Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי גטס GLS גיר ידני,היא לא רכב רע כל כך .

הצריכה תהיה סבירה מאוד עם גיר ידני,הביצועים הרבה יותר טובים משל פונטו בעלת גיר רציף.

ודרך אגב,בדגם ה GLS היונדאי רכב נחמד מאוד,עם גיר רגיל גם זריז למדי,ובטיחותי למדי 4 כוכבי ריסוק.

פשוט זו יונדאי קטנה,אז לזרוק מילה טובה זה ממש קשה.

פורסם

מגזין "אוטו" בדק ומצא שצריכת הדלק של הגטס הישנות עומד על 15 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני, בעוד שבגטס החדשות הצריכה היא כ- 14 ק"מ לליטר! מה שגורם לי לחשוב 2 דברים:

- צריכת הדלק סבירה לחלוטין!

- הגטס שלפני מתיחת הפנים עדיפה גם ככה.

האם יש אישור בנוגע לצריכת הדלק?

פורסם
היונדאי גטס מכונית פשוטה יותר עם הרבה פחות אלקטרוניקה.

אלקטרוניקה זו לא מילה גסה, ואני לא יודע איך מודדים "כמות אלקטרוניקה" במכונית.

עלויות החלפים של האונו היו רלוונטים ללפני 15 שנה-נכון להיום החלפים של הגטס זולים בהרבה.

אין לי מושג לגבי עלות חלפים לגטס. אני יודע שבמספר הזדמנויות יצא לי לראות מחירים של חלפים מכניים לפונטו, ולהתרשם שהמחיר עדיין סביר מאוד.

לגבי האמינות-יש לי חבר קרוב שהוא סגן מנהל צי רכב בחברת ליסינג גדולה מאד,והוא מעיד שהגטס אמינה בהרבה מהפונטו,והם די שמחו להיפטר מהמכוניות האלו.

איזה צי רכב? ואיזה דגם של פונטו? ומה אופי השימוש ? ומה אופי התקלות? והאם כרוב חברות הליסינג גם זו נמנעת מתחזוקת המכוניות שלה? וכן הלאה וכן הלאה.

בצע חיפוש קטן על בעיות בפונטו ספייס ותיווכח לבד.

זה לא מדד לכלום. דווקא ישנם כאן מספר חברי פורום פעילים שבבעלותם פונטו ספייס ומוכנים להישבע בדבר אמינותה, כולל זו של תיבת ההילוכים הרציפה. זה שאין כאן הרבה דיונים בנושא תקלות בגטס יכול לנבוע מכך שרובן ככולן עדיין משרתות בציי רכב, ואלו שבשוק הפרטי שייכות לאנשים שאין להם שום עניין בפורומים מוטוריים.

ובאותה הזדמנות תברר כמה עולה מנוע סרבו להגה כוח של פונטו ותשוב לדווח לנו..
יקר. נו ? בכל מכונית יש רכיבים יקרים. איך זה רלוונטי? אתה יודע כמה עולה דיפרנציאל מוגבל החלקה של אימפרזה? מחשב כריות אוויר של קורולה? זה טיעון למנוע מאנשים לרכוש את המכוניות האלה?
פורסם
מגזין "אוטו" בדק ומצא שצריכת הדלק של הגטס הישנות עומד על 15 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני, בעוד שבגטס החדשות הצריכה היא כ- 14 ק"מ לליטר! מה שגורם לי לחשוב 2 דברים:

ממש לא,הצריכה בחדשות יותר טובה.

אם כבר ההפך,לנו היה דגם 2003 אוטו' ו2004 ידני,והידנית רכב נחמד מאוד,עם אחלה של בלימה!

פורסם

עם הELX הקודמת שלי קיבלתי צריכת דלק של 13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית.

בנסיעה בינעירונית, אפשר לצפות לצריכה של כ-16 ק"מ לליטר.

!AWDSOME

פורסם

אלקטרוניקה היא לא מילה גסה,אבל זהו לא סוד שהמכוניות הראשונות שעשו בה שימוש נירחב סבלו מלא מעט תקלות.

