Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס - דגם 2008 TREND

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני ככל הנראה בדרך לרכוש פורוד פוקוס, דגם 2008 ברמת גימור TREND ויש לי כמה שאלות בנוגע לגימור.

אשמח אם בעל רכב מסוג פורד פוקוס ברמת גימור TREND (הבסיסית מבין השלוש) יוכל להעלות תמונה/תמונות של הרכב מבפנים. אני לפני רכישה וכרגע אין לי אפשרות לגשת לאחד הסניפים.

אשמח לתמונה ככה שאוכל להבין את ההבדל בגימור הפנימי בין הגירסאות השונות.

בעיקרון רציתי לשאול אם גם ברמת הגימור הבסיסית יש על ההגה את חלקי האלומיניום האלה (לא הבנתי בדיוק מה זה) אבל רק רציתי לוודא שזה אותו דבר בכל שלוש הגירסאות (אני לא מדבר על הכפתורים ששולטים על מערכת השמע ברכב).

בנוסף לכך, הבנתי שמדובר ברכב אמין, מאוד בטיחותי בהשוואה לדוגמא לטיוטא קורולה SUN בגלל כריות האוויר ומערכת בקרת היציבות ועוד, מה דעתכם? האם אני עושה את ההחלטה הנכונה במידה והבטיחות היא הפרמטר הכי חשוב אצלי?

תודה מראש!

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדגם החדש אחרי המתיחת פנים ישנם הבדלים מינוריים ברכב,הלוח שעונים נראה שונה הדשבורד נראה טיפה שונה מהדגם הקודם אבל בעצם כל הפונקציונליות נשמרה.

ההגה בכל הרמות אותו הדבר חוץ מרמת גימור GHIA הדגם 2 ליטר שבה הוא מגיע מצופה עור

בשני הרמות גימור גם בTREND וגם בTREND X מגיע גימור בפנים ודיפון אלומיניום בGHIA בגימור דמוי עץ

דגם TREND X מגיעה עם בקרת אקלים דיגיטלית לאומת מכנית בTREND

רדיו דיסק MP3 של SONY עם חיבור AUX ושליטה על המערכת סטריאו מההגה (מאוד נוח) בדגם TREND X

בדגם TREND מגיע רדיו דיסק CD6000 עם חיבור AUX ללא שליטה מההגה וללא MP3

בדגם TREND חישוקי פלדה עם צלחות נוי (טאסות)

TREND X מגיע עם חישוקי סגסוגת קלה (מגנזיום)

CRUISE CONTROL מגיע רק בTREND X ובGHIA

יש גם הבדל בריפודים שמגיעים יותר איכותיים בTREND X

כל הדגמים מגיעים עם חבילת בטיחות מלאה 6 כריות אויר+ESP

קח בחשבון שהדגם TREND הולך ב99% לחברות הליסינג וההשכרה ויש מצב של בעיה בזמינות של המכוניות והצבעים.

דגם TREND X מיועד יותר ללקוח הפרטי ויותר מאובזר ומפנק ההבדל 8000 שקל.

מקווה שזה מספיק מפורט

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת, את הרוב המוחלט ידעתי אבל בהחלט עזרת לי.

בנוגע ל - ESP, הבנתי שישנו חוק שקובע שהינך זכאי להחזר מס בגובה 2400 ש"ח כאשר מדובר ברכב שבו מותקן ESP.

האם זה נכון?

פורסם

יבואן זכאי במיסים שמשולמים על הרכב בכדי לעודד להביא רכבים עם מערכת מצילת חיים זו.

