Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור השאלה שלי היא כזאת - האם מישהו ניסה לחבר למגבר (לצלעות הקירור שלו ) צינורות שיקררו את הצלעות , ז"א - מצד אחד המים יוצאים קרים ממתקן כלשהו שמקרר אותם , מצד שני לאחר שעברו את צלעות הקירור הצינורות נכנסות בחזרה למתקן , כמו מקרר לדוגמא.

זה סתם רעיון הזוי לדעתי לפחות.אבל מעניין אם הוא בכלל ריאלי. . פשוט אותי מעניין אם מישהו ניסה או חשב לנסות. נשמע די מגניב , בכלל יכול להיראות די יפה בבגאג' למי שאוהב בניות וכו'.

מבחינת חיבור משאבה, מתחים , אם עבודת המשאבה לא תגרום לרעשים סטטיים שיתבטאו במוזיקה. האם זה אפשרי.

תודה :-)

פורסם

יותר עדיף לקחת צינור שרשורי כמו של מייבש כביסה ולחבר למזגן

וכדי שיהיה לו יותר כוח לחבר לו מאוורר שידחוף את האוויר הקר...

סתם רעיון למחשבה.....

אם כבר אז כבר

פורסם

חחחח(נא הימנע משימוש בשפת צ'אט) , זה גם רעיון נחמד. אבל אני באמת מעוניין במשאבת מים.

אם אני יודע נכון אז שמעתי שיש משהו כזה במחשבים, שמקרר את המעבד הראשי של המחשב.

אולי אפשר לעשות משהו כזה ברכב.

פורסם

זה פתרון קירור עובד במחשבים שולחניים. השאלה מה המניע לעשות את הדבר הזה ברכב?

אם זה ליופי, אז מיותר לבצע קירור מים, כי ליופי בדרך כלל המגבר חשוף ומקבל איוורור טבעי או מתחת לחלון, שהרבה יותר פשוט לחבר לו מאורר.

והאם יש צורך בכלל להוריד את המגבר לטמפ' נמוכה מידיי, יכול להיות שיש למגברים טמפ' עבודה מסוימת שבה הם יעילים יותר כמו מנוע של מכונית למשל.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אפשר לחבר קירור מים אך במגבר תקין מהחברה אין צורך, אם ערכת שינויים המצריכים קרור נוסף זה יכול לעבוד. אפשר לסגור את צלעות הקרור בריתוך ולהעביר בהם מים (כמו רדיאטור, או קרור מים למעבד באובר קלוק).

בקיצור לא נחוץ למשתמש הרגיל

לתגובה השנייה, זה יגרום לעיבוי בשל הפרשי הטמפרטורה בין המגבר לאוויר מהמזגן

פורסם

מי העיבוי ישמשו לקירור במים :-P

ד"א במחשבים קירור מים עובד עם מחברים מיחדים לרכיב עצמו (במעבד לצורך העניין, או הזכרונות, או ה GPU). מתחבר ישירות לרכיב ולא לצלעות קירור. צלעות קירור יעודן לפזר את החום על פני שטח פנים כמה שיותר גדול שמוביל ביעילות את החום. קירור מים מבטל את האופציה ולכן תצטרך לשנות את מבנה הולכת החום במגבר ולנטב אותו אחרת.

יואב

פורסם

סבבה. תודה על התגובות.

אגב אני לא מתכוון לעשות את זה (לא עכשיו לפחות) עלה לי הרעיון בראש, ומעניין אותי עד כמה אפשר לבצע אותו בכלל .

אתה מתכוון שיווצר עיבוי בתוך המגבר , מה שיכול לגרום לקצר ולהרס כמובן של המגבר?

אני לא מתכוון שזה יגיע לרמות כאלה של קירור. אבל גם מגבר שהגיע לטמפ' של 60-70 מעלות יהיה יעיל יותר אם נצליח לקרר אותו למשהו כמו 30.

