Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית WINXP PRO - error loading operating system

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל עזרה מתותחי הפורום היות וכל ניסיונות התיקון לא עזרו עד כה:

לפני יומיים עבדתי עם המחשב ובסיום כיביתי אותו. למחרת בעת הדלקת המחשב, עוד לפני שמסך ה-load של ה-WIN התחיל לעלות, הופיע מסך שחור של דוס עם קו תחתון מהבהב. ערב לפני כן, לא נעשתה שום פעולה מיוחדת במחשב שיכלה לגרום לכך.

אחרי מס' פעמים, של כיבוי הדלקה וכו' הופיעה על המסך ההודעה: error loading operating system.

מה עשיתי עד כה:

1.שיניתי BOOT FROM CD והצלחתי להעלות התקנה של WIN כאשר אחרי כפתור F8 ניתן לבחור לתקן את המערכת הפעלה הקיימת ולהשאיר את ההגדרות. הקבצים הותקנו ולאחר Restart שוב הופיע מסך שחור עם מקף תחתון מהבהב ומשם לא זז.

2. העלתי setup של WIN ובחרתי recovery console מה שהביא אותי לדוס ולכתיבת administrator password. התגברתי על זה ע"י תוכנה שעושה reset לסיסמא היות ואינני יודע את הסיסמא. ניסיתי כל מיני מדריכים של bootcfg ואח"כ rebuild וכו' וכל פעם שוב מופיע המסך השחור המוזכר מעלה.

3. ה-HDD הנ"ל הוא חדש שעובד אצלי במחשב פחות מחודשיים. כאשר קניתי אותו, עשיתי GHOST אליו מה-HDD הישן ומאז הכל עבד מעולה. ה-HDD הישן היה פשוט קטן מדי לצרכים שלי. כרגע אני יכול לעבוד עם המחשב רק כאשר ה-HDD הישן בפנים והכל גם עובד מעולה. ראיתי טופיקים שדיברו על כך שה-HDD גוסס. אצלי זה לא יכול להיות המצב כי מדובר על HDD חדש של western digital. אם אני מחבר את ה-HDD החדש בתור external HDD אני יכול לראות קבצים, להעתיק וכו'. כלומר הוא עובד תקין פשוט לא מוכן להעלות מערכת הפעלה. ה-BIOS גם תקין כי כאשר נמצא בפנים HDD ישן, הכל עולה ועובד מעולה.

עד כה, כל ניסיונות התיקון לא הועילו גם כאשר העתקתי מה-HDD הישן כל מיני קבצי system חשובים כמו BOOT.INI וכו'.

אני אובד עצות כרגע וממש לא רוצה למחוק כלום או לפרמט את ה-HDD החדש כי יהיה לי איבוד חומר יקר.

היש סיכוי שמישהו נתקל בבעיה זהה ויכול לתת לי פיתרון שלב אחרי שלב בבקשה.

מדובר על הנייד הישן שלי IBM THINKPAD R32 - ב-HDD החדש אין את המחיצה הנסתרת של IBM (בטעות מחקתי אותה כאשר עשיתי GHOST ומאז עוד לא תיקנתי את המצב).

עברתי על רוב האתרים שהראו פתרונות לבעיה אבל כל דבר שעשיתי לא עזר עד כה.

תודה רבה על העזרה.

Veni Vidi Vici

פורסם

לצערי, הפעם אין לי תרופה, יש רק אנטיביוטיקה. אני באמת חושב שעשית כל מה שניתן והאפשרות האחרונה היא התקנה מחדש.

שני דברים אחרונים:

- אתה משתמש במקרה ב AWARD BIOS version 4.5x ? אם כן, נסה לעדכן אותו.

- בישביל להציל את המידע אתה יכול להשתמש ב http://www.nu2.nu/pebuilder/ או ב http://www.ultimatebootcd.com . אלו גרסאות של XP שעולות מדיסק ותוכל להשתמש בהן להעתק קבצים לכונן אחר או לדיסק און קי וכו..

כמו-כן נסה את זה, נשמע לי שטויות אבל אין לך מה להפסיד:

-Boot up off you windows xp installation disk

-when its done loading press "r"

-you should now be at a black screen that looks like the command prompt

-type "fixboot"

-press enter

-restart

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ה-BIOS שלי הוא: Phoenix 1MET97WW - 2.16.

