Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים יקרים.

השבוע קניתי רכב חדש.

אני מרגיש מאוד מרוצה ביחס לפיאט אונו ששירת אותי שנה(למעש עוד לא מכרתי אות רק השבוע אני ימכור).

הרכב שקניתי ממגרש מכוניות הינו פיאט פונטו ספייס דגם ELX אוטומטית.

אני מברוב יעלה תמונות.

המחירון של הרכב ינו 27 אלף וקניתי אותה ב-20 וחצי.

סיבה לירידה זה מכה מאחור שהרכב עבר.

את רכב לא לקחתי בדיק אבל באתי את דוד שלי שוא פחח ומכונאי כבר יותר משלושים שנה.

לאחר בדיקה מדוקדקת חלטתי לקנות את רכב.

כרגע אני יודע שצרייך להשקיע עוד קצת ברכב.

ויש לי מספר שאלות אליכם.

ראיתי בידית ההילוכים שיש כמו פלסטיק כזה חסר.

וחשבתי אולי שחלק נישבר.

היום ראיתי רכב בדיוק כזה עם אותו דבר.

yjyzg4odcnzw.jpg

האם זה דבר סטנדרטי?

אכשיו הבעיה השניה שאני ניצב לפניה היא לדבי פנסים שאני מחפש לפונטו.

מכיון שאחד שבור בצד והשני דהוי מאוד שפוליש היה קשה לעשות.

היכן ניתן לימצוא פנסים יד שני וטובים באיזור תל אביב?

אני גר בבאר שבע ורוצים על כל פנס חדש 350 שקל הכל כלול בתוספת עלמה על הובלה.

איזה מקומות אתם ממליצים לבקר?

ומה זה פוליש 7 שכבות, וכמה זה עולה?

יש לרכב מספר שריטות שהיתי רוצה להוריד מרכב..

:wink:

בתודה ...

תמונות בהמשך..

פורסם

אני לא בטוח ב-100% שלזה התכוונת, אבל אם אתה מדבר על המסילה הקטנה, זו שבצד שמאל ולידה כתוב "+" ו- "-", אז מדובר על בורר הילוכים בצורה "ידנית".

פשוט תסיט את ידית ההילוכים שמאלה, ותבחר באיזה הילוך אתה רוצה לנהוג.

שבת שלום,

דניאל

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

דבר ראשון, עריכה יכולה לתרום רבות.

דבר שני הוא התכוון ל"חור" שיש משמאל בתמונה במסילת ידית ההילוכים מתחת לה P וה R.

תתחדש.

פורסם

אני לא יודע מה המצב של הפנס הדהוי שלך אבל החידוש פנס הוא בעצם ליטוש והחלקה מחדש שהוא יחזור להיות דהוי באיזשהו שלב, שזה יקרה יחסית מהר יותר מהפעם הראשונה אז תבדוק מה העלות של החידוש לעומת פנס חדש שאולי גם תוכל למצוא תחליפי במחיר זול. הכל שאלה של עד כמה הוא דהוי, אם תעלה לפה תמונה של המצב שלו אז זה יעזור לתת לך חוות דעת.

פורסם

מזל טוב על קניית הרכב. לגבי הבעיה בגומי של ידית ההילוכים:

מתוך הפורום הטכני של מועדון פיאט שאתה גם מוזמן להצטרף אליו!

(שים לב להערות הקטנות לאורך הטקסט):

זה קרה לי בפונטו 2003.

החתיכה החסרה נקרעה ונפלה פנימה!

בעזרת מדריך היינס פירקתי את כל החלק הכסוף עם הסימנים של ההילוכים.

הטריק היה שכדי לפתוח את ידית ההילוכים צריך לדחוף מברג שטוח בין החלק השחור של הידית (זה שאתה בעצם מחזיק אותו כדי להעביר הילוך) לבין החלק הכסוף שמתחת (שבעצם בולט החוצה מתוך רצפת הרכב) (תראה שיש רווח בין שני החלקים) ואז לדחוף את החלק הכסוף חזק כלפי מטה! עד שהוא משתחרר ואז אפשר להוציא את החלק העליון (השחור) של הידית ההילוכים.

