Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין העקרוני הוא שאני לא צריך כאורח להתחיל לעשות חישובים למי אני משאיר את הטיפ כי יכול להיות שהמאנייק שמעסיק את העובדים הוא גנב. אתה יודע מה, גם כלקוח. אני לא "זורק אחריות" אתה זה שמנסה לזרוק את האחריות עליי.

אני גם לא חושב שהמלצרים "אשמים" במשהו. הם אנשים צעירים עם עבודה ואף אחד כאן לא התנשא מעליהם. זה אתה שמקטין אותם לרמה של קבצנים שצריכים לקבץ השלמת הכנסה מהאורחים של האירוע.

אתה לא צריך, אתה יכול. זה יהפוך אותך לאנושי ומתחשב יותר. זה הכל. אני לא חושב שהיית מוכן שבמקומות אחרים יעבדו עליך כך. אם אני נותן טיפ, זה מרגיז אותי לחשוב שגונבים אותו, באותה מידה שהיה מרגיז אותי לתת נדבה לקבצן שמגיע למדרחוב במיאטה חדשה . אני לא זורק עליך אחריות, אלא נותן לך מידע שתוכל להשתמש בו כדי להיות לקוח ומקבל שירות טוב יותר.

לקבל טיפ זו לא קבצנות . לא יותר מלקבל משכורת. העובדה היא שהמשכורת שהם מקבלים לא מספקת. או שתתייחס או שתתעלם. אבל אם אתה מתייחס, ונותן טיפ - לפחות שיגיע לידיים הנכונות.

אגב, כל זה לא בא במקום זכותם לשכר מינימום, כפי שקבע השופט אדלר לפני למעלה משנתיים, וכפי שמובא בהצעת החוק של ארדן חסון ויחימוביץ' בתחילת השנה.

אך כל עוד זה לא נאכף, לדעתי זכותנו וחובתנו היא לעשות את מה שביכולתנו.

......................................

שום דבר שקשור לנושא השרשור. למה שלא תפתח שרשור אחר ובו תכתוב את דעותיך?

כן, אני רוצה שזה יגיע לידיים הנכונות. בגלל זה אני אתן למלצר ביד את הטיפ ולא למעסיק שלו.

אם המלצר מספיק אדיוט בשביל להגיד למעסיק שלו "הנה, קיבלתי כסף, תחזיק לי אותו עד סוף הערב, תחלק אותו בין כולם ותחזיר לי עודף", אז הבעיה היא שלו.

טיפת כבוד עצמי...

ואם המלצר לא אידיוט, אלא סתם מאויים בפיטורין ואין לו אופציות אחרות? ואם הוא לא פנה למעסיק שלו אלא זה ראה אותו מקבל טיפ, ואסף את כל המלצרים ב ח' והחל לגבות מהם בשאגות את הכסף כמו בחתונה של אחותי שבעקבותיה אני כותב?

פותח השרשור אכן צודק ופעמים רבות מלצרים של קייטרינג לא מקבלים לידיהם את הטיפ.

העניין הוא שלחפש את כל המלצרים ולוודא שכולם קיבלו זו בעיה, בוודאי כשבעל השמחה ומשפחתו עסוקים בהמון דברים אחרים.

אתה אפילו לא יודע כמה מלצרים יש, כי בחשבונית הכתובה אומרים לך שיהיה מלצר על כל 20 מוזמנים, וחלק מהמחיר זה 500 שקל לכל מלצר בלי קשר למחיר המנה. במציאות יש מלצר על 40 מוזמנים בערך.

אתה פשוט ניגש לאחד המלצרים, אומר לו שהטיפים אצלך. הם כבר מגיעים עצמאית לקחת. בחתונה המדוברת ספרתי 500 איש, חילקתי 28 טיפים. (לא כולל רב מלצרים.) כך גם ברבות נוספות שבדקתי. אין לי בעיה לפרסם גם את שמות האולמות, רק שלפי מה שראיתי זו תופעה גורפת.

ולבסוף, אני מוכרח לציין שלא חשבתי שיתפתח כאן דיון בעקבות מה שכתבתי. עיקר המכתב - אם נתת טיפ תדאג שהוא יגיע - אמור להיות רלוונטי לימנים ושמאלנים , יהודים ולא יהודים, ספרדים ואשכנזים חובבי מוטוריקה ומאותגרים טכנולוגית. למרות זאת השרשור מעניין וזה חשוב.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם המלצר לא אידיוט, אלא סתם מאויים בפיטורין ואין לו אופציות אחרות? ואם הוא לא פנה למעסיק שלו אלא זה ראה אותו מקבל טיפ, ואסף את כל המלצרים ב ח' והחל לגבות מהם בשאגות את הכסף כמו בחתונה של אחותי שבעקבותיה אני כותב?

אז כמו שכבר אמרו קודם, שיחפש עבודה אחרת. אין סיבה לעבוד בשביל בוס כזה.

לא חסרה עבודה.

רוצה להרוויח מינימום? אני מחפש קלדנית שתעבוד איתי.

פורסם
לא הבנתי איך מלצר מרוויח כ-100 ש"ח לערב של 7 שעות.

ממתי שכר המינימום הוא 14 וחצי ש"ח לשעה?

אני אסביר לך-

במדינת היהודים

מישהו אוכף את החוק????

למישהו איכפת שאסור לעשן?

למישהו איכפת שיש אור אדום ברמזור?

למישהו איכפת עם שר זה או אחר מכניס מקורבים שלו למשרות בחברות אילו ואחרות?

בדיוק ככה משלמים משכורת

דא"ג לפעמים הם מרויחים גם 10 שח לשעה (קרי 100 שח ל10 שעות)

התלוננתי בעבר בהסתדרות וקיבלתי 3 מילים

ח ח ח

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

• תוכן חדש...