Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב סדאן לצעיר עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים וחברות יקרים

ראשית אני מצטער על הכינוי המטופש שלי - המשתמש בעיקרון נפתח כדי שתהיה לי גישה לתמונות בפורום, אך עתה יש לי צורך להשתמש בו. אני יודע ששרשור הכרות זה לא כאן, אך במשפט אחד: שמי עדי, אני מהמרכז, בנובמבר אהיה בן 19, אני מתגייס בדצמבר, וברשותי רשיון כבר שנה וחצי.

ולעניינו:

. אני כרגע בעיצומו של חיפוש רכב בתקציב של 20K שישמש אותי בלבד, ודרישותיי הבסיסיות ממנו הן כלדהלן:

- ידני.

- לא מכוער. לא חייב להיות קופה מעוצבת אבל שלא יהיה "אפור"/"רכב אמהות" שכזה (לדוגמא שרייד סדאן, וסליחה מכל בעלי השרייד סדאן)

- לא איטי.שוב, לא חייב להיות ספיטפייר אבל שלא יהיה עגלת סופר. במספרים, עד מצפה לנתון מוצהר שלי 0-100 של סביבות 10 11 שניות, 12 לכל היותר. נפחי מנוע אידאליים עבורי הם בין 1700-2000. 1600 בא בחשבון אם הוא יחסית חזק עבור נפחו.

- ו... שיהיה סדאן (עדיף גדולה), דהיינו לא הצ'בק או סטיישן. לא יודע מדוע, אבל אני נמשך רק למרכב סדאן. ואם כבר התחלנו, אז כבר אציין שאני גם לא אוהב על רכבי שיפורים מכל סוג שהוא (חיצוניים ומכניים). כיום לא נראה לי שאפשרי שאקנה רכב שעבר מודיפקציה לצ'יפ, תוספת פורקים, הרחבת צנרות, הרכבת ספויילרים וכו'. אני אוהב את הרכב שאני נוהג בו אורגינלי :).

דרישות משניות הן אמינות סבירה לפחות וסחירות טובה למדי.

פרמטר בעל משקל נמוך הוא צריכת הדלק, שכן ממילא לא אסע הרבה. כמובן שיהיה נחמד אם לא בכל פעם שאצא העירה לסידורים מנהל הבנק שלי יתקשר לנזוף בי, אך כאמור פרמטר זה הוא השולי מכולם.

עד כה עלו במוחי שתי אפשרויות שעונות על הדרישות, שתיהן לטעמי מעניינות למדי:

- אלפא 164 2.0 TS, ידני, שנתונים 92/93 - מכונית יפה לטעמי, וכן מהירה במידה מספקת מאוד.

- לנצ'יה קאפה 2.0 טורבו, ידני, שנתונים 95/96 - גם מכונית יפה לטעמי (למרות שאני יודע שכאן יהיו יותר מי שיחלקו, אך אני באופן אישי ממש אוהב את העיצוב האיטלקי שלה, אפילו שהוא נוטה להיות טיפה "ריבועי"), וכן מהירה אולי אפילו יותר ממה שאני מחפש (7.3 שניות מאפס למאה לפי אתר carfolio, שזה די מפתיע לאור זאת שע"פ אותו אתר בדיוק הדגם הבכיר של ה-3.0 ליטר (אפילו שהוא אטמוספרי) עושה זאת ב-9.8 שניות).

החששות שלי הן בעיקר:

- ריבוי תקלות, שהרי אחרי הכל מדובר ברכבים תוצרת איטליה ולא יפן, דבר שלמיטב ידיעתי אף מקבל משנה תוקף כשמדובר על שנתונים נמוכים שכאלו. כמו כן בקאפה אני חושש מקלקול הטורבו, תרחיש יקר מאוד ולא בלתי-אפשרי כפי שהבנתי. ראוי לציין שאני אמנם לא מצפה שהרכב יהיה אמין כמו קורולה בת חצי שנה, אבל שלא יגרור אותי למוסך כל שני וחמישי עקב קלקולים שונים ומשונים.

- אפשרות שאני "אתקע" עם הרכב ולא אצליח למוכרו, שכן כפי שהבנתי הביקוש לרכבי יוקרה בתמחור הזה נמוך מאוד עד אפסי.

- בקאפה: הקושי שבלמצוא קאפה טורבו שלא עברה אצל בעלים מתעללים ו/או משפרים.

אי לכך החלטתי לפנות אליכם, אנשים יקרים, בתקווה שתוכלו:

1) לאמת או להפריך לי את חששותיי לגבי דגמי האלפא והלנצ'יה המוזכרים לעיל.

