Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אני חייב להודות לכל מי שכותב כאן בפורום. בזכותכם למדתי המון, מהרבה שעות קריאה מהנות :mm_yeah:

לעניין עצמו -

כאשר יש לי סט קומפוננט בעל עכבה (מה שנוהגים לכנות בטעות התנגדות) של X אוהם, האם ניתן להסיק מכך את העכבה של הטוויטר והמיד-בס בנפרד?

לדוגמא - מקריאה באתר של מורל אני רואה שסט Hybrid Ovation הוא בעל עכבה של 4 אוהם, והוא מורכב ממיד-בס וטוויטר שלהם גם עכבה של 4 אוהם כ"א.

אני שואל זאת מכיוון שאני מתכוון לשדרג בתקציב צנוע יחסית את הקומפוננט שלי לסט הזה.

אני רוצה להתנסות ב bi-amping, ובמידה שאכן כל אחד מהאלמנטים בסט זה עובד ב 2 אוהם הם יהיו זיווג מושלם למגבר שלי.

הייתי שמח לשמוע גם לידע כללי על צורת החיבור בתוך קרוס-אובר פסיבי. אני מכיר רק חיבור פרללי וסיריאלי, ואף אחד מהם אינו מאפשר מצב שעכבת כל אלמנט שווה לעכבה הכללית.

ועוד שאלה קטנה לסיום - האם ניתן למדוד עכבה של רמקול בעזרת מולטימטר?

תודה, צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

שלום צביקה

לפני הכל, שים לב כי העכבה של הסט שקישרת הוא של 2 אוהם.

ניתן למדוד עכבה במולטימטר, אך היא לא תהיה מדוייקת, משום שלכל רמקול יש עכבה שונה יחסית לתדר, משמע העכבה משתנה עם התדר, לא בהכרח בצורה ליניארית ולאו דוקא באופן אחיד.

בחוברת של כל רכיב (גם של סט קומפוננט) קיים פירוט על כל רכיב בנפרד, כולל עכבה עצמית.

4 אוהם לסט שלם (לדוגמא) כאשר כל רכיב הוא גם 4 אוהם (שוב לדוגמא) אפשרית בהחלט, משום שגם לרכיבים בקרוס יש עכבה, והם מתוכננים כך שבחיבור הרגיל שלהם הם יהוו עכבה רצויה.

מתחדשת*

פורסם

תודה Romek

אני יודע שהעכבה בסט היא 2 אוהם.

אני מקווה שעכבת כל אלמנט בסט היא גם 2 אוהם, מכיוון שהמגבר שלי מוצהר 4x70W ב-2 אוהם :wink:

את הדוגמא של המורל (4 אוהם) נתתי רק לצורך העניין, מקווה שלא גרמתי לבלבול.

חיפשתי בכל מקום באתר של JBL, כולל במדריך למשתמש ובקטלוג הכללי, ולא מצאתי מקום שבו כתובה העכבה בנפרד.

נראה לי שאני אכתוב מייל לתמיכה הטכנית שלהם ונקווה שהם יעזרו.

תודה שוב

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תוכן חדש...