Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיחה שהייתי מעורב בה קצת:

צד אחד טען שאוטו יכול לאחר ההתנעה לנסוע ללא מצבר

והצד השני טען שלא.

מי מבינהם צודק לדעתכם?

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

לא יכול.

תניע את האוטו ותנתק מצבר תראה שהרכב נכבה.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

יש חלק כזה, קוראים אותו אלטרנטור.

העובדות הן, שרכבים(ישנים לפחות) יכולים לסוע בלי מצבר לאחר ההתנעה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אפשרי, קרה לי פעם אחת ברכב של העבודה, לאחר נסיעה וכיבוי הרכב, באתי להתניע שוב, ואין שוב תגובה מהרכב, החוט של ה+ יצא מהמצבר, חיברתי אותו והנעתי תרכב, הרכב הניע, שבאתי לסגור תטע מנוע, ראיתי שהחוט הספיק לצאת שוב, והרכב נשאר פועל בלי שום בעיה.

פורסם

לי קרה מיקרה בלילה :

הרצוע של האלטרנטור נקרעה במהלך הנסיעה,

האורות נחלשו ואחרי שעתיים כמעט כבו אבל הרכב המשיך לנסוע בלי בעיה.

איך?

מדובר ברכב דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל עוד המנוע אינו פועל, המצבר משמש כמקור האנרגיה החשמלית ברכב. כמקור אנרגיה, תפקידו לספק את האנרגיה החשמלית הדרושה להפעלת הצרכנים השונים (צרכני החשמל) ובעיקר לספק את האנרגיה הדרושה להתנעת הרכב למתנע ואת האנרגיה הדרושה ליצירת השדה האלקטרומגנטי הראשוני באלטרנטור.

מהרגע שהמנוע הופעל והאלטרנטור פועל באופן תקין, המצבר הופך מספק אנרגיה חשמלית לצרכן אנרגיה חשמלית. זאת מכיוון שהוא צורך אנרגיה ע"מ להיטען. ומכיוון שהמתח שהאלטרנטור מייצר הינו גבוה מהמתח של המצבר.

כאשר האלטרנטור פועל, הוא אמור לספק את מלוא המתח והזרם הדרושים לכלל הצרכנים ברכב. כולל הטענת המצבר!

לפיכך, ניתוק המצבר לא אמור לשנות או להפריע לפעולת המנוע ולנסיעת הרכב.

כמובן שהכל ברמה התיאורטית.

ברמה המעשית צריך לנתק את המצבר בזהירות רבה, לבודד היטב את המגעים החיוביים כדי שלא יגעו בגוף ויגרמו לקצר.

וצריך להימנע מהפעלת צרכנים כבדים בסל"ד נמוך.

אל תנסו בבית :-)

פורסם

המרגע שהרכב הונע האלטרנטור הוא ספק החשמל ברכב המצבר רק נטען (הופך לצרכן) להתנעה הבאה.

ניתוק מצבר ברכב חדיש בעל מערכות בקרה יגרום לעליית מתח הטעינה מעל הווסות המתוכנן (עד 18 וולט!) ולגרום להשבתה בלתי הפיכה של יחידות הבקרה השונות ברכב.

באמת לא לנסות זאת בבית.

פורסם
לי קרה מיקרה בלילה :

הרצוע של האלטרנטור נקרעה במהלך הנסיעה,

האורות נחלשו ואחרי שעתיים כמעט כבו אבל הרכב המשיך לנסוע בלי בעיה.

איך?

מדובר ברכב דיזל.

ברכב בעל מנוע דיזל אין פלגים.

מכאן שכל עוד יש אספקת דלק המנוע ימשיך לעבוד גם ללא מצבר.

פורסם

מנסיון עם חיפושית צריך רק סטרטר עם כבלים ,והיא נוסעת בלי בעיה ,ללא מצבר.

בדיזל לא צריך חשמל למשאבה סולר?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
ברכב בעל מנוע דיזל אין פלגים.

מכאן שכל עוד יש אספקת דלק המנוע ימשיך לעבוד גם ללא מצבר.

גם במנוע דיזל אם אין חשמל המנוע ידומם, כי המדומם החשמלי יסגר ויחסום את זרימת בהדלק למשאבת הזרקה.

אם אתה מתכוון למנועי דיזל משנות ה70 ומטה שכדי לדומם את המנוע היה ידית משיכה מכנית אז כן, המנוע מרגע שהונע אינו זקוק לכלום.

• תוכן חדש...