2) להציע לי הצעות נוספות לרכבים שעונים על הדרישות. אנא הרגישו חופשיים לכתוב כל ההתאמה שעולה לכם לראש.

מודה לכולכם מראש, מבטיח להודות גם בדיעבד :),

נדב

פורסם

ראיתי שאתה מסתכל לכיוון אלפות. 146TS די נדירה. רובן 1600 ו-1700. הן נכנסות לתקציב שלך ושנתון יהיה בסביבות 96'.

הנה אקזמפלרים שכרגע למכירה ביד 2:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=6&SubModelID=28&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

מעבר לזה, אתה מדבר על מרכב סדאן, כלומר 4 דלתות. אלפא 145/146 הן 3 ו-5 דלתות בהתאמה. כלומר לא סדאן.

יש אלפא 164, היא באה עם מנוע 2000TS, זה מנוע מוצלח מאוד ומנוע V6 3000 (בד"כ בגירסא אוטומטית).

הייתה ברשותי אחת כזאת, בנסיעה לא קורעת, היא עושה במשולב 1 ל-10 ובכביש 1 ל-12~13. מנוע חי מאוד, אחיזה טובה, בעיני רכב יפה מאוד עם חצאית מקורית. עדיין מתגעגע לאלפא שלי. :cry:

אחות של אלפא היא לנצ'יה תמה, קיימת בגירסת 8/16 שסתומים אוטומט/ידני וטורבו (לצערי לא הביאו לארץ גירסא עם מנוע של פרארי V8 3000). אופטימום בעיני זה 16V 2000 ידנית. יש לה 150 סוסים, היא זריזה וחסכונית. תמה קצת קלה יותר מאלפא 164 על (כמעט) אותם מכלולים מכניים.

בעיקרון, אחזקה יקרה למדי, מדובר ברכב אמין, אבל הגיל עושה את שלו, עדיין רכב בן בסביבות 15+.

אם אתה מעוניין בלנצ'יה תמה/אלפא 164, אני מכיר מישהו שמוכר את הלנצ'יה ופרסמתי עבורו מודעה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=218258&highlight=%D7%9C%D7%A0%D7%A6%27%D7%99%D7%94

לפי דעתי, בגלל שאתה מתגייס, כדאי לך לקנות רכב קטן וזול לאחזקה. למשל פונטו. כדי להחזיק רכב ישן ומיוחד, צריך הרבה מאוד כסף. יישור קו בקלות יכול לעבור את 10K ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

alfa164TS:

ראשית תודה על התגובה הזריזה.

אפתח ואומר שלצערי חלה שגיאה קלה במודעה שלי וכאשר רשמתי אלפא 146 התכוונתי למעשה לרשום אלפא 164. אני מקווה שהמנהל הראשון שיעבור בסביבה יוכל לעשות עבורי שיכול תווים קטן בהודעה המקורית :lol:.

** תוקנה טעות הסופר בהודעה המקורית. הנהלת הפורום. **

בכל מקרה ראיתי שהתייחסת לאלפא 164 כך שמהבחינה הזאת יצא בסדר. אני שמח לשמוע שהמנוע של הTS נחשב למוצלח. האם למיטב ידיעתך יש זמן ממוצע שאחריו המנוע הזה "הולך"? כי אכן לא שמעתי על 2 ליטר TSים שהוחלף להן המנוע, ואולם דווקא כן שמעתי על אלפות רבות, בעיקר מדגמי 146 ו33 (מנועי 1.5, 1.6 ו1.7), שהוחלף להן המנוע אחרי כ150K-200K ק"מ. אני שואל משום שאני מניח שאם אקנה 164 TS היא קרוב לודאי תהיה כבר בסביבות ה200K ק"מ, ואני ממש לא רוצה להשקיע במנוע חדש אחרי שאעבור איתה 10K ק"מ.

את האלפא 146 שבטעות עלתה, דווקא אשקול לרכוש, אע"פ שהיא 5 דלתות. זאת משום שהעיצוב שלה הוא כשל סדאן, ולמעשה אם לא היית מציין בפני שהיא 5 דלתות כנראה שלא הייתי מגלה זאת עד שלא הייתי מנסה לפתוח בגאז' של אחת.

