Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החברים שלנו מתל אביב...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המחירים של הדירות בת"א רק משוגעים ישלמו.

אני גר באשקלון ולומד באונ' - אין שום בעיה לנסוע כל יום ברכבת. בסביבות 10:30 בבוקר ברכב אפילו יותר מהר!

המחירים של הדירות בת"א מטורפים! אבל אנשים משלמים כמו טיפשים.

לשכן שלי ממול יש מרצדס S-CLASS, לשכן ליד יש הונדה לג'נד. לרוב השכנים האחרים יש שני רכבים. (גם לנו, אבל השני שווה 1000 שקל. לא חשוב :lol:). וזה לא שהם אנשים עשירים. בהפרש של המחיר בין הבית שלנו (וילה 6 חדרים, די חדשה) לדירת 4 חדרים בצפון הישן בת"א אפשר לקנות 2 (או 3?) הונדה לג'נד.

הבעיה היחידה באשקלון היא הקסמים (בתקופה האחרונה יש רגיעה לשמחתינו, אבל גם כשלא היו כלל קאסמים המחירים של הדירות היו הגיוניים). המחירים של הדירות די נמוכים - רק באשקלון משפחה ממוצעת יכולה לקנות דירת 5 חדרים עם נוף לים. (זאת אומרת שהים נפרש מול החלון הענקי של הסלון, מרחק אוירי 300 מטר, כלום לא מסתיר. לראות את הים בזוית 70 מעלות מהחלון של הבוידעם לא נחשב). במרינה המחירים של השכירות הם גרושים!. (1800 ליחידת דיור בערך).

ואין דבר כזה פקקים. חניה תמיד מוצאים תוך דקה. אם הרמזור מספיק להחלף לפני שהספקתי אותו בפעם הראשונה אז אני מתבאס :)

פורסם

כן.

אבל אתה חי באשקלון.

שזה כמו חוצלארץ, רק יותר רחוק מנתב"ג.

זה כל כך נידח שאפילו תרמילאים אין שם.

נ.ב. אף אחד בת"א לא יודע מה זה הונדה לג'נד. בשבילנו זה אותו הדבר כמו כל מקרר יפני אחר על גלגלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כן.

אבל אתה חי באשקלון.

נ.ב. אף אחד בת"א לא יודע מה זה הונדה לג'נד. בשבילנו זה אותו הדבר כמו כל מקרר יפני אחר על גלגלים.

אפילו כששולחים קסאם לאשקלון הוא מתבאס.

LOL x 2

:-D

aa123,

לפגוע אנושות בנוחות בתואר שלך ולבזבז זמן יקר על נסיעות (זמן שאתה יכול לישון או ללמוד או לעבוד בו) כי אתה מתקמצן לשכור דירה בתל אביב סמוך לאוניברסיטה , זה כבר סיפור אחר ולא קשור לאופי התל אביבי.

מה קורה אם בתקופת הבחינות אתה רוצה לקפוץ לספרייה? אתה נוסע מאשקלון?

זה בערך כמו ההתלבטות של אלה שגרים במרכז ת"א אם להזיז את הרכב.

אני זוכר שאתה לומד משהו טכנולוגי לא? חכה כשתחפש משרת סטודנט בתחום באשקלון והסביבה... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כן.

אבל אתה חי באשקלון.

לגבי הלג'נד - נכון, בשבילכם זה עוד מקרר יפני על גלגלים. ומזדה3 לא מקרר יפני?

אגב, דווקא גרתי שנה ברמת-אביב, ויצא לי לראות לא מעט לג'נדים. (לא שיש לי חיבה ללג'נד, אבל למה נטפלת למסכנה?)

שלומי - מתי פעם האחרונה היית באשקלון? זה לא חור. כשאין פקקים זה 45-50 דקות נסיעה.

אני חושב שאיכות החיים באשקלון הרבה יותר גבוהה מבת"א. איכות חיים בשבילי זה לא לגור עד גיל 35 בדירת 2 חדרים מתקלפת, אלא בבית קרקע חדש . איכות חיים בשבילי זה לא לבזבז את כל היום בפקקים ובמציאת חניה (וכל-שכן לא לשלם על חנייה). איכות חיים זה לא לנשום אויר מסריח. (למרות התחנת כח באשקלון - ת"א הרבה יותר מזוהמת. זה משהו שאפשר להרגיש).