אחרי זה הדרך לפירוק כל העסק ממש קצרה וקלה רק צריך להיזהר מכל המחברים החשמליים שנמצאים מתחת למחווני ההילוכים. את המברג צריך להכניס בשעה 6 של הידית כלומר בדיוק מתחת למרכז הכפתור שלוחצים עליו כדי להזיז את הידית.

את חתיכת הגומי! שנקרעה מצאתי בפנים זרוקה והדבקתי אותה בעזרת שתי טיפות קטנות של דבק מגע.

הבעיה היחידה היא שהחלק האפור שהוא ההמשך של הדשבורד ועליו בעצם יושב כל המכלול של ידית הההילוכים תפוס עם כמה קליפסים שקצת קשה להחזיר אותם. ככה שאחרי ההרכבה אם אני נוגע בחלק האפור אז הוא קצת! זז (אבל הוא בפירוש לא זז באופן חופשי כל הזמן!!!) ולפני הפירוק אי אפשר היה להזיז אותו מילימטר.

ההרכבה היא היפוך של הפירוק וכדי להחזיר חזרה את החלק הכסוף הבולט למעלה ולהצמיד אותו חזרה לידית השחורה פשוט מכוונים את המיקום שלו ומושכים אותו כלפי מעלה חזק עם היד עד שהוא ננעל חזרה למקום.

לדעתי, היה ממש קל לעשות את זה. אני אישית ניתקתי מצבר במהלך הפעולה למרות שאני לא חושב שצריך.

בדיעבד ממש הצטערתי שלא צילמתי את התהליך.

עשיתי את זה לבד כי במוסך "גדול" לא רצו להתעסק עם זה ודרשו הרבה! כסף. לא ניסיתי לברר בזמנו כמה עולה החלק ב- מ.י.ר בתל אביב.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הנה כמ תמונות של באוטטו חדששש.

ccowenjnxd2z.jpg

y4xjmmmjzwfg.jpg

אכשיו למעש יש לי כמה שריטות.

האם פוליש ווקס במוסך יעזור לכך?

zywrlizjmilt.jpg

והפנסים.

zy4iewdktrn1.jpg

אם פוליש יעזור?

iww1oygyqezg.jpg

פנס כזה אני חייב חדש..

ולגבי טריס של ידית הילכים ..זה בא במארז שלם,שעול 1200 שקל.

ניראה לי שז דבר סטנדרטי.

פשוט אני תמיד שואף לשלמות בדברים הקטנים הללו.

יש עוד בעיה של רדיאטור שכניראה וא סתום ככה נאמר לי לאחר בדיקה.

בנקודה שמפלס מיים לא גבוהה ביכלל והמחוג לא נוטה לעלות ביכלל.

לפני כמ ימים יתה לי בעיה של התחממות לאחר שמילאתי יותר מידי נוזל קירור והכל גלש דרך הפקק.

לאחר הבדיק נאמר לי שאין סירקולציה.

עוד אני זוכר שיצאה כמות חלוד רבה מאוד לאחר שמים יצאו החוצה.

:-D

פורסם

בקשר לפנס, קצת פוליש עם סמרטוט וזה סוגר לך את העניין של הפנס הדהוי, השריטה עמוקה מידי לדעתי בשביל זה לפחות ממה שזה נראה לי מהתמונה

פורסם

יש בת"א מקום שעושים שיפוצים לפנסים דהויים והם מומחים לזה ,הרבה מדברים עליהם , מקום בשם GTLV הם יוכלו לעזור לך הם גם מוכרים פנסים משומשים המצב מצויין תתקשר ותברר איתם ,ידוע לי שאפילו מפיאט מרכזית שולחים לשם יש לחבר שלי פונטו ספייס שהם עשו לו שם את שהשיפוץ והפנסים ממש כמו חדשים היום. הם ברחוב יצחק שדה בת"א.

• תוכן חדש...