לגבי הלנצ'יה תמה: שקלתי אותה, אך אם כבר לנצ'יה גדולה אני אעדיף במחיר זהה או כמעט זהה לקחת כבר קאפה, שהיא מודרנית יותר ובעיני גם נראית טוב משמעותית . גם ללא הקאפה כנקודת ייחוס, העיצוב של התמה לא כ"כ לטעמי :|. תודה על הרעיון בכל מקרה.

שאלה חשובה מאוד היא כיצד אתה מעריך שיישור קו של רכב כזה עלול להגיע ל10K ש"ח? אודה לך מאוד אם תפרט, משום שזה עלול מאוד לשנות את דעתי לגבי רכישת רכב שכזה.

רפי שטח:

תודה על ההצעה, אכן שקלתי סיוויק. הבעיה היא למצוא אחת שלא שימשה כערסמוביל וקיבלה יחס בהתאם. אמשיך לחפש אקזמפלר נורמלי, למרות שאני לא מת על הדימוי שנוצר לסיוויק בארץ (כאמור, ערסמוביל).

פורסם

ברשותי הייתה אלפא 164TS עם כימעט 300K ק"מ ומנוע מקורי. שמעתי על מקרים שמנוע הזה שרד בארץ מבלי שפתחו אותו גם מעל 400K. למנוע יש שרשרת טיימינג ולא רצועה.

מכיוון שרכב הזה חסכוני, בד"כ נסעו אליו הרבה, מדובר על רכבים עם כ-250K ק"מ ויותר.

אני השקעתי בזמנו ביישור קו של אלפא שלי מעל 10K ש"ח. שיפוץ ג'נטים (800ש"ח), שיפוץ מערכת היגוי (1500ש"ח), בעיות חשמל שונות (כ-1000ש"ח), צמיגים (2000ש"ח), מצבר (1000ש"ח), החלפת פנסים ראשיים (4000ש"ח) - מכיוון שלאחד זכוחית הייתה שבורה ולאחד חלק מזכוחית היה שבור, משאבת קלאץ' עליונה, צינור שמן של קלאץ' (400ש"ח צינור חדש מקורי + 300ש"ח עבודה) ועוד כל מיני דבריים פרופילקטיים שכניראה רק אני הייתי עושה (ניקוי קרטר למשל) ועוד מלא דברים שאני כבר לא זוכר. היו עוד דברים שהיה צריך לעשות, את הדברים האלה עשה בעל רכב הבא.

אני חושב שבחישוב כולל של כל הדברים שהיה צריך לעשות לאלפא הזאת, אפשר להגיע לסכום קרוב ל-20K ש"ח בקלות.

אז הרכב כן היה אמין, אבל כדי שהוא ימשיך להיות אמין בגיל כזה וקילומטרז' כזה, יש הרבה מה להשקיע.

אתה בטוח שבתור חייל תצליח לעשות יישור קו לרכב כזה?

זה לא ספציפי לאלפא 164. למשל ברשותי בומר שקניתי לא מזמן. הוא שמור במיוחד. אבל עדיין רכב בן 18 שנה ויש מלא דברים שצריך לעשות. רק החלפת מייסבים של דרייב שפט עלו 3600ש"ח, שיפוץ מדחס מזגן עוד 2500ש"ח, בוקסות 1200ש"ח ועוד מלא דברים אחרים. יישור קו כבר הגיע ל-10K וזה עדיין לא סוף. אכשיו צריך להחליף לו מצבר, אטמים ועוד.

במילים אחרות, אתה מבין מה אני מנסה להגיד לך? מכוניות ישנות מיוחדות, מאוד יקרות לאחזקה. לא סתם, אני ממליץ לך על רכב קטן לתקופת שירות צבאי שלך.

אני מאוד מבין ומזדהה איתך בקשר לדרישות שלך, כי גם אני כזה. אבל כדי לתחזק רכב כזה בצורה נורמאלית, צריך לקבל משכורות בסדר גודל של אי היי טק ממוצע.

ד"א, בקשר ללנצ'יה תמה, אקזמפלר ספציפי שאני מדבר אליו, שייך למכונאי, כך שכל מיני דברים, כמו קלאץ', בלמ"ז וכד' שבעל רכב אחר היה חוסך לפני מכירה - נעשו. זה יתרון גדול, בנוסף לקילומטרז' נמוך ויד נמוכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכבים שפרסמת ואותם אתה רוצה לראות בחצר ביתך הם טובים מאוד

אבל רק זכור דבר אחד התחזוקה שלהם לא זולה

למה שלא תחשוב על לנציה דדרה בתור התחלה אם תוכל למצוא אחת במצב טוב

רכב אמין בהחלט :wink:

• תוכן חדש...