לוקח לי מאשקלון לאונ' בדיוק שעה ורבע לכל כיוון. (שעה וחמישה ברכבת+10 דקות נסיעה ברכב מהבית לחניון של הרכב. חנייה אני מוצא בדקה). סה"כ שעתיים וחצי ביום. רוב התל-אביבים מזבזים לפחות חצי מהזמן הזה ביום בפקקים ובמציאת חניה.

פורסם

אתה נשמע לי כמו אלו שחוזרים אחרי כמה שנים בהודו ומספרים כמה מדהים.

אני מכבד את רצונם של אנשים לחיות באזורי ספר. יש בזה איזה קסם רומנטי, אבל אני מעדיף לחיות בציביליזציה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני שונא את תל אביב, לא מגיע לשם, ומקווה לא להגיע לשם אלא אם כן מדובר במקרה של חיים או מוות.

אני לא יחנה את הרכב שלי ברחוב "תל אביב ממוצע", אני לא יגיע לשם לא בתחב"צ ועל אחת כמה וכמה לא יגור שם.

מאז ומתמיד הייתה דעתי כזו, והיא לא תשתנה. אין לי בעייה עם רעש בלאגן אבל יש לי בעייה עם כאוס מוחלט!

איך לעזאזל אני יכול לצאת לתל אביב בימי שישי כשבדרך עוצרים אותי 40 ניידות לבדיקת אלכוהול כשהראש שלי כבר מסתחרר רק מלנשוף, בדרך אני מוצא עצמי עוזר לכמה שיכורים שהחליטו לבקר כמה עצים. על חנייה אני לא ארחיב אבל רק אגיד שבסופו של דבר אני מוצא את עצמי מגיע למקומות, מלאים אוכלוסייה נוראית, וכל הטקס הזה שמסביב פשוט מעיק על כל היציאה.

בבוקר המצב גרוע פי 2, כל הפקקים והעצבים הללו בשביל מה!?, אני יעדיף להרוויח כל חודש בחודשו אחוזים נכבדים פחות מהמשכורת ולא לעבוד בת"א.

אגב, אייל כשדיברת על יום שלישי והפקקים אין לי מושג על מה אתה מדבר, אני הרצלייני וביום שלישי קמתי ב8:45 כמו כל בוקר מהשעון המעורר, ב9 כבר הייתי בעבודה עם הכוס קפה והקרואסון.

אבי.

פורסם

אייל, אני אכן לומד מדעי המחשב. (שאגב הרבה פחות עמוס מבחינת המערכת מהנדסת מחשבים, לא יודע מה המצב בהנדסת אלקטרוניקה). הסמסטר יש לי 18 שעות שבועיות, סמסטר הבא 16. בשביל זה שווה לשכור דירה?

בבוקר אני לומד ברכבת (פותר בעיקר את התרגילים טכניים שלא דורשים הרבה ריכוז וזה חוסך לי זמן).

בחזור - טוב, אתה יודע שאחרי שלומדים מתמטיקה ואלגוריתמים יום שלם האייקיו יורד ל-20 למשך שעתיים. ככה שגם ככה זה זמן מבוזבז - אז אני יושב ברכבת, קורא עיתון וישן טיפה.

לגבי משרת סטודנט - התכנון הוא למצוא עבודה בפארק המדע ברחובות - שהרכבת עוברת ממש לידו, ומאשקלון זה חצי שעה נטו. אם לא תהיה ברירה ויהיה משהו בת"א - יהיה בסדר :)

אולי אני גר באשקלון, טיפש אני לא. לקחתי את כל השיקולים בחשבון.

אגב - אני כל התואר לקחתי ספר אחד מהספרייה.

אם כבר נכנסת לשרשור - ידוע לך אם יש הבדלים משמעותיים במשרות (מבחינת עניין, אפשרויות קידום, שכר ותנאים) בין חברות בהרצליה פיתוח/ת"א לבין חברות באיזור רחובות?

LOL x 2

:-D

aa123,

לפגוע אנושות בנוחות בתואר שלך ולבזבז זמן יקר על נסיעות (זמן שאתה יכול לישון או ללמוד או לעבוד בו) כי אתה מתקמצן לשכור דירה בתל אביב סמוך לאוניברסיטה , זה כבר סיפור אחר ולא קשור לאופי התל אביבי.