הזיכוי שהיבואן מקבל כמובן שאתה לא רואה ממנו כלום ואין שום סיכוי לקבל הנחה מדלק מוטורס לגבי הרכבים האלה,הם בדרך כלל מגיעים מכורים עוד לפני שהאונייה יוצאת מספרד :p

בכל מקרה המלצה חמה שלי להוסיף את ההפרש ולקבל את הדגם TREND X,יותר מפנק ויותר מאובזר

פורסם

התלבטתי בהיבט הזה אבל אינ לא חושב שההבדל בין הגימורים השונים, בין TREND ל - TREND X שווים את הסכום הנוסף שצריך לשלם עליו. אני אחשוב על זה.

לגבי הדגם עצמו, ניסיתי לערוך השוואה עם רכבים אחרים בדרגת המחיר הזאת - עד 111,000 אלף ש"ח, כגון טויוטא קורולה ועוד ואני חושב שאתה מקבל הכי הרבה תמורה לכסף בפורוד פוקוס החדשה, כל נושא הבטיחות. נכון שצריכת הדגל בקורולה טובה יותר בגלל הגיר הרובוטי (שהרבה לא אוהבים) אבל זה לא פרמטר כל כך חשוב עבורי כי אני לא מתכוון לסחוט את הרכב.

דעתכם?

פורסם

אני אגיד לך את השיקול שלי למה לא הלכתי על קורולה

בלי שום קשר לגיר היא מגיעה עם 4 כריות אויר בלבד ללא ESP וזה לדעתי מחפיר בשביל רכב 2008,בנוסף הרכב נבחן בENCAP עם 7 כריות אויר וESP וקיבל 5 כוכבים,אני לא יודע כמה כוכבים הוא מקבל עם 4 כריות אויר בלבד אבל בכל זאת הנה הסיבה לפסילה שלו מבחינתי

פורסם

כן, בהחלט. זה היה גם שיקול מרכזי אצלי, הפורד מגיעה מצוידת ב - 6 כריות אוויר וכמובן עם ה - ESP. לכן, במקרה הזה פורד נראית לי כבחירה לגיטימית

פורסם

אם בטיחות היא השיקול העיקרי אצלך (הראשון ברשימה), אז לך על הפורד פוקוס!.

TREND או TREND X לא נבדלים באיבזור הבטיחות (ולצורך העניין ג'אנטים מגנזיום זה לא איבזור בטיחות) וזו כבר החלטה שלך מבחינה כספית.

הקורולה נפסלת בגלל 4 כריות.

למאזדה 3 אין ESP ויש ציון של 4 כוכבים.

לרנו מגאן וסיטרואן C4 (אבל תא המטען קטן יותר בהשוואה לפוקוס 4 דלתות) יש ציון שמתקרב לזה של הפוקוס.

קח בחשבון שאם אתה קונה את הפוקוס כלקוח פרטי אז יתכן ותצטרך להמתין 3 חודשים, אלא אם כבר הצליחו להוריד את הלחץ.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אכן, בטיחות מהווה עבורי את הפרמטר הכי חשוב ולכן פורד כנראה תהיה הבחירה שלי. בשבילי לפחות, כמו לרוב האנשים שאני מכיר ושמעתי עליהם פורד גם מנצחת את הטיוטא בנוחות בגלל אותו גיר שנוי במחלוקת.

וכן, אני קונה אותה כלקוח פרטי ואמרו לי שתהיה המתנה עד שאני אקבל את הדגם, הביקוש גדול יותר מההיצע, זה כמעט תמיד ככה.

פורסם
וכן, אני קונה אותה כלקוח פרטי ואמרו לי שתהיה המתנה עד שאני אקבל את הדגם, הביקוש גדול יותר מההיצע, זה כמעט תמיד ככה.

לא אם אתה ליסינג :lol:...

בחירה טובה אבל אני עדיין ממליץ על נסיעת מבחן כדי שלא תתאכזב מהמנוע. אם תקרא כאן בפורום אז תראה שיש המון המלצות על פוקוס למרות המנוע החלש יחסית.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כן, קראתי לא מעט כאן בפורום על הפוקוס לאחר מתיחת הפנים ועל ההשוואה לדגמים אחרים באותה רמת מחיר, עד 111,000 אלף ש"ח והבנתי שמבין האפשרויות הניצבות מולי זאת בהחלט תהיה הבחירה החכמה יותר.

