Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים החלפתי שמן גיר ידני במוסך ושמו לי שמן 80W90

(לא מקורי)- המוסכניק מילא רק 2 ליטר בערך (מתוך 4 במיכל) מתוך מה ששם במשאבה...

לפני מספר ימים ,בנסיון שילוב בין הילוך N ל 1 \ R \3 ההילוכים ניכנסים קשה מאוד ולפעמים לא נכנסים כלל עד אשר אני מעביר קודם להילוך 2.

בבדיקה של 2 מוסכניקים שונים נמצא (ע"פ בדיקה ויזואלית חיצונית+נסיעה) שהגיר אינו תקין.

הערכת הנזק: 3500 ש"ח.

שאלתי : אני מרגיש שהקלאץ קשה האם יש בעיה בהפרדה-למרות שהמוסכניקים טוענים שהקלאץ תקין?

האם ניתן לשפץ אץ הגיר או רק להחליפו?

פורסם

גיר ניתן לשפץ. השאלה מה הנזק?

יכול להיות שהילוכים נכנסים קשה כי שמו לך שמן לא מתאים או לא איכותי. לפני שופיץ/החלפה הייתי מנסה להחליף שמן גיר לכזה שמומלץ ע"י היצרן. שמן טוב עושה לגיר פלאים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בוקר טוב ,

בבקשה בדוק את שילוב ההילוכים (לכל ההילוכים) עם מנוע מכובה, אם השילוב הוא קל אזי בעייה במצמד ואם עדיין יש קושי בשילובים אז הבעייה בגיר !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

נתחיל מזה שהשמן שמולא לא נכון. נמשיך בזה שהכמות קטנה מדי.

השמן שאתה צריך הוא 75W80 חצי סינטטי עם עדיפות לחברת ELF. הכמות היא 3.1 ליטר.

ממליץ בחום לבצע קודם כל את ההחלפה הזאת ורק אז לעבוד לדברים יותר יקרים.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

מסטר וויקינג, הלוגו שלך חילני משהו ?! , "אסורים משכבי מנוע" האם זו הכוונה ?, או אסור להרים מנוע !?

פורסם

WIKING אין בעיה אם מה שאתה טוען : שהשמן לא נכון...

אבל האם בגלל שמן לא נכון הגיר יכול להתקע? לא נשמע קצת מופרך?

הרי מדובר בידית שנתקעת פיזית לפעמים וחורקת בהעברה... אתה בא לומר ששמן יכול למנוע תנועה ומצב של תקיעה?

והשמן רק בן שבועיים...

פורסם

מסטר "סיטרואן", לדעתי קל יותר לבדוק את מה שכתבתי לך , קרי, בדיקת שילובים עם מנוע מכובה ועם מנוע פועל וכו',

פורסם
מסטר וויקינג, הלוגו שלך חילני משהו ?! , "אסורים משכבי מנוע" האם זו הכוונה ?, או אסור להרים מנוע !?

דוד נראה לי שאתה חולם על מנועים... בלוגו יש שכל שעובר "חוויה" כלשהי.

לפותח השרשור, שמן בהחלט יכול לעשות הבדל וכבר דווח על זה מספר פעמים.

פורסם
WIKING אין בעיה אם מה שאתה טוען : שהשמן לא נכון...

אבל האם בגלל שמן לא נכון הגיר יכול להתקע? לא נשמע קצת מופרך?

הרי מדובר בידית שנתקעת פיזית לפעמים וחורקת בהעברה... אתה בא לומר ששמן יכול למנוע תנועה ומצב של תקיעה?

והשמן רק בן שבועיים...

אם לא היית רושם רנו, סביר להניח שלא הייתי עונה כי אינני נוהג לענות על מה שאינני בקיע בו.

אין קשר לזמן של השמן. לא סתם קיימות הוראות יצרן. אוסיף רק שמדובר אצלך על גיר מסוג JB1 או JB3 וההמלצה הגורפת של היצרן לשניהם, היא שימוש בשמן ELF TRJ 75W80 (וכך גם בהיינס)

מופרח ? אתה מוזמן לשלם את הסכום שביקשו ממך למוסך ואח"כ לחזור לספר איך דפקו אותך וכמה שרנו זה חרא ולא אמין.

Veni Vidi Vici

פורסם

רק בישראל יבואן שיש לו אחזקות עם חברת דלקים ושמנים יכול לכופף יצרן ולאפשר לעצמו לשים שמנים מתוצרת חברת הדלקים הנ"ל. בכל מקרה, השמנים של פז חרא.

דן, להבא גם כדאי לציין שההמלצות באות מכך שאתה עובד בקרסו.:idea:

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...