בפונטו יש הרבה יותר רכיבים ומיכלולים רגישים-הגה כוח חשמלי,מערכת קירור סגורה עם מאוורר מבוקר ע"י מחשב ניהול המנוע ועוד.

הגטס הרבה יותר עמידה מהפונטו להזנחה והיתעללות,כל הרכיבים שלה פשוטים להפליא ועשויים באיכות מעולה,וגם כשמגיעים לתיקון או טיפול,המכונית פשוטה מאד לעבודה.

רוב הדגמים ששירתו בציי רכב היו פונטו 60 ידניות ורובוטיות ומעט אוטומטיות.

מטעמים ברורים אני לא אנקוב בשם חברת הליסינג,רק אציין שהיא מהגדולות בשוק,ומטפלת לא רע בצי שלה.

לגבי כמות השירשורים-קיימת סברה שאם הפונטו היא פיאט,אזי היא גם ספורטיבית וגם מהנה לנהיגה.

אז זהו,שלא זה ולא זה.

הפונטו ספייס לא מהנה יותר מהגטס לנהיגה,בטח לא עם ההגה החשמלי המזוויע שלה,ואפילו לא יותר נוחה ממנה לנסיעה(מניסיון).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ההגה החשמלי בפונטו בהחלט גרוע בהיבט של הנאה מנהיגה, והגטס בהחלט עדיפה על הפונטו בהיבט הזה.

אם כי אני חייב לציין שלדעתי הפונטו עדיפה על הגטס בהיבט של נוחות נסיעה. הפונטו שקטה יותר, רכה יותר והגיר האטומטי הרציף נוח יותר לנהיגה (אם כי דורש תקופת הסתגלות קצרה). שלא לדבר על ההגה החשמלי ומצב הCITY שחביב ביותר על בנות המין היפה.

לגבי אמינות - כל הפונטואים שעברו (ואחת עדיין נמצאת) אצלי במשפחה הפגינו אמינות טובה. אני לא אספר שלא היו תקלות ושהכל היה פיקס כי זה לא המצב, אבל המצב היה בגדר הסביר. מחירי הטיפולים יקרים, אבל סבירים יחסית לטיפול במוסך מורשה. כלומר, לי כאחד שמטפל ברוב לבד זה נראה יקר, אבל יחסית למה שאני רואה במוסכים מורשי יבואן המחירים סבירים.

אני לא חושב שהנאה מנהיגה היא פרמטר שמעניין במיוחד את אדון STIO הנכבד. לדעתי כדאי לו לבחור בגטס ולו רק בגלל העובדה שבכל זאת באזור מגוריו יהיה הרבה יותר קל, זול ונוח לטפל בגטס מאשר בפונטו. אני אישית הייתי מעדיף את הפונטו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בזמנו אמא שלי קיבלה מהעבודה גטז 03' GLF חדשה , בשנת 2006 הוחלפה בגטז 06' וב 2007 הוחלפה בסיריון 07' .

נהגתי הרבה בכל המכוניות , עדיין נוהג .

בתגובה מעלי נאמר כי הגטז פחות שקטה מהפונטו - אין לי מושג אם זה נכון אך אני לא זוכר שהרעש (אם היה חריג) העיק .

כמו כן בגטז לא היה מד סל"ד ,אני דיי בטוח שזה היה בדגם 03' - לא קריטי , אבל אותי זה אכזב . אולי בדגם היותר מפואר יש .

לא זכור לי שהיו בעיות כלשהן בגטז , חוץ מבלמים (אשמתי) - למרות שיש לציין שהם הרבה יותר טובים מבסיריון .

חשוב לציין שחברת ההשכרה החליפה את הגטז לסיריון בגלל צריכת דלק .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אלקטרוניקה היא לא מילה גסה,אבל זהו לא סוד שהמכוניות הראשונות שעשו בה שימוש נירחב סבלו מלא מעט תקלות.

בפונטו יש הרבה יותר רכיבים ומיכלולים רגישים-הגה כוח חשמלי,מערכת קירור סגורה עם מאוורר מבוקר ע"י מחשב ניהול המנוע ועוד.

