Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בעיה, אתם חושבים שגומי רגיל זה לא מספיק טוב? בהזדמנות הקרובה,

אקפוץ למכון קרבורטורים, אקח גומי יעודי של קרבורטור, אשתדל שיהיה במצב טוב, ואבצע עליו את הניסוי, ואעדכן...

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יש משהו שאני לא מבין בכל האזהרות האלו בפורום לגבי ספריי קרבורטורים,

בכל המיכלים שראיתי ויש עליהם הוראות, מוסברת דרך הפעולה של הריסוס למשתמש הביתי, המיכל של STP לא לידי כרגע, וקר מידי מכדי להביא אותו מהמחסן, אבל לפי מה שזכור לי רשום שם משהו שהולך בערך ככה:

רסס כמות כלשהי לתוך המאייד בנקודות כלשהן, המתן מספר דקות, רסס בשנית לאותם המקומות ע"מ "לשטוף" את כל הטינופת שהוסרה מהדפנות, הנע את המנוע, הרגש בהבדל.

האם יצרני הספריי לא מודעים לנזקים שעלולים לקרות כתוצאה מאיכול גומיות כפי שנטען רבות בפורום?

האם הם לא מפחדים מתביעות כתוצאה מהוראות שימוש לא נכונות? (במידה והן לא נכונות).

תודה רבה למומחה בעל ניסיון שיוכל להסביר את אשר שאלתי.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שימוש מושכל בספריי קרבורטורים לא מזיק לקרבורטור.

שימוש לקוי בכל חומר מהתוספים, עלול לגרום נזק. ואין זה יחודי לספריי קרבורטור.

כאשר המנוע עובד מתיזים את הספריי ללוע הקרבורטור, הוא אינו עובר במעברים של הדלק, אלא נינק ישר לצילינדר ובדרכו מנקה את הלוע והפרפר. החומר לא נוגע בשום גומיות וגם לא בדיאפרגמה של משאבת התאוצה. אני משתמש בו גם לנקות סעפות יניקה, של מערכות הזרקה.

עמית צדקת, האזהרות בפורום לא תמיד נכונות ולא רק לגבי הספריי הנ"ל.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בדיוק כך. הבעיה עם תרססי הניקוי של המאיידים הוא בשימוש מופרז ולא מושכל, מרססים אותו לכל עבר ושאריות ליכלוך שנמצאות על חלקו העליון של המאייד נכנסות פנימה וסותמות מעברים פנימיים.

ניקוי מעבר הוינטורי והלוע מידי פעם אינו מזיק ורק מועיל.

מעבר לטיפול הזה אם עדיין יש בעיות נסיעה או עבודת מנוע יש לגשת לבדיקה של מכון מאיידים.

פורסם

טוב במקרה הייתי במחסן, אז הבאתי את הספריי של STP .

"

הוראות שימוש:

לניקוי קרבורטור-כשהמנוע דומם, הסר מכסה מסנן האויר והתז אל המאייד. המתן שניות ספורות והתז שנית להורדת הליכלוך. התנע והווכח בהבדל.

לניקוי תחתית הקרבורטור והצוואר- הסר את מכסה מסנן האוויר וכשהמנוע דולק, התז בעדינות אל תחתית המאייד ובדפנותיו הפנימיות.

"

דוד לפי מה שרשמת, הפעולה הראשונה עם מנוע כבוי אינה מומלצת?

ושאלה נוספת, האם שמן המנוע שנכנס בכמויות לא מבוטלות(אצלי) לקרבורטור מהנשם של מכסה השסתומים, נשרף ביחד עם התערובת בצילינדר?

האם שמן זה לא פוגע ביעילות הדליקה של התערובת?

תודה רבה!

פורסם

חברים, הניסוי לא נערך בצורה מדעית ולכן מוכיח רק שפוליסטירן (החומר של כוסות חד פעמיות) מומס על ידי הממס של ספריי הקרבורטורים שהוא כמעט בטוח טולואן - וזה ידוע לכל מי שבתחום.

בגומי יש גם המון סוגים : נאופרן, גומי ניטרילי, SBR (סטיארן בוטאדיאן), אפיכלורוהידרין, לטקס ועוד. חלקם נתקפים בקלות על ידי טולואן ובנזין, חלקם (למשל גומי ניטרילי) עמידים מאוד לבנזין אבל מתנפחים מטולואן.

הכי טוב פשוט לקחת חתיכת אטם חדש של קרבורטור, לשים אותו בכלי פלדת אל חלד ולתת לו ריסוס טוב טוב עם ספריי קרבורטור כמה פעמים, אולי לעטוף בניילון נצמד אפילו למניעת אידוי הטולואן. אז אפשר לראות בדיוק מה יקרה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ניסוי לא ממש מוצלח, אך הראיון מעולה!

ידידי, חומר שממנו עשוי כוס חד פעמים, לא עמיד מפני

חומרים תוקפים ואפילו לא מחום.

לא פעם יצאה לי לראות מכונאים מנקים חלקי מתחת בעזרת הספרי קרבו,

והחומר נגע להם בכפפות גומי, ולא נגרם כל נזק!

כל הכבוד לניסוי, רק שלפי דעתי כדאי לקחת כמה סוגים של ספרי קרבו

( יצרנים שונים ) ולהתיז על גומי עמיד דלק ( רצוי משהו כמו אתם קרבו משומש )

כי גם בקרבו שברשותך הגומי משומש.

