Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רציתי אין לי הרבה מידע בנושא והייתי שמח לשמוע מה דעתכם ובמה זה כרוך הסבה לקיט מצערות מאופנוע.

הרכב הוא פולו 16V עם מערכת פליטה ויניקה משופרת שקלתי את עניין הפורטיניג אבל לא בא לי לחפור במנוע והבנתי שגם צריך להיות אומן בשביל לעשות פורטינג לבית מצערת.

במידה ואני מזמין מחו"ל קיט יש משהו שאני צריך להתחשב בו כמו רוחב המצערת אצלי שיהיה כמה שיותר דומה לרוחב המצערות בקיט? מה עוד נדרש להחליף ברכב חוץ מתוכנת ניהול מנוע שתכניס יותר דלק על הכמות אוויר שנכנסת (אולי גם ווסת לחץ דלק?)

מי בארץ מתעסק עם התקנה כזאת וכמה אמור לעלות התהנוג פלוס מינוס?

העניין עדין בגדר פנטזיה אז אם שאלתי שאלה מפגרת אני מתנצל מראש.

תודה

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

במה זה כרוך?

יותר מדי התעסקות, יותר מדי כסף ולא מספיק ביצועים.

אני אתחיל מכך שזה לא חוקי. לא תעבור טסט גם אם אתה הבן של הבעלים של המכון טסטים.

כך שאם חוקיות מעניינת אותך - אין טעם להמשיך לקרוא.

אני לא יודע למה התכוונת כשאמרת שיש צורך בתוכנת ניהול מנוע, כי כנראה לא הבנת נכון.

יש צורך במחשב ניהול מנוע. המחירים שלו מתחילים באלפיים ש"ח. התקנה ותיכנות שלו מעלים את המחיר הכולל ל-4K ש"ח.

לא מדובר כאן על צ'יפ של אבסולוט, אלא על תכנות כולל של המערכת כולה.

ההתקנה, הכסף והסיכון באיבוד המנוע שלך (קרה יותר מפעם אחת ליותר מבן אדם אחד. קרה גם למנוע ששווה יותר מהאוטו שלי) לא שווים את השיפור. ההשערה הכי אופטימית שלי היא שתשיג עוד 30 כ"ס. ואני מפרגן לך ברמות.

מצערות זה שיפור שמתאים לאנשים שלא מוכנים לגדוש. רק שיפורים אטמוספריים הם רוצים. אוי איזה טעות הם עושים...

פורסם

מה אני יגיד לך זיו, סחטיין על התשובה חסכת לי הרבה שאלות.

בקשר לחוקיות ידעתי שזה לא עובר בגלל זיהום אוויר אבל אפשר לפני טסט לעשות לו TUNE DOWN ואחרי זה לסדר את זה אחרי טסט.

בקשר למחשב ניהול מנוע חשבתי הכוונה לציפ אבל אתה אומר שזה 4K שקל וגם סיכון למנוע אז סיכון למנוע לא בא בחשבון

הם כול כך אופטימים בפורמים בחו"ל שמתם לב לזה? כנראה לא מחושבים כמו בישראל

EAT SLEEP BOOST

פורסם

ההשערה הכי אופטימית שלי היא שתשיג עוד 30 כ"ס. ואני מפרגן לך ברמות.

אסטרה GSI עם 150 כ"ס) עם קיט מצערות יעודי מוציאה 195 בלי שום בעיה, בדוק!

מצערות זה שיפור שמתאים לאנשים שלא מוכנים לגדוש. רק שיפורים אטמוספריים הם רוצים. אוי איזה טעות הם עושים...

אז אני מבין שהאוטו שלך זה טעות, רנו היו צריכים לקחת קליאו 1400 ולגדוש אותה?

גם S2000 זה טעות, חרה מנוע לעומת הסיויק הגודשת של שכן שלי.

צודק,שיפורים אטמוספריים זה חרה!

מעבר לזה, מסכים על כל היתר שכתבת על מצערות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בזמנו הייתה לי 205 עם קיט מצערות.

בהתחלה ללא מחשב ניהול (הזרקה - לא מנוע) הרכב בסל"ד גבוה לא היה סוחב כלל כי היה מחסור עז בדלק.

