Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

האמת היא שאני מצטרף לפורום לא כי אני פריק של כלי רכב שכל עולמו מלא במוטוריקה אלא בגלל שנתקלתי בבעיה סבוכה שאולי מי ממשתתפי הפורום יוכל לסייע. אז זהו הסיפור...

אבי נפטר לפני חודשיים. החודש הגיע מועד מבחן הרישוי השנתי של רכבו - טויוטה קורולה 94. שלמתי את האגרה ונגשתי למכון רישוי. הבוחן הודיע לי שמספר המנוע ברכב אינו המספר המופיע ברשיון הרכב - משמע המנוע הוחלף. ללא שטר מכר של המנוע הנוכחי לא ניתן להעביר את הרכב מבחן שנתי. הורי מתגוררים במרכז ואני בצפון. אבי היה ואני עדיין אנשים עסוקים ולא הייתי מעורה בענייני הרכב הזה ולכן לא זכרתי כלל שהוחלף מנוע. ערכתי ברור ומצאתי שאכן המנוע הוחלף במוסך מורשה (בכור כהן מוטורס באור יהודה) ב- 7/2005. אף מצאתי העתק החשבונית של החלפת המנוע שבה בפירוט החלקים מופיע המנוע הנוכחי עם מספרו (מדובר במנוע משופץ). פניתי למוסך בבקשה לקבל את שטר המכר. הם חפשו ואינם מוצאים את שטר המכר. אין להם מסמכים מלפני 2006. אין להם תיעוד מי הספק שמכר להם את המנוע. הם שאלו אותי כיצד הרכב עבר טסט לפני שנה והתברר שהם עצמם העבירו אותו טסט. הם חיפשו במכון הרישוי שבו הרכב עבר טסט וגם שם לא מצאו את שטר המכר. התרשמותי היא כי הם משקיעים מאמצים אמיתיים במציאת שטר המכר אך בפועל בעוד מספר ימים פגה ההארכה שקיבלתי ושטר המכר אינו נראה באופק.

בררתי טלפונית במשרד הרישוי ונאמר לי שעלי לגשת לעמדה מספר 1 ושהם יגידו לי מה עושים. הועלתה בפני גם אפשרות שאאלץ להחליף מנוע ולרשמו כמו שצריך.

אם למישהו ממשתתפי הפורום (שהייתה לו סבלנות לקרוא את כל המגילה הזו) יש מידע רלוונטי שיכול לסייע אשמח לקרוא. על מי מוטלת אחריות רישום מנוע שהוחלף ברישיון הרכב? על בעל הרכב? על המוסך המחליף? מה ניתן לעשות במקרה ששטר מכר נעלם? (אולי זה נדיר אבל יכול לקרות שמסמכים נעלמים בפריצה לבית למשל, בשרפה ח"וח או סתם נזרקים לפח בטעות) האם יש תקנות מסודרות במשרד הרישוי שמתייחסות לכך?

תודה רבה מראש למתייחסים.

• תוכן חדש...