אני חושב שלראייה מדובר גם במכונית אמינה וכו' כי חברות ליסינג ועוד מעדיפות לדוגמא את פורד, טיוטא ועוד על פני סוזוקי, שגם לה דגם חדש ויפה ב - 110,000 ש"ח אם אני לא טועה אך שוב, פחות נמכר ואיכותי (עפ"י מה שקראתי) מהפורד החדשה לדוגמא.

יכולות המנוע פחות קריטיות עבורי כי אין לי בדיוק עם מה להשוות, כרגע יש בבעלותי רכב ישן, בנוסף לזה אני לא מתכוון לסחוט את הרכב.

הבטיחות חשובה מאוד וגם אהבתי את העיצוב והגימור הפנימי שבהחלט לא מאכזב גם בגירסת ה - TREND.

אני חושב שברמת המחיר הזאת פורד בטח שלא פחות טובה מהמתחרות שלה ובפרמטרים חשובים עולה בצורה משמעותית על האחרות.

פורסם

יש לי פוקוס 2008 בגירסת TREND, לאחר שנתיים וחצי עם מודל 2006 והשינויים יותר ממינוריים.

אם לא הייתי נעול על כך שהרכב השני במשפחה יהיה ידני, הייתי מזמין פוקוס חדשה גם כרכב שני.

מדובר בקנייה מצויינת ובתמורה הכי טובה שקיימת היום ל111 אלף ש"ח מבין המשפחתיות האוטומטיות.

בקישור המצ"ב בהודעה מס' 8 סקרתי את ההבדלים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208652&highlight=%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%9F_%D7%9B

פורסם

קראתי את ההודעה שלך באשכול הרלוונטי. בהחלט עזרת לי להחליט וכעת אני נעול על הפורד החדשה, בנוסף לכך ראיתי אותה כבר על הכבישים ובהחלט העיצוב הפנימי נראה מרשים.

יש לי כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה.

על ההגה יש את חלקי האלומיניום האלה, נכון? ראיתי אותם גם בגירסת הליסינג.

לעומת זאת, לא ראיתי בגירסת ה - TREND את הפנסים התחתונים בחלק הקדמי של האוטו. האם זה אופציונלי והאם הם מגיעים ברכב החדש רק בשתי הגירסאות היקרות יותר?

כי זה לא צוין בקטלוגים החדשים של FORD.

אשמח אם תענה לי על השאלות האלה.

פורסם

אכן התכוונתי לפנסי ערפל, תודה על התשובה המהירה!

אתמול ראיתי את הפורד פוקוס ברמת גימור TREND. בהחלט הרשים אותי ונראה שזאת תהיה הבחירה הנכונה עבורי.

מאוד חשובה לי האיכות, החוויה אבל מעל הכל הבטיחות וכאן הפוקוס החדשה לא מאכזבת.

השאלה שלי היא כזאת, למה יש כל כך מעט פוקוסים חדשים שעברו את מתיחת הפנים? אני יודע שהם הגיעו לארץ רק במרץ 08 אבל עדיין. האם זה בגלל שיש דגמי פוקוס 08 עוד לפני המתיחת פנים ולכן לא רואים עוד כל כך הרבה פוקוסים חדשים?

ועוד שאלה, איזו אזעקה כדי לבחור לרכב? האם לקחת את האזעקה הסטנדרטית שמציעים שם בסוכנות?

ראיתי גם אשכול מרוכז כזה של דברים מומלצים שכדאי לבדוק לפני קניית רכב חדש. האם למישהו יש קישור לאשכול הזה? מכיוון שאני לא מומחה רכב כדאי מאוד שאני אקרא את כל המלצות המומחים.

• תוכן חדש...