אחרי שהכנסנו 4 מזרקים נוספים, ומחשב ניהול למזרקים (MF2) הרכב נסע יפה מאוד לכל אורך הסלד

הדברים שאתה צריך

חיישן חמצן

מצערות

מצערת ראשית (בשביל סל"ד נמוך)

סעפת משנה אורך (או בעלת 2 מסלולים לסלד נמוך וגבוה)

תוספת דלק (מזרקים נוספים או גדולים יותר)

ניהול הזרקה (או מנוע במקרה של שינוי ספיקת המזרקים ולא הוספת מזרקים)

צמה

מפה למחשב

יש עוד דברים כמו סלילי הצתה לכל פלאג, כבלים, משאבת וואקום (כדי לשפר את הבלימה בהתחשב בעובדה שב3000 סלד כבר כמעט לא יהיה תת לחץ בסעפת)

ועוד כמה חמוצים

ההוצאה מאוד גדולה (יצא יותר מלייבא מנוע עם טורבו מוכן) אבל אתה אטמוספרי, ובהחלט חזק.

אתה צריך מצערות בקוטר מסויים לפי נפח המנוע. אנשים שמתעסקים עם זה בודדים (כאלו שיודעים לכוון את המצערות כמו שצריך) כמו סדנות שיפורים, ובני קומבינה.

פורסם
במה זה כרוך?

יותר מדי התעסקות, יותר מדי כסף ולא מספיק ביצועים.

לפעמים, הדרך חשובה לא פחות מהיעד (והנמשל - "ההתעסקות" כלשונך, יכולה להיות חוויה נפלאה)

אני אתחיל מכך שזה לא חוקי. לא תעבור טסט גם אם אתה הבן של הבעלים של המכון טסטים.

כך שאם חוקיות מעניינת אותך - אין טעם להמשיך לקרוא.

אמת. מצד שני, גם הרכבת טורבו לא חוקית.

אני לא יודע למה התכוונת כשאמרת שיש צורך בתוכנת ניהול מנוע, כי כנראה לא הבנת נכון.

יש צורך במחשב ניהול מנוע. המחירים שלו מתחילים באלפיים ש"ח. התקנה ותיכנות שלו מעלים את המחיר הכולל ל-4K ש"ח.

לא מדובר כאן על צ'יפ של אבסולוט, אלא על תכנות כולל של המערכת כולה.

אמת. מצד שני אם תרכיב טורבו על ה - 16V האטמוספרית שלך תצטרך מחשב ניהול עצמאי.

ההתקנה, הכסף והסיכון באיבוד המנוע שלך (קרה יותר מפעם אחת ליותר מבן אדם אחד. קרה גם למנוע ששווה יותר מהאוטו שלי) לא שווים את השיפור. ההשערה הכי אופטימית שלי היא שתשיג עוד 30 כ"ס. ואני מפרגן לך ברמות.

ואני מבין שגדישת מנוע אטמוספרי היא סגולה לאריכות ימים :-)

דעתי הצנועה באדום.

ומשפט אחרון - לדעתי מדובר באלטרנטיבה ראויה לגדישה.

יש יתרונות, יש חסרונות - כמו כל דבר בחיים.

ברור לחלוטין שפוטנציאל הסוסונים מהגדשה רב יותר, אבל סוסונים זה לא הכל בחיים.

רק לדוגמא - קיט מצערות מותאם היטב יכול לתת לך תגובת דוושה מעולה בתחום הבינוני / גבוה.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

בגירה, אני לעומתך זוכר איזה רכב יש לפותח השרשור (פולו 16V). יש לה מנוע 1400 16V עם 100 סוסונים. אם אתה חושב שתצליח להוציא ממנה יותר מ-30 כ"ס (30% יותר הספק!) אז באמת כל הכבוד לך.

אגב, מנוע C20XE של אופל הוא לא דוגמה. המנוע הזה הוא אחד משבעת פלאי תבל. על אותו עקרון - הוא יכול היה לגדוש אותו ולהשיג הספק גבוה פי כמה ושנינו יודעים זאת.

WarDevil, גם על קליאו שמים מצערות בחו"ל. הם עושים את זה כמעט לכל רכב אטמוספרי בעל נטיות ספורטיבית ותאווה לסל"ד גבוה. אצלהם זה יותר זול מלטרבת. לגבי חוקיות אני לא בטוח, אך כשיש לך מסלולים בכל עיר מרכזית - לא בעיה להכין רכב כזה רק למסלול.

Top Geek,

אני מסכים איתך ב-100% שהדרך לפעמים חשובה מן היעד. אך אם כבר נכנסים לזה - לא שווה להוציא יותר כח?

בקשר לחוקיות - טורבו עוד ניתן להעביר ועדות לכך היא שיש אנשים שעושים זאת. כשיש לך 4 חצוצרות על המנוע הבוחן לא יעביר אותך גם אם תתן לו את אמא שלך ללילה.

כשאמרתי מחשב ניהול מנוע - התכוונתי לניהול מנוע עצמאי כמובן. מגה-סקווירט, מותק, כפרה וכו'. גם טורבו וגם מצערות ידרוש ניהול עצמאי.

