Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, כבר שבועות רבים שאני מבלבל לרבים כאן בשכל, ומטעויות רק לומדים.

הסיפור הוא כזה, הייתי עם סוכן ביטוח שנתן לי פוליסה בכלל ביטוח, להונדה סיוויק 04 ב6700 שקל, וביטוח חובה ב2400 שקל, סמכנו עליו בהתחלה שיתן את המחירים הזולים ביותר (יש לנו תיק רחב מאוד אצלו) וכמובן שהוא לא עשה כך, נאלצתי להוסיף מיגון בכדי שיאשרו את הפוליסה, 600 ש"ח שנוספו מעבר לפוליסה, ובנוסף ההשתתפות העצמית שלי היא 2000 ש"ח, מאחר ואני נהג חדש.

אמר שיקפיא את עניין הביטוח זמנית, הוא מצא בזמנו פוליסה משתלמת יותר, והעניין עם המקיף נגרר ונגרר ובסוף הועברתי לכלל ביטוח, ולמעשה "הרווחתי" 3 חודשי ביטוח בגלל המעבר הזה, את הביטוח "דרכים כבר שילמתי ביום העברת הבעלות וגם את הביטוח חובה, החלטתי לקחת יוזמה ולהתקשר לחברות ביטוח נוספות ולבסוף קיבלתי הצעה לביטוח חובה על סך של 7000 שקל, השתפפות עצמית של 750 שקל, ללא צורך בהוספת מיגון, וביטוח חובה של 1600 שקל, אכן יותר זול ב500 ש"ח ואם משכללים את התוספת על המיגון אז בערך ב1100~ ש"ח, כמובן שבחידוש הבא של הביטוח בחברה שמצאתי אני אקבל הנחה של 10% של החידוש, ועוד הנחה על כך שאני כבר לא נהג חדש, אלא רק נהג צעיר.

אמא שלי התעקשה שאשאר אצל הסוכן בכל מקרה(הוא כבר שילם את הביטוח החובה והדרכים ככה שבנושא הזה אין הרבה מה לעשות חוץ מלשאת בגזירה), אירע מקרה והרכב שלי ניזוק, לבסוף הוחלט שאני אתבע את הביטוח שלי, הסוכן לוחץ מאוד שאני אעשה את זה במוסך הסדר, כמובן שהששתפות העצמית היא גבוהה מאוד, ויתרה מכך, לפי ההסדר עם כלל ביטוח, אני צריך ללכת לסניף שלהם בבני ברק, שם שמאי מטעמם יבחן את הנזק, יחליט את גובה הנזק וישלח אותי למוסך.

כמובן שאני לא מוכן להסדר הזה, מאחר ואני אהיה הנפגע הראשי כאן, גם מטעם השמאות וגם מטעם העבודה שתעשה.

הסוכן עיכב ועיכב את הפניה שלי, ומשך אותי יותר מדי זמן, היום הגיעו מים עד נפש ששמענו שאני פונה לשמאי מטעמם והוא יקבע את גובה הנזק וישלח אותי למוסך הסדר, סביר להניח שהתוצאות לא תיהיה טובות, מאחר ומדובר בעבודות פחחות (שכוללות החלפת דלת, החלפת טמבון אחורי, ועוד מס' תיקוני פחחות) הגיוני שהשמאי מטעמם לא יאשר את 2 ההחלפות ויאלץ למלא את הדלת בחומר כלשהוא ולסדר את המכות מבחוץ, "שיראה טוב", אך כמובן לא באמת תקין.

בכל אופן אני הודעתי לסוכן הביטוח שאני עוזב אותו ושיבטל את הפוליסה בכלל, אני מעוניין לעבור לסוכן אחר או לחילופין או לחברה אחרת שבאמת ותוכל לתת לי טיפול טוב ואני מקווה שגם יותר זול.

ובכלל הצעות ותגובות לסיפור המעיק, תודה מראש.

פורסם

אולי בסופו של דבר אשאר עם הסוכן, הוא סידר משהו ששמאי מטעמנו יגיע למוסך הסדר ביחד איתי ושם יקבע גובה הנזק.

לאיזה מוסך כדאי לפנות מהרשימה?

http://general.clalbit.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/clalbitnew/garage_results.jsp?areaId=0&areaName=%ee%f8%eb%e6&type=0&paramOID=-32215

יש ברשימה מוסך הונדה וולו מורשה בפתח תקווה, נראה לכם שבמוסך מורשה איכות העבודה תיהיה טובה יותר?

אני יודע שהם מרבים להעלות את המחיר בצורה רצינית, רציתי לדעת אם לפי גובה הנזק תקבע עליית הפרמייה שלי בשנה הבאה? אני ואימי רשומים בביטוח, וכנראה נאבד את ההנחה על העדר תביעות שעומדת על 1000~ ש"ח, הם מסוגלים להעלות את הפרמיה במחיר כזה?

תודה מראש.

פורסם

חשוב לי מאוד לקבל רכב חלופי, ואני מוכן להתפשר על מוסך גולי שנחשב ע"י רבים למוסך טוב.

השאלה אם באמת הפרמיה תעלה ביותר מ1000 ש"ח בשנה הבאה, כרגע יש הנחה של 1000 שקל על העדר תביעות.

אם הפרמיה גם תעלה בגלל שיש עבר עם תביעות וגם תתבטל הנחת העדר תביעות, בצירוף עם העובדה שאני נהג חדש אני לא רוצה לחשוב לאן הפרמיה תגיע :-(, במיוחד שכנראה ואני אפסיד את ההנחה בגין חידוש.

פורסם

תראה, חסרים לי אישית כמה פרטים כגון: גילך, האם אתה נהג יחיד על הרכב, איזה רכב/שנתון וכו'.

