Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר 7 שנים עם האונו, אני בודק אפשרות להחליפה. אני מחפש רכב שייסע 6000 ק"מ בשנה (בעיקר בעיר) לפי הדרישות הבאות: אמינות, צריכת דלק, נוחות וביצועים, איבזור ובטיחות.

2 האפשרויות הם:

פונטו ספייס ELX (מפואר) עם גיר רציף משנים 2001-2003, מנוע 1250 סמ"ק, או יונדאי גטס GLS (מפואר) שנת 2003 מנוע 1350 סמ"ק אוטומטית.

על איזה רכב משני האפשרויות האלה אתם ממליצים?

אם יש אופציה טובה יותר לסופר מיני אוט' בתקציב של 40K (פלוס מינוס) אשמח אם תציעו.

תודה מראש!

פורסם

אני נוטה לכיוון הפונטו, זה ברור, אבל לא מצאתי אחת נורמלית, כולם שחוטות.

מכוניות שנסעו מעל 120,000 ק"מ, מה זה?! אצלי רכב של 15 שנה הרגע הגעתי ל- 127,000 ק"מ.

העיניין הוא שאני יכול להשיג גטס מפוארת מהר מאוד.

פורסם

גטס תוכל להשיג מהר מאוד.

הקילומטראז' שלך עירוני ברובו כמו שאמרת.

צריכת הדלק של הגטס תהיה בסביבות ה9 ק"מ לליטר, ככה אומרים...

של הפונטו 13 ק"מ לליטר.

מבחינת חלפים זה פחות או יותר אותו הדבר. יש המון מפירוק בשתי המקרים.

אם אפשר לשאול, למה אוטומט?

האונו לא אוטומט. למה שלא תקנה ספייס 60 כ"ס ידני? יש כמו זבל..

פורסם

לדעתי הפונטו עדיפה יותר, היא חסכונית יותר בכל מצב מהגטס ובהפרש ניכר בשנתון הזה של הגטס, בטיחותית יותר, ביצועיסטית יותר, מרווחת.

שכנתי מכרה לא מזמן פונטו ELX 2003 יד 1 עם 30000 ק"מ, צריך הרבה סבלנותץ ואז תיפול על אחת שמורה וטובה.

בהצלחה.

פורסם

מצטרף להמלצות על הפונטו, יש המון אקזמפלרים בשוק ואין סיבה להיתפשר.

סבלנות זה שם המשחק.

אופציה נוספת ב40K- איביזה ידנית 1.6, מודל 02, קצת פחות אמינה, הרבה יותר חזקה וכן יותר מרווחת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן, ידני לא בא בחשבון - בגלל אימו.

גיא צריך אוט' בלבד.

חפש לך פונטו ELX אוט' או פביה אוט'. לפונטו יתרון זריזות, אבל בשאר הפביה עדיפה.

אני לא סובל את הגטס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גיא, ייקח לך הרבה זמן למצוא פונטו במצב טוב, אני מחפש לאחותי רכב קטן, הפיאט הוא אחד האפשרויות. הבעיה שכל רכב שנמצא הוא עם ק"מ גבוהה ועבר של ליסינג/השכרה.

לפעמים הסבלנות משתלמת, בהצלחה בחיפושים.:wink:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

נכון שרוב הפונטו שחוטות ועברו הרבה ידיים וראו הרבה כביש אבל אם מחפשים טוב אפשר למצוא ממש שמורות!

אני קניתי לפני שבועיים פונטו ספייס 01 , ELX , אוטומטית יד 1 עם 100,000 ק"מ שמורה ומטופלת רק במוסך מורשה ואתמול אמא שלי קנתה פונטו ספייס 03 , ELX , אוטומטית יד 1 עם 78,000 ק"מ גם כן מטופלת רק במוסך מורשה!

שניהם ללא עבר של תאונות ולא ראו מוסך בכלל חוץ מטיפולים שוטפים.

במסגרת החיפושים גם ראיתי פונטו ספייס 02 יד 1 עם 35,000 ק"מ ועוד כמה שמורות מאוד ,הכל עניין של סבלנות ולהשקיע זמן בחיפוש , בכל מקרה חבל להתפשר כי הרכב הזה נותן תמורה ענקית למחיר שמשלמים עליו כשהוא שמור ומטופל היטב.

