Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר| האם אתה מרוצה מרכבך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגם הרכב: רובר 216SI שנת 97

צריכת הדלק של הרכב: אצלי- 12 לליטר, אצל אחותי 9 לליטר

הרכב מבקר במוסך: מדי פעם הוא גם חוזר הביתה לסופ"ש :wink:

הרכב אצלי: חודש בערך...

אני אוהב ברכב הזה: העיצוב, הנוחות, המחיר.

לא מרוצה ברכב: ראה סעיף "הרכב מבקר במוסך"

הייתי מחליף אותו ברכב: רובר 25 (אותו דבר אבל יותר חדש).

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דגם של הרכב: אלפא 159ti 2008 ידנית.

צריכת הדלק של הרכב: 1:8.5 ממוצע.

הרכב מבקר במוסך: החלפת צמיגים קדמיים באחריות, טיפול שגרתי, החלפת חיישן קלאצ' (נשבר על ידי מתקיני הפוינטר הכשרוניים).

הרכב אצלי: 8 חדשים.

אני אוהב ברכב הזה: היגוי, יציבות, תקשורת שילדה, מושבים, פאר ופינוקים, גאדג'טים, עיצוב.

לא מרוצה ברכב: מוחצן מידי, במיוחד בשחור, צריכת דלק, גמישות בטורים נמוכים, זולל צמיגים, המנוע מזיז את הציר הלא נכון:-D

הייתי מחליף אותו ברכב: אותו רכב רק בלבן וסטיישן.

פורסם

חיישן קלאצ'? :shock: מהזה?

ANYWAY

דגם של הרכב: פולקסווגן פולו 16V,צורה חדשה,2001

צריכת הדלק של הרכב: 1:16 בינעירוני,1:13 עירוני,1:14 ממוצע

הרכב מבקר במוסך: השנה החלפתי חיישן ABS,סוויץ',והיה טיפול 10 (שנה שעברה האשראי עבד הרבה,תודות לבעלים המתעללים הקודמים :()

הרכב אצלי: 16חודשים

אני אוהב ברכב הזה: חזק,זריז,חסכוני

לא מרוצה ברכב: צבע מטאלי (שריטות נראות מרחוק),מחלות ילדות (ע"ע ABS,מצערת)

הייתי מחליף אותו ברכב: רכב הבא בעזרת ה' - גולף 1.6 או 2.0 FSI :) (זה פשוט מעבר מתבקש ;))

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

סיטרואן קסנטיה 97 מנוע 2.0I אוט'

צריכת הדלק: משולב עם מזגן 1:10 בערך

הרכב ביקר במוסך: כשקניתי עשיתי יישור קו די רציני בכ-2000 ש"ח (שהסתכם ברובו במערכת ההידראולית, היו כמה נזילות), מאז טיפולים סדירים ופעם בחודשיים-שלוש תקלות חשמל קטנות (רכב בן 11 שנה עם 200K ק"מ על האודומטר, מה אתם רוצים)

הרכב אצלי: 7 חודש

מה אני אוהב בו: מאוד נוח, ליגה מעל היפנומטיות, יחסית אמין, הגה מתקשר ולא קל מדי, מזגן לא משפיע על ביצועי המנוע, מרווח, תא מטען גדול, תצורת ליפטבק 5 דל', ניתן להתאמה בגובה, וו גרירה (ככה קניתי את האוטו), בכלל, מרגיש מאוד איכותי.

מה אני לא אוהב: תקלות חשמל קטנות ומציקות, קצת רועש, צריכת דלק יחסית גבוהה, גיר אוטומטי מסרס, תחזוקה יחסית יקרה עקב חלקים קצת יקרים וקשים להשגה.

במה הייתי מחליף: קסנטיה/406 טורבו דיזל או 1.8 16V ידנית, מרצדס E-קלאס W124 מסוף שנות ה-80 גם ידנית, בימר 318/320 ידנית מתחילת שנות ה-90.

