Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!.

כפי שידוע לכם אני מרבה להזמין חלקים מחול בעיקר דרך איביי.

וכפי שאתם יודעים אני מטורף על סיוויק 95 (מחלה בלי תרופה).

ובכן, בחודשיים האחרונים הזמנתי מספר חלקים מחול, וחיכיתי עד שכולם יגיעו ולחופש של כמה ימים מהעבודה על מנת להתקין אותם.

כאשר קניתי את הרכב, הוא הייה סטנדרטי לגמרי, מטופל בחברה ביד אוהבת, ושמור בצורה מדהימה.

מלבד שיפורי היופי (על טעם ועל ריח), ה"שיפורים" המכניים היחידים היו ניקוי קיצוני של המנוע והמזרקים, והתקנת דוד פתוח של רמוס.

ובכן, הסיוויק לא תשאר סטנדרטית לאורך זמן, ובזמן שאני כותב את ההודעה הזאת, היא כבר עברה את החלק הראשון בשיפורים (ראו בהמשך), החלק השני יכלול החלפת רדיאטור לרדיאטור מיוחד סעפת פליטה וקויל, אבל יש עוד כמה חודשים.

ובכן לעניינינו.

חוטי הצתה OBX 10.3 מ"מ סופר מוליכים.

פלאגים פלטינה NGK.

אבל זה שטויות כמובן.

השחקנים הראשיים, פילטר אוויר פתוח של פוג'יטה עם סעפת מיוחדת.

ממיר פתוח של OBX, צורה מיוחדת.

לצערי רציתי גם להחליף בוכנות, כי קיבלתי חדשות מחו"ל, אך עקב כמות העבודה העצומה הוחלט להשאיר את הבוכנות בחוץ לביינתים.

וכמובן, אינפוזיה מיקצועית במכשיר מיוחד דרך הצינור ואקום, ושמנים איכותייים של ליקווי מולי.

לאחר ההתקנה, שכללה גם כמה תיקונים, כגון תפוחי הגה ודברים קטנים נוספים ונלווים, סוף סוף יכולתי לקחת את הרכהב לנסיעת מבחן.

ומאיפה להתחיל? הצליל, הסעפת המיוחדת של הפילטר, ממקמת אותו בתחתית הפגוש, ובגלל שמדובר בצנרת סגורה מאלומיניום, קול יניקת האוויר נשמע חזק מאוד בסלד 3000+.

האגזוז קיבל חיזוק חזק, עקב הורדת הממיר, הצליל נהייה יותר חזק, זמין בסל"ד נמוך מאוד, ומנגן באוזן בצורה הרבה יותר טובה מאשר שניגן קודם, פילטר פתוח בצירוף ממיר פתוח עם אגזוז פתוח נותנים לרכב צליל מיוחד ביותר.

ביצועים- הרכב מההתחלה התנהג נהדר, אבל עכשיו קשה לי שלא להיות מבסוט+.

ההבדל הוא לא פסיכולוגי, הרכב מאיץ בצורה מדהימה, תגובת הדוושה בכל סלד היא לא פחות ממדהימה, והצליל, כבר הזקרתי את הצליל?

וכמובן הקוסמטיקה, לאחר ההתקנה פינקתי את הרכב בשטיפה אוהבת מהבוקר עד הערב, שכללה שטיפת מנוע חיצונית ופנימית.

צירפתי תמונות להנאתכם.

נ.ב, אשמח אם תמנוע מתגובות של הונדה רכב בלה בלה בלה, השקעתי ברכב בטיפולים ותוספות כמעט 15 אלף שקלים, לא מדובר ברכב ששופר בצורה חאפרית.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

65.jpg

פורסם

מה מיוחד בבוכנות שרצית להחליף? אני לא רואה טעם בהחלפה סתמית של בוכנות.

בנוגע לפילטר, האם נלקחה בחשבון האופציה של התזת מים עליו משלוליות? יניקת מים עלולה להביא אותך לנעילה הידרוסטטית, ואז יתכן שיהיה לך שימוש לבוכנות החדשות :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ליעד, אתה לא חושב על הורדת הממיר? למה הוא עשה את זה? איך הוא יעבור טסט?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

קודם כל קבל ח"ח על ההשקעה והאבה לאוטו. נחמד ונעים לראות אנשים שמטפלים ודואגים לרכבם כמו שצריך.