בקשר לסגירת צלעות הקירור וליצירת "רדיאטור" - זה פחות או יותר הרעיון שחשבתי עליו, אבל איך עושים את זה בתא המטען? צריך מנוע, שיפעיל משאבה , שתזרים מים לסוג של מקרר שיקרר את המים האלה.

יש רעיונות?

פורסם

הכיוון שלך נכון (מבחינה רעיונית)

כבר חשבו בשבילך. תסתכל בלינק את היישומים במחשב.

תחפור גם באתרי היצרנים ותראה שהטכנולוגיה קיימת. אני מאמין שאם היה בזה צורך במגבר לרכב אז היו חושבים על זה.

ועוד פעם - לא "סוגרים" את הצלעות אלא מחליפים אותם. צלעות קירור נועדו לעבוד עם אויר ולא עם מים.

יואב

פורסם

הרעיון נחמד רק אל תשכח שבמחשב אתה מקרר נקודה שהיא 4X4 ס"מ הצלעות קירור של המגבר הרבה יותר גדולות ועקב כך צריך להשתמש בהרבה "מקררים" קטנים.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

יופי , ברמונדו תודה על הלינק. זה אגב בדיוק מה שחיפשתי . (למרות שלא נראה לי שאשתמש בזה זה גם יקר למדי)

טוב כנראה שהרעיון הזה לא ייצא לפועל ...ואולי כן מי יודע חח

מה שנשאר רק זה לנסות את זה עם מגבר ישן שלא אכפת לי אם הוא "ימות" ממילא.

פורסם

יש המצאה חדשה, דיי גאונית, שהיא נקראת "מגבר אחר שהוא עוצמתי יותר ממה שאתה מאמץ היום".

ככה לא תאמץ את המגבר ויתחמם לך ברמות כאלו שצריך בכלל לחשוב על קירור כזה או אחר.

פורסם

gal75- אני לא חשבתי על הרעיון כי המגבר שלי נכנס לפרוטקשיין או כי אני מעמיס עליו יותר מדי, סתם זה נראה לי רעיון מעניין שמעניין אותי לדעת אם הוא אפשרי, וקיבלתי את התשובות שלי.אז תודה לכל העונים.

ולא צריך לענות בציניות. אני סך הכל התעניינתי ברעיון שיכול ,לדעתי לפחות, להיות די מקורי בבגאג' , בשביל אנשים שאוהבים בניות וכו' .

פורסם

יש טכנולגיית קירור שיודעת לעשות דלתא שך כ70 מעלות ופועלת על וולט נמוך היא אינה נצילה משתמשים בה הרבה בהנדסה רפואית והיא נקראת TEAC כמו שזה נשמע .. טק ...

אם מישהו מעוניין בהסבר ...

פורסם

יש המון מערכות קירור לא סטנדרטיות בשוק, בינן גם ניתן למצוא מערכת קירור בחנקן נוזלי למעבד של מחשב. זה קורה כשרוצים להעלות קצב עבודה של מעבד 3.6 גיגה הרץ קרוב ל5 גיגה הרץ למצב רגעי בשביל לקבל יותר כוח עיבוד, כמובן על חשבון קיצור מסיבי של אורך החיים של המעבד.

מערכת קירור במים זה לא דבר חדש וקל מאוד להרכבה.

אתה קונה משאב או מפרק משאבה ממתקן "מזרקה" ביתי - אפשר אפילו לקנות אותם היום ברשתות כמו אייס וכו', קונה צינור מים של מזגן, מיכל מים, קצת חומר איטום, ממיר מתח מ12DC ל220AC קטן ופשוט (או UPS של מחשב ומנטרל את הזמזם שלו - גם על זה פעם פתחתי ת'רד) - במקרה בתיה במילים אחרות. (לא ביררתי כאן עדיין בנושא הארכה - אבל זה בטח משהו שכבר ניתן להשיג בדרגת הממיר).

בחלק מהמעבדים היום אתה תמצא גופי קירור עם צינורות נחושת, הרי נחושת סופגת 1000 מעלות צלזיוס לפני התחה - היום זה מאוד נפוץ בכרטיסי מסך מפלצתיים.

תהיה יצירתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...