אותו הרכב לאחר שנתיים:

קסנטיה דור I מודל 97 מנוע 2.0 8V אוט'.

צריכת דלק: מספיק. משהו כמו 1 ל-8-10 בנסיעה משולבת עם מזגן.

הרכב ביקר במוסך: אחת לחודשיים-שלושה כדי לסדר נזילה כזו או אחרת, ולתקן עוד תקלה שנוצרה עקב הזנחה של הבעלים הקודם, ושלי בתקופה הראשונה.

הרכב אצלי: שנתיים.

מה אני אוהב ברכב: עם כל הטיפולים, האוטו עדיין מגלה אמינות סבירה, כלומר הוא מניע ומסיע אותי מתי שצריך ולאן שצריך והכי חשוב, מגיע למוסך בנסיעה ; מאוד נוח ומרווח, מרגיש כמו נעלי בית ; יש מזגן, רדיו ואפילו חלונות חשמל שעולים ויורדים בלי בעיה ; עולה ויורד (שימושי לפעמים, יכול לשמש כג'יפ מדרכות) ; סוחב מצויין בעליות ; בכלל, מרגיש כמו רכב אמריקאי ישן - לא מהיר במיוחד, אבל מרגישים שיש לו כח

מה אני לא אוהב ברכב: קבוצת רישוי 5 (כמעט 1300 שקל אגרה! :evil:) ; גיר אוטומטי ZF דפוק (אני לא יודע עם ה-AL4 עדיף...) ; חלקים יקרים (לפחות מצאתי מוסכניק שיודע להשיג לי אותם) ; מאוד אוהב דלק ; מדי פעם אוהב גם LHM, ונראה לי שמתחיל לפתח התמכרות לשמן מנוע ; יכול להתקלקל בו מנגנון שברכב אחר פשוט לא קיים.

במה הייתי מחליף: טוב, לא מזמן רציתי להחליף אותה בטראנו ארוך, אבל ירדתי מהקטע.

לסיכום. מישהו ראה סרט/קרא ספר "קריסטינה"? אז זה כינוי חיבה שלי לקסנטיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חיישן שמזהה אם דוושת הקלאצ' לחוצה או לא, זה הכל. הוא נותן חוויים למערכות הרכב שצריכות לדעת את מצבו. למשל לבקרת שיוט ולhill holder.

הטמבלים של פוינטר העבירו איזה חוט חשמל במהלך תנועת דוושת הקלאצ' והחיישן נשבר.

פורסם

הפביה החדשה שנוספה למשפחה:

דגם: סקודה פביה 1.6 16V אוטו', רמת גימור "אלגנס"

צריכת הדלק של הרכב: 1:14/15 בממוצע (במצב שישה הילוכים)

הרכב אצלי: מנובמבר 2008.

ביקור במוסכים: אפילו לא עבר את הטיפול הראשון...

מה אני אוהב: נוח מאוד, מרווח, תא מטען שלא נראה גדול אבל בפועל פרקטי מאוד, יפה, חסכוני, איכותי מאוד, הרכבה מצוינת, רדיו דיסק מקורי.

לא אוהב: גיר אוטומטי, שגם לא זריז במיוחד.

הייתי מחליף אותו: לא שלי, לא רלוונטי.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

דגם: סיאט לאון 4, שנתון 2002.

צריכת דלק: 1:8,9.

הרכב אצלי: דצמבר 2007.

ביקור במוסכים: טיפולים וכו, אבל כשזה לא קשור בטיפול שגרתי די כואב בכיס הייתי אומר(לא תמיד).

מה אני אוהב: לדעתי רכב יציב ומשלב בצורה מצויינת את מערכת ההאלדקס כשצריך, מבחינתי הוא נוח לנהיגה, נראה טוב וכמובן יש בו קצת כח ובסופו של דבר מספק את העבודה.

