Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שסובארו היו צריכים לחסוך מהציבור מכונית שלא מסוגלת לספק יציבות מינימלית במהירויות של כל משפחתית מסוגלת להגיע אליה, ללא ספויילר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה טוען שלא היו צריכים לייצר את האימפרזה GT ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא, אני טוען שהעדר ספויילר לא הופך מכונית כביש לבלתי יציבה בעליל.

פורסם

אז אתה מוזמן להתווכח איתו:

צודק בהחלט.

מכר מגרמניה ניסה את זה במהירות של 190 קמ"ש +-, גם כן נגנב לו ספויילר.. הוא החליט שלא לבכות על חלב שנשפך והמשיך בסדר היום הרגיל שלו - עבודה, מנוחה ואז אימונים במסלול מקומי (לפעמים, לא כל יום :shock:)

הוא ניסה את זה, והרגיש שהזנב כבר ממש לא מגיב להיגוי האוטו, והרבה מאוד החלקות ודריפטים נוצרו לו שם, הוא גם צילם את זה בעזרת חבר מקומי, אני ינסה להעלות את זה לאתר מחר. מאוד מסוכן במהירויות גבוהות לנהוג ללא ספוילר, אך, מי בארץ יסע מעל 120 קמ"ש 8)

כי כנראה שלו יש תובנות אחרות בנושא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם אנחנו ברעיונות איך לא לגנוב ספויילר הנה שלי

תחבר למצבר שוקר ואת הכבל שלו תעביר בתוך הספויילר מבפנים ברגע שיגעו בספוייר זה יחשמל אותם.

שים מנגנון שיהיה אפשר לכבות שאם תרצה לנקות את הרכב איזה יותר לא יהיה לך שוק לא נעים :-)

S2000

פורסם

אל תכניס לי מילים לפה.

לא אמרתי שהרכב לא יציב בעליל, ציינתי שבמהירויות גבוהות הזנב מתחיל לרקד לו.

לא כתבתי את זה סתם כי שמעתי את זה איפשהו אלא מניסיון.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

שוב, אתה צודק, כל עוד תמשיך לסוע בקו ישר במהירות גבוהה אז נכון הוא יהיה יציב גם ללא ספוילר, אבל אם וכאשר תרצה לפנות, וזה שוב במהירות גבוהה, רוב הסיכויים שיהיה היגוי יתר ותסתחרר ללא יכולת לשלוט באוטו, או שתעוף לשדה קרוב והאוטו יבלם על ידי חומת אבנים שמישהו שם שם.

בקיצור למה אנחנו צריכים את הדיון הזה, נכון שספוילר יפה, אבל יש לו את הסיבות שלו למה להיות על אוטו, ומסוכן להיות בלעדיו במסלול מרוצים באוטו כמו STI.

זהו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אז אתה מוזמן להתווכח איתו.

עם מי?

עם המכר האלמוני של הניק האלמוני שעשה דברים אלמוניים במסלול אלמוני?

אני בטח יכול להביא לך 100 ציטוטים שתומכים בדעה שהספויילר חיוני ו-100 שזה בולשיט.

אתה מבין את המונח "זנב לא מגיב להיגוי"?

אתה משווה את התנאים במסלול לכביש?

דברים בעלמא.

שוב, אתה צודק, כל עוד תמשיך לסוע בקו ישר במהירות גבוהה אז נכון הוא יהיה יציב גם ללא ספוילר, אבל אם וכאשר תרצה לפנות, וזה שוב במהירות גבוהה, רוב הסיכויים שיהיה היגוי יתר ותסתחרר ללא יכולת לשלוט באוטו, או שתעוף לשדה קרוב והאוטו יבלם על ידי חומת אבנים שמישהו שם שם.

איזה סיבוב באיזו מהירות?

אל תכניס לי מילים לפה.

לא אמרתי שהרכב לא יציב בעליל, ציינתי שבמהירויות גבוהות הזנב מתחיל לרקד לו.

ן.

אני קורא לזנב "מרקד" או "משתולל" או איך שלא תקרא לזה - בלתי יציב בעליל. אני לא מכיר משפחתית מודרנית שלא מרגישה מספיק טוב לנהוג באיתה ב-190 בלי להרגיש שהזנב בסכנה מיידית.

עכשיו, במקום סיפורים, מספרים. כמה כוח הצמדה מייצרת כנף כזו ב-190?

פורסם

תחבר למצבר שוקר ואת הכבל שלו תעביר בתוך הספויילר מבפנים ברגע שיגעו בספוייר זה יחשמל אותם.

שים מנגנון שיהיה אפשר לכבות שאם תרצה לנקות את הרכב איזה יותר לא יהיה לך שוק לא נעים :-)

לא נראה לי שזה יצליח כי הצבע שעל הספויילר כנראה עשוי מחומר מבודד שלא מעביר את המתח.

הרעיון לכשעצמו דווקא אחלה אם הספויילר שלך עשוי כולו חומר מוליך,ויש כאלה (לדעתי פחות יפים).

פורסם

עד שהחתול של הזקנה מהקומה למעלה יתחשמל, והיא תבוא להרביץ לך עם המקל הליכה שלה. או גרוע מזה, היא תרביץ לך עם הקלנועית.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
עם מי?

עכשיו, במקום סיפורים, מספרים. כמה כוח הצמדה מייצרת כנף כזו ב-190?

האמת, שזה באמת מעניין אותי.

השיפוע, שקיים רק במפלס התחתון של הכנף (ומהתמקדות בסוגייה ובכנף - המפלס העליון אפילו בשיפוע נגדי לרצוי - כלומר יוצר כביכול, שומו שמיים, כוח עילוי...

אני מניח שאני טועה, אבל באמת שנראה שהמפלס העליון בוודאות לא מוטה לכיוון של לייצר הצמדה, כי אם הוא אופקי, ואולי אפילו בכיוון של יצירת עילוי - מוזר משהו. האמת היא שייתכן שזה למטרה של "למשוך" אליו את זרם האוויר שמגיע לאחר שהוא עובר את גג הרכב וצידי המרכב, כלומר זוהי זווית אופטימלית בכדי להכניס כמה שיותר אוויר לתוך הספויילר, ואז המפלס התחתון, שמוטה מעלה בזווית הצמדה - יוצרים אותה. אך גם כאן- שווית ההטייה די קהה - כלומר שטוחה יחסית.

שורה תחתונה - אין ספק שישנה הצמדה וזאת מנסיעה על רכבי בעל הספויילר לעומת אחת ללא ספויילר, שבה התחושה בעיקולים במהירויות גבוהות הרבה פחות יציבה והרגשת הבטחון קטנה בשל כך. אך על פניו ממבנה הספויילר נראה שהיא לא משמעותית, לבטח לא כמו הצורה של הספויילר :)

אשמח אם יושג קישור שמראה את כוח ההצמדה שיוצרת הכנף הזו במהירויות שונות.

סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אווירודינמיקה זה מקצוע מורכב, מסובך ומדעי.

אני עדיין מחכה לתשובה עניינית, עובדתית ומספרית ולא סרטון של החבר מגרמניה של הניק של ההוא שנוהג במסלול ו-הוא אמר ש...

הבדל מרגישים גם אם יש שני נוסעים מאחור או אין ו/או מטען, אבל לטעון שבלי הכנף הרכב מסוכן, דחילק...

• תוכן חדש...