Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלתתי לנסות ולתקן את הרדיאטור חימום אצלי ברכב.:-D

היה ממנו נזילת מים בעבר והוא בוטל.:oops:

מדובר ביונדאי סונטה שנת 2000.8)

1) איזה צינורות מתחברים אליו ומאיפה?

2) חוץ מ 2 צינורות המים, יש עוד משהוא שמתחבר אליו?

3) איך אני בודק את התקינות שלו, ובמידה והוא סתום איך פותחים את הסתימה?

4) יש איזה עצות או טיפים לפני הפרוק?

צירפתי תמונה של המנוע.

בברכה טל.

IMG_0668-3.JPG

פורסם

אם יש בו חור ומים נוזלים לתוך הרכב אז עזוב ואל תתעסק איתו,

אין לך מה לתקן בו, אם כבר אתה רוצה לסדר חימום לרכב, צריך להחליף את הראדיאטור,

שזה מצריך פירוק של כל הדש באורד, (אם אני לא טועה), הראדיאטור לא אמור לעלות הרבה , אבל מה שכן יעלה הרבה, זה העבודה של הפירוק וההרכבה.

לשאלתך: הראדיאטור מחבק ל2 צינרות שיוצאים ישירות מהמנוע, חפש בחלקו האחורי של המנוע (בקטע שמול קיר האש) 2 פקקים שבטח שמו לך מתי שביטלו את החימום .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

דבר ראשון, יכול להיות שאחד הצינורות לא תקין.

דבר שני, אם אני מפרק את זה, ואני רואה שקשה לסדר את הבעיה עצמאית,אז אני ילך, יקנה ויחליף.

ככה או ככה אין לי בעיה מחר לשבת על האוטו ולפרק כדי לקבל תמונה יותר ברורה.

אבל אשמח לשמוע מה מתחבר אליו ומאיפה בתא המנוע, יכול להיות שהורידו לי לגמריי את הצינורות האלו.

בברכה טל.

פורסם
אבל אשמח לשמוע מה מתחבר אליו ומאיפה בתא המנוע,

בברכה טל.

עניתי לך בהודעה הקודמת

פרטים בה"פ .

פורסם

עדכון:

ביטלתי את הביטול של הרדיאטור, האוטו חזר לחמם.

היה 2 צינורות מחוברים אחד לשני במנוע, ו 2 צינורות שלא מחוברים לשום מקום, 1+1 הבנתי שאלו של הרדיאטור.

לאחר הפעלת הרכב והחימום, חיפשתי נזילות, וכפי שציפתי היה נזילה מאוד מאוד קלה של מים ירוקים.

פירקתי את הדש בורד, ולא היה לי שום בעיה, דווקא הלך מהר.

וכשהגעתי לאזור הרדיאטור שמה כבר הסתבכתי.

האם מה שמסומן, זה באמת הרדיאטור?

למישהו יש נסיון עם הרכב הנ"ל או יונדאי בכללי, כי פירקתי את כול הברגים, והחלק התחתון אמור להיפרד מהעליון, אך יש משהוא שאני לא מוצא, ולא מדובר בנקודה אחד שתפוסה אלא כול הפלסטיקה הזאת.

אם אני משתמש בכוח זה נפרד קצת, אבל חוזר מיד למקום.

מצורף תמונות.

בברכה טל

IMG_0720-2V2.jpg

פורסם

תבדוק אם הקופסא חמה אם זה המקום של ראדיאטור החימום היא אמורה להיות חמה (אחרי שהרכב עבד).

אם אתה לא בטוח אז תנסה לבדוק לאיפה בערך הצינורות מים החמים נכנסים ולאיפה 2 הצינורות של הקירור( ששנכנסים ליחידה הפנימית של הקירור) , וככה תנסה להבחין ויזואלית בעין אם זה זה.

בכל מקרה אם החלק שסימנת הוא ראדיאטור החימום אז אם אני לא טועה ,אמורים להיות שם צ'ופצ'יקים מברזל תפרק אותם ותרים את המכסה,

ועוד כלל חשוב: "מה שלא הולך בכוח הולך במוח"

, ולא בעוד יותר כוח תזכור את זה היטב כדי שלא תגרום ליותר נזק!!!