פורסם

כמו שאוראל כתב- אמי רוצה אך ורק אוטומטי, ניסיונות שכנוע לא עזרו.

שמעתי שבפונטו ספייס התיבה היא טיפטרוניק- האם יש אפשרות של מצב ידני? (להפגת השיעמום בנהיגה, אני לא סובל אוט').

אמי למעשה נעולה על הגטס GLS שנת 2003 (דור ראשון). אני מצידי אמרתי לה שלפי דעתי עדיף להישאר עם האונו עוד 15 שנה ולא לקנות גטס, אבל יהיה בסדר.

בקשר לזמן החיפושים אני לא דואג- זה לא שאני ללא רכב. המחיר של האונו כ"כ נמוך כך שאני יכול לקנות רכב אחר ורק אז למכור את האונו, אז מיצידי שהחיפושים יארכו גם שנה שלמה. מרגע שמכרנו את ה- 127 ועד שרכשנו את האונו עברו 8 חודשים, יש לי המון סבלנות.

ראיתי ביוקנעם פונטו ספייס כחולה יפייפיה כאילו עכשיו היא יצאה מהחברה, אבל היא לא למכירה. אולי אני אצמיד לה פתק למגב כמו שעושים לי.

פורסם

צריכת הדלק הוא הנושא היחיד שבו הפונטו ספייס עדיפה על הגטס.

בשאר הפרמטרים,כולל בטיחות,הן בערך על אותה רמה-בינוני למדי.

הגטס מרווחת כמו הפונטו,מאובזרת עדיף(מראות חשמליות,הגה מיתכוונן,4 חלונות חשמל ועוד),אמינה יותר מהפיאט וזולה יותר לתחזוקה.

אם בכל זאת החלטתם ללכת על הפונטו,בדקו בקפידה את מצב הגיר-שיפוצו יקר מאד!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מורי ורבי מר פרחי,

אמינה יותר ? איך נקבע ?

זולה יותר לתחזוקה ? מפיאט ? ראית פעם כמה עולים חלפים לפיאט?

בתקופת האונו שלי, נדהמתי כל פעם מחדש מעלות החלפים: בולם זעזועים ב- 100 ש"ח. פנס איתות ב 40 ש"ח. משולש קדמי (כולל תפוח) - 100 ש"ח. אין דברים כאלה במכוניות אחרות. ועלות החלפים המכניים בפונטו אינה שונה באופן קיצוני.

חוץ מזה, הפיאט נוחה יותר מהגטס, ובמבחני הריסוק תפקדה טוב יותר, למרות ששתיהן זכו לארבעה כוכבים.

ככל שאני הצלחתי להתרשם בפורום זה ובפורומים בחו"ל, התיבה הרציפה של ה- ELX אמינה מאוד. (ובדקתי רבות - ראה את חתימתי).

פורסם

היונדאי גטס מכונית פשוטה יותר עם הרבה פחות אלקטרוניקה.

עלויות החלפים של האונו היו רלוונטים ללפני 15 שנה-נכון להיום החלפים של הגטס זולים בהרבה.

לגבי האמינות-יש לי חבר קרוב שהוא סגן מנהל צי רכב בחברת ליסינג גדולה מאד,והוא מעיד שהגטס אמינה בהרבה מהפונטו,והם די שמחו להיפטר מהמכוניות האלו.

בצע חיפוש קטן על בעיות בפונטו ספייס ותיווכח לבד.

ובאותה הזדמנות תברר כמה עולה מנוע סרבו להגה כוח של פונטו ותשוב לדווח לנו..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על התשובות, עכשיו בילבלתם אותי קצת...

יש בעיה במנוע ההגה החשמלי של הספייס, נכון, אך כמה עולה לתקנו ומתי בערך הוא מתקלקל?

מה בנוגע לביצועים, בפונטו מדובר על מנוע 1250 עם 80 כ"ס אם אני לא טועה, כמה כ"ס יש במנוע של הגטס?

למעשה לפני שעה קלה עקפה אותי גטס דור ראשון (ולא נסעתי על 90 קמ"ש) במהירות מסחררת. אני לא אומר שאני אסע כך אבל זה גורם לי לחשוב שלגטס ביצועים עדיפים.

• תוכן חדש...