Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם...

רעיון שתמיד היה לי בראש אבל תמיד שללתי אותו ממש על הסף הוא הנושא של סט 3 חלקים מקדימה, מכיוון שאני לא מתכוון לשנות במאומה את המראה של הדלתות או הקורות בעזרת פיבר.

יש לציין שאני מאוד מרוצה ומאוד מסופק מהסט החדש שיש לי היום (מופיע בחתימה), אבל, שיחה קצרצרה על הנושא עם אליקו במפגש צפון האחרון קצת התחילה את התהליכים הקוגנטיבים של מערכת "השידרוגים" במוח.

מכיוון שאני לא רוצה לשנות כלום בדלתות או בקורות, אליקו הציע: "למה לא קיק פאנלים?" (יש אזור בעל פוטנציאל לקיק פאנלים במאזדה 3 - תמונות יעלו מחר).

בקיצור, התחלתי לחשוב על זה לעומק ואז התחילו להגיע השאלות:

1. כמו שאמרתי, אני מאוד מאוד מרוצה מהסט שיש לי היום, ואם אני הולך על שידרוג ל- 3 חלקים, האם זה יהיה הגיוני וחכם פשוט להוסיף עוד אלמנט מפירמה אחרת ולצפות שהוא ישתלב בהתאם? או, שאם כבר סט של 3 חלקים אז רצוי לקנות אחד שלם קומפלט? (אם זו האופציה היחידה - אז אני יורד מהרעיון).

2. האם אלמנט של מיד שיושב כ"כ נמוך (אפילו מעט נמוך מהמיד באס שבדלת) עדיין יתפקד כראוי? פשוט מבחינה הגיונית זה נראה לי מאוד מאוד נמוך.

3. המערכת שלי כרגע עובדת בצורת 3-WAY ב- HU. אם אני מוסיף אלמנט שלישי לסט מקדימה, איך יתבצע החיווט מהמגברים? הכוונה היא, שכרגע המונובלוק מגביר את הסאבים, והמגבר 4 ערוצים מגביר גם את הטוויטרים וגם את המידים. איך יתבצע חיבור של אלמנט שלישי לתוך המערכת הזו ואיך הוא ייחתך?

תודה לעונים...

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מבסוט מהסט כרגע,והוא מספק לך תוצאה יפה מאוד שאתה אוהב,אז למה בעצם להכנס לסיפור הזה?

תשדרג את הסט ובסופו של דבר זה לא יהיה "זה" .

אני חושב שאם אתה מבסוט,תשאר עם מה שיש.

בעיניין החיווט, אם אתה רוצה ללכת כבר על סט 3WAY ממליץ לך על טרי-אמפ,ותצטרך עוד 2 ערוצים.

בהצלחה.

פורסם

לא צריך לשלול כל הכייף בתחביב הזה זה לשדרג ולהתנסות בדברים חדשים לא?!

לא תהיה מרוצה להתוצאה תחזור ל2 WAY בכל מקרה אם תחליט ללכת על זה תצתרך מגבר נוסף למיד או לעבוד דרץ הקרוס של הסט שלך לחבר עליו את הטוויטר והמידבאס ולערוץ הפנוי תוכל לחבר את המיד כמובן שהוספת מגבר נוסף תתן תוצאה טובה יותר אבל זה לשיקולך

IBIZA 20vt

פורסם

שמע לגביי מיקומים ... ויש כאלו שלא יסכימו ....

אני ממליץ לך לשמוע ... אני בא מעולם של אודיו בייתי ואם שמת לב בכל הרמקולים הטובים המיד והמידבאס ממוקים למעלה ברמקול .... למה ?????

כדיי שיהיו בגובהה האוזן ( מה הבעיה למקם אותם בתיבה למטה אם זה יותר טוב )

ולגביי הרכב .... הרכב הזוכה בEMMA SQ אנלימטד ... שם המידים ממוקמים על הדש בורד ....

אני לא אומר מה יותר טוב ,או פחות, אני אישית מאמין בגובהה האוזניים ,הבעיה שברכב צריך גם שיהיו רחוק מהאוזניים בגלל ...

שההגה לא במרכז והיחס בין המרחקים הוא כשליש , מה שמשבש את כל הבמה ... אני מציע לך לשמוע לפני החלטה על מיקום .

בקיצור... הדעות חלוקות בנושא

פורסם

עופר דותן כבר רשם על זה משהו, ואמר שמיקום המידים בקיק פאנלים דווקא עובד טוב ומוסיף נפח ועומק לבמה.

לי גם כמו למתן, זה נשמע קצת מוזר כי זה לפי דעתי ימשוך את הבמה למטה, אבל אולי בגלל הטוויטרים היא תשאר למעלה.

אין לי מושג, צריך לשמוע את זה ולראות אם זה מוצא חן בעיני.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

מתן , זה שנתת דוגמא לרכב שזכה עם המידים בקורות לא אומר כלום , באותה מידה יש המון רכבים שזכו עם מידים בקיקים וכו.

בתחום האודיו ברכבים , ההשפעה של המרחק מהאוזן גבוה יותר מההשפעה של הגובה מהאוזן מבחינת התגובה של המוח לפירוש הסאונד ולכן התוצאה בקיקים טובה.