מכאן אנו נדע איך כל מוצר משפיע , ובאיזה עדיף להשתמש

בהצלחה, ושבת שלום

פורסם

דוד ,

שאלה נוספת, האם שמן המנוע שנכנס בכמויות לא מבוטלות(אצלי) לקרבורטור מהנשם של מכסה השסתומים, נשרף ביחד עם התערובת בצילינדר?

האם שמן זה לא פוגע ביעילות הדליקה של התערובת?

תודה רבה!

שמן מנוע שנכנס בכמויות לא מבוטלות לקרבורטור, פוגע ביעילות הדליקה של התערובת.

אולי ESTK אם ירצה יעשה לנו את הניסוי הבא. מלא חצי קופסה של זיתים בדלק נקי, התרחק מעט וזרוק סיגריה בוערת לתוך הקופסה. בפעם השניה מלא חצי קופסה בדלק נקי, צוק 200 גרם שמן מנוע לתוך הקופסה. זרוק סיגריה בוערת וספר לנו על התוצאות.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כלומר, עדכן אותנו איזה חדר קיבלת בבילינסון :lol:

אני לא מבין, למה לא פשוט לפרק את הקרבורטור/מצערת מהרכב, ואז לפרק לגורמים ולנקות, אפילו רק עם דלק (ומברשת שיניים ישנה).

לדעתי, מי שלא יודע לעשות טיפול כזה, עדיף לו כבר ללכת למוסך וזהו, וכך לא יסתכן בהרס ונזק.

ואם כן החלטת לפרק, יש קיטים מוכנים עם הגומיות ודיזות לרוב המכוניות, תוך כדי הפירוק והנקיון מחליפים מה שצריך.

(צביקה, אל תכעס עלי, בסוף כולם נתקעים ומגיעים אליך בכל מקרה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
שמן מנוע שנכנס בכמויות לא מבוטלות לקרבורטור, פוגע ביעילות הדליקה של התערובת.

אולי ESTK אם ירצה יעשה לנו את הניסוי הבא. מלא חצי קופסה של זיתים בדלק נקי, התרחק מעט וזרוק סיגריה בוערת לתוך הקופסה. בפעם השניה מלא חצי קופסה בדלק נקי, צוק 200 גרם שמן מנוע לתוך הקופסה. זרוק סיגריה בוערת וספר לנו על התוצאות.

דוד.

estk עדיין לא סיים את ניסוי מספר 1 ,אל תעמיס עליו:-D

אני לא יודע אם הנשם שלי מעביר הרבה שמן לקרבורטור יחסית לרכבים אחרים, אבל לח בקרבורטור, גם מבחוץ.

בכל מקרה, במידה ואני אנתב את צינור הנשם כך שיזרוק שמן לתוך מיכל יעודי, האם תצרוכת הדלק של הרכב אמורה להשתפר בגלל שלא יהיה שמן בתערובת?

תודה רבה!

פורסם

סיגריה לא יכולה להצית את הדלק! אין לה חום מספיק כדי להצית את הדלק הסיגרייה תתכבה כאילו שהדלק מים.

ראיתי שעשו ניסוי כזה באיזה תוכנית בטלויזיה (תוכנית מדע)

חוץ מזה דלק בכות גדולה שנימצא בכלי כמו פח של זיתים מסוכן, אם עושים ניסוי כזה צריך להשתמש בכמות מאוד קטנה של דלק ולהתרחק מהאש הבוערת.

פורסם

אביב, מה זה לא מעניין?

אני מחזק את דבריו של BA323F , בניסויים שעשיתי, אכן חומרים "דליקים" כגון דלק, טינר וכד' לא נדלקו.

התייעצתי עם "מביני עניין", שאמרו לי שבשביל בעירה דרוש: חומר דלק (נייר, נוזל או כל דבר אחר שיכול להשרף), טמפ' גבוהה וטריגר (שזה להבה, ניצוץ וכד').

אם הדלק קר, הוא לא ידלק. הסיגריה לא ממש מהווה להבה או ניצוץ, ולכן סביר להניח שלא תהיה דליקה.

בהמשך עשיתי ניסוי הנ"ל: לקחתי שקית ניילון של סנדויצ'ים (נדלקת בשניות ומתעוותת ), מילאתי אותה מים ושמתי להבת אש גלויה ממש על השקית. לשקית המלאה לא קרה כלום! (למעט מעט צבע שחור). הסיבה? יש דלק, יש טריגר אבל אין טמפ'. הלהבה הייתה צריכה לחמם את הניילון משני צדדיו על מנת שיבער. מכיוון שהשקית הייתה מלאה מים, בצד השני של הניילון לא נבנתה טמפ' מספקת לבעירה, ולכן השקית לא נשרפה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יכול להיות שפיספסתי משהו והפורום הפך לפורום ניסויים בכימיה לכיתה ז'.

בואו על הדרך אני אגלה לכם עוד סוד של כיתה ז'-

גם אם תירה במיכל דלק (של רכב לפחות) והקליע לא מצופה נחושת המיכל לא ידלק ברוב המוחלט של המקרים. נו אז?

במקרה הטוב הייתי משנה את הכותרת של השרשור ומעביר אותו לאוף טופיק. לשמחתכם אין לי את היכולת לעשות זאת :-)

פורסם

צודק גם ירייה על טנק דלק לא תיגרום להתלקחות/פיצוץ או שום דבר אחר מלבד חור.

רק אם יורים כדור שמשאיר פס זרחני (משהו כזה) מקרוב לטנק דלק.

• תוכן חדש...