Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי רכב פורד פיאסטה שנת 1997, ריפודי עור בהזמנה אישית על כל הסלון של הרכב...

הרכב עמד רב הזמן בחניה התת קרקעית שלי כך שגם הצבע נשמר...יש בו המון איבזור שבזמנו רכשתי....

בקיצור רכב מפונק במצב מעולה שלא תיהיה בעיה למכור אותו...

לאחרונה אשתי קבלה ליסינג מהעבודה ורב הזמן אני נוסע ברכב המנהלים החדש שלה(יש ביטוח ובכל זאת הוא חדש ולא פיאסטה)...

בשנה האחרונה לא נסעתי על הפיאסטה מעל 20 נסיעות ובעוד חודש נגמר הטסט והביטוח חובה(בערך 3 אלף שקל).

בקיצור- אני מרגיש שאני סתם ממן את הביטוח שלו ואת התחזוקה שלו אבל כל כך השקעתי ברכב הזה בצעירותי

שכואב הלב למכור אותו...

מה עושים?

האם להעמיד בחנייה התת קרקעית או למכור או להמשיך לשלם סתם ככה?

מה ההשלכות על העמדת רכב?

פורסם

אתה צריך ללמוד לשחרר (באנגלית זה נשמע יותר טוב LET GO).

תוכל להפקיד רישיונות וכך לא לצבור אגרות אבל קח בחשבון שאם הרכב לא ניגש ל-2 טסטים תצטרך בדיקת מעבדה (סיפור לא נעים ולא זול). בנוסף עם הזמן הרכב לא נשמר ויגרם לו נזק מכאני אם יעמוד הרבה זמן (צינורות יתייבשו, חלקים יתפסו וכו').

לכן כל עוד אתה לא מתכוון להשאר עם האוטו עוד 20 שנה אני ממליץ למכור, להתגבר על הכאב לב ולהמשיך הלאה. אם זה נראה לך כמו צעד בלתי אפשרי אז שום עניין כלכלי לא יפריע לך להמשיך להחזיק את הרכב אצלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בכל שנה - אתה ניגש לבצע טסט לרכב?

אתה משלם אגרה?

ברגע ש"תעמיד" אותה, לא תסע בה, מן הסתם שלא תעשה לה טסט.

במידה ולא תפקיד רישיונות (= לא ניתן לנסוע ברכב, אבל ניתן להחזירו לכביש, לא כמו הורדה),

ולא תשלם אגרות בכל שנה, הן פשוט יצטברו ובעוד כמה שנים תצטרך לשלם סכום שיגיע ל4 ספרות וקרוב ל5

(אם לדוגמא תעמיד אותה ל-10 שנים, והאגרה 1000 ש"ח = 10,000 ש"ח).

וזה לפני נזקים למערכת המכאנית.

פורסם

זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות...

אבל הבנתי שיש איזה אפשרות ללכת למשרד התחבורה ולהוריד אותה זמנית מהכביש?

פורסם

"הפקדת רשיונות בעל רכב המבקש להפקיד את רשיון הרכב מכל סיבה שהיא, נסיעה לחו"ל, חוסר יכולת לשלם עבור חידוש הרשיון, לצורך תיקונים ממושכים ועוד, רשאי להפקיד את הרשיון הרכב במשרד הרישוי , עליו או על מיופה כוחו להגיע לכל סניף של משרד הרישוי עם תעודת הזיהוי של בעל הרכב או בא כוחו, למלא טופס בקשה להפקדת רשיון רכב ולקבל אישור על הפקדת הרשיון."

מה ההשלכות הלא מכאניות? זה מוריד את המחירון?

*מבחינה מכאנית אני אדאג לרדת לחנייה ולחמם את המנוע מדי שבוע..אולי גם לעשות כמה סיבובים בחניה...יש לי חניה

תתקרקעית ענקית....

פורסם

הורדה זמנית מהכביש = הפקדת רישיונות.

אתה לא תחוייב באגרה בעבור הזמן הזה, מנגד אתה לא יכול לנסוע ברכב (טסט לא בתוקף).

רק תשים לב שבמידה ואתה עושה את זה, שבמשרד הרישוי לא מורידים לך אותה מהכביש, ותדאג שזו תהיה רק הורדה זמנית ולא קבועה.

רכב צריך טיפולים גם אם עומד.

טיימינג, צמיגים, נוזלים - כולם צריכים רענון בשלב כזה או אחר.

אם תרצה לטפל בה גם כשהיא תעמוד - תוכל אולי לשמור עליה במצב ראוי (בהנחה שמתחת לקרקע לא תסבול מנזקי שמש וכד'),

אבל זה לא נשמע ממש ריאלי (יכול להיות שמתישהו פשוט ימאס לך מזה).

בכל מקרה ההחלטה הסופית שלך.

• תוכן חדש...