Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,יש לי מאזדה 3 עם טיפטרוניק. האם אני יכול לשלב בזמן נסיעה מאוטומט לידני?

או שרק בזמן שהאוטו עומד אני יכול לשלב?

השבוע נסעתי לירושלים והגעתי לעליות ורציתי לשלב לידני כדי לתת למנוע יותר כוח אבל פחדתי שזה ישתלב להילוך ראשון ויפגע במנוע או משהו כזה...

תודה אייל.

פורסם

אתה יכול לשלב מתי שבא לך.

אל חשש, הרכב לא ישתלב להילוך ראשון במהירות גבוהה מדי, יש הגנות נגד חוכמות כאלה.

אל תצפה לשום תוספת כח למנוע. הטיפטרוניק הוא בעיקר גימיק (תוכל להעלות ולהוריד הילוכים, אבל הגיר נשאר אותו גיר בדיוק).

פורסם

הרכב ישאר בהילוך בו הוא נמצא עד שתורה לו אחרת בעזרת הידית.

רק במקרה האטה הוא יוריד לך ל 1 כיוון שלפעמים אנשים שוכחים שהם העבירו לידני.

היתרון במצב ידני הוא שאתה כנהג יודע מה עומד לקרות ולכן אתה יכול לשלוט על ההילוך בהתאם למה שעומד לקרות כמו לא להעלות הילוך באמצע עליה כיוון שהתקרבת יותר מדי לרכב שלפניך ולכן הורדת את הרגל מדוושת האאצה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
אז במקרה שאני נוסע על 80 ואני מעביר לידני לאיזה הילוך הוא יעביר?

בלוח השעונים במזדה 3 יש תצוגה של ההילוך הספציפי בו אתה נמצא.

כשתעביר למצב ידני ההילוך ישאר בדיוק כמו מקודם, רק שהשליטה להחלפה עוברת אליך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

במקום לפחד מהגיר החכם הזה אפשר להנות ממנו

וכן בעליות ומיוחד בירידות יש לעבור לשליטה ידנית בגיר

הגיר מספיק חכם לא להרוס את עצמו תעביר לידיני

ותוריד הילוך ותשחרר מעט רגל מהגז (ממש מעט ) ותקבל כוח מספיק ופחת תעמיס על המנוע

ובירידות תבלום את הרכב עם הגיר וכך תשמור על רפידות הבלם

בהצלחה ושנחזור הביתה בשלום

אורי

פורסם
שלום,יש לי מאזדה 3 עם טיפטרוניק. האם אני יכול לשלב בזמן נסיעה מאוטומט לידני?

או שרק בזמן שהאוטו עומד אני יכול לשלב?

השבוע נסעתי לירושלים והגעתי לעליות ורציתי לשלב לידני כדי לתת למנוע יותר כוח אבל פחדתי שזה ישתלב להילוך ראשון ויפגע במנוע או משהו כזה...

תודה אייל.

אז בעיקרון ההילוכים הידניים מחליפים את ההילוך כח? ולמה אין במאזדה 3 לחצן HOLD?

פורסם

אין קשר. הטיפטרוניק רק נותן לך אפשרות לברור הילוכים בעצמך (במגבלות שתוכננו כמובן). מה זה בכלל הילוך כח בלאנטיס? אין חיה כזו.

בקשר ל-HOLD, הוא היה מונע מההילוך הרביעי להשתלב (באחד המצבים שלו, את ההגיון של שאר המצבים מעולם לא הצלחתי להבין), והמצב הידני יכול לשמש במקום הכפתור המטופש ההוא.

• תוכן חדש...