הכי פשוט , במפגש הבא שנהיה תזכירו לי , נשב אצלי באוטו , נבטל את הסאב , מידבאס וטוויטרים , נשאיר רק את המידים שבקיק ותוכלו לראות בעצמכם שהוא נשמע גבוהה .

לגבי הוספת מיד , אני בעד , ההבדל בין 2 ל 3 וואי הוא גדול . אבל צריך ציוד מתאים על מנת לשלוט באלמנט . זה לא רק העלות של המיד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

יפה, זה בדיוק מה שרציתי לשים עליו דגש - הרעיון שהיה לי בראש זה פשוט רק להוסיף מיד, בגלל זה זה נראה לי פשוט למדי לנסות את השידרוג הזה ובמידה ואני לא מרוצה - פשוט לחזור חזרה.

אז מה הכוונה שלך בציוד מתאים? אם אתה מסתכל על המפרט שלי - האם יש משהו שאפשר לעשות בשביל לקבל תוצאות טובות, או שזה יצריך ממני לשנות משהו מהותי ולהוצאה כספית גבוהה יותר?

בנוסף, איך משפיע מיד שישוב כ"כ נמוך על הבמה הקדמית?

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

הכוונה שלי בציוד מתאים זה קרוס אקטיבי . אם זה סט 3 וואי שלם אז כמובן שקרוס פאסיבי יעשה עבודה טובה. עבור סט שהוא הרכבה של רכיבים צריך קרוס אקטיבי על מנת למצוא את הנקודות חיתוך ושאר הכיוונים הרלוונטים בסט אפ הנוצר.

לגבי הבמה הקדמית - הקיק יוצר אותה והוא יוצר אותה גבוה עמוק ורחב יותר ממה שנראה בעיניים. זה הניסיון מוכיח. שוב , אני מוכן להדגים את זה הלכה למעשה לכל מי שמעוניין.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אוקיי, אני מאוד מעוניין להיפגש ולשמוע - אם אפשר, אני אצור איתך קשר בה"פ.

דבר נוסף, אתה בעצם אומר שמה שאני צריך זה זוג אלמנטים וקורס אקטיבי? זה הכול? איך תתבצע ההגברה ואיך יתבצע החיווט עם הרכיבים הקיימים שלי?

ושאלה אחרונה, האם זה אומר שבעצם ברגע שאני מכניס למערכת קרוס אקטיבי, כול השליטה על הכיוונים תתבצע אך ורק דרכו? או שרק האלמנטים החדשים יכוונו דרכו? כי כרגע הכול חתוך ומכוון ע"י ה- HU.

תודה על העזרה!

פורסם

עופר , לא אמרתי מה יותר טוב או פחות .... אמרתי שלא ניתן לקבוע וצריך לשמוע בכל רכב .

אני לא מסכים עם ההצהרה שקיק בהכרח יותר טוב , אולי אני טועה .

פורסם

מה שעופר אמר זה שאם אתה מוסיף רכיב שלישי (מידרנג') לסט שלך, ואין קרוס פסיבי מהחברה שמתאים לחיתוכים של שלושת הרמקולים שברשותך, אתה חייב קרוסאובר אקטיבי שאיתו ניתן לשנות בזמן אמיתי את החיתוכים של כל רכיב. אליו אתה מחבר שש ערוצי הגברה אגב, מה שאומר שאתה צריך עוד מגבר... זה סיפור לא קטן אז אם אפשר להסתדר עם קרוס פאסיבי, זה הרבה פחות כאב ראש, אבל אתה מאבד את יכולת השליטה המלאה שנותן הסטאפ האקטיבי.

האלפיין לא יתן לך אופציית חיתוכים ל 4-WAY, אבל כן יתן ל 3-WAY בהזזה של כפתור על המכשיר שמשנה את ה MODE של Front/Rear/Sub ל High/Mid/Low וזה יכול להיות נחמד אם התדרים שם מתאימים לסטאפ שלך, אבל! מסוכן כי במידה וההגדרות נמחקו והמגבר שלך לא חותך את הרמקול בתדרים שלו אתה יכול לשרוף בקלות את המידרנג' לדוגמא...

פורסם

אני מכיר טוב מאוד את אופציית ה- 3-WAY באלפיין - אני עובד איתה יום כי המערכת של מחוברת ב- BI-AMP.

מה שאני לא מבין זה למה 6 ערוצי הגברה??

אם זה לא היה ברור עד עכשיו אז אני יבהיר את זה ונמשיך מכאן - אני לא מתכוון להוסיף את עוד מגבר, ובגלל זה אני מבקש ייעוץ לגבי הוספה של עוד אלמנט שלישי לסט מקדימה עם ההגברה הנוכחית שלי.

אני גם מנסה להבין איך יראה החיווט במקרה הזה...

פורסם

בי אמפ זה בסדר אתה יכול להגביר את הטויטר והמיד בייחד המגבר שיש לך יספיק להם ... רק בניהם תצטר לשים קבל כדיי לחתוך את המיד מהטויטר , או לקנות איזה קרוס שחותך באיזור ה6 KHZ

פורסם

אני רוצה להבין משהו - כול מערכת שמורכבת מסט של 3 חלקים (וסאב וופר כמובן) כוללת 3 מגברים?

פורסם

ש מערכות כמו שלנו עם 3 מגברים .

לאו דווקא 3WAY .

אבל אין ספק ש3 מגברים הם הדרך עם 3WAY.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...