Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל בבניית פודים ברכב שלי ורציתי לדעת באיזה מרחק למקם את הטויטר מהרמקול על מנת לקבל סאונד מושלם .

רוב החברה בפורום שמבצעים בניות הם שמים את הטויטר בקורות או בדשבורד שזה מרוחק מהרמקול שנבנה לו פוד למטה ליד הרגליים.

אבל שמתי לב גם שחלק מבניות בחו"ל ממקמים את הטויטר צמוד לרמקול למטה ליד הרגלים (קיק פאנל).

ערכתי כמה חיפושים בפורום ולא מצאתי תשובה.

אנא עזרתכם .

פורסם

לדעתי קיק פאנל זו שיטה מיושנת קצת, כמעט את כל הבמה בונה הטויטר גובה (בטוח) ב 2WAY, ככה שהטויטר צריך להיות בגובה העיניים בערך, או טיפה יותר נמוך, אני לדוגמה גם מתכוון בזמן הקרוב להתחיל על פודיומים לטויטרים ואני אמקם אותם במשולשים של המראות.

פורסם

מנסיון אחריי שחרשתי דיסקים וסטים של 2 חלקים ועכשיו סט של 3 חלקים

1. לגביי הגובהה - אני ממליץ להשים אותם גבוהה , מכיון שאם הם למטה הם מנמיכים את הבמה ואתה מרגיש כאילו אתה שומע מלמטה ולא מול הפנים

2 . לגביי הזווית - לכיוון האוזניים (הפנים) ואם הם צורמים אז לכוון אותם אחד מול השני .

פורסם
רומן, תסביר את עצמך בבקשה? חשוב לי כל הקטע הזה, כי יש מצב שאני לכיוון סופר טויטר.

הוא מתכוון לדעתי לריפלקשן מהשמשה הקידמית ... זה טריק נחמד לדעתי אבל טוויטר טוב עובד הכי טוב שהוא בכיוון האוזניים ושלא יצרח....

איזה סופר טויטר אם אפשר לשאול ?

פורסם

טויטר רגיל ספייס 1 של הרץ, וסופר סיז אלומיניום דגם H1397-04 27TAFNC/D, חתוך מ15KHZ ומעלה אבל בסלופ דרגה ראשונה (6DB). אבל מוקדם עוד לדבר , עוד שבוע אני אפתח תר,ד לגבי הסט אפ שלי בנפרד.

בואו נתמקד בנושא של פותח השרשור. לא נעים.:wink:

פורסם

הבעיה היא שברכב הכל שונה ואין אפשרות להרחיק את האלמנטים למרחק הרציו. ועם שמים את הטוויטר ליד המידבאס זה בגלל שאת המידבאס לא ניתן למקמם למעלה. אז כנרא שצריך למשוך אתהבמה איך שהוא למעלה וכנרא שזה צריך ליהיות אוף אקסיס.

אל תקח את זה ברצינות. בוריס. אני רק אומר על המחשבות שלי. בקיצור מה שהבנתי מהרבה מאוד כתבות אך לא מניסיון אישי. שכל דבר וכל שינוי בא על ידי חשבון של משהו. או שאתה מאבד גובה או רוחב של הבמה או אימג'.

פורסם

רצוי שאלמנטים כמו מידים ו\או טוויטרים יהיו כמה שיותר גבוה ככה ניתן בקלות יותר לבנות במה נכונה.

מצד שני, יש גם את "אפקט הקשת" שעליו פועל הרעיון של קיק-פאנל ובנוסף יש גם את האסכולה שטוענת שמקור אחיד של צליל הוא עדיף (ONE POINT SOURCE ).

לטעמי בקיק-פאנל הרבה יותר מסובך לתאם זוויות ולבנות במה כמה שיותר נכונה.

בנוסף על זה, אקסס נכון של רמקול יהיה כאשר לרוב הוא מופנה און-אקסיס מלא או עד אוף-אקסיס של 30 מעלות מקס' אלא אם מדובר על טוויטר בעל תחום פיזור רחב כמו הסופרימו לדוגמא.

under construction..

