Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומפוננט 2OHM ל HU?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

קניתי JBL GTO6507 מהדיוטי פרי (עדיין לא קיבלתי אותם).

אני מתכנן לקנות מגבר יד שניה ועד שאני אמצא מגבר שיתאים לדרישותי אני מעוניין לחבר את הקומפוננט לHU.

מצד אחד הבנתי שהJBL הם 2OHM והHU הוא 4 אבל מצד שני כשעשיתי חיפוש ראיתי פה מישהו שחיבר את הJBL לHU.

מה אתם אומרים? יכול להגרם להם נזק כלשהו?

אני די מבין בכל הנושא הזה של אודיו ובבית יש לי רמקולים 6OHM שמחוברים לרסיבר 8 אבל במקרה הזה בחוברת של הרמקולים כתוב במפורש שהם 6OHM אבל בנויים לעבוד גם עם 8.

פורסם

מרבית (אם לא כל) הרדיו-דיסקים בנויים לעבוד בהתנגדות נומינלית הנעה בין 4 ל 8 אוהם.

אסור לעבוד עם התנגדות נמוכה יותר, זה עלול לשרוף את המגבר הפנימי של ההד-יוניט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשמדובר על רמקולים מול מגבר (HU בקרה שלך) מגדירים את ההתנגדות המינימלית שמותר לחבר למגבר בלי שהוא יתאמץ יותר מדי. הרמקול הוא עומס, ככל שההתנגדות שלו יותר קטנה, הוא מעמיס יותר חזק על המגבר.

ז"א שהסכנה נשקפת למגבר לא לרמקול.

לדוגמא אם המגבר מוגדר עד 4 אום - זה אומר שאתה יכול לחבר אליו כל התנגדות שהיא 4 אום ומעלה (4,6,8 וכו'...)

אם תחבר למגבר כזה 2 אום, ההספק שהוא מוציא יגדל פי 2 להספק שהוא לא יכול לספק וזה יאמץ אותו עד כדי שריפת המגבר.

אגב, העובדה שהמגבר שלך בבית הוא מיועד ל8 אום ואתה מחבר אליו 6 אום גורם לו להתחממות יתר וזה יגרום לו להישרף הרבה יותר מהר (אלא אם כן אתה שומע בעוצמות נמוכות שאז כבר אין הרבה חשיבות לזה)

פורסם

הסכנה נשקפת רק למגבר הפנימי של הHU.

הרמקול לא משנה לו באיזה התנגדות יעבוד רק שלא יקבליותר מההספק המקסימלי שהוא מסוגל לספוג

דוד.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם!

boris_gr לגבי המערכת בבית- לא מזלזל בך חס וחלילה אבל בחרתי את הרכיבים אחרי האזנה אבל באתי לחנות "קנוי" בגלל שלאחי יש רמקולים של אותה חברה ואני מאד אוהב את הצליל שלהם.

מה שאני מנסה להגיד זה שגם הם 6OHM ועובדים על רסיבר של 8 כבר 7 שנים +\- של עבודה אינטנסיבית לכן במקרה הזה אני יותר אסתמך על מה שהחברה טוענת, מה גם שכבר את הקניה עשיתי.

Mashiah לא הבנתי מה יגרום לאלמנט לא לעבוד..

בשורה התחתונה, בהנחה שמה שDisCReeT כתב נכון ובאמת זה כתוב על האריזה אני מניח שאין לי מה לדאוג.

פורסם
הסכנה נשקפת רק למגבר הפנימי של הHU.

הרמקול לא משנה לו באיזה התנגדות יעבוד רק שלא יקבליותר מההספק המקסימלי שהוא מסוגל לספוג

דוד.

דוד זה נכון בדיוק אצלי ליפני שנתיים בערך מתקין התקין לי שני סאבים שההיתנגדות הסופית שלהם היא 1 אום והוא לא ידע שהמגבר לא יורד ל-1 אום למגבר לא קרה כלום והסאבים נידבקו כמו אבן

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
קודם כל תודה רבה לכולם!

boris_gr לגבי המערכת בבית- לא מזלזל בך חס וחלילה אבל בחרתי את הרכיבים אחרי האזנה אבל באתי לחנות "קנוי" בגלל שלאחי יש רמקולים של אותה חברה ואני מאד אוהב את הצליל שלהם.

מה שאני מנסה להגיד זה שגם הם 6OHM ועובדים על רסיבר של 8 כבר 7 שנים +\- של עבודה אינטנסיבית לכן במקרה הזה אני יותר אסתמך על מה שהחברה טוענת, מה גם שכבר את הקניה עשיתי.

