Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

תופעה שקרתה לי היום.

ברשותי פולו שנת 2000 1000 סמ"ק עברה טיפול לפני 5K .

במהלך נסיעה (30-40קמ"ש) פתאום היתה עלייה של הטורים ואז צניחה פתאומית שלהם ,מנורת לחץ השמן התחילה להבהב ונראה לי גם שהיה צפצוץ מלווה להבהוב,באותה שניה עברתי לשוליים וכיביתי מנוע,פתחתי את מכסה המנוע,מים היו תקינים במיכל, ושמן לפי המדיד-הוא היה בקו התחתון המותר,הוספתי מעט שמן(חשבתי שזה קשור לזה שהרכב חושב שאין מספיק שמן ולכן עשה לי את התופעה המתוארת),הנעתי,הרכב גמגם לשתי שניות עד שהטורים התייצבו וגם ההנעה לקחה 2-3 שניות של סחיטה על הסוויץ(בד"כ הנעה של חצי שניה) והרכב נוסע כרגיל(אולי זה רק פסיכולוגי אבל יש הרגשה קטנה של סחיבה קשה יותר-אבל זה באמת אולי רק פסיכולוגי ).נסעתי הביתה מראשון לציון לכפר סבא והרכב נסע ללא בעיות.

מישהו יודע מה קרה לרכב?????? מכיר את התופעה???? חווה את התופעה???? יודע איך פותרים אותה???

האם ההשערה שלי של חוסר שמן הגיונית???

תודה לכל העונים, מחכה לשמוע תגובות על מנת לדעת את המשך הטיפול ברכב.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן הבהוב של נורת הלחץ שמן מלווה בצפצוף מעיד על לחץ שמן נמוך,יתכן מחוסר שמן,או מהיווצרות בוצה במנוע וסתימת משמרת (משפך) השמן.

לא מומלץ לנסוע ברכב במצב הנ"ל שכן נזק למנוע יכול להגרם.

במידה והנורה נדלקת שוב,כנס למוסך לבדיקה,כמובן שאין לנסוע אפילו מטר אחד עם הנורה מהבהבת.

אורן

פורסם

בוקר טוב.

קודם כל תודה על התגובה...

יש לך השערה של עלות טיפול במידה וזאת התופעה שאתה מתאר?

ומה בדיוק הפעולות שעושים במוסך על מנת נקות את הבוצה הזאת?(מפרקים מנוע?גיר? ראש מנוע?)

תודה.

פורסם

קצת סבלנות חבר. אתה לא מחכה אפילו שעה לתגובות.

על מנת להפטר מבוצה במנוע, יש כאלה שממליצים לעשות "פלאשינג" (הרץ חיפוש למידע נוסף), מאידך, יש כאלה שיתנגדו לו, כי פעולה זו משחררת בוצה מכל מיני פינות במנוע, וגורמת לעיתים לסתימות, של משאבן השמן למשל.

במוסך, סביר להניח שיורידו את הקארטר של האוטו (אגן שמן) וינקו אותו, וכן את המשאבה. מוסך קפדן ינקה גם את מיסבי הטלטל, שבוצה בהם גורמת למנוע להחזיר את חייו לבורא (קרה לחבר שלי, מסכן). אבל זה בטח יקפיץ את העלות של התיקון.

איני יודע לתת לך הערכת מחיר לעניין כזה. זה תלוי בקלות הפירוק ברכב, ובכמות העבודה שנדרש להשקיע.

לדעתי, פנה למוסך רון, שהוא חבר הפורום ומכונאי מומחה לרכבי VAG בכלל וגם לרכב זה.

"מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א, טל' 03-5373204

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ידידי היקר,

בעיית לחץ שמן נמוך שנגרמה בגלל חוסר שמן יכולה לגרום למספר בעיות שאת רובן לא ניתן לאמת ללא פירוק של המנוע.

לפי דעתי התשובה שתקבל לאחר בדיקה בסיסית של המנוע היא סע וחזור לדווח האם המנוע עובד כרגיל.

בדיקה חינם אין כסף תקבל אצל

"מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א, טל' 03-5373204

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק..

הדבר שמסקרן אותי יותר הוא מדוע הנורה דלקה למרות שלא היה חוסר רציני ברמה כזאת שיכול להרוס את המנוע לחלוטין,המדיד היה בסך הכל מ"מ מעל הקו התחתון כך שכביכול זה היה בגדר המותר.

לגבי הטורים שכאילו עלו שניה ואז צנחו כאילו כיביתי מנוע... האם זהו מנגנון ניתוק של המנוע על מנת שלא יהרס אם אין שמן?

פורסם

במידה והרכב נוסע תקין כבר יומיים ואין סימנים לתופעה שהייתה או תופעות נוספות, האם עדיין מומלץ לגשת למוסך לבדיקת הרכב או שכרגע זה אולי מיותר?

תודה לעונים

פורסם

אני ממליץ לך לגשת למוסך לשם בדיקה כפי שרשמתי קודם.

מוסכניק כמו רון שהינו מקצוען ומכיר את הרכב שברשותך רק מתוך שמיעה של המנוע וסבוב פרסה יכול לתת לך תשובה בסיסית.

יש לבדוק האם הבעיה נובעת מסיבה אחרת ולאו דווקא מחוסר שמן. רכב הינו מכלול של מערכות שלפעמים צירוף מקרים או הצטרפות מקרים עלולה לגרום לתופעה שציינת.

לחץ שמן נמוך עלול לגמור לך את המנוע ולדלל לך את חשבון הבנק.

דרך מסך המחשב והמקלדת כולנו חכמים.

איזה כייף לי :)

פורסם
,המדיד היה בסך הכל מ"מ מעל הקו התחתון כך שכביכול זה היה בגדר המותר.

אתה צודק מאה אחוז אך לא ממולץ לסוע במצב כזה, רצוי שתוסיף , או שתחליף לשמן נקי ומסנן שמן חדש.

גם כשהמנוע חם לא אמורה להישאר כמות קטנה של שמן בקרטר

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

התופעה שאתה מתאר של עלית סל"ד וצניחתו יכולה להיגרם כתוצאה לכשל במצערת החשמלית (תופעה מוכרת לרכב זה), צניחת סל"ד מעבר לרף מסוים עשויה להדליק מנורת לחץ שמן.

שווה בדיקה

joni

פורסם

א. אתה יכול להוסיף קצת שמן ולהגיע לרמה נמוכה לבד. זו לא בעיה.

ב.אם התקלה חוזרת יש סיכוי של תקלה באחד החיישנים או במחשב הרכב, ויותר מזה אפשרות גבוהה פשוט לתקלה בנורה.

לחבר טוב הייתה תקלה בנורה של ניהול המנוע שנדלקה סתם, הוחלפה במוסך ומאז הכל בסדר.

ג.האם נסעת בשיפוע חד למטה או למעלה? יכול להיות שהעברת בזמן זה הילוך, קפצו הסלדים מהר ועקב השיפוע והשינוי המאוד מהיר של הסל"ד החיישן התעורר לחיים.

פורסם

אני לא חושב שהבעייה בכלל קשורה ללחץ השמן.

לדעתי היה איזה כשל במערכת ההזרקה (דלק) או ההצתה שגמרה לירידת טורים פתאומית.

מכיוון שהטורים ירדו ממש נמוך, זה גרם לירידה חדה בלחץ השמן והדליק את המנורה.

לפי מה שאתה מתאר זה יותר דומה לבעייה במערכת הדלק, בגלל עליית הטורים התפאומית ואז כיבוי המנוע.

האם היית בניונטרל שכל הסיפור קרה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...