Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחר נסיעה ארוכה (נתניה- רחובות - רשל"צ) סל"ד סרק נשאר גבוה, לפי שמיעה בערך 1500-2000 סל"ד.

לפני הנסיעה הכל היה תקין.

האוטו לפני כן עמד כמה חודשים. כלומר לא ממש עמד, הנעתי אותו ועשיתי סיבובים קצרים בשכונה כל חודש בערך, אבל לא יותר מזה.

זה קרבורטור סולקס סטנדרטי של חיפושית, עם צ'וק אוטומטי. צ'וק אוטומטי לא תפוס, הפחית חוזרת למקום כנדרש.

פולקסוואגן חיפושית 1200, מודל 77.

מה אפשר לעשות באופן עצמאי, לפני שניגשים לטיפול בקרב' ?

פורסם

מחובר כמו שצריך לאן ?

אנשים, תנו קצת קרדיט, ברור שכבל גז לא תקוע, ולא גורם לבעיה.

מנוף מצערת על הקרבורטור (זו הפחית, שהכבל גז מחובר אליה) חוזרת למקומה כנדרש, ועומדת במצב "סרק" ולא בשום מצב אחר.

פורסם

מה שחשבתי זה שאולי נתקע הכבל גז או שנתפס איכשהו וזה גרם לסל"ד להישר תקוע, וזה לא בעיה בקרבורטור .

בכל מקרה

היתה לי בעיה כזו גם כן אצלי ,זה היה משתחרר וחוזר להיות כמו צריך, רק אחרי שהיית נותן לחיצה קצרה ומהירה על דוושת הגז וזורק אותה,

ואז הטורים היו קופצים קצת ויורדים חזרה למצב תקין,

את זה פתרתי אל יד ניקוי סעפות ,עם 2 חומרים של BG שאני לא זוכר את שמותהם , שהוכנסו ישירות לקרבורטור , הסל"ד הועלה לצורך העניין למשהו בסביבות ה2500 וכשנגמר החומר פשוט היה הבדל מורגש, והבעיה נפתרה, כנראה זה לכלוך או משהו שנתפס בקרבורטור . או משהו אחר במנוע, אבל זה פתר את הבעיה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

איך אפשר לראות את המצערת? היא אמורה להיות בתחתית הקרבורטור.

אולי יש לך שאיבת אויר מתושבת הקרבורטור או הפקונג.

פורסם

איפה כתבתי, שראיתי את המצערת ?

כתבתי שמנוף, שמזיז את המצערת (THROTTLE ARM) חוזר למקומו כנדרש.

פתחתי ספר היינס. יש לי קרבורטור SOLEX 30 PICT -3.

על הקרבורטור בצד שמאל יש שני ברגי כיוון.

הבורג הגדול יותר הוא BYPASS, והקטן יותר - VOLUME.

רשום בספר, שעל מנת לכוון סל"ד סרק, יש לסובב את בורג הBYPASS, עד לקבלת הסל"ד הרצוי.

סובבתי אותו,הסל"ד אכן ירד, נאלצתי לסגור את הבורג עד הסוף, אבל הסל"ד עדיין גבוה מהרגיל. אחר כך שיחקתי גם עם הבורג השני, אבל לא הצלחתי להגיע לעבודה עגולה ונקייה של המנוע בטורים נמוכים. האם אפשר להסיק מכך, שיש משיכת אוויר לקרבורטור ?

פורסם

את הווקום של המפלג בדקת?רק משם יכולה להיות משיכה של אוויר או מהאטם של הקרבורטור.

ניסית לכוון הצתה? להוריד את הטורים מהבורג?

הברגים שאתה מדבר עליהם -CO ותערובת סרק.

יש בפורום חיפושיות בתפוז הסבר מלא על כל הברגים ואיך לכוונם, מומלץ לעיין.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

בדרך כלל משיכת אויר מתבטאת בכך שכשנותנים גז ועוזבים הטורים נשארים קצת יותר גבוהים מסרק למשך שניה-שתיים (נניח 1000 סל"ד).

• ספונסר פורום
פורסם

אתה צריך לוודא שהמצערת סגורה עד הסוף על ידי סגירת הבורג שעל

הזרוע עד שהוא כבר לא נוגע בבסיס ולסגור מעט חזרה כדי שהסגירה

לא תתבצע על פרפר המצערת ממש(לא לשחוק את הפרפר) ,זהו הצעד הראשון ,לאחר מכן עליך

למצוא את מסגרת הסלד הרצויה על ידי הבורג העבה ולבסוף לכוון את

תערובת הסרק מהבורג הקטן עד שהמנוע ינגן יפה .

עליך גם לוודא שהמשנק עובד אחרת יווצר מצב שאתה מכוון סלד

כאשר המנוע יחסית קר וכשהוא מתחמם הסלד יעלה כי כיוונת אותו קר

ללא משנק .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום רב!

עדכון:

בוקי ביקר אצלי ביום שישי האחרון, בורג סרק עוקף השתחרר, ולכן הסלד היה גבוה.

הסלד כוון מחדש, ובוקי נשלח לדרכו, ושכח כנראה לציין זאת.

בברכת חג שמח.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא שכחתי, ולא עידכנתי מסיבה אחת פשוטה :

לדעתי עדיין יש בעיה, ואני מתכוון להמשיך להיתעסק בזה עוד קצת.

צביקה אכן כיוון לי את סל"ד הסרק לרמה יותר נסבלת, וללא כל תשלום, ומגיעה לו תודה ענקית.

כמו שכתבתי למעלה, עוד לפני שניגשתי לצביקה, כיוונתי בעצמי את בורג ה BYPASS, (מעקף אוויר בסרק), והצלחתי להוריד את הסל"ד. לאחר נסיעה של שעה, כשהגעתי לצביקה, הסל"ד שוב פעם היה גבוה. כנראה הבורג משתחחרר מהויברציות. טוב, זה לא בעייה, ואפשר לפתור את זה עם טיפת לוקטייט.

אבל, גם כשסוגרים את בורג המעקף אד הסוף, הסל"ד נשאר גבוה מידי לטעמי, בודאות גבוה יותר ממה שהיה לפני שהתחילה הבעיה.

מצאתי בפורום חיפושיות הוראות מפורטות לכיוון קרבורטור בחיפושית (תודה שי) ואני אכוון לפיהם בחג.

בנוסף גם הצינורית של וואקום דיסטריביוטור יבשה, אני אחליף אותה כמובן.

יש לי בבית אקדח הצתוה ומד RPM נייד, אני אחזור לעדכן אחרי הכיוונים.

תודה לכל העוזרים עד עכשיו.

• תוכן חדש...