גדישת מנוע גם היא מסכנת את חייו של המנוע. אני אישית ראיתי מנועים נגמרים כתוצאה מזה.

בגירה, אתה מוציא דברים מפורפורציה. אני לא התקרבתי לדברים שאתה אומר עליי ואפילו לא נגעתי בהם.

אני תמיד בעד רכב אטמוספרי. אבל כשהוא מגיע כך מהחברה. לקחת רכב אטמוספרי ולהפוך אותו למצערות זה לא שווה את זה. נקודה. כשאתה תגיע לצומת שבה תצטרך להחליט אם לשים מצערות או טורבו - אני אהיה כאן ואזכור לך מה שאמרת.

אני אחדד את כוונתי כדי שתפסיק לצטט אותי ולנסות להוציא אותי קטן:

S2000 - לא טעות.

CTR - לא טעות.

קליאו ספורט - לא טעות.

"למצער" אחת מהן? טעות של החיים. מכל הסיבות שציינתי קודם.

כשאני אעמוד בפני הקושיה כיצד לשפר אחת מהן - אין ספק שאבחר בלגדוש.

אגב, לגבי השאלה ששאלת אותי:

כן. הייתי שמח אם הייתי מקבל בקליאו מנוע 20VT של איביזה. להשאיר עשן לכל המתחרות - גם ברמזור וגם בסיבוב.

גם CTR יכלה לקרוע את המתחרות עם מנוע מוגדש כמו שכל הסדנאות יודעות לעשות, לולא העקשנות של הונדה למנועים אטמוספריים. ולא שזה מוריד מערכה - אני חושב שזה ראוי לצל"ש שיש חברה שלא נכנעת לנורמות ולארגונים הירוקים.

על S2000 אין מה לדבר. מהסיבה הפשוטה שזה החלום שלי :lol:

פורסם

טורבו לא מחייב ניהול עצמאי.

מצערות יכולים לתת יותר מ30% הספק

הפיסיקה תאמר שטורבו ייתן יותר מכיוון שיהיה לחץ חיובי בסעפת היניקה, כאשר במצערות במקרה הכי קיצוני הוא שווה ל0 מנומטרי.

יש כאלו שמעדיפים להישאר אטמוספרים כדי לא לפוצץ את המנוע, למעט נעילה הידרו-סטטית של הבוכנה במידה ואין אויר ורק דלק (יש בדרך חיישן חמצן, מצערת לכל צילינדר, חיישן כמות אויר, מד טמפ' ועוד שידאגו שזה לא יקרה) אין סיבה שהמנוע יקבל עודף לחץ, ולכן אין סיבה שיפגם למעט פיח.

עם טורבו, לעומת זאת, מעבר ל 0.5 אתה כבר לרוב מעל 0 מנומטרי, כל מספר מעבר לזה יכול ליצור נזק למנוע במידה והוא לא הותאם לכך.

פורסם
בזמנו הייתה לי 205 עם קיט מצערות.

חיישן חמצן

מצערות

מצערת ראשית (בשביל סל"ד נמוך)

סעפת משנה אורך (או בעלת 2 מסלולים לסלד נמוך וגבוה)

תוספת דלק (מזרקים נוספים או גדולים יותר)

ניהול הזרקה (או מנוע במקרה של שינוי ספיקת המזרקים ולא הוספת מזרקים)

צמה

מפה למחשב

יש עוד דברים כמו סלילי הצתה לכל פלאג, כבלים, משאבת וואקום (כדי לשפר את הבלימה בהתחשב בעובדה שב3000 סלד כבר כמעט לא יהיה תת לחץ בסעפת)

ועוד כמה חמוצים

.

הוצאה ענקית מעל ומעבר למה שחשבתי...

במידה ואני רוצה להחליף למצערת גדולה יותר מרכב VAG במקום לעשות פורטינג למצערת שלי בשביל לגרד עוד מ"מ או שתיים

זה אפשרי?

EAT SLEEP BOOST

פורסם

עם טורבו, לעומת זאת, מעבר ל 0.5 אתה כבר לרוב מעל 0 מנומטרי, כל מספר מעבר לזה יכול ליצור נזק למנוע במידה והוא לא הותאם לכך.

סליחה על ההתערבות , אפשר לקבל הסבר על המשפט הזה?

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם
לקחת רכב אטמוספרי ולהפוך אותו למצערות זה לא שווה את זה. נקודה.