אני חושב שאין מנוס מלהחליף את הראדיאטור, או שתנסה להדביק את הסדק עם דבק אפוקסי שעמיד בחום.

פרטים בה"פ .

פורסם

לא חושב שניתן לסדר סדק כזה באפוקסי עדיף להביא ראדיאטור חדש, למלא נוזל קירור איכותי והכי יקר שיש.

בחור מה שאתה מראה לנו זה הראדיאטור של המזגן ולא החימום.

אני חושב שבשביל להגיע לחימום אתה צריך לפרק דש בורד, הקופסא הימנית היא של הוונטה, צמוד אליה הראדיאטור של המזגן, ואח"כ צמוד אליה הרדיאטור חימום, הוא נמצא ממש באמצע הדש בורד, הוא גם שותף למרכזיית האוויר.

יש יחידות (בגולף למשל) שלא ניתן להפריד ביניהן וחובה להוציא הכל כך שגם צריך לרוקן את גז המיזוג למכונת מיחזור.

פורסם

mozman11

תודה על התגובה.

אני באמת בהתלבטות אם להמשיך לפרק, את מה שעשיתי עד כה אני יודע לחבר בחזרה ויש לי נסיון עם פלסטיקה, אבל במה שנדרש כדי להמשיך, ניראה לי אני יוותר.

בעקבות הפרוק המאסיבי אני יחווט מחדש את המערכת סאונד :wink:.

בעקבות הדרישות הרבות החלטתי לוותר על המשך הפרוק, עכשיו אני מנסה דרכים חלופיות::cry:

מישהוא חשב על לחבר מייבש שיער? (אני יודע שהוא מחמם לי את החדר בבית תוך דקות)

אולי זה יעבוד?:?

יש כאלו שעובדים על 12V

או אפילו עם ממיר מתח מ 220 ל 12?

פורסם
mozman11

מישהוא חשב על לחבר מייבש שיער? (אני יודע שהוא מחמם לי את החדר בבית תוך דקות)

אולי זה יעבוד?:?

יש כאלו שעובדים על 12V

או אפילו עם ממיר מתח מ 220 ל 12?

וואי איזה גאוני איך לא חשבתי על זה קודם??

אבל יש לך בעיה אחת אתה צריך להחליט איפה לקדוח חור בדשבוארד כדי לקבע את המייבש שיער, או לתלות אותו על המראה...:?

פרטים בה"פ .

פורסם

זה באמת יכול להיות רעיון.....

זה פתרון לאדים שיש על השמשה הקדמים שאני לא יכול להוריד, או שאני יפתח חלון ויקפא למוות.

(רוב הנסיעות שלי זה בלילה)

עדכון:

מחפש המלצות על מוסך רדיאטורים, זול.

קיבלתי הצעה של 1500 ש"ח כולל עבודה ורדיאטור חדש (ניראה לי חלופי)

פורסם

דבר ראשון לא פרקת את מה שצריך - צריך לפרק את כל הדשבורד - עצה שלי אל תגע בזה היות ושום דבר לא יחזור למקומו

דבר נוסף לפי תמונת המנוע שלך רואים אבנית וקורוזיה מחיבורי צינורות המיים רוקן את כל המיים ומלא מיים איכותיים - כך תשמור על הצנרת והמנוע

פורסם

היי.

לדעתי, לך על זה. 1500 נשמע מחיר סבבה לחלוטין.

תנסה להוריד עוד קצת (כי כבר פרקת 1/2...).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אגב לגבי רעיון הפן זה אפשרי תאורטית אבל יש בעיה מרכזית אחת -ההספק של הפן גבוה שזה לפחות 1000W ורוב ממירי המתח בשוק מספקים בין 100W עד ל 600W מקסימום, אפילו אם תשיגו ממיר שמספק את ההספק הנדרש (והוא יהיה יקר זה בטוח) זה אולי יעבוד אבל ממש יעמיס על האלטרנטור ויעלה את צריכת הדלק וזה עוד לפני שדיברתי על מגבלת ההספק שאפשר להוציא מחיבור המצת ברכב.

• תוכן חדש...