Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסרה sx1.6 אוטומט 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שים לב שיש 2 דגמים ב2001. מנוע 90 כ"ס 8 שסתומים וקסרה 2 עם 110 כ"ס 16 שסתומים. שניהם נפח 1600 סמ"ק.

אין לי נסיון עם גרסת הסטיישן אבל לי יש את הדגם היותר חלש עם 90 כ"ס ואם אתה לא ממהר אז הוא בסדר גמור, בעליות חדות קצת קשה לו אבל סה"כ ביום יום הוא בסדר גמור.

מבחינת עלות מול תועלת זה הרכב האוליטמטיבי. המחירון שלו ברצפה ומשלמים עליו פחות מהמחירון. סה"כ האוטו דיי אמין אבל קח בחשבון שאם אתה הולך על התיבה האוטומטית היא קצת פחות אמינה ודורשת שיפוץ (לפעמין מלא ולפעמים לא) פעם בשנתיים פחות או יותר.

הרכב מאוד מאוד נוח לדעתי זה האוטו הכי נוח שהיה לי מבחינת מושבים וסה"כ אני מאוד מרוצה.

אם יש לך עוד שאלות יותר ממוקדות אני אשמח לענות.

פורסם

שלום אסף ותודה רבה על המענה המהיר .

אני די מתלבט בין הקסארה לבין פיגו 306 בערך מאותו שנתון.

אין לי הרבה משאבים ושתיהן בתחום האפשרי אצלי.

אשמח לייעוץ מי משתיהן עשויה לענות על התקציב ועל האיכות.

תודה

אברמיק

פורסם

גם אני התלבטתי בזמנו בין שתיהן. המכוניות מבחינה טכנית דיי דומות. המנוע דומה והגיר זהה.

306 5 דלתות נמכרת פחות או יותר במחירון ו-4 דלתות אני פחות יודע כי לא חיפשתי.

בעיקרון אני חושב שה-306 עדיפה על הקסארה במראה החיצוני והיא יותר מאובזרת מה הקסרה בגרסת ה-XT.

שים לב שהמחיר של ה-XT וה-XR הוא מאוד דומה (500 שקל הבדל היה לפני כמה חודשים) וה- XT יותר מאובזרת (4 כריות אוויר,4 חלונות חשמל, ריפודי קטיפה וכו').

לסיכום הקסרה תיהיה יותר זולה לקניה ובמחיר של 306 תוכל לעלות שנה או שנתיים בקסרה אבל בעקרון הרכבים הם מאוד דומים ותבדוק טוב טוב את הגיר במכון לגירים ולא בבדיקה כי אין בדיקה שלא תשחוט את הגיר הזה.

פורסם
סה"כ האוטו דיי אמין אבל קח בחשבון שאם אתה הולך על התיבה האוטומטית היא קצת פחות אמינה ודורשת שיפוץ (לפעמין מלא ולפעמים לא) פעם בשנתיים פחות או יותר.

אני חולק עליך בקטע הזה.

ה AL4 לא דורש שיפוץ חלקי ובטח לא שיפוץ מלא (עלות של כ 9000 ש"ח) כל שנתיים. זה פונקציה של צורת הנהיגה.

ב 206 שהייתה לי (עדיין עוברת במפשחה ואני יודע בדיוק מה מצבה) אותה תיבה בלי שום תקלה כבר 8 שנים (110K ק"מ)

ב 307 שהייתה לי (עד שהרכב היה בן 6 עם 90K ק"מ) כנ"ל.

אותו דבר ב C5 שהייתה לי. מכרתי אותה בת 6 עם 88K ק"מ בלי אף תקלה בגיר.

אם אני טועה ומדובר ב ZF הגרמני, טיפול של פעם בשנה (החלפת שמן וניקוי הבוצה) מאפשרים לרכב לגמוע מעל 200K (נסיון של חבר שנוסע על BX אוטומט עם 230K ק"מ , עם הגיר המקורי של הרכב).

שורה תחתונה, הכל תלוי בהזנחה / יחס לרכב ואופי הטיפול שהוא מקבל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...