מה קורה אם בתקופת הבחינות אתה רוצה לקפוץ לספרייה? אתה נוסע מאשקלון?

זה בערך כמו ההתלבטות של אלה שגרים במרכז ת"א אם להזיז את הרכב.

אני זוכר שאתה לומד משהו טכנולוגי לא? חכה כשתחפש משרת סטודנט בתחום באשקלון והסביבה... :)

פורסם

רק בתל-אביב ניתן לרכוש חלקים לרכב בזול אצל הפרסי ! וגם לראות איך 3 פרסים מנסים להחליף מנורה בגולף דור 4 בצד המצבר זו חוויה.

איזה כייף לי :)

פורסם
ומזדה3 לא מקרר יפני?

לא. מאזדה 3 היא לא מקרר.

המזגן שלה ח*א.

:evil:

אני אישית מאד אוהב את ת"א, לביקורים בלבד, וגם זה רק בתחבורה ציבורית.

נדרתי נדר שאני לא מעוניין להפר, אחרי שפעם אחת נכנסתי לשם עם הרכב- לא עוד. הספיק.

אני מאד מתגעגע האמת, ומצד אחד הייתי רוצה לגור שם.

מצד שני לא רוצה לחשוב על זה אפילו.

מצד אחד אני מאוהב בהמולה ובבלגאן שהולך שם.

מצד שני חסר לי השקט של הטבע שיש באזור חיפה.

בתור חיפאי אני "היפר אקטיבי" ובתור תל אביבי אני "רגוע אחושלוקי".

רגשות מעורבים בהחלט.

ממש קשה לי לחשוב מה הייתי רוצה-לגור בת"א או שלא.

מחירי הדירות, כמו שהם היום, דיי פתרו את החידה הזו, האמת.

ועדיין...

לפעמים אני מתגעגע ללחץ ולהמולה.

אני עוף מוזר, אני יודע.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
איך לעזאזל אני יכול לצאת לתל אביב בימי שישי כשבדרך ...

מי יוצא ביום שישי בת"א? (לא תל-אביבים. למעט אולי לפאב השכונתי) :wink:

זה כמו לשתות קפה ביום שישי בצהריים ב"יהודה-מכבי". מקומיים לא יתנו לכף רגלם נעדרת ה- X5 לדרוך שם :lol:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אגב, אייל כשדיברת על יום שלישי והפקקים אין לי מושג על מה אתה מדבר, אני הרצלייני וביום שלישי קמתי ב8:45 כמו כל בוקר מהשעון המעורר, ב9 כבר הייתי בעבודה עם הכוס קפה והקרואסון.

אבי.

תשקיע כמה דקות ותצחצח שיניים יא מגעיל :D

רבע שעה מהרגע שהשעון מצלצל עד שאתה במשרד בתל אביב? (אני מניח שאתה עובד בת"א)

תהיה ריאלי.

לגבי משרת סטודנט - התכנון הוא למצוא עבודה בפארק המדע ברחובות - שהרכבת עוברת ממש לידו, ומאשקלון זה חצי שעה נטו. אם לא תהיה ברירה ויהיה משהו בת"א - יהיה בסדר :)

תכנון זה יפה, אבל מי אמר שתמצא? זה לא שיש שם כמות גדולה של חברות.

אני תכננתי למצוא בכל מקום חוץ מרחובות , אבל דווקא שם היתה העבודה הראשונה שלי במהלך התואר :D

45-50 דקות נסיעה ברכב? אולי בשעות הערב המאוחרות עם הרבה מזל ורגל כבדה.

אני אישית לא הייתי רוצה להיות תלוי ברכבת ישראל או בלעבור מרחק עצום על הבוקר ברכב שלפני מבחן חשוב.... (ויש המון בקרים כאלה בתואר)

אני לא יכול לומר לך מה לעשות,כל אחד והשיקול שלו. אני רק יכול לומר שאני העדפתי לעבור מנתניה שהרבה יותר קרובה לת"א (20-25 דקות נסיעה בתיאוריה)

אבל אתה לא תשכנע אותי שאשקלון זה לא חור.... אולי הבתים יפים וחדשים וגם זולים,

והאנשים שם מבדילים בין דגמי המשנה של הונדה, אבל המיקום... LOCATION LOCATION LOCATION....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...