Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאמשאפטים ל - TU5J4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיטוט ב - RR העלה את זה:

http://www.106rallyeforum.com/forum2008/showthread.php?t=56291

כלומר, MAX LIFT של קאמשאפטים סטנדרטיים של TU5J4 הוא 8.45 מ"מ.

יש לי טבלת נתונים של קאמשאפטים תחליפיים מיצרנים מוכרים. הפרופילים שונים אבל כולם מדברים על 9 - 10 מ"מ.

בסלון יש לי קאמשאפטים של פיג'ו ספורט (נרכשו משומשים מחבר פורום אמין ורציני). מדדתי בקליבר צעצוע מפלסטיק פחות מ - 8.45 מ"מ!

1. אני שיכור?
  2. הקליבר הפלסטי כל כך דפוק?
  3. פיג'ו ספורט השתגעו?
  4. הקאמשאפטים בסלון לא מתאימים?

בקיצור - נתונים טכניים בנוגע לקאמשאפטים של פיג'ו ספורט יתקבלו בברכה.

camshaft tu5j4.doc

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אאל"ט הסט שלך זהה למה שמורכב על ה-206 שלי (לשעבר :-() - לפי הנתונים ששמורים אצלי מדובר על 8.87 מ"מ (ירון מדד אותם עם קאליבר, אבל לא זוכר אם הנתון הזה הוא מהמדידה שלו או מהאינטרנט - זה היה לפני הרבה זמן)

ואם הם זההים לשלי - מדובר בקאמשאפטים ל-206 CUP, אז לא יהיה נכון להשוות אותם ל-TU5J4 מקוריים אלא ל-TU5JP4, שם ה-lift נמוך משמעותית בגלל הבוכנות.

הליפט המקורי ב-JP4 הוא 8 / 7.65 (יניקה / פליטה - לקוח מהאתר של catcams).

פורסם

היי TOP GEEK, אני מניח שהקאמשפטים שלך הגיעו אליך ממני.

מדובר בקאמשפטים של 206 CUP (כמו שירין אמר).

אבל סתם לידע כללי- מקאמשפטים שהבאתי למיכאל הם ל 106 ולא ל 206 וגם הם עם ליפט 8.87.

כנראה שפיג'ו ספורט מכירים את המנועים שלהם מספיק ולא צריכים להוסיף 2 מ"מ למהלך השסתום כדי להוציא עוד

10-15 אחוז מהספק המנוע.

אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל הקאמשפטים הם 247 מעלות בניגוד ל 260+ מעלות של המתחרים והם מוכיחים את עצמם.

לסיכום, מה שאני מנסה להגיד, תסמוך על פיג'ו ספורט. לא רק שהם תכננו את המנוע הזה,

הם גם ניסו הרבה יותר פרופילים של קאמשפטים, ואם הם בחרו את זה כנראה שהוא האופטימלי.

סע בזהירות,

ערן

פורסם

תודה לכולם.

ירין - לא ידעתי שנפרדת מה - 206. צר לי.

דביל - ברור לחלוטין שצריך שינוי בניהול (תכנות מחדש או ניהול עצמאי). לא התכוונתי להרכיב וזהו.

ערן - אכן אתה המקור (כתבתי "אמין ורציני", נכון?).

צריך עזרתכם בניתוח הנתונים:

פיג'ו ספורט: 247 מעלות עם 8.87 מ"מ

מתחרים: כ - 260 מעלות עם כ - 10 מ"מ

כלומר, המתחרים פתוחים יותר זמן עם LIFT מקסימאלי גבוה יותר.

אם נניח ששניהם נותנים אותה תוספת הספק, משמע אותה כמות אויר עוברת בסעפת בשני המקרים.

אולי בפיז'ו קצב פתיחת השסתומים מהיר יותר כפיצוי? (צריך למדוד עם LIFT מול גלגל מעלות. אין לי ראש מפורק. מישהו ניסה?)

איך זה משפיע על התאמת סעפת היניקה (בייחוד על מצערות)?

איך קאמשאפטים פיג'ו ספורט יעבדו עם בוכנות יחד דחיסה גבוה? אני מניח שלא תהיה בעיית מרווח שסתומים / בוכנה ב - TDC בגלל ה - LIFT הנמוך. אני מתכוון לדינאמיקה של הזרימה.

ערן - שאלה אחרונה - אני מבין שמיכאל על קאמשאפטים לאטמוספרי? לא אמור להיות למוגדש תזמון אחר?

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אני יכול להגיד לך שלעומת המקור לא הרגשתי שום ירידה של כח בסל"ד נמוך/בינוני, ואפילו הרגשתי עליה!

