Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני יודע שאוקטן 96 גורם נזק לממיר אבל האם המנוע בפועל ניזוק ממנו בצורה כלשהיא?

לפני כמה ימים המתדלק תידלק אותי ב96 אבל עצרתי אותו ב-6 ליטרים.

ואז מילאתי עד הסוף ב-95.

אחרי שקרתה הטעות המנוע החל לקרטע ואין לי מושג אם זה קשור אחד לשני.

בעת לחיצה על דוושת הגז בהדרגתיות לא שמים לב לשינוי אבל אם מאיצים קצת יותר חזק אז יש מין הפסקות כאלה בתאוצה כאילו הדלק לא מגיע. עשיתי אינפוזיה למערכת ההזרקה,טיפול 10,000...פלאש למנוע...ולבסוף החלפתי חוטי הצתה. הבעיה עדיין קיימת ואני חושש שהדלק הלא נכון עשה את שלו.

תודה

מיכאל

פורסם

שלום רב!

המנוע לא אמור להיות ניזוק, וגם הממיר בספק רב אם נפגע מ6 ליטר דלק.

השאלה שנשאלת, מדוע מהרת לעשות פלאש למנוע, אינפוזייה והחלפת כבלי הצתה, לדעתי הבלתי נשוחדת, זה מיותר, ובדיעבד גם לא הועיל.

לדעתי הבעייות שהזכרת לא קשורות לאוקטן הדלק, אם כי לא הייתי שולל אפשרות של דלק מהול.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא ברור לי איך בפורום טכני שואלים שאלה כזו ללא ציון דגם הרכב!

(צביקה -בקשה אל תגלה לנו מהו הדגם זאת לא העבודה שלך לנדב מידע זה).

פורסם

כמה דברים:

1. זה שאקדח התידלוק של אוקטן 96 ניכנס לפיית התדלוק במכוניתך זה סימן שהרכב שלך כניראה כן יכול לנסוע על אוקטן זה אחרת, פיית הכניסה הייתה צרה מותאמת לאקדח תדלוק של 95 אוקטן.

2. אני מניח שאין ברכבך ממיר קטליטי.

3. כמו שצביקה אמר סבירות גבוהה לדלק מהול.

4. למנוע ככלל ברוב המקרים אין חשיבות איזה דלק לישרוף (אוקטן 95 או 96) מבחינת ערך האוקטן.

5. כך לדוגמה הונדה סיויק שנתון 90 - 94, פיית התדלוק רחבה, ניתן לתדלק בדלק באוקטן 95 ו - 96, הרכב בעל מערכת הזרקה.

6. את שאר המסקנות תסיק לבד.

ציין את השנה ודגם הרכב אחרת פנייתך לא שווה!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

איך קשורים כבלי ההצתה לכך שתודלק דלק לא נכון ?!

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

כבר יותר מ 3 שנים שאין עופרת בדלק, כלומר 96 הינו נטול עופרת ואינו מזיק לממיר גם אם תיסע עליו קבוע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה רבה לכולם!

צביקה, אני לא שולל אפשרות של דלק מהול אבל אני די בטוח בתחנת הדלק בה אני מתדלק כי ישנו עוד רכב שאני מתדלק שם והכל בסדר.

לא ציינתי את דגם הרכב כי השאלה הייתה כללית, האם אוקטן 96 יכול להזיק אם הרכב יועד לתדלוק ב-95? (למען אנשים אחרים שיתעניינו בעתיד)

המכונית שברשותי היא סיטרואן ZX וולקן שנת 93 עם ממיר והזרקה. ויש אפשרות לתדלק אותה ב-96(למרות שזה אסור על פי היצרן) הפייה נכנסת.(בלי ויכוח)

ועכשיו לבעיה שהתעוררה.

הייתי בשלושה מוסכים וכולם אמרו את אותו הדבר, "שלב, שלב"..אז החלפנו את כל הפילטרים, שמן, האינפוזיה(ניקוי מערכת הדלק), ולבסוף כאשר הבעיה לא הסתדרה הלפתי גם חוטי הצתה כנסיון לפתור את הבעיה.

הבעיה לא נפתרה. האוטו עדיין מגמגם בסל"ד נמוך ובהאצות חזקות.

לא רוצה ללכת למוסך כי גם ככה בזבזתי קרוב ל-800 שקל ושום דבר לא הועיל.

יכול להיות שמשאבת הדלק הגיעה לסוף ימיה?

תודה שוב!

מיכאל

פורסם

שלום רב!

