Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

די הרבה זמן אני עוקב אחר הנעשה בפורום הגיע הזמן שאני אשאל שאלה.

אז ככה:

יש לי פונטו 2000 CC 1242 SOHC עם 170K. לפני חודשיים התפרק לי המותחן טימינג והחלטתי שאני כבר כשיר לטפל בתקלה בעצמי.

פירקתי את הראש (מה שהתברר די מיותר כי לא נגרם כל נזק, זה כנראה מסוג המנועים שהבוכנות לא מתנגשות בשסתומים)

בכל אופן ניצלתי את ההזדמנות לנקות את הפיח שהצטבר בראש הבוכנות, שלחתי את הראש לישור, ניקיתי את הראש, הרכבתי את הראש עם אטם חדש, החלפתי משאבת מים וכמובן מותחן+רצועת טימינג.

הכל הוחזר למקומו והמנוע פועל חלק ויפה. אממה, אני מרגיש שיש ירידה בסחיבה של המנוע ואולי גם קצת עליה בצריכת הדלק.

נאמר, שלפני כל הסיפור האוטו צרך 1\14 ועכשיו זה יותר קרוב ל-1\13.

בכל אופן, קניתי מד לחץ לבוכנות ועשיתי בדיקה כמתואר במדריך היינץ (מנוע חם, דוושה+קלאץ לחוצים) והתקבל שהלחץ בכל הבוכנות הוא 155 PSI עם סטיות נמוכות.

איך אני יכול לדעת אם נתון זה תקין בהתחשב שהנתון היחיד שאני יודע על דחיסת המנוע הוא יחס דחיסה 1:9.6

בברכה, ותודה מראש

עמית

פורסם

כנראה שהתרגשת בהודעה הראשונה כי אם אתה עוקב הרבה זמן אחר הנעשה בפורום היית צריך להכיר את מדיניות הכותרות בפורום הטכני :-) למקרה שטרם יצא לך, קרא את ההכרזה שבראש הפורום הטכני.

לעניין עצמו- אני מוכרח לציין שאתה דיי אמיץ (על זה כל הכבוד) ועם זאת על הגבול הדק שבין אמיץ לדברים אחרים (נאמר ברוח טובה) שהרי פרקת ראש ללא שנגרם כל נזק למנוע לדברייך :shock:

מכל מקום הקומפרסיה נשמעת תקינה וכל עוד שאין הפרשי לחץ של מעל 10% המצב תקין. פחות משנה הלחץ האבסולוטי אם כי ההפרשים עצמם.

ממליץ לך בחום לבצע שתי בדיקות:

1. בדיקה בעזרת מכשיר 4 גזים- אנליזה לגזי הפליטה.

2. בדיקה בעזרת שעון וואקום סעפת (דורש מיומנות להבנת התוצאות).

שתי בדיקות אלו יעילות במיוחד במקרים של חוסר סחיבה ותצרוכת דלק גבוהה מהמצופה.

לפני כל אלו חשוב שתפרט כיצד מדדת את תצרוכת הדלק ומה אופי הנהיגה.

פורסם

ראשית אפרט כיצד בדקתי את הצריכה,

בכל פעם שאני מתדלק, אני מאפס את מד הקילומטרים ומחלק את מספר הקילומטרים האחרון במספר הליטרים שתודלקו.

הנהיגה שלי מתונה, לא עובר 110 קמ"ש בכביש ביןן ערוני ולא מאיץ באגרסביות.

נכון שאני מודד את הצריכה על פני נהיגה מעורבת (בינערוני וערוני) אך תבנית הנסיעה למיכל דלק היא פחות או יותר קבועה.

בקיצור אני די בטוח שהמדידה מצביעה על עלייה בצריכה כנראה בגלל ירידה בסחיבה שגוררת לחיצה מוגברת על דוושת הגז.

אכן התרגשתי בהודעה הראשונה :oops:, אני אחזור ואקרא את הוראות הפורום. תודה רבה על המחמאות, אני בהחלט מרוצה מעצמי שהצלחתי. בהזדמנות זו אציין ששני מוסכניקים ששאלתי אותם מה עושים אמרו לי אוטמטית שחייבים לפרק את הראש - אז פירקתי..

אתחיל כעת בחיפוש אחר מידע בנוגע לבדיקות שציינת.

ברצוני לחדד עוד פרט שאלתי קטן:

האם מלבד ההפרשים בלחץ הדחיסה בין הבוכנות ניתן לנתח עוד משהו מהבדיקה?

