Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ! אני די חדש כאן, וגם לא מבין כזה גדול במערכות. ככה שאני בעצמי לא הייתי יכול לפתוח נושא בעניין שאני רוצה לדבר עליו, אבל רציתי להציע רעיון שלפי דעתי יכול למנוע הרבה הודעות בעתיד וסתם לעזור לשאר.

הרעיון שלי הוא כזה -

לעשות מין רשימה כזאת, שאפשר שתהיה מחולקת לקטגוריות, שבה פשוט יהיה רשום את האיכות של חברות מסויימות, או נגיד עד כמה חברה מסויימת טובה ביצור רכיב אחד לעומת אחר , למשל - פיוניר יותר טובים בייצור רדיו דיסקים מאשר מגברים.

או למשל לרשום שבתחום המגברים מובילות החברות ככה וככה, נגיד סתם -

נאקאמיצ'י

רוקפורד

פאנצ'

(אני סתם זורק שמות )

וחברות שהן גם טובות במחירים נגיד יותר הגיוניים הן -

"פיוניר, ג'י בי אל, ..."

וככה גם לגבי רמקולים וכל ציוד אחר.

וכל אחד יוכל להוסיף תגובה למשל על זה שהוא השתמש במגבר מסויים, והוא לא היה מספיק טוב ומה החסרונות שיש בו לדעתו.

אני סתם זורק כאן רעיון, אל תקטלו אותי, אם הוא לא ממש אפשרי ולדעת המנהלים הוא לא יצליח אז סבבה. ואם כן אז מה טוב. אני פשוט לא המבין הכי גדול בכל הרכיבים ומה החברות המובילות בכל התחומים, וגם ניסיתי להריץ חיפוש ולא מצאתי. אם כבר יש איזה הודעה בנושא אז סליחה טעות שלי.

אשצח לשמוע תגובות :-)

פורסם

אין שום אופציה לעשות את זה כי כל מקרה לגופו ולכל חברה סדרות רבות עם יחס תמורה מחיר שונה

אפשר לרכז חוות דעת על סטים שונים אבל מה זה שווה ? הריי דין דוטק שמוגבר ע"י קליפורניה בום אינו כדין דוטק המוגבל ע"י דואל-מונו של גנסיס.

שורה תחתונה התחום הזה כזה רחב שניתן לעשות אך ורק FAQ על נושאים בסיסיים מושגים וכד' אבל לא על מוצרים או חברות

פורסם

אוקיי אז קודם כל תודה על התגובה :]

אבל אני לא התכוונתי לרשום פה מערכות שלמות,ומה יתאים טוב יותר אחד לשני. הכוונה שלי הייתה איזה חברות תאכלס טובות יותר אחת מהשניה. אפילו לא לדבר על סדרות אלא תאכלס שמורל טובים יותר בקומפוננט מקנווד (אם הם מייצרים בכלל קומפוננט).

אשמח לשמוע עוד תגובות.

פורסם

אבל איך אפשר להחליט דבר כזה? כל אחד אוהב צליל אחר.. לכל אחד זה נשמע שונה.. ככה שאי אפשר להחילט לדוגמתך.. איזה חברה מייצרת קומפוננטים הכי טובים (יכול להיות שא' אוהב את הצליל של מורל יותר מקנווד וב' דווקא להפך עזוב שג' אוהב את הצליל של ג'יביאל) - אתה מבין איזה בלאגן. יש המון חברות, המון סדרות וזה יוצר המון קומבינציות.

אבל לדעתי אפשר לדרג (לדוגמא ל3+- קבוצות - איכותי/בינוני/גרוע וכדומה) חברות בכללי, כך למנוע מאנשים לרכוש מוצרים מחברות תוצרת סין וכו' (למרות שבתכלס כמעט הכל מיוצר שם) שמוצריהם לא עומדים בהצהרות שהחברה מפרסמת (ובמקרים מסוימים כמו שכבר נתקלו פה בפורום אף זיוף ורמאות בחלקים הפנימיים).

:wink: ". Alfa Romeo Alfetta 1982 :king: - "There are a lot of good sports cars on the road. I know, I pass them all the time"

!JBL

פורסם

נו זה בדיוק למה שאני התכוונתי בהודעה שלי, לדרג את החברות לדרגים שונים של איכויות.