Mashiah לא הבנתי מה יגרום לאלמנט לא לעבוד..

בשורה התחתונה, בהנחה שמה שDisCReeT כתב נכון ובאמת זה כתוב על האריזה אני מניח שאין לי מה לדאוג.

אתה רוצה אני אצלם לך את זה? בכל מקרה אל תקח מילה שלי שאם תחבר לא יהיו בעיות.

זה מה שרשום על הקופסא. ואני לא מאמין שJBL ירשמו סתם.

HU : LG LCF710BR PROS- RF 3Sixty.1 AMP : Xetec Vector 350.6 RCA: Knukonceptz KRY4.6M

פורסם

בסאב הבעיה קצת שונה.. אם המגבר מוציא קצת אות DC לסאב זה יכול בקלות לשרוף את הסאבוופר.

ברגע שאת מעמיס את המגבר בעומס שהוא לא אמור להתמודד איתו, בנוסף למצב של התחממות המגבר יכול להגיע לסף עיוות או לתחום קצת לא מוגדר וזה יכול לגרום לו להוציא אות DC... זה בדיוק למה הסאבים שלך נדפקו...

פורסם

טוב אז ככה- עדכון חם חם!!

אחרי כל הדיבורים פה ואחרי קצת מאמרים שקראתי החלטתי לבדוק משהו!

אני גדלתי בתור אחד שמפרק מלא דברים, אחד מהם כמובן היה רמקול ביתי 3WAY ודבר שאני זוכר משם (בוודאות כי פירקתי אותו שוב לא מזמן) זה שכל האלמנטים מחוברים במקביל.

מן הסתם הדבר הראשון שעובר בראש זה שאפשר לחבר מספר רמקולים על יציאה אחד של כל רכיב שמוציא אות של רמקול.

הזמן עבר, נמאס לי לשמוע באוטו כמו בטרנסיטור (מאד מאד גרוע, הסאונד היה רק בשביל הרקע) ועם הזמן ארגתי כל מיני רמקולים (תקינים) בדרכים כאלו ואחרות.

נוצא מצב שיש 6 רמקולים (האמת שיותר, אבל רק 6 נמצאים באוטו)+2 טוויטרים לרכב.

בעקבות הניסיון שלי עם הרמקול המפורק בבית, הדבר הראשון שעלה לי לראש היה לחבר מספר רמקולים ליציאה (כל רמקול 4OHM).

כמובן שעשיתי את ללא כל חשש/התייעצות/מחשבה נוספת וחיברתי 4 רמקולים (6*9, 5.25 וזוג טויטרים על היציאה האחרוית ועוד 2 מקדימה)

והיום בעקבות זה שאני חולה קראתי המון מאמרים ולאט לאט נזכרתי במה שלמדתי בפיזיקה

מהר מאד מאד רצתי לחבר 2 רמקולים במקביל ולמדוד עם רב מודד.. ומה גילית? שההתנגדות היא 2 OHM! חיברתי גם את הטוויטרים אבל זה לא השפיע.

המערכת עובדת במצב הזה כבר 3 שנים ללא שום תקלות!

אז או שהמגברים של הרדיו דיסקים עמידים בטרוף לאומת מגברים, או ש.. אל תאמינו לכל מה שאומרים?

פורסם

טוב, אז גם אני שקלתי פעם את הענין וממה שגיליתי בחיפוש באינטרנט שגם אם הרמקולים הם 2 אום, החיווט והקרוסים בדרך ל HU מוסיפים עוד התנגדות כך שלמעשה סה"כ ההתנגדות תהיה יותר קרובה ל 3 אום! לדעתי ה HU יהיה מסוגל לעבוד טוב מול התנגדות כזו, כל עוד לא שומעים שעות רצוף בווליום גבוה.

מצ"ב גם שירשור מעניין מחו"ל שמצאתי בנושא שתומך בטענה הנ"ל:http://community.crutchfield.com/forums/1/14702/ShowThread.aspx

פורסם

מדדתי את ההתנגדות של הרמקולים..

וופר- 2.7

טוויטר- קצת פחות מ 1 לא זוכר בדיוק

כשהכל מחובר, בקרוס- 2.85 +\-

כמובן שהרמקולים חוברו לHU.. ושומעים מעולה.

ניב..

בוא נגיד שזה היה הרבה יותר משתלם מכל עסקת יד2..

• תוכן חדש...