בנוסף הסרק יציב כמו פלס ואין שום הבדל לעומת המקור.

אתה כבר יודע מה בדרך כלל ההשפעה של המתחרים על 2 התחומים האלה.

ומצד שני, יכול להיות שזה עניין של תזמון/ניהול - אני לא חושב שהוצאתי את המירב עם הניהול המקורי, ואם היה ניהול עצמאי יכול להיות שדברים היו נראים אחרת (אולי יותר כח בסל"ד גבוה על חשבון כח בסל"ד נמוך).

ד"א, המחשבים של ה-206 CUP מוגבלים ל-7600 סל"ד - כך שאני יוצא מנקודת הנחה שהקאמשאפטים מתוכננים להספק מירבי באיזור ה-7200 סל"ד.

נ.ב.

ה-206 שודרגה ל-GT :)

פורסם

יש לך שאלות שלא קל לענות עליהם והנחות שהן לא תמיד נכונות, אבל אני אנסה לענות על כל השאלות הכי טוב שאני יכול.

תודה לכולם.

צריך עזרתכם בניתוח הנתונים:

פיג'ו ספורט: 247 מעלות עם 8.87 מ"מ

מתחרים: כ - 260 מעלות עם כ - 10 מ"מ

כלומר, המתחרים פתוחים יותר זמן עם LIFT מקסימאלי גבוה יותר.

אם נניח ששניהם נותנים אותה תוספת הספק, משמע אותה כמות אויר עוברת בסעפת (לא בסעפת אלא בתא השריפה) בשני המקרים.

פיג'ו לא ממהרים לפרסם נתונים, וגם את הנתונים שיש לנו מדדנו או "גנבתי" מאיזה סדנא שמשפרת 206 CUP (ממנה נקנו הקאמשפטים).

את ה DURATION של הקאמשפטים לא הצלחתי למצוא. ה DURATION זה בעצם ה"עובי" של הביצים בקאמשפט והוא קובע כמה זמן השסתום יהיה פתוח בליפט מקסימלי

[זה הסבר הכי עקום אבל מובן שאני יכול לעלות עליו עכשיו... (אני בחו"ל והשעה 6 בבוקר)].

לכן יכול להיות שהקאמשפט הוא 247 מעלות, ליפט 8.87 מ"מ ונניח DURATION מסויים והוא יכניס X אוויר לתא השריפה, לעמות זאת

יכול להיות קאמשפט עם 260 מעלות, ליפט 9.2 מ"מ ו DURATION נמוך משל הקאמשפט הראשון והוא יכניס Y אוויר לתא השריפה.

יש סיכוי טוב מאוד ש X יהיה שווה ל Y ואז כמות האוויר שנכנסת לתא השריפה תהיה זהה.

דבר נוסף הוא שרצועת המומנט של הקאמשפטים של פיג'ו הרבה יותר טובה ויעילה החל מסל"ד נמוך בניגוד לשאר הקאמשפטים שאנחנו יודעים שהם זקוקים לסל"ד גבוה יותר בשביל לתת תוצאות טובות יותר.

אולי בפיז'ו קצב פתיחת השסתומים מהיר יותר כפיצוי? (צריך למדוד עם LIFT מול גלגל מעלות. אין לי ראש מפורק. מישהו ניסה?)

אני לא יודע מה הכוונה שלך ב"קצב פתיחת שסתומים" ואני מקווה שאתה מדבר על DURATION.

לא יכול להיות "קצב" לפתיחת השסתומים כי הוא תלוי בטיימינג. מה שיכול להיות שונה, כמו שאמרתי, זה זמן שהשסתום פתוח.

איך זה משפיע על התאמת סעפת היניקה (בייחוד על מצערות)?

אני לא ממש מבין את השאלה... איזה השפעה צריכה להיות לזה?

קח הנחת יסוד- כל מנוע אטמוספרי מקורי שתוסיף לו מצערות עם ניהול מתאים ייתן הספק גבוה יותר.

מנוע מקורי לחלוטין של 106 GTI עם מצערות וניהול כמו שצריך מוציא על דיינו 150 כ"ס (ויש פרוייקטים שיוכיחו את זה).

כנ"ל לגבי מנועים אטמוספריים משופרים עם קאמשפטים חמים יותר.

אם זה לא עונה על השאלה שלך תשאל שוב.