במילים אחרות האם לחץ הדחיסה עצמו שהוא 150 PSI ולא למשל 180 PSI אומר שמשהו לא כשורה?

:idea: באיזשהו מקום בפורום הזה מישהו זרק שלחץ דחיסה במכונית בנזין צריך להיות באיזור ה 180 PSI האם זו שטות גמורה?

פורסם

בהחלט ששמתי לב אליו (בהרכבה הראשונה האוטו לא הניע.. עד שהבנתי שיש גם חישן TDC..)

ברצוני לציין עוד עובדה שלא ציינתי שעלולה להיות חשובה:

מכיוון שבפיאט פונטו אין מד טמפרטורת מנוע, קניתי מד טמפרטורה והרכבתי אותו תוך כדי ניתוק החוט של נורת חום המנוע.

האם ניתוק החישן חום מנוע הישן גרם לכך שלא מגיע מידע בנוגע לחום המנוע אל המחשב המרכזי ומשבש את פעולתו?

פורסם

לפי הנסיון הדל שיש לי לא (ותקנו אותי אם אני טועה).

חיישן הטמפ' המקורי רק סוגר מעגל במידה והמנוע התחמם יתר על המידה (להדליק נורה בלוח) .

לכן הוא לא נותן כל חיווי למחשב על טמפ' המנוע.

הנסיון שלי למי ששואל הוא שגם אצלי בפונטו החלפתי לוח שעונים שלם וישבתי וחקרתי הרבה על החיישן הזה

כי הייתה לי בעייה שהשעון חום לא עבד ולבסוף פתרתי אותה.

פורסם

להגיד לך את האמת:

1. לא ניתן להסתמך על מדידה בנהיגה משולבת.
  2. לאור עליית מחירי הדלק למחירים אסטרונומיים לא אתפלא אם התחנה שאתה מתדלק בה מוהלת. אני מודד את תצרוכת הדלק באופן קבוע ולא פעם שמתי לב לשינויים לא מוסברים בתצרוכת. ככל שהצלחתי לקשר זאת לתחנות דלק ספציפיות הפסקתי לתדלק בהן. אם אתה מתדלק בתחנת דלק קבועה כדאי שתנסה להחליף אותה.
  3. אם אתה עדיין מעוניין בצע את הבדיקות.

פורסם

ניחוש פרוע, עשית גם שלייף לשסתומים, כתוצאה מכך פגעת באופן זמני באיכות האטימה שלהם והתוצאה היא ירידה בסחיבה ועלייה בצריכת הדלק.

התופעה תחלוף תוך כ- 1000 ק"מ אחרי ששיכבה חדשה של פיח תצטבר על השסתומים ותאטום אותם.

פורסם

חוסר ידע וחובבנות גורמים סתם להוצאות מיותרות, עבודות בלתי נחוצות (פרוק והשחזת ראש מנוע על כל המשתמע מכך)

ולפעמים לגרימת נזקים נוספים.

אני משער שמדובר בפיאט פונטו דור 1 (לא ספייס) שבו יש חיישן חום מנוע נפרד לנורת/שעון חום מנוע ואכן החוט הזה (ירוק) מפעילם בלבד וכמובן שצריך להחליף את היוניט מיוניט מתג לנורה ליוניט התנגדות משתנה לשעון חום.

בפיאט פונטו ספייס, יש רק חיישן חום מנוע אחד למחשב נהול המנוע והמחשב המרכזי ברכב (BODY COMPUTER)

המעביר את נתוניו גם ללוח השענים להפעלת נורת/שעון חום מנוע וכמובן שאין לנתקו ו/או לבצע בחוט יוניט זה כל שינוי.

בכל פיאט פונטו או אונו עם מנוע FIRE (כשלך) לא יהיה כל נזק לשסתומים/בוכנות/ראש מנוע מקריעת רצועת תזמון וכל מי שאמר לך שיהיה נזק אז אולי הוא מכונאי אבל לא יותר מזה כי הוא מחווה דעה מקצועית ללא ידע מתאים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום.

לפי מימצעי הבדיקה שלך הדחיסה נמוכה מידי והיא אכן צריכה להיות +- 180 .

לדעתי קימית אפשרות שכן פיספסתה שן בטימינג.

תעשה בדיקה חוזרת ותבדוק שאכן לא טעיתה או אולי דילגה לך שן במתיחה של הרצועה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...