Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

הבנתי כי תקלה בחיישן הנקישות ברנו ידועה.

מה יכולה להיות התקלה ? הסתכלתי על החיישן הוא נראה לי מאוד פשוט יחסית - האם למישהו יש ניסיון בטיפול בתקלה ?

האם האופיין החשמלי של החיישן זהה בין רכבים שונים (איציק עשה משהו בעבר עם הלגאסי שלו) ?

כמו כן, אשמח לקבל המלצות של מוסכים או מישהו שיכול לסייע בדבר.

אודה על התייחסותכם.

שבוע טוב לכולם, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

חיישן נקישות לא יקשה על ההתנעה.

נראה שמדובר בחיישן הצתה או תקע לחיישן ההצתה (המחבר החשמלי) תקלה מוכרת, ניתן לרכוש תקע כזה בקרסו תמורת מאה וקצת שקלים.

בדכ התקע הוא הבעייתי, ולא החיישן עצמו, אך תתכן בעיה בחיישן.

עוד דבר, שים לב, ברכבים האלה יש להתקין פלגים מקוריים בלבד. (ברכבים בהם יש כוייל לכל צילנדר- שנקרא בקבוצת קרסו , "מאריך הצתה")

כמובן שיש לבצע איבחון ולזהות את הבעיה, ורוב הסיכויים כאמור שזה התקע או החיישן, אבל כנראה התקע, באם המנוע עובד עגול ויפה אחרי שהוא מניע.

זה נכון /או ליתר דיוק אמור להיות נכון ובתנאי, שיש סטרטר, מנוע מסתובב ולא רוצה להניע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי דני.

כשאתה אומר חיישן הצתה אתה מתכוון לחיישן קראנק=נקישות ?

כי אם כן, הוא כן מקשה לי על ההנעה.

האימובילייזר תקין, יש סטרטר, אבל אין הנעה.

צירפתי תמונה שהעליתי מגוגל תחת TDC SENSOR נראה מאוד דומה למה שיש לי במגאן.

בקשר לעבודה תקינה של המנוע - המנוע עובד די עגול ז"א יש רעידות קלות בסרק (ליאור מהפורום בחן ואמר שזה יחסית תקין ושאני לא צריך לעשות עם זה משהו).

בקשר לפלאגים: הם מקוריים - קניתי ממוסך רנו, הסלילים הוחלפו במסגרת ה RECALL.

כשאתה אומר תקע בעייתי ?! - האם החלפת התקע בלבד (חלק המחבר שנמצא על החיישן, לא ?!) תפתור את הבעיה - עד כדי כך התכנון לקוי ?

כמו כן, מה בקשר לאופיין החשמלי של החיישן - אולי הוא עצמו תקול ? - איך אני אדע ? אמורה להיות לו התנגדות מסויימת ?

תודה מראש, אריאל.

P4270424_thumb.jpg

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

TDC SENSOR אינו חיישן נקישות (הנקרא KNOCK SENSOR ברוב במקרים) TDC = TOP DEAD CENTER או בעברית הקודה מתה עליונה או במוסכית נמ"ע.

ברוב המקרים קורוזיה ולכלוך שמצטברים במחשבר החשמלי המתחבר לחיישן גורמים לקושי בקריאת האותות המופקים מהחיישן ומשם הדרך לקשיים בהתנעה/זיופי מנוע/חיתוכים קצרה.

פורסם

טיפ קטן - רסס WD40 לתקע של החישן לאחר שהפרדת אותו מהחיישן. אם הבעיה נפתרת אתה צריך להחליף רק תקע, כי היא תחזור. אם לא החלף גם תקע וגם חיישן.

פורסם

לאחר שהפרדת את התקע מהחיישן, בדוק התנגדות על החיישן 200 אום בקירוב.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...