איך קאמשאפטים פיג'ו ספורט יעבדו עם בוכנות יחד דחיסה גבוה? אני מניח שלא תהיה בעיית מרווח שסתומים / בוכנה ב - TDC בגלל ה - LIFT הנמוך. אני מתכוון לדינאמיקה של הזרימה.

כמו שאמרתי, יש לך הנחות שהן לא תמיד נכונות. אם אתה מזמין בוכנות HIGT COMPRESSION לא תהיה בעיה עם אף קאמשפט בשוק.

הם בונים את הבוכנה בצורה כזו שתוכל לשים קאמשפט גם עם ליפט 11 מ"מ, לכן אין קשר אם אתה מתקין ברכב קאמשפט 310 מעלות של PIPER או 247 מעלות של פיג'ו ספורט.

ההבדל הוא שבשביל קאמשפט 310 מעלות תצטרך להחליף כל חלק אפשרי בראש מנוע שלך ועם הקאמשפטים של פיג'ו לא תצטרך.

אמנם עם קאמשפט 310 מעלות תוכל להגיע גם ל 9000 סל"ד ועם קאמשפט של פיג'ו ספורט אין טעם לעבור 7800 סל"ד אבל מדובר ב 2 קטגוריות שונות לחלוטין ולכן אין מה להשוות ביניהן.

אני לא ממש מבין מה הקשר של "דינמיקה של זרימה" במקרה הזה כי הבעיה השעלת היא בעיה פיסית של נגיעת הבוכנה בשסתום.

לא העלת שום בעיה של זרימת אוויר.

ערן - שאלה אחרונה - אני מבין שמיכאל על קאמשאפטים לאטמוספרי? לא אמור להיות למוגדש תזמון אחר?

אני נמנע מלדבר על בחירות של חבר פורום (ובמקרה הזה אני מסכים עם הבחירה הזו לחלוטין), אבל אני אגיד את הדבר הבא:

זה לא ממש משנה באיזה אפליקציה מדובר, קאמשפט שמאפשר כניסת יותר אוויר לתא השריפה,עם הניהול המתאים, יניב תוצאות טובות יותר (אטמוספרי או טורבו).

אני מקווה שעניתי לך על השאלות...

ערן

פורסם

ערן תודה,

הניסוח של השאלות שלי היה דפוק ואני באמת מעריך את המאמץ שהשקעת בתשובה. כנראה שהייתי שיכור (או הלום שינה ב- 6 בבוקר לפני הקפה).

אני אנסה שוב, מכיוון אחר, אחרי קפה של בוקר:

מסתבר שהקאמשפטים שיש לי הם פיג'ו ספורט המיועדים ל 206, כלומר מנוע TU5JP4.

לראש TU5JP4 יש שסתומים גדולים יותר מהמנוע שלי.

לפיכך, אם רוצים להכניס אותה כמות אויר לצילינדרים בשני המנועים, במנוע עם השסתומים הגדולים יותר אפשר להסתפק בפרופיל מתון יותר בקאמשאפט.

לי יש TU5J4. השסתומים שלי קטנים יותר. אם אתקין קאמשפט פיג'ו ספורט המיועד ל - JP4 לא אפגע בנשימה ואפסיד כוח?

פתרונות אפשריים:

1. התקנת ראש JP4 על בלוק J4?
  2. פורטינג בראש הקיים? (לשפר זרימה בראש כפיצוי חלקי לשסתומים הקטנים יותר של ה - J4)
  3. ואולי מניסיונך צריך פשוט להתקין את הקאמשאפטים המשופרים בראש הקיים ללא שינוי כלשהו כי בכל זאת אקבל נשימה משופרת ביחס למצב הקיים (וכאן רציתי נתונים מלאים על פרופילים של קאמשפטים שונים להשוואה, אבל אין להשיג בשום מקום)

רונן

ירין - תתחדש, תהנה ואם יש לך חלקים "עודפים" מהפיג'ו - שלח ה"פ.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

ערן וכל החברים , לכולכם קל ליחצן את הקאמשפטים הקיימים , אבל יש לי עצה בשבילכם אל תקפצו לשבח את המהנדסים של פג'ו ספורט!!!