פורסם

עם יש לך את היכולת להתקין את הטיווטר בגובה העיינים.

את המיד וופר, והוופר בגובה מעל לברכיים ומתחת לטיווטר אז זה המיקום הנכון.

להתקין את הוופרים בקיק פאנלים זה פתרון אחרון.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אכן יש משהו בשתי השיטות,

ע"מ לקבל במה טובה רצוי שהאלמנטים יהיו קרובים אחד לשני ככל שניתן, לי המרחק בין האלמנטים מאד מפריע באוזן.

הבעיה ב-Kick panel זה שהבמה יוצאת אחידה אבל קצת נמוכה.

זאת הסיבה שאצלי ברכב הטוויטר עדיין לא מקובע לשום מקום, זווית הישיבה היא כמעט 90 מעלות (ג'יפון) וכאשר אני ממקם את הטוויטר בקיק הבמה יוצאת נמוכה, כאשר הוא גבוה המרחק מהוופר הוא "עצום" והסאונד לא מגיע ממקור אחד.

האידיאל הוא כמובן לפרק את הדש-בורד ולהתקין הכל בגובה האזניים (כמו בבית) או שפשוט תעלה לשמוע מוזיקה בבית :)

אם יש לך את האפשרות - הכי טוב לנסות.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

זה המצב האידיאלי ברכב:

img8348rh8.th.jpg img8912iz2.th.jpg img9083kb9.th.jpg

או זה:

94616943za8.th.jpg p8190137vh3.th.jpg

אבל בסופו של דבר זה הדגם שרובנו מגיעים עליו בשל חוסר זמן, תקציב, ארץ מחייה וכו'...

dsc01716resizesa0.th.jpg dsc01718resizeig1.th.jpg

המליץ לך התקנה כלשהי אני לא יכול..

זו החלטה שלך האם אתה מוכן להשקיע זמן ולפרק את הרכב לגורמים ולהרכיב מחדש.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

לגבי קיק פאנלים ומיקום של רמקולים.

לרמקולים יש נטיה להיות נקודתיים - בייחוד כשמדובר על מידים וטוויטרים - הם מנגנים תחום תדרים שהמיקום שלהם מאוד מורגש וזה גורם למיקום של הרמקול להיות מאוד רגיש.

בגלל הסיבה הזאת - כמה שנמקם את הרמקולים מהסוג הזה באזור שבו אנו נרצה שהם יושמעו - ככה זה גם יהיה.

טוויטרים בקיק פאנל אולי יורים לכוון מרכז הרכב ויוצרים במה לא רעה בכלל אבל צריך כיוון מדוייק להפליא וטוויטרים עם יכולת פיזור טובה. ברוב ההתקנות האלה גם אפשר למצוא טוויטרים בקורות שמכוונים אחד כלפי השני ומנגנים מאוד חלש (זה נקרא קרוס פייר) או אפילו טיפה כלפי השמשה רק בשביל למשוך טיפה את גובה הבמה בצדדים כלפי מעלה - זה נותן תוצאה מאוזנת.

לדעתי - זה לא זה.

מידבאס בקיק-פאנל - צריך לקחת בחשבון שלקיקפאנל סטנדרטי אין מספיק נפח בשביל להאפשר למידבאס 5.25 שלא לדבר על 6.5 מספיק נמוך ואז צריך לקחת בחשבון בניות חכמות יותר שיהוו תיבה - וכאן כבר נכנסים לקטע של גזילת מקום וחוסר פרקטיות, הפרעה לרגליים.

הדיעה שלי היא שכמה שהרמקולים יהיו ממוקמים יותר רחוק בתוך הרכב מראש הנהג - ככה תהיה תוצאה יותר טובה וככה גם יהיה קל יותר לאזן בין ימין לשמאל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...