אבל כמו שהזכירו כאן כבר- חשבת על מקרה כזה שיותזו מים על הפילטר? במיוחד בהגעינו בזמן הקרוב אל עונת החורף.

מה בנוגע לטסט?

ובכללי, יש כוונה להגדיש את הרכב או שאתה מתכוון לשדרג אותו בצורה אטמוספרית בלבד?

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אז אתה בא ללחוץ? :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

התזת מים משלוליות לא תביא לנעילה הידרוסטטית במיקום הנוכחי של הפילטר הזה. הוא מוגן יחסית על ידי מגיני הבוץ (מניסיון עם מערכת דומה של AEM על סיויק). הבעיה יכולה להווצר אם הוא יכנס לשלולית עמוקה. גם לזה יש פיתרון על ידי הכנסת שסתום שנפתח ברגע שלחץ היניקה גדל בצורה דרסטית.

מה שמפריע לי אישית זה הורדת הממיר.

כל השאר, סבבה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הוא כתב שהותקן ממיר פתוח של OBX ורואים אותו גם בתמונה - אז נראה לי שיש לו ממיר.

פרוייקט נחמד מאוד :)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מה זה ה"חצי רדיאטור" הזה ? ככה הסיוויק באה במקור ?

בכל מקרה, תתחדש, ואכן מומלץ להיזהר בשלוליות.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

זה הגודל של הרדיאטור בסיוויק, הרדיאטור לידו הוא של המזגן.

לא הבנתי למה אתה רוצה להחליף בוכנות למנוע ZC? אבל יופי של עבודה.

הממיר קטליטי המקורי מסרס את הסיוויק גם אני מתכוון להוריד אותו.

פורסם

גם אני שמתי לב לזה.

נראה לא שגרתי בהחלט.

אבל אם כך תכננו אותה אז כנראה שזה בסדר.

שאלה למומחי סיוויק - גם אחרי חיזוקי מנוע רציניים (טורבו נגיד) ההחצי-רדיאטור הזה עדיין מספיק לקירור המנוע?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

איזה סעפת מיוחדת...? מה שבתמונות נראה מקורי,

לא עשו לך בעיות במכס עם כל הניקלים האלה?

שאלה למומחי סיוויק - גם אחרי חיזוקי מנוע רציניים (טורבו נגיד) ההחצי-רדיאטור הזה עדיין מספיק לקירור המנוע?

אצלי כן...

קו---------------------------------------

פורסם

היי, תודה על ההתעניינות!

הפגוש של הסיוויק בנוי ככה שהפילטר מוגן מכל צדדיו, היכן שמצויים פתחי פנסי הערפל שמכוסים בפלסטיק חתכתי בשביל זרימת אוויר טובה יותר, לכן בנסיעה במהירות גבוהה תחת מבול כבד, ייתכן שיפגעו כמה טיפות בפילטר, וגם אם הם יעשו חתיכת ריקושט.

בכל מקרה, מה הסכנה לפילטר ולמערכת היניקה עקב כך?

אני מניח שגם אם טיפה פוגעת בפילטר היא לא תכנס תעבור את כל הסעפת ותכנס לפרפר.

לגבי הבוכנות, כמו לכל רכב גם לי יש בריחת קומפרסיה, רציתי במקום להחליף רק גומיות להחליף הכל בחדש, לגבי בוכנות ZC, הבוכנות שקניתי מתאימות גם לZC מסידרתD16 אבל החלטתי לא לשים אותן עד אשר נפתח את המנוע לטיפול גדול, אגב, החלפת ראש בראש של ZC באה בחשבון ותביא לשיפור משמעותי.

לא אמרתי שהחלפתי סעפת פליטה, אמרתי שהפרוייקט הבא, שייתבצע בעוד כחודשיים יכלול החלפת סעפת לסעפת מיוחדת של JVTR או MEGAN RACING או אפילו סעפת קרמית של DC SPORTS, למרות שזה נראה כמו ביזבוז כסף, גם החצי רדיאטור יוחלף ברדיאטור מיוחד עם צינורות סיליקון של KOYO, ומתוכנן שיפור קויל, שווה לחכות :).

• תוכן חדש...