לא אוהב: לא מצאתי משהו שאני לא אוהב בו (מתכנן עליו כבר משנת 2004 כשעדיין לא היה לי רשיון).

הייתי מחליף אותו ב: בינתיים לא חושב על זה בכלל אבל אם ונגיד אז אלפא GT, טויוטה לאנד קרוזר קצר, אודי TT (אני יודע שאין קשר בין אחד לשני).

פורסם
דגם הרכב: סיטרואן וולקן 1900, בציר 92'.

צריכת דלק: בלי מזגן: סביבות 1:9 בעיר וסביבות 1:12 בינעירוני. עם מזגן: 1:8 / 1:10 בהתאמה.

הרכב מבקר במוסך: היום בבוקר - שיפוץ סרן אחורי (הגיע הזמן, 230,000 ק"מ...) והכנה לטסט. חוץ מזה, אחת לשנה להחלפת גדולה של מכלולים. כל השאר לבד.

הרכב אצלי: שנה וחצי+

אני אוהב ברכב: תחושה חסרת שם שלא הצלחתי להפיק משום רכב אחר שהיה לי, חדש או ישן ככל שיהיה. תחושת אחיזה ובטחון בנהיגה שגם כמותה לא היתה לי באף רכב אחר.

לא אוהב ברכב: כל מדי החיווי הקופצים, היותו ישן ונהגים לא זהירים שנתנו לו חזות חיצונית של אישה מוכה.

הייתי מחליף אותו ברכב: כל פעם אני בטוח שעליתי על המחליפה המתאימה: קסארה, קסנטיה, אלפא וכו'. בסוף אני מבין שאין לה מחליפות, למעט וולקן חדשה יותר או (כנראה) 306 בדגמיה הספורטיביים.

מסתבר שמצאתי מחליפה..

דגם הרכב: סיטרואן קסארה שנת 98, 1800 סמ"ק 16V גיר רגיל.

צריכת דלק: עם מזגן ובסל"ד די גבוה (חובב סל"ד המנוע..) 1:9.5 משולב.

הרכב מבקר במוסך: שנה קשה עברה על כוחותינו ונעשה יישור קו די עצבני לאורך כל השנה. פעם אחרונה לפני שבוע / שבועיים להכנסה לטסט.

הרכב אצלי: שנה בדיוק. מזל טוב.

אני אוהב ברכב: את היכולת לספק כלכך הרבה מרכב כלכך תמים למראה. ממש כל נסיעה מפתיעה אותי מחדש.

לא אוהב ברכב: זו לא וולקן וגם לא תהיה. הוא קצת רך לי מדי והנסיון להתפשר על כל העולמות קצת מאכזב אותי.

הייתי מחליף אותו ברכב: קסארה 2 / אלפא 147 / קליאו ספורט.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

דגם: סיטרואן C4 2008 (דגם 09) ליסינג

צריכת דלק:1:12 ממוצע

הרכב אצלי: 7 חודשים

ביקור במוסכים: חוץ מדפיקת טמבון קלה באשמתי עדיין לא ביקר

מה אני אוהב: את המראה הצעיר , הרמקולים , האיבזור ,

לא אוהב: גבוהה טיפה לטעמי , לא הייתי מתנגד לעוד קצת כוח , ושאין סאן רוף וג'אנטים :)

הייתי מחליף אותו ב: הונדה אקורד 2.4 סאן רוף וג'אנטים צבע שחור :)

פורסם

דגם: רנו מגאן2001 5 דלתות 1.4 ידני

צריכת דלק:1:12 ממוצע

הרכב אצלי: מעל שנתיים ו60K ק"מ

ביקור במוסכים: הוחלף טיימינג עקב משאבת מים תקולה , ושני סלילי הצתה (מה שמעביר מהפלאג לבוכנה את הניצוץ ?)