ברור לחלוטין שפוטנציאל הסוסונים מהגדשה רב יותר, אבל סוסונים זה לא הכל בחיים

זיו, זו דעתך (ודעת רוב האנשים שמשפרים) - אבל יש אנשים שחושבים אחרת.

לצאת בקביעה כזו זה די דבילי, מה זה "שווה"? כ"ס לשקל נטו? צודק... אבל כ"ס זה לא הכל...

לא כל מכונית צריכה 200 כ"ס בגלגל בשביל להיות מהנה, יש מכוניות שזה אפילו יקלקל את ההנאה מהן.

תנסו לצאת מהקבעון של כח ולהסתכל על המכונית כמכלול.

לכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה, וכל בנאדם צריך לשקול מה מתאים לו יותר.

בקשר לחוקיות - טורבו עוד ניתן להעביר ועדות לכך היא שיש אנשים שעושים זאת. כשיש לך 4 חצוצרות על המנוע הבוחן לא יעביר אותך גם אם תתן לו את אמא שלך ללילה.

מי שהצליח להעביר טורבו כנראה שזה היה בקומבינה, ובקומבינה יכול להיות לך גם מנוע של F16 ויעבירו אותך.

חוץ מזה שאפשר לבנות מצערות בצורה שלא תבלוט לעין ותראה מקורית (דוגמא: להכניס אותם לתא יניקה יעודי ולחבר לפילטר מרוחק).

בנוגע לרשימה ש-Srack נתן, זו הדרך שהוא בחר לבנות את הסט שלו - זה לא אומר שאתה חייב את כל החלקים שיש שם בשביל הסט שלך (בתאוריה, כי ברור לי שלא תכנס לזה :lol:)

פורסם
שאלה קשורה בעקיפין, רכב עם קיט מצערות לא יהיה רועש הרבה יותר מהמקורי (בלי שינוי במערכת הפליטה)

כן, למרות שניתן לצמצם את הרעש ע"י תא יניקה יעודי (עד כמה? אני כבר לא אדע :cry:)

פורסם

ירין, מחזק. חיכיתי לתגובה שלך.

TVR - מצערות יגבירו את צליל היניקה. אם תשתמש בתא יניקה ופילטר מרוחק (כמו ההצעה התאורטית של ירין), כנראה שרעש היניקה יעומעם. במאמר מוסגר, גודל תא היניקה והגאומטריה שלו קריטיים מאוד לביצועי המצערות.

(עריכה - ירין, לא שמתי לב שהקדמת אותי)

SRACK באמת בחר נתיב פתלתל, אבל מאוד מאתגר ומעניין. אני הייתי מסתפק בניהול מנוע עצמאי + קיט מצערות (סעפת, מצערות, חצוצרות וכו') + החלפת מזרקים במידת הצורך.

AMERICAN - מה ש SRACK אומר זה שגדישה בלחץ נמוך יכולה להיעשות על מנוע אטמוספרי ללא שינויים / חיזוקים מרחיקי לכת לחלקים הפנימיים.

בקיצור - פלורליזם. לא מילה גסה.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אגב, מנוע C20XE של אופל הוא לא דוגמה. המנוע הזה הוא אחד משבעת פלאי תבל.

פה אני מסכים איתך לחלוטין, באמת אחד מהמדהימים שיוצרו אי פעם.

בגירה, אתה מוציא דברים מפורפורציה. אני לא התקרבתי לדברים שאתה אומר עליי ואפילו לא נגעתי בהם.

נקודה. כשאתה תגיע לצומת שבה תצטרך להחליט אם לשים מצערות או טורבו - אני אהיה כאן ואזכור לך מה שאמרת.

כדי שתפסיק לצטט אותי ולנסות להוציא אותי קטן:

כנראה שדרך המקלדת טון הדיבור שלי נשמע אחרת לגמרי מכוונתי (בעיה ידוע באינטרנט ובפורומים בפרט) אבל אני מבטיח לך בצורה הכנה ביותר שמעולם לא ניסיתי "להוציא אותך קטן" או להוציא את דבריך מפרופורציה.

בסה"כ התנגדתי להצהרה הסוחפת שלך ששיפורים אטמוספריים זאת טעות (וניסיתי להדגים ששיפורים אטמוספריים זה מה שרנו ביצעו באוטו שלך).

אני כשלעצמי חסיד גדול מאוד של שיפורים אטמוספריים.

מנוע עם חלקים נעים מחוסמים ומחוזקים (וכמובן קלים מאוד) עם קו אדום ב 9800 סל"ד עם 100 כ"ס עדיף על כל 20VT שגודש לשמיים עם 290 כ"ס, אבל כמובן שזאת דעתי האישית ולא אמת צרופה, דברי אלוהים חיים.:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...