יש לחפש את הבעייה" בחושך ולא מתחת לפנס", להחליף ללא סיבה מוצדקת, חלקים ולבצע אינפוזייה ופלאש, לבעייה שלא מוגדרת כראוי, ולא סיפקת מספיק מידע, מתי היא התחילה, בעקבות מה, האם לאחר טיפול מסויים ברכב, האם לאחר תדלוק, דלק מהול, כפי שאני חושד, או בעקבות דברים אחרים?

אנא פרט יותר את הבעייה, והמשך לתדלק בתחנה אחרת, בתקופה הקרובה, והמשך בבדיקה, וחזור לעדכן.

משאבת דלק, ניתן לבדוק על ידי לחץ ספיקה, במוסכים, שיש בידם כלים ואמצעים לכך.

על פניו אין קשר לאוקטן 96 שמולא בטעות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב!

יש לחפש את הבעייה" בחושך ולא מתחת לפנס", להחליף ללא סיבה מוצדקת, חלקים ולבצע אינפוזייה ופלאש, לבעייה שלא מוגדרת כראוי, ולא סיפקת מספיק מידע, מתי היא התחילה, בעקבות מה, האם לאחר טיפול מסויים ברכב, האם לאחר תדלוק, דלק מהול, כפי שאני חושד, או בעקבות דברים אחרים?

אנא פרט יותר את הבעייה, והמשך לתדלק בתחנה אחרת, בתקופה הקרובה, והמשך בבדיקה, וחזור לעדכן.

משאבת דלק, ניתן לבדוק על ידי לחץ ספיקה, במוסכים, שיש בידם כלים ואמצעים לכך.

על פניו אין קשר לאוקטן 96 שמולא בטעות.

בברכה

צביקה

קודם כל תודה!

אני אפרט.

התחנה שבה אני מתדלק לא מוהלת דלק וזה בדוק, למרות שזה מה שאמרו לי על ההתחלה( ישנם עוד מספר רכבים שמתדלקים שם מידי יום שקשורים אליי ומצבם לא השתנה) לא השתפר זה בטוח.

לאחר התדלוק של ה-6 ליטר באוקטן 96 תידלקתי טנק מלא ב-95. נסעתי משם ללא שום בעיה, באותו היום עוד הספקתי לעבור כ-50 ק"מ.

הבעיה התחילה מעצמה. בוקר לאחר מכן אני קם מתניע ולאחר נסיעה קצרה(2~ ק"מ) התחילו הקרטועים.

שלושה מוסכים שביקרתי בהם עשו כל מיני בדיקות אבל כולם ואני מדגיש כולם!!! אמרו את אותו הדבר, "בוא נחליף חלק חלק נראה...", נשמע מוזר אבל זה מה יש. אף לא אחד מהם לא ציין בעיה מסויימת.

האחד אמר שיכול להיות שפילטר דלק סתום- הוחלף, השני אמר שמערכת ההזרקה סתומה או משהו - אינפוזיה, השלישי כבר עשה את כל זה ואני לבסוף ,כאקט של יאוש החלפתי חוטי הצתה כי ראיתי שבעיות דומות נפתרות בגלל לאחר החלפתם.(פה בפורום) :)(חוץ מזה אחד החוטים הראה נתונים לא כל כך טובים).החלפתי ל BERU...

מה שכן אבל זה לא נראה לי קשור, מד הדלק שבק חיים לפני שבועיים.

וכשרטוב, או כאשר מגיעה רטיבות לרצועת תזמון אני שומע חריקות...אבל זה היה לפני כן.

כשאני ממלא טנק מלא יש ריח חריף של דלק בתוך תא הנוסעים.

אשמח לשמוע את דעתך אבל למוסכים האלה או בכלל אני לא אלך עוד פעם. אני נחוש לפתור את הבעיה בעצמי.

פרטים על המכונית:

סיטרואן ZX וולקן, מנוע 2000, מודל 93 עברה יותר מ-200,000 ק"מ, הוחלף מנוע לפני 28,000 ק"מ.

היה מותקן טורבו. (לא שזה רלוונטי).

תודה רבה.

מיכאל.

פורסם

לדעתי חשוב לבדוק את הספיקה של משאבת הדלק!!!

תלמד כלל, כאשר מוסכניק אומר לך נחליף וניראה מה יקרה זה כבר אמור להעלות חשד.

מהיכן אתה בארץ? אם אתה מהמרכז ת"א והסביבה אני יפנה אותך למוסך טוב.

חזור אלי בהודעה פרטית.

בברכה.

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...