Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני יתחיל ויאמר שאני מכיר את התר'ד הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172438&highlight=%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A2%D7%99%D7%9D+%D7%A0%D7%94%D7%92+%D7%97%D7%93%D7%A9

ובגלל זה כאשר נגמר לי הנהג חדש(לפני 4 חודשים) הרגשתי חופשי להסיע מעל 2 נוסעים, לא בדקתי ולא ביררתי מעבר.

הבעיה התחילה כשאנשים התחילו להגיד לי שהם בדקו את הנושא ומותר להסיע רק מעל גיל 21, לא משנה אם אתה נהג חדש או לא.

בהתחלה לא לקחתי את הנושא ברצינות אבל שהתברר לי ששאלו מספר שוטרי תנועה וגם התקשרו למוקד של משרד התחבורה החלטתי גם אני להתקשר למוקד ומה שהבנתי מהם זה שחד משמעית אם לא מלאו לי 21 שנים-אסור לי להסיע יותר מ2.

כרגע, עד שהתברר לי חד משמעית שמותר יותר מ2 אני לא נוסע עם אוטו מלא, השאלה היא איך אני יכול להיות בטוח ב100% שמותר להסיע יותר מ2 וליסוע בלי דאגות?

פורסם

הדרך היחידה להיות בטוח ב-100% היא לשאול שופט תעבורה. אני לא מכיר אחד כזה, אולי אתה (או מישהו אחר כאן) מכיר.

מה שענו לך במשרד הרישוי- תתעלם. דיברת, סביר להניח, עם פקידה ממוצעת, שלא יודעת על בטוח אבל היות ולא מעניין אותה מה תעשה (יותר מעניין אותה לא לעשות כלום, העניין הוא שאתה מפריע לשלוותה, ולכן היא מנסה להפטר ממך), נתנה לך תשובה שלא תוכל להזיק לך (כלומר, אם תסיע רק שני נוסעים עד גיל 21, בטוח לא תקבל דו"ח, ולא תוכל לבוא אליה בשום טענות).

לגבי שוטרי תנועה: לא חסרים שוטרים שלא מכירים את החוק.

ובנוגע לשרשור של שאלות נהג חדש: הוא לא פותר חד משמעית את הסוגיה הזו, היות ויש שם גם אנשים שטוענים שצריך לחכות עד גיל 21. למעשה, עד שמישהו יגיד "שאלתי שופט תעבורה, והוא ענה לי כך וכך", לא נוכל להיות בטוחים במלוא מאת האחוזים (אני לא זוכר לבטח, אבל אם יש מישהו באותו שרשור ששאל שופט תעבורה וקיבל תשובה, התשובה שקיבל היא הנכונה). הפירוש שמופיע בשרשור ההוא, שאכן מותר להסיע שני נוסעים, הוא כנראה הנכון, אבל ניתן להבין למה מי שקורא את אותו שרשור יוותר עם ספקות.

אחת מתגובותיו של שלקייס מאותו שרשור מסכמת את העניין יפה:

תשמע, אני מפרש את החוק כמו שהוא כתוב.

מבחינתי זה כמו שכתוב "נער לפני השימוש" על קרטון מיץ.

מי שאמר לך את מה שאמר - הוא הפקיד הישראלי הממוצע שרק רוצה שיעזבו אותו בשקט.

הדבר הכי בטוח מבחינתך, במידה ואתה לא מסכים עם דברינו הוא לדבר עם שופט תעבורה.

אתה אפילו יכול לשבת בכמה משפטים אאל"ט תראה מה הוא פוסק.

"ai motoare capul doare"

פורסם

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אני זוכר נכון בחוק עצמו כתוב "נוהג חדש" ולכן מכאן אומרים שמותר להסיע לאחר תום תקופת ה"נהג חדש".

כמו שקודמי כתב התשובה הוודאית היא ע"י שופט תעבורה או שאולי גם עו"ד לתעבורה יכול לענות על זה.

Toyota Yaris TS

פורסם

אחרי שנתיים שאתה נהג חדש , יש לך את הזכות להסיעה יותר מ2 נוסעים (זה במידה ואתה מיתחת לגיל 21 , כמו רוב הצעירים שעושים רשיון בגיל 17 => כבר מגיל 19 אפשר להסיע יותר מ2 - מביחנה תאורתית ).

אם אתה בן 20 ועשית רשיון אתה צריך שנה עם הנהג חדש ואז אתה מוריד אותו ומותר לך להסיע יותר מ 2 נוסעים .

זה הדרך שאני מבין את הנושא .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אני מכיר את כל הקישורים ושאר הפירושים..

הבעיה היא שמה שאני מבין כרגע שאם שוטר עוצר אותי לא מעניין אותו מה קראתי בפורום, מעניין אותו מה הוא יודע

השאלה היא האם יש מצב שמחר שוטר עוצר אותי עם אוטו מלא ולוקח לי את הרשיון+אוטו ל30 יום?

פורסם

שאלה קשה. אם אני זוכר נכון, לא כל שוטר מוסמך להחרים רכב, ואני כמעט בטוח שלא כל שוטר מוסמך לקחת רשיון. כדי לעשות את הנ"ל, דרוש קצין מעל דרגה מסוימת. אני מניח שאלה כבר יודעים את החוקים היטב.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בזמנו כשבאו אלי מאור ירוק אני זוכר טוב מאוד תהסבר על החוק 2 נוסעים

מותר להסיע אוטו מלא כשימלא לנהג גיל 21 או כשנגמר הנהג חדש מה שבא קודם תופס

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

חד וחלק מה שכתב הבחור מעליי נכון:

גיל 21 או תום תקופת נהג חדש - הקודם מבין השניים.

תכתוב מייל או מכתב לאגף פניות ציבור של המשטרה (כתובת נמצאת באתר שלהם) וככה תהיה רגוע אם אתה לא מאמין.

בכל מקרה, זה גיל 21 או סוף נהג חדש.

פורסם

כלומר

אם נהג טנק בשנה הראשונה לשירותו נתפס מסיע 3 אנשים בטנק (מפקד, טען ותותחן - שוללים לו את הרשיון ומחרימים את הטנק. :shock:

אולי זה ההסבר לתוצאות של צה"ל במלחמת לבנון השניה. :-(

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
אחרי שנתיים שאתה נהג חדש , יש לך את הזכות להסיעה יותר מ2 נוסעים (זה במידה ואתה מיתחת לגיל 21 , כמו רוב הצעירים שעושים רשיון בגיל 17 => כבר מגיל 19 אפשר להסיע יותר מ2 - מביחנה תאורתית ).

אם אתה בן 20 ועשית רשיון, אחרי שנה עם הנהג חדש מותר לך להסיע יותר מ 2 נוסעים, ותהיה שנה נוספת נהג חדש ללא מגבלות.

זה הדרך שאני מבין את הנושא .

יעקב

ככה יותר נכון

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

פקודת התעבורה 12א2. הובלת מספר נוסעים לנוהג חדש (תיקון: התשס"ד, תשס"ז)

נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי האמורה בסעיף 12א1, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם-כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה.

נראה לי שהפקודה די ברורה וחד משמעית.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם אתה לא נהג חדש (שזה אומר שיש לך רשיון מעל שנתיים) אין הגבלה לכמות הנוסעים באוטו.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

אני רק לא מבין דבר אחד , למה לעזעזל היית צריך לפתוח שרשור חדש על השאלה הזאת? לא הספיקו כל ה22532352345 עמודים של הנושא הדביק?!?!? מה בדיוק השרשור הזה חידש או תרם לנו מהשרשור הדביק?

ROOONEEYY

• תוכן חדש...