Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחילף את שפורפרת(בסיס +שפורפרת) האינטרקום בדירתי, קניתי שפורפרת(בסיס + שפורפרת) חדשה אבל אני צריך עזרה בהמרת החיווט, מצורפות תמונות מהבסיס הקיים והבסיס החדש. אודה אם תוכלו לעזור בהתאמת הצבעים.

התמונה מימין היא של הבסיס הישן והתמונה משמאל של הבסיס החדש.

אל הבסיס מגיעים חמישה חוטים בצבעים : שחור, כחול, אדום, צהוב ואפור. אל תוך השפורפרת עצמה (מיקרופון ורמקול) נכנסים החוטים אפור, לבן וכחול, כך שהאדום מחובר לרמקל האפור מחובר למיקרופון והכחול מחובר גם למיקרופון וגם לרמקול.

החוט השחור לדעתי הוא החוט של הלחצן. רואים שהחוט הצהוב מתחבר לזמזם.

החוטים שנראים באוויר והולכים לכיוון ימין הם החוטים שמגיעים מהאינטרקום בחדר המדרגות. הצינור הלבן מצד שמאל מוליך את החוטים: אדום, לבן וכחול לתוך השפורפרת.

תודה!

Picture 8.jpg

Picture 9.jpg

פורסם

אני מתעלק על השרשור כי כנראה שיש לנו את אותה הבעיה.

ונראה גם שקנינו את אותה שפורפרת.

ההגיון שלי אמר להצליב חוטים עם ההפעלה מלמטה כלומר שחבר יהיה למטה ילחץ על הכפתור של האינטרקום ואני אגע עם חוט חוט במגע פתיחת דלת עד שיצפצף בבית אבל זה לא עבד,אז חשבתי אולי שצריך למצוא קודם את ההארקה ואז באמת הצלחתי שאני אפתח למטה את הדלת ע"י לחצן בשפורפרת וזה הצליח אבל בהצלבה עם שאר החוטים והמגעים שום דבר אחר לא עבד.

למישהוא יש רעיון??

תודה.

פורסם

אדום - נותן 12V+

צהוב נותן 5V+

שחור - מינוס

אפור זה למיק'

לבן זה לרמקול

ואמור להיות שם חוט הארקה.

האדום והצהוב נותנים מתח פעולה. האדום נותן מתח למנעול הדלת לאפשר פתיחה, הצהוב נותן מתח לרמקול ולמיקרופון (אתה רק מחבר אותם לבורג המיועד, וממנו זה מתפצל לו לכל הרשת של האינטרקום).

ככה זה היה אצלי בבית הישן...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אינטרקום? זה הדבר הזה שיש בערים כמו רעננה והרצליה... לא?

מה שווה כל האינטרקום אם את הדלת אפשר לשבור בשנייה. :lol:

נ.ב הכותב אשקלוני.

פורסם
אדום - נותן 12V+

צהוב נותן 5V+

שחור - מינוס

אפור זה למיק'

לבן זה לרמקול

ואמור להיות שם חוט הארקה.

האדום והצהוב נותנים מתח פעולה. האדום נותן מתח למנעול הדלת לאפשר פתיחה, הצהוב נותן מתח לרמקול ולמיקרופון (אתה רק מחבר אותם לבורג המיועד, וממנו זה מתפצל לו לכל הרשת של האינטרקום).

ככה זה היה אצלי בבית הישן...

אם תשים לב בצילום של האינטרקום החדש (שהוא כמו אצלי).אתה צריך להיסתדר עם 5 חוטים ולכל חוט יש את המיקום שלו ככה שלפי התיאור שלך או שאין מספיק חוטים או שצריך לחבר מס' חוטים לאותו בורג.(וזה לא עובד ככה). אצלי החוטים שאמורים להיתחבר לאינטרקום בצבעים שונים לגמרי ככה שכנראה אצל כל אחד הצבעים שונים.

השאלה האמיתית היא בעצם איך אפשר לוודא שהמיקום הוא נכון ??

פורסם

החדש שהבאתי לא היה מתאים. הוא היה אלקטרוני, הישן נקרא לא היה אלקטרוני. קניתי אחד חדש של חברת THRON. חיברתי לפי הצבעים שחשבתי והכל עובד.

פורסם

הצילום השני שהעלת בתחילת השרשור זה השפורפרת הלא מתאימה(אלקטרונית)? כי לפי איך שזה נראה זה בדיוק כפי שרכשתי בעצמי וגם אני לא מצליח לחבר אותה.

יכול להיות שזאת הבעיה גם אצלי..

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני רוצה לשאול שאלה בנושא אינטרקום.

נשברה לי שפורפרת האינטרקום, איך אני יודע איזה סוג אני צריך - אלקטרוני או אחר?

אם מישהו יכול להמליץ על מקום במרכז שמוכר שפורפרות אינטרקום של חברות טובות. את ההחלפה אני אעשה לבד.

תודה.

ערוך - כנראה הבנתי מה ההבדל בין אלקטרוני לאנלוגי, מדובר רק על הבאזר.

ערוך 2 - איך אני יודע מה מותקן לי בבניין?

"אנטנות רצון" ת''א, מישהו שמע, מכיר, יודע, ממליץ?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...