אני יכול לגבות הכל אבל זה המון עבודה (לא התבטאתי נכון קודם לכן).

אני פשוט לא מצליח להבין איך פתאום המערכת ההפעלה מסרבת לעלות בלי שעשיתי משהו יוצא דופן.

FIXBOOT כבר ניסיתי אבל אנסה שנית.

מבחינת אלון, זה בסדר יהיה לעשות עוד פעם GHOST מה-HDD הישן לחדש כמו שעשיתי קודם לכן ? הרי הכל עבד מעולה יותר מחודש.

אולי כדאי להכניס את המחיצה הנסתרת של IBM ל-HDD החדש (כמו שהצעת אז ועד עכשיו פשוט לא עשיתי זאת) ולנסות לעשות משהו בעזרתה ?

האם בסוף ה-REBUILD של ה-BOOT אני חייב לרשום bootcfg/default כמו שראיתי באחד התרדים בגוגל ?

לא אכפת לי לנסות כל פיתרון שתציע שלא יכלול גיבוי והתקנות חדשות של ה-WIN XP שלי לכן אשמח לנסות פיתרונות נוספים בתקווה שבפעם הקודמת עשיתי משהו לא נכון ובגלל זה זה לא עבד.

תודה רבה לך על כל העזרה הפעם וגם בפעם הקודמת.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

קורה שדיסק בן חודשיים מת (מו לי דיסקים יותר חדשים מזה).

תחליף את הדיסק באחריות, תנסה לעשות לו GHOST לפני כן יכול להיות שיש לו עוד קצת כוח לזה.

זה דיסק 80 על IBM R32 אם אני זוכר נכון?

אני עדיין חושב שהמגבלה של המחשב היא דיסק של 60 וגם זה בלחץ.

פורסם

בתור התחלה תנסה 2 דברים:

1. תעלה את הדיסק, תלך ל RECOVERY, ותלחץ:

fixmbr

ואז

fixboot

תנסה , אמור לפתור.

אם לא -

תוריד דיסק של ERD ותנסה לעשות SYSTEM RESTORE לאיזה שבוע אחורה.

פורסם

לפני האספירין, נסה כוס מים קרים:

יכול להיות שהמעבד זז מעט ממקומו(עקב מכה שהמארז חטף, בטעות או מעצבים...). קרה לי מספר פעמים.

וזה היה מעצבן.

או אחד מכרטיסי הזיכרון-נסה להוציאם, לרסס ספריי מגעים, להחזיר-ולנסות.

תופעת "הסמן -המהבהב- ואין -מחשב" מוכרת לי עד כאב, מהסימפטומים הנ"ל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קורה שדיסק בן חודשיים מת (מו לי דיסקים יותר חדשים מזה).

תחליף את הדיסק באחריות, תנסה לעשות לו GHOST לפני כן יכול להיות שיש לו עוד קצת כוח לזה.

זה דיסק 80 על IBM R32 אם אני זוכר נכון?

אני עדיין חושב שהמגבלה של המחשב היא דיסק של 60 וגם זה בלחץ.

אז אתה טועה. כי המחשב עובד כבר שנתיים עם HDD של 80GB.

ויותר חודש וחצי עם HDD של 250GB. המגבלה היא של זכרון פנימי כאשר המקסימום הוא 1GB DDR.

ברווז, אם הייתה בעיה כלשהי עם רכיב מכני/אלקטרוני, המחשב לא היה עולה עם ה-HDD הישן בן 80GB.

לסיכום, לעת עתה הבעיה נפתרה. גיביתי את כל החומר ואח"כ עשיתי MBRFIX+CHKDSK/P+BOOTFIX. זה לא עזר אז לפני עשיית GHOST, ניסיתי פתרון אחרון - הכנסתי דיסק של ACRONIS שביצע RECOVERY ואחרי חצי שעה המחשב עלה כאילו לא קרה כלום.

תודה לכל העוזרים ובמיוחד לאלון שכבר מס' פעמים מסייע להתגבר על השטויות של microsoft.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...