Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי עבר תאונה קלה, הוא נכנס עם הגלגל הימני במדרכה וכתוצאה מכך התעקם הג'אנט ונשברה הציריה, הציריה הוחלפה לאחרת משופצת. לאחר החלפת הציריה נסעתי לבית ושמתי לב שההגה קשה לצד הציריה שהוחלפה, חשבתי שזה בגלל שנסעתי עם הג'אנט העקום. הגעתי לבית ושמתי את הגלגל הרזברי אבל הבעיה נשארה, ההגה מסתובב קשה לצד ימין, ההגה לא חוזר כאשר מסובבים אותו לצד ימין, צריך לסובב לבד, וההגה עקום כשהגלגלים ישרים.

מה יכולה להיות הבעיה? סגרו חזק מדי את הציריה?

האם כיוון פרונט מטפל בדברים האלו?

תודה רבה מראש.

פורסם

אז אין צורך לחזור למוסך המטפל? אולי זה בגלל שסגר לי חזק מידי את הצירייה?

חשוב לציין, שקשרתי את הרכב שלי עם חוטים לרכב של חבר כשהוא היה עם ציריה שבורה, וההגה הסתובב חלק, היה ישר וחזר לעצמו, זה התחיל אחרי חיבור הצירייה.

אשמח למכון פרונטים הקרוב ביותר לשדרות.

תודה.

פורסם

אין קשר בין החלפת הצירייה, לבין ההגה הקשה.

הבעייה היא במוט המייצב שהתעקם, או נשברו הברגים שמהדקים אותו למרכב.

מי שהחליף לך את הצירייה, היה אמור לראות את זה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
אין קשר בין החלפת הצירייה, לבין ההגה הקשה.

הבעייה היא במוט המייצב שהתעקם, או נשברו הברגים שמהדקים אותו למרכב.

מי שהחליף לך את הצירייה, היה אמור לראות את זה.

דוד.

לא בהכרח. יש עוד חלקים הקשורים למתלה שעשויים להיפגע בתאונות "מדרכה קפצה לי לאמצע הכביש".

האם ב"ש מספיק קרובה עבורך? אם לא - נראה לי שאשקלון היא היעד הבא בתור.

פורסם

אם יש משהו אמין מספיק כדי ליסוע אליו אני אסע. יש את נתיבות אשקלון וב"ש.

נעשה כיוון ונבדוק אם זה עזק.

אם לא נבדוק את העיניין של המוט מייצב.

קודם כל שיחליפו לי צירייה לאחרת כי הנוכחית, ה"משופצת", דופקת כאילו בורידו אותה מפג'ו אחרת עקב דפיקות ושמו אותה ישירות אלי. כל קפיצה קטנה בצד הצירייה החדשה אני שומע דפיקה, כל לחיצה על ברקס יש דפיקות כמו שיש בדרך כלל בפניות.

פורסם
לא בהכרח. יש עוד חלקים הקשורים למתלה שעשויים להיפגע בתאונות "מדרכה קפצה לי לאמצע הכביש".

האם ב"ש מספיק קרובה עבורך? אם לא - נראה לי שאשקלון היא היעד הבא בתור.

כן בהכרח. ברגע שהגה לא מושך בנסיעה, קשה ולא חוזר, הבעיה במוט המייצב.

בפרט כאשר "המדרכה קפצה לאמצע הכביש", ולא הנהג קפץ לאמצע המדרכה. :-P

נמתין לעידכון.

דוד.

פורסם
כן בהכרח. ברגע שהגה לא מושך בנסיעה, קשה ולא חוזר, הבעיה במוט המייצב.

דוד.

לא נכתב שההגה לא מושך. אני לא מתווכח על כך שהמוט יכול להיות המקור לבעייה, אבל לא הייתי מאבחן זאת מרחוק כסוף פסוק :idea:.

פורסם

כנראה שיש נזק נוסף מלבד הציריה

מוט מייצב אולי שילדה עקומה או בולם עקום.

סביר להניח שהציריה החדשה תקינה, אך יש עליה לחצים, מכיוון שהיא ארוכה יחסית למצב "החדש" של הפרונט ולכן ההגה מרגיש קפיצי.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
לא נכתב שההגה לא מושך. אני לא מתווכח על כך שהמוט יכול להיות המקור לבעייה, אבל לא הייתי מאבחן זאת מרחוק כסוף פסוק :idea:.

גם לא נכתב שההגה כן מושך, לכן סביר להניח שהוא לא מושך.

מסכים איתך שאין לאבחן תקלות דרך המסך כסוף פסוק.

G FORCE, שילדה שהתעקמה כן, בולם עקום לא, כי היה מקשה את ההגה לשני הצדדים.

עדיין אני לא מבין איך יצא כך מהמוסך.

דוד.

פורסם

הייתי עכשיו במוסך המטפל, הוא אמר לי גם שאם הצירייה הייתה פגומה אסז היא הייתה דופקת בפניות, מה שלא קורה. היא דופקת בעלייה על מכשולים ובלחיצה על הבלמים, וגם לא תמיד.

הוא גם אמר לי שהיא יכולה לדפוק בגלל שיש עליה עומס בגלל זווית לא נכונה, מה שנאמר פה.

הוא אמר שהוא יעלה את הרכב על ליפט ויבדוק את זה, בנתיים אשמח לייעוץ למקום טוב לעשיית פרונט. באשקלון או נתיבות, אני רוצה ליסוע כבר עכשיו.

פורסם

נסעתי עכשיו למכון פרונטים, בנתיבות, בשם סעדו.

שירות אדיב וטוב, מקצועי!

הוא אמר לי שהמסרק הגה דורש החלפה, 2 ברגים השתחררו מהמוט מייצב, צריך להחליף שם את הבנדה (גומייה כל שהיא) שהיא נקרעה, ולהחליף את התפוח הזה מצד שמאל, שזה כבר לא קשור למכה.

פורסם

שמר ידידי, אאבחן רק פעם אחת ואחרונה מרחוק כסוף פסוק. :-P

לא צריך בגלל המכה שהרכב חטף, להחליף את מסרק ההגה. למוטות ההגה יש מספיק חופש קדימה ואחורה עד לפח.

כך שבמקרה מכה כזה, שפח הרכב (קצה קידמי/אחורי בכנף ) לא נפגע, אין סיכוי שההגה ניפגע.

אם בכל זאת יש צורך להחליפו, אז היה צורך גם לפני התאונה, ולא בגללה.

דוד.

• תוכן חדש...