הגטס הרבה יותר עמידה מהפונטו להזנחה והיתעללות,כל הרכיבים שלה פשוטים להפליא ועשויים באיכות מעולה,וגם כשמגיעים לתיקון או טיפול,המכונית פשוטה מאד לעבודה.

רוב הדגמים ששירתו בציי רכב היו פונטו 60 ידניות ורובוטיות ומעט אוטומטיות.

מטעמים ברורים אני לא אנקוב בשם חברת הליסינג,רק אציין שהיא מהגדולות בשוק,ומטפלת לא רע בצי שלה.

לגבי כמות השירשורים-קיימת סברה שאם הפונטו היא פיאט,אזי היא גם ספורטיבית וגם מהנה לנהיגה.

אז זהו,שלא זה ולא זה.

הפונטו ספייס לא מהנה יותר מהגטס לנהיגה,בטח לא עם ההגה החשמלי המזוויע שלה,ואפילו לא יותר נוחה ממנה לנסיעה(מניסיון).

כאן אתה כבר מתחיל להתבצר "ולהשלים" את מה שהתיאוריה שלך לא יכולה לגבות במציאות.

אני בעל פונטו ספייס ELX 2001כבר 5 שנים , ואני מאחל לכל אוהבי את כמות התקלות או את היעדרן שיש לי עם הפונטו שלי , גם העלויות יחסית זניחות , אכן התקלקל לי מחשב ההגה , חדש עלה לי קצת מעל 1000 ש"ח ומדובר באחד הרכיבים היותר יקרים , אם מטפלים בפונטו - הרכב לא רואה מוסך , בטח לא ביחס לאמינות הרכבים מסדר הגודל שלו.

הגטס אולי עמידה יותר להזנחה , אבל גם בשגרה הגטס סובלת מבעיות לא מעטות , הפונטו אמינה הרבה יותר כשמטפלים בה כמו שצריך , ולגבי "אני לא אנקוב בשם חברת הליסינג,רק אציין שהיא מהגדולות בשוק,ומטפלת לא רע בצי שלה." - תרשה לי להניח שאין לך שום מושג איך חברת הליסינג בה מועסק חברך מטפלת בצי הרכבים שלה , אינך בשום פוזיציה המאפשרת לך לדעת.

הרושם שלי הוא שככל הש"ויכוח" הזה נמשך , אתה עסוק יותר בלהגן על עמדתך ופחות בלדבר על העובדות.

"הפונטו ספייס לא מהנה יותר מהגטס לנהיגה,בטח לא עם ההגה החשמלי המזוויע שלה,ואפילו לא יותר נוחה ממנה לנסיעה(מניסיון).[/" - וואלה? תרשה לי מר בחור לחדש לך , כבעלים של פונטו ולא כ"מתבצר" שההגה של הפונטו הוא אחד החלקים היותר מהנים מבחינתי , לא אשקר ואומר שהפונטו היא רכב סופר נוח , ובטח לא לאדם עם בעיות גב כמוני , אבל גם הרגשתי מה זה לנסוע בגטס , חדל למכור סיפורים.

ותעשה לעצמך טובה , תזכור שאנחנו כולנו כאן בשביל לעזור ולהיעזר , ולא בשביל לנצח ויכוחים.

פורסם

אני לא מוכר שום סיפורים,ונסעתי מספיק על פונטו ספייס על שלל גירסאותיה,כמו גם על גטס.

אתה יכול להיתווכח עד מחרותיים,אבל הגטס הרבה יותר אמינה מהפונטו,וזו הסיבה שכל ציי הרכב כה שמחו להחליף את הפונטו ספייס בגטסים,שאמנם היו זולות יותר,אך גם בלי אלמנט המחיר ציי רכב העדיפו את הגטס.

וכשאני מיתכוון לחברת ליסינג גדולה,אני מיתכוון לחברה בעלת צי של עשרות אלפי כלי רכב,שאכלה מרור מהפונטו ספייס,בייחוד כרכב השכרה.

בצע חיפוש קצר,כאן בפורום הטכני על הפונטו ספייס,ותשוב אלינו.