כי לא כל אחד מבין בשמות של חברות. ומישהו שרק בגלל השם יעדיף לקנות את פיוניר מאשר סתם לדוגמא קלריון רק בגלל שהוא בכלל לא שמע על החברה.

הרעיון שלי הגיע מפורום אחר, פורום מחשבים ששם פתחו תרד בנושא של חלקים למחשב.

אילו זיכרונות(חברות) הם הכי טובים, טובים פחות, וכאלה שעדיף לא לקנות.

אז חשבתי להציע את הרעיון קצת שונה בפורום הזה. לפי דעתי הרעיון טוב, לא צריך להיכנס לפרטים, שדותק עדיף על פולס וכו', אלא רק חברות מסויימות טובות יותר על אחרות, שיהיה יותר קל להתמצא למשתמשים אחרים, מה שלפי דעתי יחסוך הרבה שאלות סתם.

פורסם

אתה יודע מה ההבדל בין רמקולים לכרטיס זכרון? (לדוגמא)

כרטיס זכרון מבצע פעולה שהיא לא תלויה בך. זאת אומרת. עובד מהר. מהר מעוד. עושה בעיות (כן או לא) וכו..

לרמקולים יש המון מאפיינים. כמו. אופי סאונד. גוון של הרמקולים. מיד חזק חלש. טיווטר מתכת / משי. וכו. ועוד.

לרמקולים יש אופי שאתה !! מחליט. ולא משהוא אחר. אתה יכול לאהוב את זה. או לא . המיד הזה נעים יותר מהשני. וכו.

הראשון זה מבצע את הפעולה או לא. אין החלטה שקשורה לדעה שלך.

והשני הוא תלוי לגמרי בדעה שלך!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חבר'ה אני חושב שאתם לא מבינים אותי (או שאני אתכם) הרעיון שלי הוא פשוט לדרג חברות שונות לפי איכיות המוצרים הכללית שלהם לדוגמא כל אחד ירשום 6 שמות של חברות מובילות במגברים, 6 חברות שהן סבירות, במחיר הגיוני. 6 חברות שהן עובדות אבל לא יותר מזה, ועוד כמה חברות שאולי אנשים נתקלו בהן שלא הייתם ממליצים עליהן . אפשר לעשת את זה ככה

6 הטובות-

1.

2.

3.

.

.

וכך הלאה.

:]

הכוונה שלי היא פשוט שאנשים אפילו לפני שהם יחליטו לקנות משהו הם יסתכלו פה בפורום ויראו שבגדול חברה "א.א" לדוגמא היא לא מומלצת בקניית מגבר, אבל לעומת זאת נמצאת בין המקומות הראשונים ביצור רמקולים (לפי הדירוגים של החבר'ה בפורום) , וזה לדעתי יעזור להרבה אנשים .

פורסם

בגדול, הרעיון שלך טוב. גם אני ראיתי קונפיגורציות\תקציב של חבילות מחשבים בפורומים מחשבים, ושם זה חוסך המון שאלות. אבל לצערי ולצער שאר משתתפי בפורום, זה לא יכול לעבוד פה מכיוון שכמו שכבר אמרו פה - כל אחד אוהב סאונד\אופי\דברים שונים. כנראה שנמשיך לראות עוד המון שאלות של מה עדיף פוקל\מורל וכו'. (עד שאנשים יבינו שהם צריכים לבחור את הרמקול שלהם ולא ZAP).

בגלל זה אתה לא רואה פה הרבה המלצות מוחלטות לגבי מערכת בתקציב מסוים, כי תמיד יבוא מישהו ויגיד לדעתי זה יותר טוב ומישהו אחר ויעדיף משהו שונה, וכל אחד מהם צודק. העובדה הזאת מקשה מאוד על תשובה של "ישר מהשקית" לגבי מערכת בכסף X.

