Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לינוקס מנדריבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מתחבט בשאלה אם לשים למחשב שאני בניתי, שהולך להיות מחשב אולפן לינוקס או XP. מהי עצתכם?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

למה הכוונה שלך במחשב אולפן? מה הצרכים שלו? איזה חומרה יש לו? (האם יש כרטיסים מיוחדים, או חומרה לא כל כך סטנדרטית שרואים בכל מחשב שני היום?)

ובכלל, אם אתה שואל שאלה כזאת אתה כנראה לא מודע למשמעות של התקנת לינוקס, או לשוני הכללי בין הפצות לינוקס השונות (למה דווקא מנדריבה?) או בין לינוקס לאקספי.

בשביל זה יש לי להמליץ לך, לפני שאתה שוקל את ההתקנה, לקרוא את המדריך\ספר רשת הזה: http://linmagazine.co.il/guide

כאן תמצא הרבה תשובות שעדיין לא חשבת אפילו לשאול, לא את עצמך ולא אחרים.

אם אתה רוצה עוד מקומות ברשת בהם ניתן למצוא עזרה ממוקדת על לינוקס בקש פה, ואני אתן לך עוד כמה אתרים. כולם בעברית, ועם קהילה גדולה ותומכת.

פורסם

תשאל את עצמך שאלה אחת- האם יש תוכנת וונדוז שאתה פשוט חייב? אני מדבר על חייב לגמרי.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

רוב הסיכויים שאם אתה צריך אולפן רציני אז לא תוכל להסתפק במערכת כלשהיא מלבד וינדוס .

בכל אופן, תוכל להתקין שתי מערכות הפעלה נפרדות, ובזמן הבוט לבחור את מי מהן תרצה לעלות.

פורסם

MAYRUN, אתה טועה וחבל. אני מכיר לפחות 2 אולפנים גדולים שעובדים עם לינוקס נטו. נכון להיום כל דבר רץ על לינוקס, המערכת בריאה יותר, נוחה יותר לשימוש (למי שמכיר כמובן ולא מתלהב מה GUI הווינדוסי) וכמובן יציבה יותר וטוחנת פחות משאבים.

פורסם

לא הייתי נותן לבנאדם נטול נסיון בלינוקס המלצה להשתמש במערכת שנמצאת עמוק בשלבי הניסוי שלה. לפי האתר הזה, אובונטו סטודיו נמצאת בשלבי אלפא בלבד.

מה שכן הייתי ממליץ, שאם כבר באובונטו עסקינן, להתקין אובונטו ולהוסיף עליה את אותן החבילות שיש באובונטו סטודיו. אבל זאת כבר משימה שהיא ברמה קצת יותר גבוהה מהמשתמש המתחיל בשלב ההתעניינות. בשביל זה צריך לסיים להתקין מערכת כזאת, להשתמש בה לפחות כמה שעות (למשתמש מתקדם במחשב) או כמה ימים (למשתמש קצת פחות מתקדם במחשב), ולהבין מה המשמעות של חבילות.

בכלל, מומלץ לקרוא קצת על לינוקס לפני שקופצים למים העמוקים, והמדריך שהבאתי בהודעה הראשונה שלי הוא מצויין.

עוד מדריך מצויין שכדאי לקרוא נמצא כאן: http://penguin.org.il/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D/welcome

בהצלחה.

פורסם

וואו, האתר של אובונטו סטודיו ממש לא מעודכן. זו כבר הפצה בשלה ובגירסה הבאה של אובונטו שתצא בסוף החודש אובונטו סטודיו תהיה אחת מהגירסאות הרשמיות (ממש כמו קובונטו, למשל).

אבל למעשה אתה צודק, אם השואל צריך רק תוכנות לעיבוד סאונד עדיף להתקין את הגירסה הרגילה ולהוסיף לה את החבילות הדרושות. נראה לי שאדם סביר יוכל ללמוד לתפעל את סינאפטיק בעשר דקות לכל היותר.

פורסם

אדם סביר שיודע על קיומו של סינפטיק. יש הבדל גדול בין אדם רגיל לאדם עם ידע בסיסי במחשבים.

אדם בעל ידע מתקדם במחשבים ימצא את סינאפטיק בדקות ספורות, ויתפעל אותה בקלות.

אדם עם ידע בסיסי במחשבים יתחבט עד שיבין את עיקרון התקנת התוכנות בלינוקס (מאגרים) וימצא את סינאפטיק אחרי חיפוש קצר בגוגל.

אדם רגיל לא ידע מה לעשות עם עצמו כשהוא יוריד מהאתר הרשמי של איזה תוכנה קובץ ולא יצליח להריץ אותו. כתוצאה הוא יחשוב שלינוקס זה סתם איזה חרא עם באגים, ושאפילו תוכנה פשוטה אי אפשר להריץ שם. הוא לא ישבור ת'ראש, ואפילו לא ילך לחפש עזרה באמצעות חיפוש קצר בגוגל. הוא יתקין גירסא פיראטית של ווינדוס עם כל התוכנות שהוא צריך \ ישלם הון תועפות על כל העסק.

יש לי 5 שנים של ניסיון עם אנשים מכל סוג וסוג, בקהילות שניהלתי והקמתי. אין מה לעשות עם זה. לינוקס עברה מזמן את השלב שהיא לא מוכנה לשולחן העבודה. הבעיה היא שהמשתמשים מקבלים חינוך מגיל צעיר של וינדוז, אופיס ומיקרוסופט. זה הגיע לרמות כאלה שבבתי ספר יסודיים (!) באים נציגים של חברות התוכנה ובכללן מיקרוסופט ומרצים לילדים בגילאים 6-9 שצריבה זה גניבה, ושמוצר חוקי זה מוצר שקונים בחנות. אז בטח שאם עוברים שטיפת מוח כזאת, גם אם ייחשפו אחרי 10 שנים לאיזה מערכת אלטרנטיבית כמו לינוקס, או כל דבר אחר שיצוץ לו, זה יהיה עמוק בלב איכשהו פסול.

• תוכן חדש...