Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש על הדלק בדיוק 2 מיסים. בלו ומע"מ. ועדיין הוא זול יותר מבכל אירופה.

ידוע לי שלוקחים מס הכנסה. כמו בכל שאר המדינות בעולם.

מס בריאות. נכון. אבל מה עדיף? שתשלם פי 5 על ביטוח בריאות שיכלול רק ניתוחים וטיפולים מצילי חיים,

או את המחיר היחסית נמוך בארץ שיכלול את כמעט את כל השירותים הרפואיים הנחוצים?

המע"מ בארץ לא גבוה מהמע"מ הממוצע באירופה (אם אני זוכר נכון הוא אפילו פחות). בשנים האחרונות דווקא מורידים את המע"מ. הוא ירד מ18.5 אחוז לפני כמה שנים עד ל15.5 לפני כשנתיים.

בכל מקרה, אני לא טוען שאין פה מיסים. ואני לא טוען שחלקם לא מוגזמים.

אבל אם תעשה השוואה כוללת של המיסים לעומת מיסים בחו"ל, פרט למקלטי מס למיניהם, ההבדלים לא מאוד משמעותיים.

יום טוב:)

מחזק את דבריך.

אחרי השוואה שקראתי לפני חודש בTHEMARKER ניתן לראות שהמס הישיר בארץ דהיינו מס הכנסה, מס חברות ורווחי הון נמוך יחסית לממוצע במדינות המפותחות אבל בארץ יש מכה של מיסים עקיפים כמו בלו על הדלק, מע"מ ועוד ועוד שהופכים את הסך הכל לקצת יותר גבוה ממוצע הOCED. כך שמצבנו טוב ומשתפר יחסית.

המגמה בסך הכל זה לאט לאט להוריד את המיסים כדי לעזור לצמיחת המשק אבל זה תהליך איטי וביחס לעולם מצבנו טוב, אסור לשכוח את ההשקעה האדירה בביטחון שאין כמעט מדינות מפותחות שמשקיעות יותר מ10 אחוז לנושא זה.

בקשר למערכת הבריאות והתשלומים על הבריאות, פשוט לראות מה המצב בארה"ב ובמדינות בהן המצב שונה ולשמוח על מה שיש.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה שיקחו 25 שקלים בכניסה לא יהפוך את העיר לעיר רפאים ולא יפגע בהכנסות העיריה או בעלי עסקים.

יהיו מספיק אנשים שירצו להיכנס לת"א וישלמו 25 שקלים בכניסה ולכן מחירי החניה יעלו נניח ל 30 שקל לשעה. נכון שישלמו חניה לפי רבע שעה, וזה אומר שמי שבא רק לשעתיים יעשה חשבון שהכניסה והחניה עולות 85 שקלים, אז אולי בכל זאת עדיף מונית.

ולא לשכוח שכבר דובר על זה שלמרות בניית החניונים שרואים בת"א, העיריה כבר הודיעה שיהיו פחות מקומות חניה מאשר כיום.

כשיש מחסור = המחירים עולים עוד יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מחזק את דבריך.

אחרי השוואה שקראתי לפני חודש בTHEMARKER ניתן לראות שהמס הישיר בארץ דהיינו מס הכנסה, מס חברות ורווחי הון נמוך יחסית לממוצע במדינות המפותחות אבל בארץ יש מכה של מיסים עקיפים כמו בלו על הדלק, מע"מ ועוד ועוד שהופכים את הסך הכל לקצת יותר גבוה ממוצע הOCED. כך שמצבנו טוב ומשתפר יחסית

לדעתי אתה מתבלבל והמצב בדיוק הפוך.

המס הישיר (מס הכנסה, מס חברות וכו') דווקא יותר גבוה משאר המדינות המפותחות.

בעוד המס העקיף (מע"מ, בלו, וכו') נמוך יותר (פרט למכוניות עליהן מס הקנייה הוא מקום 2 או 3 בעולם).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

פתרון מדהים.

הרי יותק קל לחייב 25 ש"ח מאשר לדאוג למקומות חניה.

אני בעד .

שימו לב שרק המכוניות הלא "נקיות" ישלמו .

אז גי'פ לקסוס 430H לא ישלם? :wink:

לפחות זה היה כולל חניה .

לא מאמין שהם היו נותנים חניות חינם למי ששילם 25 ש"ח.

שוב, נותנים את המקל לפני הגזר.

אכן - וזה נוראה מרגיז.

אני בעד, כל עוד ישפרו את התחבורה הציבורית.

בדיוק.

לדעתי היום תחבורה ציבורית לא מספיק מרושתת ומסודרת כדי להוות חלופה הולמת.

אבל מה שנכון נכון - עומסי תנועה בת"א היום זה משהו בלתי נסבל.

יש לי תחושה שבשנה-שנתים אחרונות זה התגבר בפתאומיות ובצורה גדולה מאוד :oops:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
הכוונה שלהם ל"רכב נקי" זה רכב שאינו מזהם כלל, הכוונה או לרכב חשמלי, או לאופניים, או לעגלה עם סוס, מה שייכנס קודם (רמז - לא יודע באיזה נשקים יילחמו במלחמת העולם השלישית, אבל ברביעית זה בטח יהיה אלות וסכינים).

:roflmao::roflmao::roflmao:

אולי בלוד זה אולרים וסכינים. הציטוט הנכון (אאל"ט של איינשטיין) הוא מקלות ואבנים...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אני ניסיתי פעם אחת בחיי להיכנס לת"א עם רכב. אני לא חוזר על הטעות הזו יותר.

בת"א אני מסתובב רק עם אוטובוס\מונית. פשוט טירוף טוטאלי מה שהולך שם.

ובכל זאת,

מדינה מגעילה ביותר.רכבים "נקיים" יהיו פטורים מהאגרה,להבנתי.

יופי. אז שייגבו 250000 ש"ח ממפעלים מזהמים ליום, אולי גם הם יעברו משם למקום אחר או אם לא לפחות העירייה תרוויח משהוא מהרעלת התושבים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדיסקובר, אני לא מתבלבל. הבעיה בארץ מס עקיף אם תרצה אני יחפש וישלח לך במסרים את הנתונים.

ותכלס אני גר בחולון ועובד בת"א נסיעה של 20 דקות ברכב ובכל זאת אני בדרך כלל לוקח אוטובוס כי זה פשוט מכה לפעמים להיכנס לת"א ועוד יותר מעצבן לפעמים לחפש חניה.

דרך אגב, מברור פשוט שעשיתי לפני שבוע גיליתי שחניון קטן שפועל בת"א הוא פירטי ולמעשה חניון ציבורי שאמור לשרת את הציבור הרחב באזור מהעמוסים בת"א הופקע על ידי חאפרים/עבריינים ועריית ת"א אפילו לא היתה מודעת לכך במשך כמה חודשים.

פשוט ביזיון.

פורסם
לדיסקובר, אני לא מתבלבל. הבעיה בארץ מס עקיף אם תרצה אני יחפש וישלח לך במסרים את הנתונים.

אשמח לראות את הנתונים מהכתבה.

אני לא מבין איך מס ישיר של 49 אחוז מס הכנסה, ועליו עוד מס בריאות, ביטוח לאומי וכו' נחשב זול ביחס למדינות מפותחות אחרות.

גם המס חברות יחסית גובה (25 אחוז אם אני זוכר נכון). וכך גם המס על הרווחים בבורסה (25 אחוז).

לעומת זאת, מע"מ 15.5 אחוז, דווקא כן זול יותר מה19/18 שיש בגרמניה לדוגמא.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...