תקוה וקרית אונו) הפקקים היו גוזלים לי 3 מיכלי דלק בחודש והייתי גומע בממוצע 1000 קילומטרים ב-ל-ב-ד. הייתי עומד בפקקים אדירים וכל יציאה לקניות או לביקור קרובים בעיר סמוכה היתה עולה לי בבריאות רק בגלל הפקקים.

היום אני נוסע 1800-2000 ק"מ בחודש - וכל ההבדל מסתכם במיכל דלק נוסף אחד בלבד ולעבודה עוד 15-20 דקות נסיעה לכל צד.

מקרים חריגים:

השבוע, ב"פקק הגדול" שהיה בכל הכניסות לתל אביב, עמדתי קרוב לשעה רק בין מחלף קסם לירקונים.

בסופו של דבר עשיתי U-TURN במחלף ירקונים וחזרתי הביתה.

אכלתי משהו קל, הודיעו שהכבישים נפתחים לתונעה, פתחתי מצלמת אינטרנט על מחלף ירקונים ואחרי 30-35 דקות, כשראיתי שהמחלף ר-י-ק מנפש חיה, יצאתי לעבודה על כביש נקי לחלוטין מפקקים.

אז קורה שבפעם ב... הכניסות לתל אביב נחסמות בצורה כזו ומשפיעות על כל הסביבה- וספציפית לכביש הזה זו הפעם הראשונה שזה קורה בשנה-פלוס האחרונה.

*

אייל, מה שאתה חווה הוא בסה"כ לגור קרוב לעבודה. זה לא ממש קשור רק לתל אביב. מי שגר קרוב לעבודה במקומות אחרים - מרגיש בדיוק כמוך; הוא לא מרגיש פקקים, הוא גר באיכות-חיים כי הוא מרגיש שבגלל שהעבודה קרובה לו, הכל קרוב לו.

היום כל הערים - וגם הפריפריות - מלאות בכל-טוב ואין צורך להרחיק בשביל להגיע למשהו. יוליה לא צריכה לנסוע 20 דקות בשביל להגיע לארומה - או לסופר פארם - או לשופרסל שלי - או לחצי חינם (בירקונים) או לקניון פתח-תקוה (15 דקות נסיעה).

הכל הכל הכל - במרחק נגיעה.

אז בשביל לנסוע לעבודה - מרבית האנשים מתאמצים ונוסעים רחוק יותר. לא כולם, אגב, "נדפקים" מזה. בסקר שנערך בידיעות אחרונות נמצא שמי שגר ברמת גן ועובד ברמת גן מבזבז לא פחות מ 35 דקות להגיע לעבודה - מרחק של קילומטרים בודדים.

לסיכומו של עניין: 1) כל מקרה לגופו. 2) דברים משתנים [לפעמים לטובה דווקא :) ]. 3) לא כל דבר שנמצא מחוץ לתל-אביב, רע.

תיפתח קצת לדברים אחרים. תאמין לי, אם אני קניתי אוטו צרפתי אחרי 4 יפאניות - סימן שיש מהפכות בחיים :lol:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא קשור לקרוב לעבודה ולא נעליים. אני גר בסביבה הזאת מאז שנת 2002 (עם הפסקה קטנטנה עם הרפתקאת הוד השרון ונתניה למשך חודש ומשהו) , ורק בשנה האחרונה אני ממש גר קרוב לעבודה. (כי העבודה עברה לתל אביב מפתח תקווה)

תמיד נהניתי מקלות ההגעה לכל כיוון ונסיעה נגד כיוון הפקקים. גם כשעבדתי בפתח תקווה למשל.

אני רוצה להזכיר לך שבתחום שלך נוסעים בשעות מאוד מוקדמות וגם חוזרים בשעות מוקדמות, אבל רוב האנשים מתחילים לעבוד ב9 וחוזרים אחרי 17:00.

אני עדיין המום מזה שקנית רכב צרפתי,אבל אני מבין שאתה עובד במקום בו יש לך גישה לחלפים וידע רב לפתור כל בעיה לכן זה משתלם לך כלכלית.

ההבדל ביני לבינך זה שאני התחלתי מרכב צרפתי בצורה תמימה ולא מחושבת וללא דיעות קדומות, ואני יודע שלעולם לא אקנה אחד כזה יותר. מצד שני גם מעולם לא היה לי רכב יפני.

אתה לעומת זאת התחלת ברכבים יפניים...וכשעברת לרכב צרפתי, עשית זאת אחרי השתפשפות ארוכת שנים בכל התקלות האפשריות ברכבים הללו.

בנוגע לדוגמת יוליה, יוליה כן צריכה לנסוע בשביל לקבל השכלה אקדמית ברמה גבוהה(כי אין מוסד אקדמי שמכבד את עצמו בפריפריה) ,

וכן צריכה לנסוע כדי לצאת לבלות ולמטרת אירועי תרבות או כל דבר אחר.

לא כל החיים זה שופרסל שלי וארומה... :)

עוד משהו קטן ומהותי שאולי לא שמת לב אליו : איפה שאני גר, נחשב פריפריה ביחס לת"א למרות שזה נחשב תל אביב ... גם אני לא בעניין של לגור בצפיפות העצומה במרכז העיר.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...