לא סתם לקאמשפטים של קנט בפגו 8 שסתומים יש

278

284

300

315

וכל מיני סוגי ,

כך גם זה מוכיח שהקאמשפט של פגו ספורט הוא לא האידיאלי !!!אפילו דיי בטוח

ידוע וקל שיש עולם שלם בין 284 ל315 , קח גם בין ה 248 ל 260

אני יסדר את זה במשפט הכי קל ,

בניגוד למה שערן אומר , זה שפגו ספורט בנו את זה , זה לא אומר שזה הכי טוב , אפילו לא קרוב ,

הטבלה מוכיחה שהוא אפילו הכי קר מבין החמים למנו הזה , מה שזה אומר , שקאמשפטים של קנט עם הליפט הגבוהה יותר והמעלות הגבוהות יתנו הרבה יותר לאוטו

כבר ראיתי קאמשפט של פג'ו ספורט שמרכיבים אותם וחוץ ממכת מומנט לא נותנים עוד כלום באוטו ,ועוד עם קרב' , שלא צריך ניהול , לעומת קאמשפטים מפגרים של פיפר 310 , שמשנים את האוטו...

ובקיצור אם אתהרוצה יותר כוח תחליף קאמשפטים , תחליף בוכנות בגלל הליפט ותהנה מהנוף , רק תשים גיר 6 הילוכים

פורסם

אסיף דעה משלי על הנושא.

הנתונים של הDURATION והLIFT

משפיעים באופן ישיר על מהירות הזורם ומשם על רמת הטורבולנציה בצילינדר והנגזרת של זה היא כמובן איכות השריפה.

ישנם מספר מאמרים ברשת (המוסף הטכני של מיצובישי שבו חוקרים מבנה בוכנות על הטורבולנציה ומשם ההספק הנוצר ועוד).

אתר נחמד שמצאתי בחיפוש מהיר:

http://www.rbracing-rsr.com/lovellgascalc.html

נ.ב

האתר עצמו לא פחות ממדהים (המון מחשבונים והסברים)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
ערן וכל החברים , לכולכם קל ליחצן את הקאמשפטים הקיימים , אבל יש לי עצה בשבילכם אל תקפצו לשבח את המהנדסים של פג'ו ספורט!!!

לא סתם לקאמשפטים של קנט בפגו 8 שסתומים יש

278

284

300

315

וכל מיני סוגי ,

כך גם זה מוכיח שהקאמשפט של פגו ספורט הוא לא האידיאלי !!!אפילו דיי בטוח

ידוע וקל שיש עולם שלם בין 284 ל315 , קח גם בין ה 248 ל 260

אני יסדר את זה במשפט הכי קל ,

בניגוד למה שערן אומר , זה שפגו ספורט בנו את זה , זה לא אומר שזה הכי טוב , אפילו לא קרוב ,

הטבלה מוכיחה שהוא אפילו הכי קר מבין החמים למנו הזה , מה שזה אומר , שקאמשפטים של קנט עם הליפט הגבוהה יותר והמעלות הגבוהות יתנו הרבה יותר לאוטו

כבר ראיתי קאמשפט של פג'ו ספורט שמרכיבים אותם וחוץ ממכת מומנט לא נותנים עוד כלום באוטו ,ועוד עם קרב' , שלא צריך ניהול , לעומת קאמשפטים מפגרים של פיפר 310 , שמשנים את האוטו...

ובקיצור אם אתהרוצה יותר כוח תחליף קאמשפטים , תחליף בוכנות בגלל הליפט ותהנה מהנוף , רק תשים גיר 6 הילוכים

אני ממש לא מסכים ואני אסביר למה:

הקאמשפטים של פג'ו נועדו להרכבה על מנוע מקורי לחלוטין, לכן הם לא יכולים להרשות עצמם להשתולל עם הנתונים. הם מציעים שיפור של 10-15 אחוז למנוע המקורי וזהו.

הם משיגים את הנתונים האלה עם קאמשפטים הרבה פחות "חמים" לעומת המקבילים של PIPER ו KENT וזה רק בגלל תכנון טוב יותר של הקאמשפט.

אני אתן עוד דוגמא:

נתוני הספק ומומנט על מנוע מקורי של פורד אסקורט RS טורבו עם קאמשפט של NEWMAN בעל 276 מעלות גבוהים בסביבות 6-7 אחוז מנתוני הספק ומומנט

על אותו מנוע בדיוק עם קאמשפט של PIPER בעל 285 מעלות ו בסביבות 5 אחוז טובים יותר מאותו מנוע עם קאמשפט של KENT בעל 284 מעלות.

בקיצור- אתה רוצה להשוות תוצאות של חברות אחרות לפיג'ו ספורט- תשווה לקאמשפטים באותה קטגוריה. הקאמשפטים שלא דורשים אף שינוי במנוע

ותראה שהתוצאות של פיג'ו ספורט זהות אם לא טובות משל המתחרים עם קאמשפטים חמים פחות מה שמקל על כיוון המנוע בשיא ההספק ובסרק.

ערן

• תוכן חדש...