ההגה של הפונטו "חלק"? מאיפה הקרצת את המינוח הזה?

ההגה של הפונטו ספייס פשוט מזוויע,עד כדי סיכון בטיחותי במצב CITY.

נוחות נסיעה מופלאה? אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותה מכונית,או שאולי יש לך סיטרואן C5?...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

1.איזה סיכון בטיחות יש בהגה החשמלי כאשר הוא במצב סיטי?

2.ההגה ממש לא כזה גרוע רק בגלל שהוא חשמלי...הוא מדוייק מאוד ואפשרי ללמוד אותו מהר מאוד.

3.זה שהחברות השכרה קנו את הגטס במחיר זול יותר מהפונטו לא אומר שהגטס טובה יותר.

חן פרחי רק את מספר-1 תסביר לי זה מענין מאוד.

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

למי שחושב שצריכת הדלק ביונדאי בעלת גיר אוטומט השתפרה

כדאי לקרוא בהמשך :

חשוב לציין שחברת ההשכרה החליפה את הגטז לסיריון בגלל צריכת דלק .

אין לי מושג כיצד ניתן לטעון שגטס אוטמטית עומדת על 1:14 עד 1:15 ק"מ לליטר.

מי שכתב את המשפט הנ"ל גם נסע ברכב שכזה?

2 אפשרויות לדעתי:

או שלא נסע , או שלא יודע לחשב צריכת דלק.

יכול להיות שהכוונה היא 15 עד 14 ליטר ל-100 ק"מ, זה סביר יותר , וכנראה קרוב למציאות.

מנסיעה אישית של מס' ימים בגטס אוטו' 06 , אני יכול להעיד שהרכב צורך דלק והרבה ,

ומדובר על נסיעה סבירה ורגועה, גם בעיר וגם מחוץ לה.

.

-

פורסם

כבעלים של גטס אוט' 2005, אני יכול להעיד שהצריכה במבחן של "אוטו" אמינה יותר מהשמועות. הרכב בבעלותי חודש ימים ובעיר הצריכה עומדת על 10.5 ק"מ לליטר

(בעליות של חיפה, לעיתים עם מזגן). מחוץ לעיר לא יצא לבדוק אך אני מאמין שהצריכה טובה בהרבה הודות ל2200 סל"ד שקטים ונמוכים ב100 קמ"ש. אני מוכרח לציין שאני דואג לנהוג בצורה רגועה ולא קשה להבין מה מקור השמועות- הרבה חברה צעירים בתפקידים זוטרים שמקבלים רכב ראשון בליסינג אשר קורעים לאוטו את הצורה- ובעיקר בגטס שהוא רכב כבד וחלש יחסית. מי שרגלו לא כבדה על הגז ונוהג בצורה שפויה יגיע לתוצאות משביעות רצון. ובאופן כללי על הרכב- לטעמי מדובר בעסקה מצויינת. לצערי לא יצא לי לנהוג בפונטו לכן לא אוכל לחוות דעה.

יתרונת:

נהיגה יציבה, התנהגות מפתיעה לטובה, איכות טובה (הכל כמובן יחסית למצופה מרכב שכזה), מחיר טוב, אמינות טובה( אמורה להיות, נראה).

חסרונות:

המנוע די חלש, הגיר ארוך ופוגם בתאוצה (אך רגוע ושקט בשיוט), השוק מוצף והמחירים בהתאם (טוב בקנייה- פחות במכירה).

בהצלחה באשר תבחר

stio אגב, עכשיו ראיתי את הודעת הפתיחה שלך ונוכחתי לדעת שאתה מחפש רכב ל6000 ק"מ בשנה? אם זה נכון, גם אם השמועות המופרכות על צריכת הדלק היו נכונות ההפרש במחיר לשנה עומד על כמה מאות שקלים בלבד אל מול רכב חסכוני מאוד. אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על שני הרכבים ואז יהיה לך קל להחליט. בתקציב שלך אלו שני הרכבים הכי חדשים וחסכוניים (בשקלול לטווח ארוך של כלל הפרמטרים)שתמצא.

סעו בזהירות!8)

• תוכן חדש...