וטיפולים שוטפים (חייב לציין שהרכב היה מלוקק בקנייה עם 50K ק"מ)

מה אני אוהב: את המראה, את הנוחות , את הביטחון ביחס למחיר ואת תא המטען הגדול

לא אוהב: מנוע חלש לטעמי (דורש טורים גבוהים כדי להוציא ממנו משהו).

הייתי מחליף אותו ב: EVO בחלום , או באיזו אלפא חזקה, תכלס בדגם החדש רק שיהיה ידני

:wink:
פורסם

דגם הרכב:פיאט פונטו 95

צריכת הדלק של הרכב: מעולם לא בדקתי, אך נמוכה מאוד.

הרכב מבקר במוסך:לעיתים רחוקות, פרט לטיפולים.

הרכב אצלי:שנה

אני אוהב ברכב:קלות משקל,צריכת דלק

אני לא מרוצה ברכב:חלש מבחינת כוח, אין הגה כוח.

הייתי מחליף אותו ברכב:טויוטה MR2 ספיידר או גולף GTI (אחרי צבא אחת מהן תבוא)

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

דגם הרכב:קאיה סראטו 2009

צריכת הדלק של הרכב: 1:10 בעיר (עם הרבה עליות וירידות).

הרכב מבקר במוסך: עדיין לא, רק 1000 ק"מ.

הרכב אצלי:חודש.

אני אוהב ברכב:הגה רך, מנוע

אני לא מרוצה ברכב: מתלים רכים מידי, מאובזר בפשטות, תיבת ארבעה הילוכים,

הרדיו ששמתי ב 500 ש"ח למרות שיש מקום לדאבל דין (עוד יבוא).

הייתי מחליף אותו ברכב: הונדה אקורד בת 3-4, ביואיק לה סייבר לימיטד, שברולט אימפלה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

דגם הרכב: רנו מגאן קופה 96' 2.0 16V

צריכת הדלק של הרכב: בערך 1:11 משולב

הרכב מבקר במוסך: כל 5-6K לטיפול

הרכב אצלי: 11 חודשים

אני אוהב ברכב: שילוב נוחות והתנהגות, מהנה לנהיגה, אופי, מנוע, הופעה, אבזור

אני לא מרוצה ברכב: לא ממש הארדקור, טיפולים יקרים

הייתי מחליף אותו ברכב: קליאו ספורט.

CoupéF7R

פורסם

דגם הרכב: מאזדה 3 ספורט קומפורט 06'

צריכת הדלק של הרכב: 1:9-10 בעיר, 1:12-12.5 מחוץ לעיר.

הרכב מבקר במוסך: פעם בשנה - טיפול שנתי.

הרכב אצלי: קרוב ל-4 שנים.

אני אוהב ברכב: נהנה מכל רגע באוטו. :roll:

אני לא מרוצה ברכב: אולי ה-2 ליטר היה מרגיש יותר טוב, אבל גם ככה צריכת הדלק לא קטנה..

הייתי מחליף אותו ברכב: לא בשנים הקרובות.

Picture-085-333.jpg

Picture-270-333.jpg

פורסם

דגם הרכב: פיאט אונו S60

צריכת הדלק של הרכב: השתנה אם השנים.. :?

הרכב מבקר במוסך: בממוצע פעם ב-4 חודשים ולא במוסך אלא אצל מכונאי פרטי.

הרכב אצלי: היה כמעט 17 שנה.

אני אוהב ברכב: נוח, שמור ביותר, איכות חומרים טובה.

אני לא מרוצה ברכב: תיקונים כל כמה זמן, לא היה בו מזגן :|, מנוע חלש.

הייתי מחליף אותו ברכב: בגלל זה מכרתי ובסוף הצטערתי :cry: כי לא מצאתי משהו יותר טוב ושמור באותה המידה גם בתקציב של 30K.

IMG_0758-300.jpg

IMG_0761-300.jpg

Picture-019-300.jpg

• תוכן חדש...