בנוגע לדירוג מותגים שאתה מציע פה, לא רלוונטי לדעתי. אי אפשר לעשות דירוג יבש של חברות. לפניוניר למשל יש קומפוננט שבכלל לא מיובא לארץ וגם HU, אז מה בכל זאת תדרג אותם נמוך בקומפוננט? חוץ מזה לכל מותג יש מגוון רחב מאוד של מוצרים (סדרות שונות של HU, קומפוננטים וכו). בקנית מערכת גם השיקול של עלות\תועלת נכנס לתמונה. לפעמים יש יתרון ברור למותג מסוים על האחר בסדרות נמוכות למשל והמצב הפוך בסדרות הגבוהות.

אפשר אולי לאפיין כל מותג ומותג (עוד פעם תלוי סידרה), לתת יתרונות\חסרונות מתוך ניסיון אישי עם המכשיר. על כל זה, עוד פעם, חייבים להפעיל סייג של סובייקטיביות המשורר.

זוהי דעתי בנושא.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אוקיי . טוב הבנתי שזה רעיון מסורבל למדי ולא ממש ישים ,

אבל תודה בכל זאת לכל מי שהגיב :]

זה כנראה כמו שלא תילך לאינטרנט ותקנה שם פלזמה 42 אינצ'(אני אישית לא הייתי) רק בגלל שאתה יודע שזאת חברה טובה ובלה בלה בלה , אלא פשוט תהיה חייב ללכת לחנות ולראות בעיניים מה בדיוק המוצר הזה "מראה" .

פורסם

לדעתי רעיון בכלל לא רע.

יכול לעזור להרבה מאוד אנשים שלא כל כך מבינים בתחום.

אני מסכים שזה מופשע מהרבה גורמים.

אך לפי מאפינים כלליים ולפי ביקוש פשוט לציין חברות טובות.

פורסם

סבבה, אז מישהו צריך להתחיל עם זה. שכל אחד ירשום לדעתי 5 שמות של חברות מובילות בכל מיני תחומים, כמו שרשמתי לפני כמה הודעות, ונראה לאן זה יזרום. אולי בכל זאת הרעיון הזה ישים בצורה כלשהי.

פורסם

עם רמקולים וסאבים זה יכול להיות בעייתי כמו שכבר אמרו...אבל אפשר לעשות רשימה של מגברים מומלצים לפי תקציבים8)ואז אולי פחות אנשים יבקשו פה המלצות למגבר

Honda CiViC 91 DX (04-11)

Ford Focus hatchback 02(11-14)

KIA Cee'd SW 11 (14-today )

פורסם

לדעתי, דירוג מותגים הוא לא רעיון טוב או יעיל במיוחד, ציינתי מספר סיבות לזה בתגובתי הקודמת. אין שום סיבה להידבק למוצר מסוים רק בגלל המדבקה של השם, בטח לא ברמקולים.

אבל CiViC91 כבר יותר בכיוון. אפשר לעשות אולי מאגר של מגברים\HU פר תקציב, ומי שיש לו אחד כזה יחווה דעה (מרצונו הטוב כמובן) הכוללת יתרונות\חסרונות עוצמה לערוץ, סוג שימוש (בי אמפ\קומפוננט + גישור לסאב), תכונות ותיאור כללי וחווית שימוש יומיומי למשל. חשוב מאוד שההתרשמות תהיה אובייקטיבית ככל שניתן - ככה ניתן יהיה להיעזר במאגר זה.

רשימה כזאת יכולה להיות כתובת להפנייה של שאלות סתמיות כמו השוואות בין שתי HU שצצות פה פעם בשעה בערך ומעמיסות על אלו העונים פה. בכל שאלה כזאת מבקשים חוות דעת של אנשים עם כזה מכשיר (מה שחיפוש בד"כ יכול לפתור).

רשימה זו, אסור שתהווה המלצה, אלא סקירה יעילה של האפשרויות פר תקציב מסוים הכוללת חוות דעת אמינות של המשתמשים פה (לא כמו ב ZAP למשל) - אבל ממנה ניתן יהיה להקיש די בקלות על כיוון רצוי.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

יפה אמרת ברמונדו.. אז יאללה מתי מתחילים? איך ואיפה עושים את זה? :wink:

:wink: ". Alfa Romeo Alfetta 1982 :king: - "There are a lot of good sports cars on the road. I know, I pass them all the time"

!JBL

• תוכן חדש...