אבל ככה על קצה המזלג אני יכול להגיד לך שנראה לי שאתה משלם קצת מחיר יקר מידי, אני במקומך הייתי עושה סקר שווקים, יותר מזה כל עניין הרכב החלופי גם לא בטוח בנושא שלך כיוון שאתה טוען שאתה נהג חדש ובדר"כ לא משכירים לנהגים חדשים/צעירים אלא רק אחרי גיל 24.

בקשר לתביעה, זאת תאונה שנגרמה בגללך? כי אם לא אני חושב שאתה יכול לנסוע במוניות ולאסוף קבלות ובתביעה עצמה לתבוע החזר הוצאות.

אגב, אם אתה מפסיק עכשיו את הביטוח שלך אצל הסוכן ביטוח אז אין דבר כזה הכל אבוד, אתה מקבל החזר הוצאות כספיות - כי נגיד מכרת את הרכב שלך מה תמשיך לשלם ביטוחים גם כשהוא לא אצלך? מבין?

בכל אופן נראה לי כל העניין הזה תמוה למדי, אילו הייתי במקומך היית בודק טוב טוב על הצעות מכל מיני סוכניות/סוכני ביטוח ומשווה מחירים, יותר מזה הייתי מראה את ההשוואה לסוכן ביטוח שלך במידה והייתי מוצא משהו יותר זול.

סתם מתוך ניסיון אני יכול לספר לך על מקרה שאישית היה לי, גם כשהייתי נהג חדש קניתי רכב בגלל כמה סיבות, הביטוח עשה "קומבינה" ורשם שהנהג הראשי של הרכב הינו אבי שמעל 50 ועם העדר תביעות ונסיון של מעל 25 שנים בנהיגה ואני כולה נהג משני, המחיר היה הרבה אבל הרבה יותר זול ממה שהיה אילו הייתי עושה את הביטוח רק על עצמי.

ועוד נקודה למחשבה, אתה לא חייב לעשות את המקיף ואת החובה באותה חברה/סוכן ביטוח.

ביקצור תחקור קצת באינטרנט יש דווקא הרבה מאוד תשובות לדברים האלה ויש אפילו מחשבון של ביטוח חובה באתר משרד התחבורה (אם לא שם אז באחד הGOV למיניהם).

פורסם

עכשיו זה לא הזמן , סדר את הרכב במוסך , וסיים את שנת הביטוח .:idea:

למדתה שיעור כלכלה בחיים .

לפני חידוש הביטוח בפעם הבאה, בדוק ושוב בדוק , עשה סקר מחירים + בדיקת מיגון השתתפות עצמית

ושאר מרכיבי הביטוח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם כבר לתקן בהסדר, אז תקן במוסך מאיר ברח' מגשימים בפתח-תקוה. זה לא מוסך מורשה - זה המוסך המרכזי של היבואן.

זה שזה יקר יותר,לא צריך לעניין אותך, ממילא הביטוח ישלם ואתה תשלם רק השתתפות עצמית.

מוסך שכזה לא ינסה לחסוך עליך, כיוון שהשם שלהם והאיכות חשובה להם יותר.

בסופו של דבר אם התיקון לא יצא טוב - אתה תבוא אליהם בטענות.

מה שכן, המוסך יציג לך בשקיפות מלאה את ההמלצות שלהם אל מול הצעת השמאי.

לענין אובדן ההנחה ועליית הפרמיה.

כמו שאני מבין את זה, זה לא שאתה גם מפסיד הנחה, וגם עולה הפרמיה.

נהג ללא תביעות מקבל הנחה בפרמיה. אם יש תביעות אין הנחה, או שחלק מההנחה מתבטל ולפיכך הפרמיה עולה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה רבה לכולם, והאמת שעשיתי סקר שוק אצל כמה חברות ביטוח, אצל מיקא סוכנות לביטוח קיבלתי את ההצעות הכי משתלמות אבל זה כבר היה אבוד מבחינת הביטוח חובה והמקיף למרות שכן אני יכול לבטל אבל המקיף אבל כבר עשיתי מיגון כי ממש לחצו עלי אז אין טעם להחליף פוליסה.

חשבתי על הנושא, השתתפות עצמית תיהיה גבוהה, בזמנו קיבלתי הצעת מחיר מאיזה פירוקייה של בני דודים על דלת להונדה סיוויק ב700 שקל או ב1100, 700 שקל אני מקבל דלת ריקה בלי כל המנגנונים, וב1100 אני מקבל את הדלת כולל המראת צד אפילו (שלבד שווה מיד שניה 500 שקל), דבר שאני יכול למכור ולחסוך בעלויות.

ככה אני אקנה מפרוקייה טמבון שמור, דלת שמורה, העניין יעלה לי אולי 1500, ואז אני רק אצטרך לשלם לפחח עוד 700-1000 שקל על עבודות פחחות על הכנף האחורית והקדמית, ועל הדלת האחורית קצת קוסמטיקה.

סה"כ יצא לי 2500 שקל~

השאלה היא איך אני מעביר את המנעול מהדלת שלי לדלת החדשה :? אולי את ההרכבה אני גם אתן לפחח מקצועי לבצע, או שאני אפנה לאחד מהמוסכים של בני הדודים בתקווה שיש אחד שיכול לעשות את זה בצורה טובה.

בכדי לקנות את הטמבון והדלת אני צריך להכנס לאזור שהוא קצת לא מוגדר וזו בעיה, הבחור טען שזה אחרי מודיעין, וקצת מפחיד להכנס לשטחים האלו, הוא אומר שזו סביבה "מעורבת".

מה דעתכם?

• תוכן חדש...